DNA: Acord de recunoastere a vinovatiei in cazul lui Gheorghe Stefan "Pinalti" in dosarul privind finantarea PDL

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 13 decembrie 2016, 17:03 Dosare Anticoruptie


Gheorghe Stefan (arhiva)
Foto: Agerpres
Procurorii Serviciului Teritorial Ploiesti al DNA au dispus sesizarea instantei de judecata cu acordul de recunoastere a vinovatiei in cazul lui Gheorghe Stefan, fostul primar din Piatra Neamt, aflat deja in executarea unei pedepse privative de libertate, in dosarul privind finantarea ilegala a PDL.

Gheorghe Stefan, care la data faptelor era si vicepresedinte al PDL, partid aflat la guvernare, este acuzat de trafic de influenta si folosirea influentei functiei de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, potrivit unui comunicat al DNA transmis marti si citat de Agerpres.

"In prezenta aparatorului ales, inculpatul Stefan Gheorghe a declarat expres ca recunoaste comiterea faptelor retinute in sarcina sa, accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si este de acord cu felul si cuantumul pedepsei aplicate, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 ani inchisoare si interzicerea atat pe perioada executarii pedepsei, cat si pe o perioada de 3 ani, dupa executarea pedepsei principale, a drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat si de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunilor", se precizeaza in comunicat.

Potrivit procurorilor, faptele de care este acuzat Gheorghe Stefan au fost comise in perioada 2009 - 2012.

"Inculpatul Stefan Gheorghe, in calitate de vicepresedinte al partidului aflat la guvernare, in scopul obtinerii de sume de bani atat pentru sine, cat si pentru partid, si-a folosit in mod direct influenta detinuta in mediul politic si a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort sa numeasca la conducerea unei companii nationale din domeniul energiei o anumita persoana", se mentioneaza in comunicatul DNA.

Conform aceleiasi surse, Gheorghe Stefan i-a spus persoanei numite prin influenta sa ca va fi mentinuta in functia de conducere la compania nationala din energie doar daca ii vor fi atribuite societatii reprezentate de un om de afaceri din anturajul sau o serie de contracte de achizitii servicii si produse IT. Prin incheierea contractelor in urma unor licitatii trucate, directorul respectiv a transferat la partid o anumita suma de bani, reprezentand un procentaj prestabilit.

"In paralel, inculpatul Stefan Gheorghe i-a promis omului de afaceri ca va interveni la directorul companiei, astfel incat firma sa sa castige licitatiile publice organizate, iar in schimb a pretins si a primit un procentaj cuprins intre 10 si 25% din valoarea fiecarui contract astfel incheiat, primind pentru sine si pentru formatiunea politica din care facea parte suma totala de aproximativ 10.000.000 lei (circa 2.350.000 euro), din care 700.000 euro au ajuns la Blaga Vasile, trimis in judecata de procurorii anticoruptie la data de 28 noiembrie 2016", se mai arata in comunicat.

Dosarul de urmarire penala, impreuna cu acordul de recunoastere a vinovatiei, au fost trimise la Tribunalul Bucuresti.

Anterior, Gheorghe Stefan a mai fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru savarsirea unor infractiuni similare, reaminteste DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2924 vizualizari

  • -5 (7 voturi)    
    Rezultatele DNA=ZERO BARAT (Marţi, 13 decembrie 2016, 19:24)

    floriniulian [utilizator]

    DNA-ul dovedeste inca o data ca este doar o unealta politica.

    Rezultatele acestei mascarade cu anticoruptia sunt ZERO.

    Condamnari de 2 bani,0 recuperari prejudicii ....coruptia este in continuare catastrofala in Romania.

    E un circ de 2 lei cu niste politicieni arestati iar in acelasi timp institutiile statului IPJ/DIICOT/Parchet/Tribunale sunt praf de coruptie.

    Aceste institutii unde au fost in ultimii 20 de ani?

    Cum poate fi aceasta tara democratica cu aceste institutii care au patronat devalizarea si distrugerea acestei tari?

    Aceasta tara este un fals.

    Asa cum este si DNA-ul.
  • 0 (0 voturi)    
    Well...beneficiarul spagii de ce nu este anchetat? (Miercuri, 14 decembrie 2016, 8:34)

    MiticaPalarierul [utilizator]

    Well...beneficiarul spagii de ce nu este anchetat?

    De ce nu se deschide urmarire penala impotriva partidelor care au luat si utilizat spaga ?

    Toate aceste bande de hotzi - fiind in numar mai mare de 5 se califica la categorie bande organizate, ar trebui anchetate penal penal pentru modul cum au luat si utilizat banii din spagi, din comisioane si din furt.

    PDL-ul este exonerate de aceste fapte pentru a fost partidul lui Basescu si acum este al lui Johannis ?

    PSD este exanerat pentru ca a castigat niste alegeri ?

    "Patria si Dreptul Meu!"
    .


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by