Coordonatorul programului oncologic judetean Harghita a fost retinut de procurorii DNA/ Acesta lua mita de la bolnavii de cancer in schimbul retetelor sau consultatiilor

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 9 iulie 2014, 11:15 Dosare Anticoruptie


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Tirgu Mures au dispus retinerea pentru 24 de ore si punerea in miscare a actiunii penale a inculpatului Csiki Csongor, medic specialist oncologie medicala, sef Compartiment Oncologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Miercurea Ciuc si coordonator judetean al Programului national de oncologie pentru judetul Harghita, pentru luare de mita (98 de acte materiale), anunta DNA intr-un comunicat.

Din ordonanta de retinere intocmita de procurori a reiesit ca, in cauza, exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia in perioada 24.02.2014 - 23.06.2014, inculpatul CSIKI CSONGOR a primit bani sau alte bunuri de la bolnavi de cancer, cu ocazia efectuarii unui numar de 85 de consultatii in incinta cabinetului situat in Spitalul municipal din Odorheiu Secuiesc (minim 50 lei pe pacient in schimbul eliberarii unei retete periodice sau a efectuarii unei consultatii).

La data de 7 iulie 2014, acesta a primit, de la un numar de 13 bolnavi, bani in numerar, in valoare totala de 810 lei si bunuri (cafea, bautura), procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante in timp ce primea banii si bunurile sus mentionate.

La data de 8 iulie 2014, Tribunalul Tirgu Mures a respins propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile formulata de procurorii anticoruptie si a dispus cercetarea inculpatului sub control judiciar. Fata de aceasta masura, procurorii au depus contestatie ce urmeaza a fi judecata la Curtea de Apel Tirgu Mures.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1931 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Puscarie pe viata! (Miercuri, 9 iulie 2014, 11:22)

    dandra [utilizator]

    Si nimic mai mult.
  • +1 (1 vot)    
    ar trebui sa existe (Miercuri, 9 iulie 2014, 11:30)

    Destept [utilizator]

    un loc special in iad pentru astfel de oameni
  • +1 (1 vot)    
    Suceava (Miercuri, 9 iulie 2014, 11:35)

    asd [anonim]

    nici la Suceava nu e diferita situatia.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by