UPDATE Viceprimarul din Cluj-Napoca Horvath Anna, dusa la DNA dupa perchezitiile de la Primarie, lasata in libertate dupa doua ore de audieri

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 10 octombrie 2016, 18:40 Dosare Anticoruptie


Viceprimarul din Cluj-Napoca Horvath Anna, audiata de catre procurorii DNA, luni seara, intr-un dosar care vizeaza suspiciuni privind modul de finantare a campaniei acesteia pentru alegerile locale a fost lasata in libertate dupa aproximativ doua ore de audieri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie Cluj, transmite News.ro.

Dupa mai bine de doua ore in care a fost audiata de catre procurorii DNA intr-un dosar care vizeaza suspiciuni asupra modului de finantare a campaniei electorale a UDMR Cluj pentru alegerile locale din iunie 2015, fostul candidat al uniunii, actualmente viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, a fost lasata sa plece acasa.

Aceasta a iesti din sediul DNA Cluj alaturi de avocatul sau, fara insa a da declaratii referitoare la dosar.

"Pentru bunul mers al anchetei si cercetarii penale nu dau declaratii despre dosar", a declarat Horvath Anna, dupa care a plecat  acasa.

Horvath Anna a fost ridicata de catre procurorii DNA si dusa la audieri, luni seara, dupa mai mult de sapte ore de perchezitii la sediul Primariei, de unde au fost ridicate mai multe cutii cu documente

Procurorii au facut perchezitii si la locuinta viceprimarului, precum si la sediul UMDR Cluj.

Horvath Anna declara, luni la pranz, ca perchezitiile DNA au legatura cu finantarea campaniei sale electorale la Primaria Cluj, la alegerile din luna iunie.

"Este o ancheta in curs de cercetare penala care are legatura cu posibile nereguli privind finantarea campaniei electorale la care am candidat pentru Primaria Cluj-Napoca. Se cauta posibile legaturi intre finantarea campaniei si activitatea mea administrativa si din cadrul institutiei. Acum, in acest moment, nu am nicio calitate in acest dosar. Se fac demersuri", spunea Horvath Anna.

De la locuinta viceprimarului procurorii au ridicat mai multe documente si agende personale si au verificat si calculatorul acesteia.

DNA anunta ca anchetatorii fac cercetari cu privire la infractiuni de coruptie ce ar fi fost comise in perioada 2014 -2016.

Horvath Anna a candidat la alegerile locale din 5 iunie pentru Primaria Cluj-Napoca din partea UDMR.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1213 vizualizari

  • -2 (4 voturi)    
    UDMR. (Luni, 10 octombrie 2016, 19:01)

    MirceaGeorgescu1 [utilizator]

    No ma, astia-s hoti, nu fura de la ei! Fura de la noi!
    • 0 (0 voturi)    
      să vedem (Marţi, 11 octombrie 2016, 10:18)

      e.o. [utilizator] i-a raspuns lui MirceaGeorgescu1

      Dl. Kelemen a fost foarte optimist în declarații.
      Nu mă aștept la manevrele văzute recent la celelalte partide, dar așteptăm să ne confirme DNA.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by