VIDEO Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, si deputatul PSD Vlad Cosma sunt urmariti penal in dosarul cumnatului lui Victor Ponta. DNA: Mircea Cosma nu isi poate exercita functia 60 de zile

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 17 februarie 2015, 15:52 Dosare Anticoruptie


Vlad si Mircea Cosma
Foto: Camera Deputatilor
Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a fost pus marti sub urmarire penala de procurorii DNA pentru trafic de influenta si sprijire de grup infractional organizat in dosarul in care cumnatul premierului Victor Ponta este cercetat pentru frauda cu fonduri europene si evaziune fiscala. Mircea Cosma a parasit sediul DNA Ploiesti dupa ce a fost audiat cate ore, el declarand ca a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Procurorii DNA precizeaza, intr-un comunicat, ca Mircea Cosma nu isi poate exercita functia de presedinte al CJ pe perioada celor 60 de zile de control judiciar. Fiul lui Mircea Cosma, deputatul PSD Vlad Cosma, a fost plasat sub control judiciar si este urmarit penal in acelasi dosar, pentru sprijire de grup infractional organizat. Mircea si Vlad Cosma mai sunt implicati intr-un alt dosar de coruptie in care au fost trimisi in judecata.

Mircea Cosma a declarat, la plecarea de la sediul DNA, ca "de lucrarile de la Comarnic raspunde Primaria Comarnic. Problema este ca atunci cand s-a tinut acea licitatie eram in spital, nu stiu nici cine a castigat-o, nici cum a castigat-o. Imi arata dosarul peste o saptamana."



Procurorii DNA Ploiesti au efectuat, marti, 14 perchezitii in Bucuresti si in municipiul Ploiesti intr-un dosar privind fapte de coruptie si frauda cu fonduri europene. Printre firmele perchezitionate se numara si Grossmann Engineering, administrata de Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta. Grossmann Engineering si alte cateva societati, intre care Euroconstruct Trading, ar fi obtinut ilegal un proiect european privind extinderea retelei de canalizare in Comarnic, din care si-ar fi insusit sume mari de bani, prin schimbarea destinatiei fondurilor, sustin surse judiciare.

Grossmann Engineering, in care a fost asociat Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a derulat in ultimii ani mai multe contracte pe bani publici acordate in special de administratiile locale, a scris marti Revista 22. Cel mai mare contract a fost cel acordat de Hidro Prahova, unde actionar majoritar este Consiliul Judetean (condus de Mircea Cosma), si a avut o valoare de aproape 40 de milioane de lei, fara TVA. Contractul a fost castigat, pe 13 ianuarie 2012, de Grossmann in asociere cu Euro Construct Trading 98 (companie detinuta de Dan Besciu si Sorin Vulpescu, fosti parteneri ai lui Dorin Cocos). Acesta este contractul in care procurorii DNA cerceteaza acum un prejudiciu de peste 10 milioane de lei produs prin deturnare de fonduri europene si evaziune fiscala.

Consiliul Judetean Prahova era condus la data incheierii contractului, ca si in prezent, de Mircea Cosma. Mircea Cosma si fiul sau, deputatul PSD Vlad Cosma, sunt apropiati ai deputatului Sebastian Ghita, fost membru PSD si prieten al premierului Victor Ponta.

Sebastian Ghita a fost pus si el sub urmarire penala marti in acest dosar pentru folosirea influentei si autoritatii cu scopul obtinerii de foloase necuvenite pentru alta persoana, dupa ce a fost citat in calitate de suspect si audiat la DNA Ploiesti.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2261 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Sa speram ca DNA nu se va opri aici (Marţi, 17 februarie 2015, 16:06)

    Cataleya [utilizator]

    Altfel, nu vad de ce l-ar salta cu mascatii pe cumnatul lui Ponta si la final sa-i puna sub control judiciar doar pe ceilalti.
  • +8 (8 voturi)    
    dl ponta (Marţi, 17 februarie 2015, 16:10)

    sachei [anonim]

    e caldut sau frige???
  • +1 (1 vot)    
    Veniti si la Mizl sa cercetati (Marţi, 17 februarie 2015, 18:46)

    Proscan Emil [anonim]

    Sunt curat ca lacrima .
  • +1 (1 vot)    
    SRI stie tot! (Marţi, 17 februarie 2015, 21:45)

    Mircea [anonim]

    Toti sefii de consilii judetene au fost securisti pe vremea lui Ceasca. Acum sunt surprinsi sa fie urmariti de colegii lor mai tineri. D-le Coldea de ce nu i-ati dat mai de mult pe mana procurorilor pe acesti infractori? SRI stie tot. Dar 25 de ani mucles. Unde era Romania daca isi facea treaba asa ca acum imediat dupa revolutie !? Dupa parerea mea clanurile din partea Ponta, Ghita, Vantu, Voiculescu, Tariceanu sunt mult mai periculoase decat Udrea -Cocos -Ridzi.

    Coldea cred ca stie si de FNI!? dar ....a tacut.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by