Surse judiciare: Cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Hertanu, cercetat pentru frauda cu fonduri europene la contractul de extindere a retelei de canalizare din Comarnic

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 17 februarie 2015, 10:08 Dosare Anticoruptie


Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta, ar fi cercetat de procurori dupa ce, impreuna cu alte persoane, ar fi constituit un grup infractional care a actionat in vederea castigarii frauduloase a contractului de extindere a retelei de canalizare in orasul Comarnic, au declarat, marti, surse judiciare citate de Agerpres. Grupul a intrat in atentia procurorilor "pentru insusirea unor importante sume de bani, prin schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute in cadrul proiectului cu finantare europeana, si sustragerea de la plata contributiilor datorate catre stat, prin evidentierea unor cheltuieli nereale sau operatiuni fictive in documentele societatilor pe care le-au controlat''.

UPDATE 11.55 Sebastian Ghita a venit la sediul DNA Ploiesti, in calitate de suspect. (B1 Tv) "N-am fost implicat, nu cunosc mai multe detalii", le-a spus Ghita jurnalistilor. El a mai declarat ca il cunoaste pe Iulian Hertanu si ca "Probabil procurorii vor sa se convinga de natura relatiilor mele cu dansul."

UPDATE 11:40 Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta, a venit la sediul DNA din Ploiesti, urmand sa fie audiat de procurori.

Aceleasi surse au precizat ca din grup fac parte Iulian Hertanu - administrator de drept si incepand cu data de 25 aprilie 2014 administrator de fapt al SC Grossman Engineering Group SRL, respectiv angajat al SC CVR Asfalt Construct Group SRL Dobroesti, jud. Ilfov, Vladimir Razvan Ciorba, administrator/asociat la mai multe firme, printre care si SC CVR Asfalt Construct Group SRL, dar si Mihail Marian Coman - administrator/asociat la SC Indserv SRL Ploiesti si angajat al SC Hidro Prahova SA in calitate de consilier al directorului general din data de 24 mai 2012.

Potrivit surselor citate, acestia au constituit un grup infractional ''pentru a actiona in vederea castigarii frauduloase a contractului de lucrari avand ca obiect <Extindere retele de canalizare in orasul Comarnic> - contract semnat la data de 13 ianuarie 2012 intre Asocierea SC Grossman Engineering Group SRL - SC EURO CONSTRUCT TRADING 98 SRL si SC Hidro Prahova SA Ploiesti ( C.L.6 ), contract finantat in mare parte din fonduri provenite de la Uniunea Europeana, respectiv pentru insusirea unor importante sume de bani, prin schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute in cadrul proiectului cu finantare europeana, si sustragerea de la plata contributiilor datorate catre stat, prin evidentierea unor cheltuieli nereale sau operatiuni fictive in documentele societatilor pe care le-au controlat''.

La grupul infractional astfel constituit a aderat, prin numirea ca administrator al SC Grossman Engineering Group SRL incepand cu data de 25 aprilie 2014, si Liviu Munteanu, au aratat sursele citate.

Procurorii DNA efectueaza marti dimineata perchezitii in 14 locatii, majoritatea situate in municipiile Bucuresti si Ploiesti, la sedii de societati comerciale ori domicilii ale unor persoane.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























8002 vizualizari

  • +13 (15 voturi)    
    Viorele, Viorele! (Marţi, 17 februarie 2015, 10:01)

    Daniels22026 [utilizator]

    Deci de asta imi erai!

    El se jura ca nu fura
    Dar l-am prins cu rata-n gula!

    Scuze! N-am gasit alta rima!
    • +4 (10 voturi)    
      Am o rugaminte! (Marţi, 17 februarie 2015, 11:16)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

      Codruta Kovesi, nu incerca sa ne aburesti cu perchezitii la firma surorii lui Ponta. Mergi direct unde e coruptia la nivel inalt si unde sunt sifonati sute de milioane de euro, nu la plevusca! Cand am sa-i vad pe Ponta, Dragnea si Ghita la tine la portita, o sa-mi recapat toata increderea in tine...
      • +1 (1 vot)    
        asa (Marţi, 17 februarie 2015, 11:25)

        ToXRM [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        l-au bagat si pe nastase, de la niste tablouri, asa si becali, cu valiza de 1 meleon, cand el a furat sute. stau baietii 4-5 ani la parnaie, prejudiciul in dosarele finalizate este mic, se recupereaza, si apoi apar pe la TV sa se planga ce conditii de detentie au avut dar cu restul de furaciuni traiesc bine merci. chiar mi-as dori sa nu ii bage la puscarie, ca tot pe banii mei ii tin acolo. recuperarea integrala a prejudiciului si lasa-l pe om sa munceasca daca poate. Plus monitorizat cativa ani ca la pedeapsa cu suspendare. Te mai prindem odata, recuperam prejudiciul X 10 .
  • +11 (13 voturi)    
    oho!! se apropie DNA de apropiatii lui Ponta!? (Marţi, 17 februarie 2015, 10:05)

    lili [anonim]

    Ce caracatita, furau astia in draci, politicieni plus acolitii lor !
    Cred ca NU exista un politician roman care sa NU fie bagat in matrapazlacuri ILEGALE de coruptie: abuz in serviciu, trafic de influenta, mita, fals in declaratii, evaziune fiscalai!
    NU cred ca exista vreunul!
    La puscarie cu TOTI, succes DNA!
    Il asteptam pe V Ponta la TVR la Sorin Avram sa raspunda la intrebari!!
    • +3 (3 voturi)    
      da' cu socru' (Marţi, 17 februarie 2015, 10:44)

      lucyan [utilizator] i-a raspuns lui lili

      cum ramane, ca ete implicat in retrocedarile ilegale, de ce nu este arestat, mai ales ca el s-a folosit de influenta, influenta pe care o poate folosi si acum impotriva celor care il acuza sau martorilor... dar de, el nu este udrea, chiar daca nu are cojones...
      • 0 (0 voturi)    
        urmeaza si tata-socru, nu mai e mult!! (Marţi, 17 februarie 2015, 14:49)

        lili [anonim] i-a raspuns lui lucyan

        Ca popicele cad politicienii si acolitii lor corupti sub tirurile procurorilor DNA, zi de zi!
        Ziua si perchezitia, ziua si arestarea!
        Succes DNA, la puscarie cu TOTI hotii astia care au supt banii publici ca capusele, cu complicitatea politicienilor corupti!
    • +1 (1 vot)    
      bun asa (Marţi, 17 februarie 2015, 10:49)

      dandra [utilizator] i-a raspuns lui lili

      Calendarul DNA pe 2015 se implineste!!!!
    • +1 (1 vot)    
      Exista (Marţi, 17 februarie 2015, 12:07)

      freejack [utilizator] i-a raspuns lui lili

      Crin Antonescu.
  • +7 (9 voturi)    
    Comarnic,Cornu! (Marţi, 17 februarie 2015, 10:13)

    vali47 [utilizator]

    Este și Ponta pe aproape.Și Năstase.
  • 0 (2 voturi)    
    dupa 100 de ani (Marţi, 17 februarie 2015, 10:47)

    ion [anonim]

    hahaha ha . inca putin
  • +2 (2 voturi)    
    urmeaza.... (Marţi, 17 februarie 2015, 11:47)

    mos ion roata [utilizator]

    stenogramele,denunuturile,etc.
  • 0 (0 voturi)    
    Stai că se sparge puroiul (Marţi, 17 februarie 2015, 12:52)

    ploiesteanu [utilizator]

    și cu Ponta și gașca lui. Bravo DNA, bravo băieți !
  • 0 (0 voturi)    
    Daca-i cauta DNA gaseste la toti ce-au furat ! (Marţi, 17 februarie 2015, 13:06)

    andreesanu [utilizator]

    Totul este sa se caute de DNA averile nesimtite facute peste noapte.
    Din munca traiesti de azi pe miine sau abia iti faci o casa,iar astia care nu-si incap in piele si traiesc doar din tunuri date in lucrari cu statul nu-si incap in piele ;milionari,vile ,masini de fite,fufe la cerere .
    Hai DNA si cu dosarele lui Ghita ,alea uitate !!!
  • +1 (1 vot)    
    Clanul "doctorului " Viorel PontaNULUL (Marţi, 17 februarie 2015, 14:52)

    Plagarus [utilizator]

    Daciana Sarbu-Ponta, consoarta – trantita pe loc fruntas in lista si ajunsa europarlamentar;
    – Ilie Sarbu, cel mai ..tata socru al celui mai prim-ginerel – trantit primul pe lista si ajuns senator (cu functii aducatoare de bonusuri, prin diferite comisii);
    – Robert Cazanciuc, sotul verisoarei- trantit ministru al Justitiei;
    – Rodica Cazanciuc (consoarta lui Robby de la Justitie), verisoara – trantita directoare la Tarom;
    – Gabriel Oprea, nasul de la prima cununie + nasul de botez al primului copil, cumatru cum ar veni- trantit vicepremier;
    – Alexandra Ponta-Hertanu, sora – actionara la firme cu abonament permanet la contracte cu statul;
    – Iulian Hertanu , consortul surioarei, cumnat cum ar veni – administrator si actionar la firme abonate la contracte cu statul in valoare de zeci de milioane de euro, cele mai multe..cu dedicatie si fara licitatie;
    – Cornelia Naum , mamaica lu’ Victorel – sarmana actionara la cateva firme, si ele abonate la contractele cu statul;
    – Claudiu Preoteasa , fin – trantit vicepreedinte la Administratia Fondului de Mediu;
    – Teodora Preoteasa, consorta lui Claudiu, deci fina si ea – trantita sef serviciu in cadrul Autoritatii de Management a Programul Operational Sectorial Mediu, institutie care se ocupa cu fondurile europene pentru proiectele de mediu (la POS Mediu se invart miliarde de euro)
    – Ioana Pop, fina tare si asta – trantita vicepresedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.
    Bugetarul Viorel P are cheag gros:apartament de lux, cat un palier de bloc, in buricul Bucurestiului ,, doua vile la Cornu de cate 200 mp fiecare, 3 apartamente in Bucuresti, din care unul de lux, o casa de vacanta in Gorj, un apartament e lux doar ce l-a vandut si vreo trei masini de firma. Asa hahal social-democrat. Toate din leafa de politician.???!
  • +1 (1 vot)    
    WcP "doctor " in manaria Comarnic ? (Marţi, 17 februarie 2015, 15:00)

    Plagarus [utilizator]

    SC Grossman Engineering Group, care a executat proiectul privind extinderea reţelei de canalizare la Comarnic, a fost amendată de mai multe ori, pentru că termenul de finalizare era anul 2014, dar lucrările s-au oprit.
    Proiectul a început în anul 2012 şi trebuia terminat anul trecut, termenul de finalizare fiind prelungit întrucât lucrările nu sunt gata, după ce au fost oprite în decembrie 2014.
    Primăria Comarnic ar putea pierde patru milioane de euro, bani reprezentând valoarea a două proiecte europene derulate de primărie pentru asfaltarea străzilor din judeţ.

    Conform primarului, în condiţiile în care contractul pentru canalizare nu a fost respectat, autorităţile locale nu pot derula proiectele europene pentru asfaltare.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by