Agerpres informeaza ca Tribunalul Bucuresti a decis instituirea controlului judiciar pentru presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, si a respins propunerea procurorilor de arestare preventiva a acestuia.
"Am stat pe nedrept in arest, eu nu reprezint un pericol social", a afirmat Nicusor Constantinescu, care s-a plans ca "ieri dimineata m-am trezit cu u mascatii in casa si de abia seara am aflat care sunt asa-zisele abuzuri in serviciu".
"Vizavi de aceasta masura abuziva luata de DNA Bucuresti, aceea de a ma perchezitiona cu mascatii de ieri dimineata incepand de la 7:30, de a-mi da mandat de aducere cu sirene pana la Bucuresti, de a-mi da mandat de retinere 24 de ore aici la DNA. Deci toata procedura era pregatita dinainte atat pentru mine cat si pentru directorul de la RAJDP (Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta - n.red.), Adrian Gambuteanu.
S-a admis recursul pe care l-am facut impotriva propunerii de arestare pentru 29 de zile. Judecatorul m-a ascultat si m-a audiat timp de aprope 3 ore si jumatate, am adus toate contra-argumentele si dovezile cu avocatul nostru vizavi de aberatiile si tot ceea ce s-a scris in rechizitoriu fara sa tina cont de opinia noastra, si judecatorul, spre lauda justitiei romane, a avut puterea sa nu accepte prelungirea termenului de 29 de zile pentru retinerea si arestarea mea preventiva confirmand mie si opiniei publice ca singura sansa a Romaniei care, indiferent ce imixtiuni sunt - politice sau an electoral sau tot ce se intampla, alegeri prezidentiale - sa se faca dreptate.
Astazi s-a facut dreptate pt mine, dl Gambuteanu a fost retinut timp de 30 de zile, are cale de atac si dansul in 2-3 zile pe care o va exercita, presupun, si DNA-ul fata de decizia mea, se va face si asta la Curtea de Apel Constanta", a declarat Nicusor Constantinescu.
Seful CJ Constanta s-a plans ca DNA Bucuresti nu a vrut sa ia in calcul starea sa de sanatate "desi ieri am depus copie de toate documentele si analizele vizavi de diagnosticul pe care il am eu si necesitatea de a ma trata urgent pentru cancer de prostata". "Trebuie sa cer DNA aprobarea sa plec sa ma tratez pentru ca deocamdata am interdictie de a parasi Romania, in decizia de azi", a adaugat Nicusor Constantinescu.
Intrebat cum a fost experienta unei nopti in arest, Nicusor Constantinescu a raspuns: "Nu as dori nimanui sa treaca prin ce am trecut eu, nu numai ca am stat 24 de ore in arest ci prin faptul ca am stat pe nedrept in arest, pentru eu nu sunt un periciol social, eu sunt reprezentantul a 750 de mii de cetateni care m-au votat de 3 ori in judetul Constanta si in Dobrogea si asta inseamna ca justitia a dat dreptate celor care au avut incredere in mine in permanenta. Aceasta injosire si jignire a mea este grava pentru ca este facuta si pentru cei care m-au ales in 3 mandate. Nu se poate sa ma pui ca pe un animal, sa ma aduci cu sirene si tot ce s-a intamplat si sa fiu eliberat".
Potrivit unui comunicat al DNA citat de Agerpres, Nicusor Constantinescu este acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice si 21 de infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.
Din ordonanta de retinere intocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, in perioada 2011 - 2013, Nicusor Constantinescu a refuzat in mod repetat sa puna la dispozitia auditorilor Curtii de Conturi documentele si informatiile solicitate, impiedicand astfel efectuarea a trei controale incluse in programul de activitate al acestei institutii.
"In aceasta modalitate, a fost tulburata grav activitatea Curtii de Conturi, care s-a aflat in imposibilitatea de a-si indeplini principala atributie, respectiv verificarea modului in care au fost utilizate resursele financiare publice. Totodata, a fost creat un folos necuvenit Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta, constand in faptul ca activitatea sa a fost sustrasa verificarii, in conditiile in care fondurile de care a beneficiat RAJDP Constanta din resursele publice in perioada supusa controlului au fost de peste 200 de milioane lei. Mai mult, exista date ca din aceste sume au fost efectuate plati nelegale, aspecte care impuneau lamuriri prin efectuarea controlului si care fac obiectul unui alt dosar penal aflat pe rolul DNA", arata DNA.
De asemenea, in perioada 2007-2014, presedintele CJ Constanta nu a respectat dispozitiile legale care il obligau sa procedeze la emiterea si la prelungirea a 12 certificate de urbanism si a autorizatiilor de construire a unor centrale si generatoare eoliene, solicitate de doua societati comerciale, prin aceste actiuni producand un prejudiciu de aproximativ 30.000.000 euro.
"Mai mult decat atat, dupa ce instantele judecatoresti au dispus prin 9 hotarari definitive pronuntate in perioada 2008 - 2011 ca presedintele CJ Constanta sa procedeze la emiterea documentelor respective, acesta a refuzat punerea in executare a hotararilor prin care era obligat sa-si indeplineasca atributiile de serviciu", au mai retinut anchetatorii.
Suspendare = judecatori corupti
Acum să vezi cum îi mai ia la șuturi pe toți ăia de îndrăznesc să-l atingă chiar și cu o privire, mai ceva de cum proceda cu cățeii de la curtea de conturi!
Mazare zicea ceva ca din cauza prostatei....altii zic ca din cauza lui Mazare is ouale mari...si nu pot astia sa-l tina in captivitate. :)
La constanta nu au reusit sa il retina, acum nici la bucuresti, inseamna ca nu prea se gasesc motive, deci toate cheltuielile ar trebui suportate de catre procurori. Poate asa se responsabilizeaza.
uita-te ca au fost mai multe astfel de cazuri in ultima vreme.
n-are nici o legatura cu procurorii sau judecatorii.
dai si tu din gura ca sa te afli in treaba.
Cine nu este cu noi trebuie arestat, aceasta este deviza.
Un demagog spunea aici ca decizia de la bucuresti a fost necinstita??? dang, dang, adica daca era arestat era cinstita?