Dosarul lui Liviu Dragnea: Inalta Curte sesizeaza Curtea Constitutionala, in urma solicitarii formulate de fosta sotie a lui Dragnea, care cere stabilirea unui prag al prejudiciului sub care fapta sa nu constituie infractiune

de Corina Ionel     HotNews.ro
Marţi, 28 martie 2017, 15:17 Dosare Anticoruptie


Bombonica Prodana la DNA (foto arhiva)
Foto: AGERPRES
Inalta Curte de Casatie de Justitie a admis cererea formulata de fosta sotie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, si sesizeaza Curtea Constitutionala, in ciuda opozitiei procurorului DNA. Bombonica Prodana, judecata pentru abuz in serviciu, a cerut instantei sa sesizeze Curtea Constitutionala in legatura cu articolul din Codul Penal privind abuzul in serviciu, pe motiv ca nu exista un prag al prejudiciului sub care fapta sa nu constituie infractiune. Practic, judecatorii Curtii Supreme cer Curtii Constitutionala sa decida daca e nevoie de impunerea unui prag al prejudiciului astfel incat o fapta sa devina infractiune - initiativa similara cu ceea ce stabilea OUG 13.

Procurorul DNA prezent la şedinţa de judecata s-a opus acestei cereri a avocatului Toni Neacsu (aparatorul lui Bombonica Prodana), arătând că CCR a dat deja o decizie în legătură cu abuzul în serviciu, iar DNA a indicat în actul de acuzare, pentru fiecare inculpat, ce tip de legislaţie a încălcat fiecare dintre inculpaţi prin săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

"2628/1/2016 - Admite cererea formulata de inculpata Prodana (fosta Dragnea) Bombonica si sesizeaza Curtea Constitutionala cu solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 248 Cod penal anterior, art.297 alin.1 Cod penal si art.132 din Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 28 martie 2017", se arata intr-un anunt facut public de ICCJ.

Bombonica Prodana, fosta sotie a lui Liviu Dragnea, le ceruse magistratilor Instantei Supreme, la termenul anterior din dosarul in care aceasta este judecata pentru de abuz in serviciu, sa sesizeze Curtea Constitutionala in legatura cu articolul din Codul Penal privind abuzul in serviciu, pe motiv ca nu exista un prag al prejudiciului sub care fapta sa nu constituie infractiune, potrivit Realitatea TV.

Solicitarea Bombonicai Prodana aminteste de controversata Ordonanta de Urgenta 13 adoptata de Guvernul Grindeanu la inceputul acestui an si retrasa la presiunea strazii, dupa protestele de amploare din primele doua luni ale acestui an.

OUG 13 viza modificarea Codului Penal prin introducerea unui prag al prejudiciului de 200.000 de lei peste care abuzul in serviciu devenea infractiune.

Liviu Dragnea a fost trimis in judecata de DNA alaturi de fosta sa sotie, Bombonica Prodana, in iulie anul trecut.

Procurorii il acuza pe seful PSD de instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, fapte savarsite in perioada in care acesta ocupa functia de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, iar pe Bombonica Prodana de abuz in serviciu.

Procurorii il acuza pe Liviu Dragnea ca ar fi intervenit pentru mentierea in functii a unor persoane in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, persoane care, in realitate, prestau servicii la sediul PSD Teleorman. Bombonica Prodana ocupa, la acea vreme, functiile de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman.

Totodata, instanta suprema a cerut procurorilor DNA sa precizeze, in scris, pana la termenul din 25 aprilie, care este legislatia incalcata de fiecare dintre inculpatii din dosarul de abuz in serviciu in care sunt judecati Liviu Dragnea, fosta lui sotie, Bombonica Prodana, si angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, judecatorii aratand ca solicitarea are in vedere decizia Curtii Constitutionale de anul trecut, prin care a fost limitata existenta unei infractiuni de abuz in serviciu, potrivit news.ro.

Judecatorii au aratat ca, in 2 martie, Bombonica Dragnea a depus o cerere de sesizare a Curtii Constitutionale privind definitia abuzului in serviciu pe doua aspecte. Unul dintre aspecte a vizat neclaritatea sintagmei "indeplineste in mod defectuos" daca nu exista stabilit un prag minim valoric pentru ca o infractiune sa fie definita ca abuz in serviciu. Fata de acest aspect, judecatorii au decis sa se pronunte prin incheierea de sedinta daca sesizeaza sau nu Curtea Constitutionala.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























16474 vizualizari

  • -36 (50 voturi)    
    ghinion :)) (Marţi, 28 martie 2017, 15:26)

    Tovarasul Spirala [utilizator]

    hai sa vedem daca trebuia prag sau nu si daca era bun pragul de 200.000
    • +46 (54 voturi)    
      dar de ce trebuie prag? (Marţi, 28 martie 2017, 15:57)

      nellino [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

      ca atunci militez si eu pentru introducerea unui prag minim de cruzime pentru uciderea cuiva. Daca nu se depaseste acel prag, sa se plateasca doar o amenda administrativa.

      Toti politicienii probabil ca ar muri fericiti si fara chinuri.
      • -20 (36 voturi)    
        nu stim ca trebuie (Marţi, 28 martie 2017, 16:47)

        un curios [utilizator] i-a raspuns lui nellino

        asteptam sa vedem ce zice Curtea.
        pe de alta parte, de ce este prag la depasirea vitezei?
        sau de ce este prag la consumul de alcool - sub nu stiu cat este contraventie, peste nu stiu cat este penal.
        sa vedem ce zic juristii. eu nu ma pricep.
        • +31 (35 voturi)    
          la furt este? (Marţi, 28 martie 2017, 17:01)

          Philipe [utilizator] i-a raspuns lui un curios

          La infractiunea de furt este prag? Prin consumul de alcool sau prin depasirea vitezei nu creezi vreun prejudiciu (in cazul in care nu ajungi sa provoci vreun accident), insa prin abuzul in serviciu creezi din start prejudiciu (Art. 297 Cod Penal), asa ca in mod normal (ce dracu mai inseamna si normal???) nu cred ca-i nevoie de vreun prag, poate doar pentru a putea stabili gravitatea faptei si-a putea diferentia vreo sentinta de alta cu privire la anii de puscarie pe care vinovatul ar urma sa-i ispaseasca.
          • +15 (17 voturi)    
            ADICA NICI MACAR NU CONTEAZA (Marţi, 28 martie 2017, 17:38)

            nick24 [utilizator] i-a raspuns lui Philipe

            daca pitipoancele alea au dat banii inapoi primiti ca salariu vreo 2 ani, in care nu se duceau macar sa semneze statul de plata?

            Pitipoancele au fost la casa de pensii sa-si anuleze vechimea in munca care s-a inregistrat ilegal?

            Au fost recuperate toate prejudiciile in legatura cu toate consecintele ilegalitatilor?
            Ce prag, ce mai conteaza ce zice unul si altul?
            Au luat banii ilegal sau nu?
          • -15 (21 voturi)    
            la furt este (Marţi, 28 martie 2017, 18:17)

            Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui Philipe

            Sub 4% nu se consideră furt.
            • +7 (13 voturi)    
              sub 4% (Marţi, 28 martie 2017, 18:30)

              Philipe [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

              sub 4% din ce?
            • +11 (13 voturi)    
              esti un subtil tu (Marţi, 28 martie 2017, 18:34)

              Philipe [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

              mai ca m-ai prins... Esti un subtil tare fin tu. Vorbeam de una si ai aparut de niciunde cu deturnarea discutiei. Sa treci pe la mine sa-ti dau inca 50 de RON dupa ce mergi la casieria de postaci ca sa ti-i iei pe aia "default"
            • +4 (8 voturi)    
              sub 4% ce?! (Marţi, 28 martie 2017, 19:59)

              liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

              scuze... nu-s jurist dar am citit codul penal... si nu am citit despre nici un astfel de prag... ce-i drept nu eram nici fumat , nici beat cand am citit aia...
            • +1 (3 voturi)    
              /// (Miercuri, 29 martie 2017, 12:06)

              hmara [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

              ;-))))))))))))
              Ce spriritual esti, mai draga.
              Si fraier , dar si spiritual.
        • +13 (15 voturi)    
          sa inteleg (Marţi, 28 martie 2017, 17:30)

          sucaa [utilizator] i-a raspuns lui un curios

          ca dupa hotararea curtii putem fura din magazine pana in pragul stabilit?
          sau numai familia dragndea are voie sa fura sub prag ca hotii?
          pe bune? la hotie punem prag?
          [pai comparam o bere la volan cu furtul din magazin sub prag? cucuveao, stiu ca unii pot fi prostiti dar hai sa nu exageram :)))
        • +13 (15 voturi)    
          Hai (Marţi, 28 martie 2017, 18:21)

          alexpro [utilizator] i-a raspuns lui un curios

          Sa punem si la furt. Noaptea mintii
        • +4 (6 voturi)    
          aoleo.... (Marţi, 28 martie 2017, 19:58)

          liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui un curios

          parg pt depasirea vitezei?! ce ai fumat fratica?!

          baaaa pragurile alea sunt facute penttru cu totul alt motiv si nu au nici o legatura cu ce zici tu!

          si fara suparare... da la cine sunt membrii CCR le acord la fel de mutla incredere cata ii acord motanului meu in a nu fura o bucata de carne de pe masa daca e lasat singur cu ea!

          hai sa-ti dai niste exemple unde NU este prag: furt (nu exista "am furat doar casetofonu , nu e infractiune, sau am furat doar o bijuterie din 10, sau doar 10% din ce am gasit in portofel)... crima... nu exista "nu l-am omorat, doar l-am ranit , deci nu e infractiune).... mai frei exemple?!?!?!
        • +1 (3 voturi)    
          De ce trebuie prag ? (Marţi, 28 martie 2017, 21:50)

          adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui un curios

          Nu intodeauna trebuie prag. Ia gaseste tu un prag la viol , de exemplu.
        • 0 (2 voturi)    
          Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 29 martie 2017, 8:01)

          [anonim] i-a raspuns lui un curios

      • +10 (10 voturi)    
        S-au mai pronuntat o data! (Marţi, 28 martie 2017, 17:04)

        EuSiCuMine [utilizator] i-a raspuns lui nellino

        S-au mai pronuntat o data si eu zis ca articolul privind abuzul in serviciu este constitutional in masura in care cei invinuiti au incalcat o lege sau o ordonanta de urgenta sau simpla.
      • +10 (12 voturi)    
        Dap. Stiu ce se va intampla... (Marţi, 28 martie 2017, 17:56)

        Observator roman [utilizator] i-a raspuns lui nellino

        In materie penala modificarile IN FAVOAREA inculpatilor sau condamnatilor sunt de imediata aplicare. Inalta Curte n-a avut chef sa-si puna in cap presiunea politica a coalitiei aflate la guvernare si a cerut dezlegare de la... Curtea Constitutionala. Acolo mesterul Dorneanu va amana luarea unei decizii pana cand celalalt mester, Tudorel Toader, va tranti gafaind (in regim de urgenta, fireste) pe masa parlamentului modificarile asduse codurilor penal si, respectiv, de procdura penala. Si ghici ce redactare va avea infractiunea de abuz in serviciu... Cu PRAG, stimati cititori, cu PRAG. Poate chiar un prag mai coborat fata de cel din OUG 13, asa, pe la vreo 130000 lei, acolo...

        Sincer cred ca avem doua optiuni: fie sa iesim in strada, fie sa mergem CU TOTII la pescuit!!...

        Dreptatea? Justitia? Statul de drept? Da-le dreaq de prostii!!
      • 0 (4 voturi)    
        Bine zis. (Marţi, 28 martie 2017, 21:11)

        dezamagitul [utilizator] i-a raspuns lui nellino

        In plus de cand o infractore isi stabileste conditiile de condamnare. Tot asa orice infractor poate sa spuna cand poate fi condamnat sau nu .
        In concluzie se plimba procesul de la o institututie politica la alta pana il scapa pe infractor cu nevasta cu tot .Vivat justitie declarativa de propaganda pentru prosti. Dupa cum observam numai penali au drepturi noi ceilalti doar de a plati taxe pentru a intretine institutii subordonate politicului cu salarii destul de consistente .
    • +8 (12 voturi)    
      CC a devenit o institutie rosie - P$D-ista (Marţi, 28 martie 2017, 18:38)

      cartofil [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

      care are menirea sa-l albeasca pe Ali Dragnea și cei 40 de parlamentari cu dosare penale din Parlament.
    • +4 (8 voturi)    
      ProDaNA ante mergatoarea l'u Liviu (Marţi, 28 martie 2017, 19:03)

      Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

      Saraca famiglie bogata,Dragnea
    • +4 (6 voturi)    
      ccr (Marţi, 28 martie 2017, 19:55)

      liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

      NU stabileste legi.... nu are acest drept...
      bine teoretic... practic CCR e o adunatura de comunisti care se cred zei si care considera ca pot face orice!

      pe langa asta NU este leal un prag de abuz...
      daca iti fur casetofonu nu e fapta penala, ci doar daca iti fur toata masina?! nu ti se pare macar putin aberant?!

      eu intrb ce am mai intrebat postacii psd... sunteti urmariti penal?! pentru ca nu vad alt motiv pentru care vrei distrugerea justitiei!
    • +2 (4 voturi)    
      Dar abuzul in serviciu (Marţi, 28 martie 2017, 21:49)

      adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

      se poate face si fara prejudiciu. Adica prag 0 ( zero )
      lei. De exemplu , te da afara din serviciu , pentruca nu-i place de tine , dar gaseste un pretext. Ce zici de acest abuz ?
  • +37 (45 voturi)    
    Definitiva. (Marţi, 28 martie 2017, 15:30)

    si_mort_va_vad [utilizator]

    O sa o aveti.

    STARE DE NECESITATE .

    #rezist!!!
  • +39 (43 voturi)    
    Lucrul acesta s-a stiut ca o sa se intample (Marţi, 28 martie 2017, 15:32)

    Susufler0 [utilizator]

    imediat ce CCR a dat Hotararea 405/2016 prin care infractiunea de abuz in serviciu a fost partial dezincriminata.. Bombonica de menta o sa scape pt ca abuzul savarsit de ea nu s-a datorat incalcarii vreunei legi, OG sau OUG. La fel si Liviut o sa scape de acuzatia de instigare la abuz in serviciu DAR INSTIGAREA LA
    SAVARSIREA INFRACTIUNII DE FALS INTELECTUAL RAMANE SI PT ASTA LIVIU DRAGNEA VA FI CONDAMNAT !

    PS. Livache chiar daca pedeapsa pt instigare la fals iti va fi gratiata prin Legea Gratierii, cariera ta politica este terminata !
    • +6 (10 voturi)    
      ba nu (Marţi, 28 martie 2017, 17:19)

      GIGI_CIOCAN [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      romanii sunt suficient de prosti sa-l voteze cum sunt suficient de prosti sa voteze cu partidul comunistilor si la 27 de ani de la revolutie..

      deci..despre ce vorbim ?!?
      • +3 (5 voturi)    
        Ai lui or sa-l traga pe tusa ! (Marţi, 28 martie 2017, 19:01)

        Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui GIGI_CIOCAN

        Alde Grindeanu si grupul ce se va forma in jurul lui !

        PS. PSD este un partid necrofag : si-a devorat intotdeauna conducatorii care au cazut in diverse batalii (y compris juridice).
  • +33 (35 voturi)    
    Bombonica de pe coliva... (Marţi, 28 martie 2017, 15:36)

    BEDE [utilizator]

    Bombonica de pe coliva lui Dragnea. Pai, oare nu orice furt este infractiune? Altfel, ce bucurie ar fi pe hotii de buzunare daca nu s-ar considera infractiune furtul de sub 500RON.
    Si mai observ un lucru: este fosta. Adica Dragnea, cum a ajuns mai amre, cum s-a gandit sa faca cumva upgrade la sotie cu o versiune mai recenta si, spera el, mai performanta.
    • -11 (17 voturi)    
      pai tocmai asta este discutia (Marţi, 28 martie 2017, 16:51)

      un curios [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

      furtul minor/gainaria/furatul de mancare din magazin in tarile dezvoltate nu sunt infractiuni iar in unele state arabe se pedepseste cu taiatul mainii.
      acum ne cautam si noi locul. ca o fi bine in orient, ca o fi bine in occident, ca o fi bine ca la noi ... ramane de vazut
      • +6 (6 voturi)    
        cand e la altii, e minor! (Marţi, 28 martie 2017, 18:05)

        q1953 [utilizator] i-a raspuns lui un curios

        Totul ni se pare nesemnificativ, pana ni se intampla noua!
        Daca iti sparge tie casa sau masina este furt minior? Stiu, cand e la altii e minor!
        • +1 (3 voturi)    
          Cucuviaua nu are casa (Marţi, 28 martie 2017, 20:30)

          Haskal [utilizator] i-a raspuns lui q1953

          Decat cuib de postaci de postat.
    • -7 (13 voturi)    
      Furtul este altceva (Marţi, 28 martie 2017, 17:01)

      MarDark [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

      Furtul si abuzul in serviciu sunt doua lucruri relativ diferite si complet differentiate in codul penal. De furt nu se atinge nimeni.
      • +5 (5 voturi)    
        Cum numesti tu (Marţi, 28 martie 2017, 18:23)

        alexpro [utilizator] i-a raspuns lui MarDark

        Angajarea fictiva a 2 persoane cativa ani? Eu ii zic furt din banii publici. Pur si simplu.
        • +2 (2 voturi)    
          Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 29 martie 2017, 8:05)

          [anonim] i-a raspuns lui alexpro

  • +29 (31 voturi)    
    Si uite asa se contureaza (Marţi, 28 martie 2017, 15:36)

    eduardst [utilizator]

    Marea Evadare
  • +34 (38 voturi)    
    Daca vine CCR si zice ca trebuie prag (Marţi, 28 martie 2017, 15:41)

    Adri4n [utilizator]

    iese revolutie. Eu pregatesc furca.
  • +38 (38 voturi)    
    hai cu pragul (Marţi, 28 martie 2017, 15:42)

    -dan [utilizator]

    Hai cu pragul ala odata, ca nu mai stie hotul daca e hot sau nu...
  • +34 (36 voturi)    
    perfect.. (Marţi, 28 martie 2017, 15:44)

    rochiri [utilizator]

    sa ne zica CCR-ul cat avem voi sa furam!
    Asteptam cu totii sa vedem ....!
    • -5 (9 voturi)    
      Inainte de a posta este indicat sa citesti (Marţi, 28 martie 2017, 17:14)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui rochiri

      si restul comentariilor,aici NU este vorba despre furt,terminati odata cu comparatia asta idioata intre furt si abuz in serviciu!
      • +4 (4 voturi)    
        Mai xrogo! (Marţi, 28 martie 2017, 19:01)

        happylight [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

        Abuzul in serviciu e mult mai rau decat furtul !!! Pentru ca ne fura cei pe care-i platim noi sa faca ceea ce e corect. Deci logic sunt circumstante agravante, indiferent de suma.
      • +3 (5 voturi)    
        Exact, este vorba despre cinstea lui Dracna (Marţi, 28 martie 2017, 19:28)

        Haskal [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

        Reperata de nevasta-sa hahahaha
  • +21 (27 voturi)    
    Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, (Marţi, 28 martie 2017, 15:49)

    si_mort_va_vad [utilizator]

    28 martie 2017"

    O vor avea .

    Prea isi doresc STAREA DE NEECESITATE .

    #REZIST!!!
  • +25 (27 voturi)    
    /// (Marţi, 28 martie 2017, 15:53)

    hmara [utilizator]

    Cred ca se da liber la furat.
  • +22 (24 voturi)    
    hai la lupata!!!! (Marţi, 28 martie 2017, 15:58)

    MirceaIo [utilizator]

    capusele aste sunt toxice!
  • +21 (23 voturi)    
    De ce mai exista instante, sa intrebe CCR ... (Marţi, 28 martie 2017, 15:59)

    za-k [utilizator]

    de fiecare data :)
    Sau mai bine sa faca un stabor cu Dragnea si Tariceanu si sa imparta ei legea in stinga si dreapta!
  • +23 (23 voturi)    
    Pai atunci? (Marţi, 28 martie 2017, 16:06)

    AdrianRO [utilizator]

    Parlamentul ce pazeste? Din cunostintele mele parlamentarii sunt platiti sa faca LEGI, sa modifice LEGI si sa elimine LEGI, in loc sa ii intereseze de termenu de familie are putea foarte simplu sa faca un proiect de lege care prevede suma de 1 ban ca prag in care e considerat infractiune si am terminat balciul.
  • +21 (23 voturi)    
    Stiuca din hazna (Marţi, 28 martie 2017, 16:21)

    YorkshireTerrier [utilizator]

    Poate ca e bine sa arunce toate mizeriile in ograda CCR. In felul asta Curtea ori se compromite irevocabil, daca ia decizii de spalare/albire/apretare a netrebnicilor, ori da liber in mod explicit justitiei.
    Ia sa vedem daca haznaua noastra romaneasca are adancimi inca neexplorate sau am dat de fund si incepem sa ne ridicam.
    Eu imi imaginam ca tot ce a fost mai rau a trecut si Romania incepe sa iasa din rahat, insa e posibil ca DNA si lupta anticoruptie sa fi fost doar niste paie de care ne agatam noi, asemenea inecatului. Pur si simplu sar putea ca mocirla sa fie prea adanca, iar vietuitoarele din adancurile ei sa fi crescut prea mari.
    Mai bine sa incheiem intr-o nota optimsta: poate ca bestiile din hazna simt ca au fost incoltite si fac un ultim efort, la fel ca stiucile... (Asta era cheia lectiei de pescuit? Cum sa faci stiuca scapata, nu cum sa o prinzi.)
    • +2 (2 voturi)    
      Scuze (Marţi, 28 martie 2017, 18:16)

      YorkshireTerrier [utilizator] i-a raspuns lui YorkshireTerrier

      Scuze pentru „sar” in loc de „s-ar”. Cand omul se grabeste sa posteze mai scapa greseli, ca de..., din lumea virtuala lipsesc atat corectorul cat si capul limpede. Repede-repede si devenim toti analfabeti.
  • +24 (26 voturi)    
    dormitorul lu' Dorneanu (Marţi, 28 martie 2017, 16:35)

    pragmatism [utilizator]

    Si uite asa ... madam Bombom ajunge iarasi la dispozitia slugarnicului Dorneanu, cel care a fost uns la CCR chiar de Liviu Dragnea. Ce incredere mai poti avea???
  • +7 (7 voturi)    
    nu inteleg (Marţi, 28 martie 2017, 17:13)

    Mos Andrei [utilizator]

    adica careva care-i inculpat poate sa ceara o modificare a legii? adica CCR daca zice... da, nu e neconstitutional sa se adauge un prag. atunci, pac, scapa inculpatul, ca aia din Parlament o sa zica hai sa punem. wtf, inculpatii fac legea??
  • +7 (7 voturi)    
    Comment sters de user (Marţi, 28 martie 2017, 17:24)

    Crioan [anonim]

  • +5 (5 voturi)    
    RIEN VA PLUS LES JEUX SONT FAITS (Marţi, 28 martie 2017, 17:32)

    zapciu [utilizator]

    Limita o sa fie exact cat e prejudiciul prin abuz in serviciu Dragnea la Teleorman , plus un leu ! SEC
  • -7 (9 voturi)    
    Noroc ca uni #rezista in loc sa gandeasca! (Marţi, 28 martie 2017, 17:43)

    ccteddy [utilizator]

    Iata cum Piata a salvat clanul Dragnea! Daca lasau OUG13, se calcula paguba directa + penalitati + costurile cu expertiza, treceau de 200,000 lei si la zdup cu ei!
    Cand o sa inceteze rezistenta asta la a gandi cu propriul creieras? Unii, s-au lamurit, altii mai saraci in neuroni niciodata. Si da-i si #rezista :-)
  • +5 (5 voturi)    
    Pierdere de vreme (Marţi, 28 martie 2017, 18:48)

    RaduMischie [utilizator]

    Dau in scris ca CCR va zice:
    "CCR s-a pronuntat deja pe lege, astfel ca respingem exceptia. Cu toate acestea, CCR retine ca legiuitorul roman poate sa decida, in cadrul politicii penale a statului, daca se justifica incriminarea pentru orice prejudiciu sau doar peste un anumit prag valoric. CCR nu este legiuitor si nu poate sa se substituie parlamentului in modificarea unei legi.
    Cu toate acestea, CCR considera ca este recomandabil ca infractiunea de abuz in serviciu sa fie incriminata doar peste o anumita limita a prejudiciului, pentru ca..."
    Si, practic, va fi ca in gara. Iar ICCJ il va condamna
    Eu zic ca ICCJ au dat asta fiind prea mediatizat dosarul, si sa nu se zica ca l-au condamnat pe nedrept si alte prostii de genul asta. Dar ei spera sa-l poata condamna
  • +5 (5 voturi)    
    mda... (Marţi, 28 martie 2017, 19:59)

    liviu_ [utilizator]

    daca si de data asta CCR decide contra infractorilor.... este 100% sigur ce "constitutie" aplica CCR...:
    constitutia nescrisa a hotilor!
  • +2 (4 voturi)    
    Din nou (Marţi, 28 martie 2017, 21:46)

    adrian88000 [utilizator]

    Dorneanu, sluga lui Dragnea, va decide soarta procesului. Vai de Romania , daca a ajuns la mana acestui comunist batran !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by