DNA: Deputatul liberal Theodor Nicolescu, urmarit penal pentru abuz in serviciu

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 17 martie 2015, 13:09 Dosare Anticoruptie


Theodor Nicolescu
Foto: cdep.ro
Deputatul liberal Theodor Nicolescu, vicepresedinte al Comisiei Juridice, este urmarit penal sub acuzatia de savarsire a 3 infractiuni de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, in dosarul in care fostul sef ANI Horia Georgescu a fost retinut luni, informeaza Directia Nationla Anticoruptie, intr-un comunicat de presa. Potrivit CV-ului sau, Nicolescu a fost vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) in perioada octombrie 2005 - mai 2008.

De asemenea, intre 2006-2007, a fost membru in Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea.

Nicolescu a fost adus luni cu mandat la DNA in acelasi dosar in care a fost audiat si seful Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, surse judiciare declarand pentru Mediafax ca anchetatorii vizeaza retrocedarea ilegala a unor imobile supraevaluate. Acesta nu a dorit sa faca nicio declaratie cand a fost adus de anchetatori la sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Ulterior, Horia Georgescu a fost retinut entru 24 d eore, urmand sa fie prezentat marti la amiaza judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Comunicatul integral al DNA

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pe o durata de 24 ore, incepand de la datele de 16, respectiv 17 martie 2015, a inculpatilor:

- IUORAS MIHNEA-REMUS si POPA-MOCANU INGRID-LUCIANA, vicepresedinte, respectiv membra a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul A.N.R.P, la data faptelor, cu privire la savarsirea a 3 infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul,

- CANANGIU CONSTANTIN-CATALIN
, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul A.N.R.P, la data faptelor, cu privire la savarsirea a 2 infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul,

- VISOIU GHEORGHE, expert evaluator, la data faptelor, cu privire la savarsirea a 3 infractiuni de abuz in serviciu, comise in forma complicitatii, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

- NISTOR NECULAI, HANU ALEXANDRU-FLORIN
si DRULA DORIN-CORNEL, experti evaluatori, la data savarsirii faptei, cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, comisa in forma complicitatii, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

De asemenea, procurorii anticoruptie au dispus luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand de la data de 16.03.2015, pana la data de 14.05.2015, fata de inculpata ZAAROUR INGRID, presedinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, din cadrul A.N.R.P, la data faptelor, cu privire la savarsirea a 3 infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar inculpata Zaarour Ingrid trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:

a) sa se prezinte la organul de urmarire, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemata,
b) sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei,
c) sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemata,
d) sa nu depaseasca limita teritoriala a Romaniei decat cu incuviintarea prealabila a organelor judiciare,
e) sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar,
f) sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

Inculpatei Zaarour Ingrid i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care-i revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

In cauza, procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatii: NICOLESCU THEODOR-CATALIN, in prezent deputat in Parlamentul Romaniei, si BACIU REMUS-VIRGIL, cu privire la savarsirea a 3 infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

Inculpatilor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand ca inculpatii IUORAS MIHNEA-REMUS, POPA-MOCANU INGRID-LUCIANA CANANGIU CONSTANTIN-CATALIN, VISOIU GHEORGHE, NISTOR NECULAI, HANU ALEXANDRU- FLORIN SI DRULA DORIN-CORNEL sa fie prezentati la data de 17 martie 2015, Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2464 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Nu se opresc (Marţi, 17 martie 2015, 13:17)

    nano2k [utilizator]

    Ciudat, astia chiar se cred stapani odata ajunsi in functii...

    Tara asta se va insanatosi cand posturile din administratia publica nu vor mai fi atragatoare.
    Cand va trebui sa prestam "munca patriotica" pentru a guverna. Atunci vom sti ca nu e loc de furaciuni si alte prostii.
  • +1 (1 vot)    
    Pe astia ii dibuiesti (Marţi, 17 martie 2015, 13:56)

    CititorulComentator [utilizator]

    Dupa gusa :)


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by