Cheltuielile cu informatizarea in institutiile de stat. Episodul 5. Ministerul de Interne: Contracte in valoare de 4,5 milioane lei

de Ioana Morovan     HotNews.ro
Luni, 13 septembrie 2010, 13:53 Dosare Anticoruptie


 documente
(13 Sep 2010) DOC, 240KB
Achizitii modeste de software/servicii software la Ministerul Administratiei si Internelor, in zece ani - dupa cum arata datele transmise la solicitarea HotNews.ro. In total, numai 4,5 milioane lei cheltuiti pe 5 contracte, cel mai vechi fiind incheiat in 2007 cu CTCE Piatra Neamt si cel mai recent, cu UTI SYSTEMS S.A., in 2009. In total, de peste o suta de ori mai putine cheltuieli decat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Contractul cu valoarea cea mai mare dintre cele cinci, de peste 3,3 milioane lei, a fost atribuit in 2009 firmei Cybernet S.R.L., iar contractul a avut trei componente: Solutie integrata de virtualizare, Solutie de control a accesului utilizatorilor in retea, Aplicatie informatica care permite completarea on line a formularelor de declaratie de avere si declaratii de interese.

Vezi lista contractelor M.A.I. in documentul atasat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1948 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    CNAS Duta Videanu (Luni, 13 septembrie 2010, 14:13)

    Videanu si Duta [anonim]

    Domul Duta, actual presedinte CNAS numit de Videanu cand era Ministrul Sanatatii, fost consilier la primaria Bucuresti, intamplator tot cand era Videanu primar, fost presedinte la SARE ( SALROM), intamplator cand ministrul economiei era tot domnul Videanu.
    Deci acest produs marca Videanu se pregateste de un chiuretaj informatic, o mica retehnologizare IT tinuta in mare secret la CNAS, care spera sa fie gata spre finalul mandatului, numa bine inainte de descalecare.
  • +1 (1 vot)    
    ar fi fost un proiect grozav (Luni, 13 septembrie 2010, 14:17)

    mircea [anonim]

    daca ar fi fost implementat de studentii de la automatica in practica de vara.
  • +1 (1 vot)    
    bun asa (Luni, 13 septembrie 2010, 14:26)

    simplex [utilizator]

    Comisarul european Neelie Kroes pledeaza pentru open source: Softurile contra-cost, o risipa pe care administratiile nu si-o mai permit

    http://bit.ly/cL13Hr
    Noi suntem mai cu fite si ne luam creative suite master collection si softuri ce criptare de zeci de mii de lei.
  • 0 (0 voturi)    
    2001-2007 (Luni, 13 septembrie 2010, 14:35)

    Diana [anonim]

    Sa intelegem din acest document ca intre anii 2001 si 2007 MAI nu a achizitionat nici un software????

    Poate Hotnews a pus intrebarea gresit.....si raspunsul a fost dat ca atare...

    De ce nu intrebati cat s-a caheltuit pe tot ceea ce inseamna IT, Hardware + Software ????? Poate asa apar sumele reale.....

    De ce nu intrebati ce contracte au fost semnate de toate structurile MAI...nu doar de Minister!!! Poate, iarsi asa vom avea sumele reale!!!!

    Hotnews????
  • 0 (0 voturi)    
    Contracte (Luni, 13 septembrie 2010, 14:41)

    MAI [anonim]

    Ati cerut separat lista contractelor si pentru structurile din cadrul MAI?
  • 0 (0 voturi)    
    alte atribuiri ale MAI (Luni, 13 septembrie 2010, 14:42)

    alice [anonim]

    In 31 decembrie 2009 s-a atribuit firmei Software Development & Consulting SRL un contract de 15.385.044 lei pentru un sistem informatic intergat (conform link-ului de mai jos din www.rolicitatii.ro).
    http://www.rolicitatii.ro/modules/anunturi/AddPublicView.aspx?addid=597101&did=89
    Si mai sunt cateva exemple, in plus fata de lista publicata.
  • 0 (0 voturi)    
    Info cu statul (Luni, 13 septembrie 2010, 17:58)

    Sorin [anonim]

    De ce nu se verifica ,respectiv respecta, legea privind achizitiile publice la nivel de Ministerul Finantelor? Vezi firma Business Information Sistems.
  • 0 (0 voturi)    
    balada miorita in it-ul romanesc (Marţi, 14 septembrie 2010, 16:04)

    n. inainte de "50 [anonim]

    pana si cu mult inainte de "90,pe ministere si judete, aveam un sistem national de calcul, la nivelul tehnologiei de atunci, cu un ietc-institut de electronica si tehnica de calcul.
    dovada,la cutremurul din 1977,una din cladirile distruse a fost sediul centrului de calcul al ministeului transporturilor,de langa gara de nord din bucuresti.
    in prezent,cladirile centrelor de calcul din fiecare judet(cu atmosfera controlata) li s-a schimbat destinatia devenind majoritatea sedii de "fabrici de diplome" a diferitelor universitati particulare,aparute ca ciupercile dupa ploaie,iar de ietc nu se mai aude nimic.
    ICI(instit.central de informatica),a fost pastrat, doar cu numele,fara a pune la punct,timp de 20 de ani,un nou sistem national de calcul.
    e-guvernare,societatea informationala aveau bune auspicii intre 2000-2004 sub guvernul psd,dupa care intre 2005-2008 au venit lacustele bicolore(oranj,galbene si udmriste) din alianta da si pt o mai usoara manipoolare a calculelor au trecut totul pe regim "manual": birocrati cu registre,creion chimic,urmand ca oranji intre 2009-2010 sa aleaga praful de toata informatizarea de nivel national,prin persoanele incompetente promovate in toata conducerea ministerului comunicatiilor si tehnologiei informatiei si a tarii.
    de unde informatizare cand bugetarii au crescut intre 2004 si 2009 de la 900 de mii la 1,5 milioane.?
    mai deunazi, la tv niste fosti ministrii se plangeau ca structurile bazelor de date ale ministerului muncii si celui de finante sunt asa de diferite, ca nici dupa 20 de ani nu sunt programe cu legaturi intre ele.idem, si cu celelate ministere.
    concluzie:laudatul de sine,minciuna,trisatul,sa,din prezent, nu tin loc de sistem national de calcul.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by