Teleorman: Procurorul Ovidiu Toma a lasat sa se inteleaga ca unul dintre motivele clasarii unui dosar ar fi apartenenta etnica a denuntatorului (stenograme)

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 19 noiembrie 2015, 19:55 Dosare Anticoruptie


Procurorul Ovidiu Toma de la Parchetul de pe langa Tribunalul Teleorman a facut, intr-o discutie cu o grefiera, o serie de afirmatii cu caracter rasist la adresa romilor, lasand sa se inteleaga totodata ca unul dintre principalele motive pentru care va clasa un dosar il constituie apartenenta etnica a martorului denuntator, potrivit interceptarilor din referatul prin care procurorii DNA au cerut joi arestarea preventiva a magistratului, relateaza Agerpres.

Discutia din data de 31 august 2015 facea referire la cazul a doi agenti de politie cercetati pentru presupuse fapte de coruptie, al caror dosar tocmai fusese clasat de procurorul Toma:

"Toma: Eu acuma i-am audiat si pe astia, ii mai batem  la masina, dosaru' l-a clasat!

Interlocutoare: Ihi... (neinteligibil) cine sunt?

Toma: I!

Interlocutoare:: Cine sunt?

Toma: Uite, p-astea, hai sa le batem (neinteligibil).

Interlocutoare: Dati-le.

Toma: Ne-o reclama tiganu' mai departe, cum... cum... tiganu' reclama!

Interlocutoare: Cu cine?

Toma: A, reclama doi politisti ca...

Interlocutoare: Ca ce?

Toma: Luau mita!

Interlocutoare: A, cu mita!

Toma: Tigani! Eu cand aud de tigani, dintr-un foc i-as... si mai am unu' acuma, cand apuc, tot cu tiganii.

(...)

Interlocutoare: Chiar ca un extremist d-ala, stiti!

Toma: Furt si hotie! Motiv pentru care... da. Voi da iar o clasare cu tigani si cam asta-i am in plan saptamana asta!

Interlocutoare: Pai sunteti mare! Pai v-ajunge, v-ajunge!

Toma: Pai ajunge de, ca am scos destule!".

Potrivit procurorilor anticoruptie, Ovidiu Toma ii audiase anterior, in cursul aceleiasi zile, pe cei doi agenti de politie, carora le comunicase, inca de la inceput, ca va dispune o solutie de clasare fata de ei. In plus, procurorul i-a avertizat pe politisti sa fie vigilenti in timpul serviciului, intrucat printre persoanele pe care le-ar putea opri in trafic ar putea fi investigatori sub acoperire.

De altfel, Ovidiu Toma il informase si pe seful celor doi politisti, cu cateva zile inainte, ca intentioneaza sa claseze cauza, comunicandu-i totodata si identitatea denuntatorului din dosar. In cadrul aceleiasi discutii, procurorul i-a mai spus ofiterului de politie ca s-a opus propunerii ofiterilor Directiei Generale Anticoruptie de a autoriza un investigator sub acoperire, tocmai pentru a-i proteja pe cei doi agenti si pentru a-i feri de tentatia de a da curs unor posibile tentative de mituire.

Curtea de Apel Bucuresti a decis joi arestarea preventiva pentru 30 de zile a procurorului Ovidiu Toma de la Parchetul de pe langa Tribunalul Teleorman si a lui Danut Dobre, seful Serviciului Politiei Rutiere Teleorman, acuzati de DNA de fapte de coruptie.

Decizia nu este definitiva, insa cei doi vor fi dusi in arestul Politiei Capitalei.

Procurorul Ovidiu Toma este acuzat de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, favorizarea faptuitorului si influentarea declaratiilor, iar comisarul de politie Danut Dobre - de trafic de influenta, luare de mita, complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si la favorizarea faptuitorului.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2789 vizualizari

  • -2 (4 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 19 noiembrie 2015, 21:52)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by