Denuntul lui Dorin Cocos la DNA: Omul de afaceri le-ar fi spus procurorilor ca a depus la PDL 600 de mii de euro din mita primita in dosarul licentelor Microsoft

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 25 februarie 2015, 18:38 Dosare Anticoruptie


Dorin Cocos
Foto: AGERPRES
Omul de afaceri Dorin Cocos, aflat in prezent in arest la domiciliu in dosarul Microsoft, le-ar fi spus procurorilor DNA, la audieri, ca a "donat" Partidului Democrat Liberal 600 de mii de euro din mita obtinuta in scandalul licentelor Microsoft, scrie Libertatea. Fostul sot al Elenei Udrea ar fi declarat in fata procurorilor ca "600.000 de euro i-am depus in transe, la sediul PDL din Modrogan, mai precis i-am remis domnului Ivascu,la solicitarea domnului Vasile Blaga: precizez ca Vasile Blaga era la acel moment secretar general al partidului si seful campaniei electorale. Banii i-am remis fara a primi vreo chitanta in acest sens".

Cocos a continuat spunand ca "30.000 de euro i-am dat domnului Radian Tufa, secretar general al Ministerului Transporturilor, pentru a achita transportul containerelor cu produse electorale, in tara, precum si costurile cu depozitarea. 30.000 de euro i-am dat domnului Radian Tufa, secretar general al Ministerului Transporturilor, pentru a achita transportul containerelor cu produse electorale, in tara, precum si costurile cu depozitarea."

Elena Udrea a declarat in premiera miercuri dimineata, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in asteptarea unei decizii a magistratilor, care miercuri dupa-amiaza au emis mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele sau, ca "Stiam ca Dorin Cocos finanta campaniile PDL, asta stiam, dar nu stiam exact ce si cu ce suma. Nu este un secret, asa se finanteaza campaniile electorale, de ce va faceti toti ca nu stiti? Toata clasa politica, toata presa si toata lumea se preface ca nu stie cum se finanteaza campaniile. Intrebati-i pe domnul Iohannis, pe domnul Ponta, ei cum si-au finantat campaniile? La fel."

Procurorii DNA au sustinut, in referatul privind cererea de arestare preventiva a Elenei Udrea in dosarul Microsoft, ca Partidul Democrat Liberal a fost unul dintre beneficiarii sumelor de bani platite in cadrul licentelor Microsoft.

Vasile Blaga, presedintele PDL si co-presedinte al PNL, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca Dorin Cocos "nu a adus niciun ban la partid" si ca nu a avut niciun fel de relatie cu acesta, adaugand ca "cine a cotizat e pe lista oficiala". Blaga a adaugat ca "Nu am avut niciun fel de relatie cu domnul Cocos, nu avem nicio implicare in Microsoft. Domnul Cocos nu a adus niciun ban la partid. Cine a cotizat e pe lista oficiala, se taie chitanta cum spun regulile intotdeauna."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























9537 vizualizari

  • -1 (25 voturi)    
    mda... (Miercuri, 25 februarie 2015, 18:59)

    anonim [anonim]

    Acum o sa terbuiasca sa raspunda cineva si ma gândesc cu drag la Blaga, si chiar la Basescu....

    Isi mai imagineaza cineva ca Base nu stia de toate cate se petreceau in PDL?

    Acum se vede si mai bine cum base o apara pe Nutzisor dincolo de limitele normale...

    Mda, da, da...

    Multumesc base pentru ceea ce ai facut pentru RO dar acum este timpul pentru altii care sa ocupe arena
    • +14 (26 voturi)    
      mda ..ce? (Miercuri, 25 februarie 2015, 19:38)

      deville2010 [utilizator] i-a raspuns lui anonim

      si eu i-am anonimului din tine 600.000 euro si nu mi-a dat nici o chitanta si nici macar nu am pretins vreun document justificativ...ce ma doare gura sa te fac de kkt?
      Important este sa spun ca ti-am dat,nu?
      • -1 (7 voturi)    
        spaga cu chitanta ? =)) (Joi, 26 februarie 2015, 0:13)

        Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui deville2010

        tu ai auzit de vreo spaga data cu chitanta???
        esti real?
        • +3 (5 voturi)    
          Comentariu sters de utilizator (Joi, 26 februarie 2015, 5:41)

          [anonim] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

          • 0 (0 voturi)    
            ce e complicat? (Joi, 26 februarie 2015, 13:34)

            Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui

            cocos a intermediat o afacere intre guvern si o firma privata
            fapta pt care a primit spaga
            crezi ca a oprit spaga pentru el sau a dat o parte celor care au aprobat contractul?
            pe scurt: in schimbul spagii a primit aprobarea contractului
        • 0 (0 voturi)    
          Bivol carpatin (Joi, 5 martie 2015, 14:29)

          deville2010 [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

          dumm ass scrie undeva in postarea mea spaga?
      • +3 (7 voturi)    
        q.e.d. (Joi, 26 februarie 2015, 8:20)

        doar ashea [anonim] i-a raspuns lui deville2010

        Hai domnule , terminati cu fraze de toata jena ! Ce conteaza ca esti portocaliu , rosu , verde sau galben ...... Daca mai crede cineva ca Basescu nu stia nimic , inseamna ca acel cineva , in cel mai bun caz , este naiv !
    • +2 (2 voturi)    
      Si dvs sunteti dintre cei care va faceti ca (Joi, 26 februarie 2015, 8:13)

      deval [utilizator] i-a raspuns lui anonim

      credeti ca campaniile electorale se fac din contributiile membrilor si sponsorizari/donatii ale firmelor ?
  • +6 (8 voturi)    
    Ce fraier! (Miercuri, 25 februarie 2015, 19:06)

    gigi marga [anonim]

    Deci toate campaniile electorale se fac in mare parte pe banii platiti de fraieri si innegriti/spalati de baietii smecheri cu acces la robinete!?

    Pai cum adica mai neica, esti mare businessman si te lauzi ca i-ai dat lu' ala o carutza de bani FARA CHITANTA?! Si trebuie sa te credem pe cuvant!?!

    Cum ar fi sa-ti raspund ca "i-am primit, dar a doua zi i-am dat inapoi ca nu mai aveam foi libere in chitantzier, era Vineri si inchisese la librarie!"? Trebuie sa ma crezi si pe mine pe cuvant...

    Si radeam ca prostu' de una Leantza cara isi misca mana ca un girofar si striga: "dovada!? unde e dovada!?"

    cum zice turcu': sictir!
  • +5 (13 voturi)    
    da, si? (Miercuri, 25 februarie 2015, 19:43)

    Europiu [utilizator]

    Citat:

    "600.000 de euro i-am depus in transe, la sediul PDL din Modrogan, mai precis i-am remis domnului Ivascu,la solicitarea domnului Vasile Blaga.[...] Banii i-am remis fara a primi vreo chitanta in acest sens"

    Stand stramb si judecand drept, singurii care ies prost din treaba asta sunt Cocos si numitul Ivascu, daca acesta din urma trebuia sa-i dea chitanta si nu i-a dat-o. Nu vad (din aceste spuse) niciun indiciu incriminatoriu pentru Blaga, respectiv Udrea sau Base.
  • +9 (11 voturi)    
    De ce . . (Miercuri, 25 februarie 2015, 20:27)

    Vali Cel Batran [utilizator]

    . . . doar 600000 de ce nu un million sau sapte milioane sau noua? E un mare fraier ca nu scapa de toate sumele care I se pun in carca daca tot a gasit un procuror care este dispus sa il creada (chiar daca nu are inscrisuri care sa ateste depunerile). Ei, daca ar fi spus ca a dat banii direct lui Basescu cred ca il si pupa procurorul respectiv. Povesti spuse de hotomani care insa baga oameni in arest preventiv doar pe baza spuselor lor. Poate ca asa se face o cercetare criminalistica si nu stiu eu.Deci,daca ma duc la procuror pentru ca politia m-a prins cu un car de lemne si spun ca lemnele sunt ale primarului, primarul a dat de dracu iar eu care de fapt am furat lemnele ma duc acasa linistit pentru ca am colaborat cu organul! Sper din toata inima sa nu fie ca in scenariul meu!
  • +7 (11 voturi)    
    Denuntul lui Dorin Cocos la DNA: (Miercuri, 25 februarie 2015, 20:28)

    tzestosel [utilizator]

    Asta ar insemna ca banii care i-a data fara acte nu mai pot fi recuperati !?!?!
    In conditiile astea va declara ca toti banii primiti ca SPAGA "i-a donat fara chitanta" .
    Deci nu mai are vreun ban in cont .
    Sa-l eliberam !!!!!!
  • +4 (4 voturi)    
    Doamne! (Miercuri, 25 februarie 2015, 20:40)

    CezarN [utilizator]

    Si pe aceste ”declarații” se baga sau se scot oamenii din închisoare?
    Pur si simplu cineva zice ceva fără ca el sau procurorii sa dovedească in vreun un fel ca așa stau lucrurile si gata ... ești scos din arest si este băgat altul.

    Eu, sincer, cred ca procurorilor le este pur si simplu frica sa cerceteze declarațiile lui Cocos in sensul de a merge la PDL si a lua la purecat finanțarea campaniei electorale. Apoi la PSD, apoi la PNL, apoi la candidații la preşedinţie, apoi la senatori si deputați, apoi la euro deputați apoi ...

    Problema cu corupția in Romania nu este ca avem o clasa conducătoare corupta, ci ca avem o societate corupta, un popor corupt in care 70-80% dintre cei care nu au luat spaga nu au luat pentru ca nu au avut ocazia, iar ei regreta asta in timp ce aplauda DNA. Si aplauda DNA nu pentru ca iubesc dreptatea, ci pentru ca ii invidiază pe cei care au reușit sa fure. Se bucura ca le moare capra. Uitați de frunza lui Udrea! Simbolul RO ar trebui sa fie un cetățean intr-un jipan nesimțit - acesta fiind hotul neprins, adevăratul nostru erou național. Sau o mana băgata pana la cot intr-un borcan cu miere. Sa vrei o societate corecta si meritocratica in Romania este ca si cum ai vrea democrația din UK implementata/impusa in Arabia Saudita.
  • +1 (1 vot)    
    ce-l face pe un prosti fericiti? (Miercuri, 25 februarie 2015, 20:48)

    MirceaIo [utilizator]

    Probabil sa cunoasca prosti mai prosti decat ei. Sistem de manipulare securista: sa prezinte acoperiti la TV care fac pe prostii. Toti fac parte din "elita" SRI -sta dar nu stiu cum se fac afaceri in Romania. Media romaneasca e "acoperita" 100%. Scopul e atins! Cei ce ii privesc pe acesti "acoperiti" mananca cate un covrig si sunt fericiti.

    "Elena Udrea a intrat la puscarie!"

    Poporul e in extaz. Covrigul mucegait de pa masa are alt gust acum!

    Elena Udrea ca si voi...toooti! este un om al sistemului.
  • +1 (1 vot)    
    Se încearcă denaturarea. (Miercuri, 25 februarie 2015, 21:04)

    vali47 [utilizator]

    Se spune că a luat 16 milioane(Cocoș)și a dat la PDL 600 de mii?Și vrea să fie iertat?Așa ne apucăm toți de furat,sponsorizăm partidele cu 10% din sumă,turnăm și la DNA și trai neneacă!Nu cred că este bine.Balamucul creat denaturează și nu arată adevăratul nivel al hoției.Toți îl vor pe Băsescu implicat și uită că toate partidele au folosit// sponsorizări//copioase și nu se insistă pe schimbarea legii.Informațiile sunt proaspete și ar fi interesant ce cheltuieli au făcut candidații,cine sunt sponsorii și mai ales care sunt sumele cheltuite și nedeclarate.Se așteaptă uitarea!
  • +1 (1 vot)    
    dar surioara lui ponta? (Miercuri, 25 februarie 2015, 21:51)

    catalin [anonim]

    si banii sifonati de respectiva sora impreuna cu cumnatul in campania cui s-au dus? de ce se face atata tevatura pe seama elenei udrea? ca sa se abata atentia de la monstruoasul scandal de coruptie in care sunt implicate rude foarte apropiate ale premierului? pe sora premierului cand o vedem arestata preventiv pentru 30 de zile? dar pe premier? din ce si-a finantata megaspectacolele de pe arene in campania electorala si la infiintarea decedatului usl?din banii de buzunar?
    • 0 (0 voturi)    
      Da,ai dreptate, (Joi, 26 februarie 2015, 8:55)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui catalin

      atat de monstruos e scandalul amintit de tine ,ca sumele vehiculate sunt de 10 ori mai mici decat cele manevrate de scumpii tai basisti!!!
  • -1 (3 voturi)    
    sa putrezeasca toti in parnaie (Miercuri, 25 februarie 2015, 22:55)

    K Terinca [anonim]

    Basescu cu gasca lui de politruci portocalii, Ponta cu ai lui si noii corciti din PNL cu ai lor.
    Sa putrezeasca toti in parnaie, pentru tot raul pe care l-au facut acestei tari in ultimii 25 de ani.
    Problema Romaniei este furaciunea adusa la rang de virtute, iar politicienii din toate partidele sunt vinovatii cei mari.
    Toti au devenit politicieni, cu un singur scop. Furaciunea.
    Partea cu binele comun si toate rahaturile celelalte verbale sunt pentru tampitii ca noi, care am stat cuminti si am rabdat minciunile lor si circul zilnic.
    Dar ne-a ajuns !
    Sper ca intr-adevar justitia sa aiba taria de a curata toata aceasta putreziciune politica, impreuna cu legaturile acesteia cu asa zisa lume a afacerilor.
    In mare parte aceasta este si ea la fel de corupta.
    Increderea noastra in politicieni si afaceristi corupti?
    Precum in cantecul trupei Parazitii:
    "V-as coase la gura cu sfoara, vreau sa va doara!
    Sa ne mintiti doar din priviri, pentru ultima oara
    Iubiti-ne, cum iubiti parfumurile tari
    Cand va numim tarfe politice, calai si mercenari"
  • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 25 februarie 2015, 23:22)

    [anonim]

  • 0 (2 voturi)    
    Toarna-i Cocosule, toarna-i ! (Joi, 26 februarie 2015, 8:15)

    lili [anonim]

    Lovitura de "partid": Cocosul care toarna despre banii negri dati PDLului in 2009 in campania prezidentiala a lui TB si care paveaza deja calea lui TB catre DNA si apoi catre puscarie!
    Cred ca in mai putin de un an TB va da cu subsemnatul la DNA, apoi....
    Bani pentru campania prezidentiala din 2009 din MITA la fel ca in cazul Adrian Nastase din campania prezidentiala din 2004!!
    Si tot denunturile colegilor de partid l-au bagat la puscarie si pe AN, la fel ca acum in cazul lui TB, colegii din PDL toarna despre banii negri din campanie prezidentiala a lui TB din 2009!!
    I-a dat o mana de ajutor ieri si EU care a confirmat ca stia ca Cocosul ei a bagat bani grei in campania prezidentiala organizata de PDL din 2009!!
    Toarna-i, Cocosule, toarna-i pe toti!!
    DE ce tu si baiatul tau sa stati prin puscariile patriei iar TB sa-si plimbe nepoteii prin parculetele linistite si pline de verdeata!!
    Toarna-i Cocusule, toarna-i!!
  • +1 (1 vot)    
    Ca si comparatie... (Joi, 26 februarie 2015, 9:29)

    hot news [utilizator]

    ... sa faca un calcul DNA cat au costat DOAR posterele mitomanului mandru ca e roman in intreaga tara si in 'muncipiul' Bucuresti: o sa-i iasa vrea 600 de miliarde, probabil. Si cu restul promovarii, cateva catralioane.
  • +1 (1 vot)    
    I N T O X I C A R E ! (Vineri, 27 februarie 2015, 8:40)

    george [anonim]

    Dununturile, arestarile.tv.DNA, procesele tendentioase in media este jocul murdat al SERVICILOR!, toate fac deliberat mizerie. Poanta se joaca de" primministru" debitind prostii cit poate. El vorbeste despre linsaj mediatic- dar ant3- jegul -jegurilor CE FACE ?, Ponta este alaturi si coabiteaza cu baronii nationali- curind va fi mincat cu fulgi cu tot dr scestia...A "ris" de Basescu - dar este mai pervers - e mai tinar! Ponta gu glumele lui marca BADEA- ironiile practicate fac tot raul din lume. Cine il sfatuieste cu siguranta ii este cel mai mare dusma- altfel nu se explica tot ce spune- ca de facut nu face nimic !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by