CSM l-a suspendat pe procurorul Ovidiu Toma, arestat dupa ce DNA l-a acuzat de abuz in serviciu si alte infractiuni

de G.S.     HotNews.ro
Luni, 23 noiembrie 2015, 15:06 Dosare Anticoruptie


Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat in sedinta de luni suspendarea din functie, incepand cu aceasta data, a lui Toma Ovidiu Carmen, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Teleorman, ca urmare a dispunerii fata de acesta a masurii arestarii preventive, informeaza un comunicat CSM.

Masura arestarii preventive a fost dispusa pentru o perioada de 30 de zile prin incheierea nedefinitiva pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti - Sectia a II-a Penala la data de 19 noiembrie 2015, la propunerea DNA. 

Hotararea de suspendare din functie a fost luata de Sectia pentru procurori in temeiul dispozitiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform carora sectiile Consiliului dispun suspendarea din functie a judecatorilor si procurorilor si art. 62 alin. (1) lit. a1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, potrivit carora procurorul este suspendat din functie cand fata de acesta s-a dispus arestarea preventiva.  

Procurorul Ovidiu Toma este acuzat de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, favorizarea faptuitorului si influentarea declaratiilor, iar comisarul de politie Danut Dobre - de trafic de influenta, luare de mita, complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si la favorizarea faptuitorului.

Procurorul Ovidiu Toma de la Parchetul de pe langa Tribunalul Teleorman a facut, intr-o discutie cu o grefiera, o serie de afirmatii cu caracter rasist la adresa romilor, lasand sa se inteleaga totodata ca unul dintre principalele motive pentru care va clasa un dosar il constituie apartenenta etnica a martorului denuntator, potrivit interceptarilor din referatul prin care procurorii DNA au cerut joi arestarea preventiva a magistratului, relateaza Agerpres.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1013 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by