Gheorghe Stefan "Pinalti" a cerut judecatorilor injumatatirea pedepsei in dosarul Microsoft

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 6 ianuarie 2017, 17:45 Dosare Anticoruptie


Gheorghe Stefan (arhiva)
Foto: Agerpres
Gheorghe Stefan a cerut magistratilor Tribunalului Bucuresti injumatatirea pedepsei primita in dosarul Microsoft si aprobarea acordului de recunoastere a vinovatiei, prin care ar urma sa primeasca trei ani de inchisoare intr-un dosar in care Vasile Blaga este acuzat de trafic de influenta, scrie Mediafax.

Gheorghe Stefan a fost adus din penitenciar in fata magistratilor Tribunalului Bucuresti, vineri, unde a cerut aprobarea acordului de recunoastere a vinovatiei in dosarul in care fostul co-presedinte PNL, Vasile Blaga, este acuzat de trafic de influenta. Gheorghe Stefan a incheiat un acord cu procurorii DNA prin care urmeaza sa primeasca trei ani de inchisoare, in schimbul unui denunt.

Totodata, Gheorghe Stefan le-a cerut judecatorilor injumatatirea pedepsei de sase ani de inchisoare pe care o executa in urma condamnarii din dosarul Microsoft, argumentand ca a facut un denunt in urma caruia "o alta persoana a fost trimisa in judecata".

"Eu sunt in cauza si suport consecintele. Nu contest deciziile judecatorilor si ceea ce am primit eu. Daca consideram ca acel articol 19 este aplicabil numai in cazul urmaririi penale, spune ca unui condamnat poate sa i se reduca la jumatate pedeapsa, eu spun ca e logica. Eu am dat un denunt si niste declaratii in care o alta persoana a fost trimisa in judecata si as putea sa imi retrag declaratia. Nu e normal ca unul care face denunt sa nu primeasca nimic. Sa analizati logic ca eu am primit cea mai mare pedepasa. Dorin Cocos si Niro (Dumitru Nicolae) au primit doi ani pentru ca li s-a redus, pentru ca s-a aplicat articolul 19 si treime recunoastere si desi am facut si eu acelasi lucru, vreau si eu o egalitate de sanse la pedeapsa, dar e opinia mea personala", a declarat Gheorghe Stefan in sala de judecata.

Judecatorii au amanat pronuntarea pentru data de 13 ianuarie 2017.

"In perioada 2009 - 2012, inculpatul Stefan Gheorghe, in calitate de vicepresedinte al partidului aflat la guvernare, in scopul obtinerii de sume de bani atat pentru sine, cat si pentru partid, si-a folosit in mod direct influenta detinuta in mediul politic si a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort sa numeasca la conducerea unei companii nationale din domeniul energiei o anumita persoana.In aceeasi perioada, inculpatul Stefan Gheorghe i-a conditionat persoanei numite prin influenta sa, ca va fi mentinuta in functia de conducere la compania nationala din energie daca vor fi atribuite societatii reprezentate de un om de afaceri din anturajul sau o serie de contracte de achizitii servicii si produse IT", arata DNA.

Concret, prin incheierea de contracte de catre respectiva companie nationala - prin licitatii trucate - cu firma omului de afaceri, acesta din urma a transferat din contractele respective o anumita suma de bani la partid, reprezentand un procentaj prestabilit din valoarea contractelor.

"In paralel, inculpatul Stefan Gheorghe i-a promis omului de afaceri ca va interveni la directorul companiei, astfel incat firma sa sa castige licitatiile publice organizate, iar in schimb, a pretins si a primit un procentaj cuprins intre 10 si 25% din valoarea fiecarui contract astfel incheiat, primind pentru sine si pentru formatiunea politica din care facea parte suma totala de aproximativ 10.000.000 lei (circa 2.350.000 euro), din care 700.000 euro au ajuns la Blaga Vasile (trimis in judecata de procurorii anticoruptie la data de 28 noiembrie 2016 - comunicat nr. 1466/VIII/3 din 28 noiembrie 2016), care cunostea dinainte mecanismul descris anterior si cu care a fost de acord", potrivit sursei citate.

Fostul primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan executa o pedeapsa de 6 ani de inchisoare pentru trafic de influenta, primita in dosarul Microsoft, instanta hotarand confiscarea a peste 3.000.000 euro.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























849 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Denuntul circular :)) (Vineri, 6 ianuarie 2017, 17:51)

    CezarN [utilizator]

    Deci, daca sunt trei ministri corupti, care ar urma sa primeasca 6 ani fiecare, fac ei in asa fel incat se denunta unul pe altul(X pe Y, Y pe Z si Z pe X), scapand fiecare cu cate 2-3 ani de puscarie.

    Si iaca'sa am inventat metoda "Denuntului circular", prin care ei pot scapa cu pedepse reduse si, bineinteles, cu banii furati.
  • +2 (2 voturi)    
    misto de nu se poateeee... (Vineri, 6 ianuarie 2017, 18:17)

    XXXXL [utilizator]

    vrea egalitate de sanse la pedeapsa...??? cat de tampit sa fii sa enunti asa concept...????
  • +3 (3 voturi)    
    Lepra asta (Vineri, 6 ianuarie 2017, 18:18)

    shlomo_bernstein [utilizator]

    n-a facut nimic pentru nemteni cat timp a fost primar! Da' nimic-nimic! De-aia jumate din populatie, la fel ca in Roman, sunt plecati la munca in afara! A adunat numai pentru el pana s-a facut cat o besnita, crapau suncile pe el! A spalat bani intr-un club falimentar, in loc sa faca locuri de munca pentru oameni!
  • 0 (0 voturi)    
    Pedepse OEM (Vineri, 6 ianuarie 2017, 19:28)

    feisbuk [utilizator]

    Retailul nu ne mai place. Vrem OEM-uri scurte.
  • 0 (0 voturi)    
    Cel mai mare hot din istoria orasului P.Neamt (Vineri, 6 ianuarie 2017, 19:41)

    floriniulian [utilizator]

    A distrus orasul Piatra Neamt cu hotii colosale,a furat sute de milioane de euro iar incompetentii corupti de la DNA si Parchet il ancheteaza in citeva dosare de 2 bani.

    A ramas cu toti banii furati.

    Curind iese si din puscaria de lux.

    O bataie de joc.

    Asta se intimpla cind 75% din cei care voteaza sunt analfabeti,manelisti si indolenti si prosti gramada.

    Cu o asemenea populatie imbecila si lipsita de simt civic tara arata cum arata si este condusa de hoti si borfasi cum este acest specimen Pinalti.

    Tot datorita acestei populatii indolente si manelizate avem institutii precum Parchet/DIICOT/DNA/IPJ care sunt praf de coruptie ..ele fiind de altfel crima organizata,institutii care au protejat aceste lichele timp de 26 de ani.

    Din aceasta cauza acesta tara nu se va schimba niciodata.Pina ce aceste institutii mafiote nu vor fi desfiintate Romania NU ARE VIITOR.
  • 0 (0 voturi)    
    6 ani pentru milioane de euro... (Vineri, 6 ianuarie 2017, 20:36)

    Irina25 [utilizator]

    ...mai putin decat primeste unul care a furat cartofi ca sa-si hranesca copiii. Asta-i justitia pe care se pregateste s-o "demoleze" PSD-ul.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by