DNA a trimis in judecata un medic oncolog pentru 52 de infractiuni de luare de mita

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 27 ianuarie 2015, 20:01 Dosare Anticoruptie


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Targu Mures au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a medicului specialist in oncologie Csiki Csongor, sef al Compartimentului Oncologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Miercurea Ciuc si coordonator judetean al Programului national de oncologie pentru judetul Harghita, la data faptelor, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea a 52 infractiuni de luare de mita.

Potrivit unui comunicat al DNA difuzat marti si citat de Agerpres, in perioada 2011-2014 Csiki Csongor a primit bani, in cuantum de 1.330 lei, si bunuri alimentare in cuantum de 203 lei, cu ocazia efectuarii a 39 de consultatii in incinta cabinetelor din Spitalul Judetean de Urgenta Miercurea Ciuc si Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc (minim 50 lei pe pacient, in schimbul eliberarii unei retete periodice sau a efectuarii unei consultatii).

"La data de 7 iulie 2014, acesta a primit, de la un numar de 13 bolnavi, bani in numerar, in valoare totala de 810 lei si bunuri alimentare, procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante. In cauza, procurorii au dispus masura asiguratorie a sechestrului, asupra sumelor de 2.110 lei, 600 USD si 200 Euro, ridicate cu ocazia perchezitiei domiciliare de la inculpatul Csiki Csongor", se mai arata in comunicat.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Harghita, cu propunere de mentinere a masurilor preventive si asiguratorii dispuse in cauza.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2059 vizualizari

  • +4 (8 voturi)    
    mai mare deranjul !!!! (Marţi, 27 ianuarie 2015, 20:15)

    lili [anonim]

    Politicienii si acolitii lor fura milioane de EURO din banii statului si zburda liberi iar pe asta l-a inhatat DNA pentru 3 lulele, 3 surcele!!
    Mai mare rasul!!
    • 0 (2 voturi)    
      Sper ca esti un medic spagar (Marţi, 27 ianuarie 2015, 20:57)

      cenzuratul [utilizator] i-a raspuns lui lili

      Ca altfel nu inteleg atitudinea.
    • +2 (4 voturi)    
      anormal! (Marţi, 27 ianuarie 2015, 22:25)

      Andrei [anonim] i-a raspuns lui lili

      Ti se pare normal ca un medic incolog sa ia 50 de lei pentru eliberarea unei retete unui pacient de cancer? Ce moralitate mai are acest om? Puscaria - numai asa medicii se vor invata sa nu mai ia acesti bani care le murdaresc mainile!
    • +1 (3 voturi)    
      E adevarat (Marţi, 27 ianuarie 2015, 22:39)

      Orpheus [utilizator] i-a raspuns lui lili

      Dar inmulteste spaga acestui domn (modest, de altfel) cu numarul de medici din Romania si ai sa ajungi tot la milioane. Multe. Si tot din buzunarul nostru.
  • +9 (9 voturi)    
    Bine de stiut (Marţi, 27 ianuarie 2015, 20:26)

    Orpheus [utilizator]

    La Targu Mures spaga e MULT mai mica decat la Bucuresti...
  • +1 (1 vot)    
    Somnul ratiunii naste monstri! (Marţi, 27 ianuarie 2015, 22:57)

    arheopterix [utilizator]

    Nu era mai simplu In loc de tot acest balamuc ,ca statul nostru democrat populist sa-i dea doctorului in cauza intru-n fel de ,,acord global ,, 62 lei de consultatie (810lei /13 consultatii =62 lei / consultatie. In 2014... 2500 doctori au parasit tarisoara noastra draga. In 2014 numarul de doctori din RO era la1/2 fata de 2011 In citva ani o sa ne tratam singuri ( si gratis )
  • +1 (1 vot)    
    Dragi Andrei si Orfeu (Miercuri, 28 ianuarie 2015, 16:55)

    arheopterix [utilizator]

    Va rog eu nu mai bateti cimpii .E limpede ca vorbiti cu patima si in necunostinta de cauza S-o luam metodic 1 - Draga Andrei specialitatea de ,,incologie ,,nu exista decit in imaginatia Dv ,in realitate ea se chiama Oncologie , e jenant : 2 -Dle Orfeu cintati la harfa dupa ureche ! Mentalitatea paguboasa (de sorginte comunista ) ca medicina e gratis face ca sistemul sanitar romanesc sa fie azi ultimul din EU . De citva ani 80-90 % din medicii tineri scirbiti de politicieni dar si de unii ca Dv pleaca din tara ( in 2014- 2500 plecati +pensionarii = peste 3000 citi au intrat , sunt cifre oficiale ) in acest ritm nu mai e nevoe de puscarii ,in citva ani o sa va tratati singur de diverse boli (si nici nu va va costa nimic).Doctorii (spagari )peste 5000 E pe luna (acolo unde au nimerit ) si Dv, economie de 62 lei pe consultatie, toata lumea multumita
  • +1 (1 vot)    
    cum? (Joi, 29 ianuarie 2015, 21:42)

    vasilke [anonim]

    DNA+SRI pt o "spaga" de 62 de lei/pacient?
    Pai zdravan e ala care crede ca nu e vorba de o provocare ordinara ca unii sa se impauneze cu lupta anticoruptie? Cat a costat"operatiunea" de "demascare"? De 87 ori cat spaga?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by