VIDEO Tribunalul Bucuresti: Presedintele CJ Constanta Nicusor Constantinescu, eliberat sub control judiciar

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 20 martie 2014, 17:58 Dosare Anticoruptie


Nicusor Constantinescu (arhiva)
Foto: Agerpres
Tribunalul Bucuresti a respins joi solicitarea procurorilor DNA de arestare preventiva a lui Nicusor Constantinescu astfel incat presedintele Consiliului Judetean Constanta a fost eliberat sub control judiciar.  "Astazi s-a facut dreptate pentru mine", a declarat Nicusor Constantinescu. "Aceasta injosire si jignire a mea este grava pentru ca este facuta si pentru cei care m-au ales in 3 mandate", a adaugat seful CJ Constanta.

Agerpres informeaza ca Tribunalul Bucuresti a decis instituirea controlului judiciar pentru presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, si a respins propunerea procurorilor de arestare preventiva a acestuia.

"Am stat pe nedrept in arest, eu nu reprezint un pericol social", a afirmat Nicusor Constantinescu, care s-a plans ca "ieri dimineata m-am trezit cu u mascatii in casa si de abia seara am aflat care sunt asa-zisele abuzuri in serviciu".

"Vizavi de aceasta masura abuziva luata de DNA Bucuresti, aceea de a ma perchezitiona cu mascatii de ieri dimineata incepand de la 7:30, de a-mi da mandat de aducere cu sirene pana la Bucuresti, de a-mi da mandat de retinere 24 de ore aici la DNA. Deci toata procedura era pregatita dinainte atat pentru mine cat si pentru directorul de la RAJDP (Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta - n.red.), Adrian Gambuteanu.

S-a admis recursul pe care l-am facut impotriva propunerii de arestare pentru 29 de zile. Judecatorul m-a ascultat si m-a audiat timp de aprope 3 ore si jumatate, am adus toate contra-argumentele si dovezile cu avocatul nostru vizavi de aberatiile si tot ceea ce s-a scris in rechizitoriu fara sa tina cont de opinia noastra, si judecatorul, spre lauda justitiei romane, a avut puterea sa nu accepte prelungirea termenului de 29 de zile pentru retinerea si arestarea mea preventiva confirmand mie si opiniei publice ca singura sansa a Romaniei care,  indiferent ce imixtiuni sunt - politice sau an electoral sau tot ce se intampla, alegeri prezidentiale - sa se faca dreptate.

Astazi s-a facut dreptate pt mine, dl Gambuteanu a fost retinut timp de 30 de zile, are cale de atac si dansul in 2-3 zile pe care o va exercita, presupun, si DNA-ul fata de decizia mea, se va face si asta la Curtea de Apel Constanta
", a declarat Nicusor Constantinescu.

Seful CJ Constanta s-a plans ca DNA Bucuresti nu a vrut sa ia in calcul starea sa de sanatate "desi ieri am depus copie de toate documentele si analizele vizavi de diagnosticul pe care il am eu si necesitatea de a ma trata urgent pentru cancer de prostata". "Trebuie sa cer DNA aprobarea sa plec sa ma tratez pentru ca deocamdata am interdictie de a parasi Romania, in decizia de azi", a adaugat Nicusor Constantinescu.

Intrebat cum a fost experienta unei nopti in arest, Nicusor Constantinescu a raspuns: "Nu as dori nimanui sa treaca prin ce am trecut eu, nu numai ca am stat 24 de ore in arest ci prin faptul ca am stat pe nedrept in arest, pentru eu nu sunt un periciol social, eu sunt reprezentantul a 750 de mii de cetateni care m-au votat de 3 ori in judetul Constanta si in Dobrogea si asta inseamna ca justitia a dat dreptate celor care au avut incredere in mine in permanenta. Aceasta injosire si jignire a mea este grava pentru ca este facuta si pentru cei care m-au ales in 3 mandate. Nu se poate sa ma pui ca pe un animal, sa ma aduci cu sirene si tot ce s-a intamplat si sa fiu eliberat".



Potrivit unui comunicat al DNA citat de Agerpres, Nicusor Constantinescu este acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice si 21 de infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

Din ordonanta de retinere intocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, in perioada 2011 - 2013, Nicusor Constantinescu a refuzat in mod repetat sa puna la dispozitia auditorilor Curtii de Conturi documentele si informatiile solicitate, impiedicand astfel efectuarea a trei controale incluse in programul de activitate al acestei institutii.

"In aceasta modalitate, a fost tulburata grav activitatea Curtii de Conturi, care s-a aflat in imposibilitatea de a-si indeplini principala atributie, respectiv verificarea modului in care au fost utilizate resursele financiare publice. Totodata, a fost creat un folos necuvenit Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta, constand in faptul ca activitatea sa a fost sustrasa verificarii, in conditiile in care fondurile de care a beneficiat RAJDP Constanta din resursele publice in perioada supusa controlului au fost de peste 200 de milioane lei. Mai mult, exista date ca din aceste sume au fost efectuate plati nelegale, aspecte care impuneau lamuriri prin efectuarea controlului si care fac obiectul unui alt dosar penal aflat pe rolul DNA", arata DNA.

De asemenea, in perioada 2007-2014, presedintele CJ Constanta nu a respectat dispozitiile legale care il obligau sa procedeze la emiterea si la prelungirea a 12 certificate de urbanism si a autorizatiilor de construire a unor centrale si generatoare eoliene, solicitate de doua societati comerciale, prin aceste actiuni producand un prejudiciu de aproximativ 30.000.000 euro.

"Mai mult decat atat, dupa ce instantele judecatoresti au dispus prin 9 hotarari definitive pronuntate in perioada 2008 - 2011 ca presedintele CJ Constanta sa procedeze la emiterea documentelor respective, acesta a refuzat punerea in executare a hotararilor prin care era obligat sa-si indeplineasca atributiile de serviciu", au mai retinut anchetatorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4194 vizualizari

  • +18 (18 voturi)    
    Daca-l gasesc vinovat (Joi, 20 martie 2014, 18:01)

    UnOarecare [utilizator]

    sper sa nu ia cu suspendare!
    Suspendare = judecatori corupti
    • +10 (10 voturi)    
      Se va face recurs! (Joi, 20 martie 2014, 20:25)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

      La tribunalele inferioare, se mai pune botul. La Curtea de Apel, mai putin. La ICCJ, deloc! Deci, vedem ce-o fi la Curtea de Apel!
    • +6 (6 voturi)    
      Ei na! (Joi, 20 martie 2014, 21:03)

      TimantiusRaptor [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

      Justițiunea mioritică s-a și repezit să repare afrontul de lezmajestate adus înălțimii sale!
      Acum să vezi cum îi mai ia la șuturi pe toți ăia de îndrăznesc să-l atingă chiar și cu o privire, mai ceva de cum proceda cu cățeii de la curtea de conturi!
  • +17 (17 voturi)    
    Cica Nicusor asta are ouale mari rau de tot!!! (Joi, 20 martie 2014, 18:01)

    Je__ [utilizator]

    Asta-i motivul pentru care tribunalul nu a incuviintat arestarea preventiva.

    Mazare zicea ceva ca din cauza prostatei....altii zic ca din cauza lui Mazare is ouale mari...si nu pot astia sa-l tina in captivitate. :)
    • +7 (7 voturi)    
      Poate-i vine rândul (Joi, 20 martie 2014, 21:06)

      TimantiusRaptor [utilizator] i-a raspuns lui Je__

      și lui măzărică ăsta... Chiar, nu ți-ar plăcea să-i vezi pe ăștia doi porumbei în aceiași colivie?
  • +21 (21 voturi)    
    tradare (Joi, 20 martie 2014, 18:16)

    veto [utilizator]

    La Tibunalul Bucuresti ar trebui facuta deratizarea , acolo deseori apar astfel de probleme ,nu se sesizeaza nimeni ? la cat de grava este situatia legala acestui ins si il tin in libertate , rusine sa le fie ca sut platiti din banii nostrii si ei tot pe hoti ii apara.
  • -8 (8 voturi)    
    A scapat (Joi, 20 martie 2014, 18:30)

    evoque [utilizator]

    din nou, acu' ori procurorii ori judecatorii gresesc. Cel mai des se intampla la procurori. Sa vedem, cat dureaza pana il salta din nou. Se pare ca pe 31.03 se opereaza, poate ii leaga de pat sa nu fuga :))
    • +11 (11 voturi)    
      Exista sef de consiliu judetean ...cinstit ?! (Joi, 20 martie 2014, 20:01)

      Dema Gogu' [utilizator] i-a raspuns lui evoque

      Se vede din avion ,ca decizia Tribunalului Bucuresti a fost necinstita. Comportamentul lu' Nicusor prin nerespectarea deciziilor judecatoresti , a institutiilor statului cum ar fi Curtea de conturi, il recomanda pt. o condamnare cu executare. Asteptam cu interes sa-l vedem pe Mazare....pe la DNA.
      • -8 (8 voturi)    
        Mazare (Joi, 20 martie 2014, 20:27)

        evoque [utilizator] i-a raspuns lui Dema Gogu'

        la dna? si nu a mai fost, insa nimic, degeaba se pare ca julien king este mai destept decat procurorii, iar cu cat dau mai multe rateuri procurorii cu atat se fac mai mult de ras.
        La constanta nu au reusit sa il retina, acum nici la bucuresti, inseamna ca nu prea se gasesc motive, deci toate cheltuielile ar trebui suportate de catre procurori. Poate asa se responsabilizeaza.
        • 0 (0 voturi)    
          Procurorii inseamna Justitia Romana... (Vineri, 21 martie 2014, 19:56)

          Dema Gogu' [utilizator] i-a raspuns lui evoque

          ...iar Justitia inseamna Stat de Drept ! Statul de drept NU se poate face de ras ! Mai asteapta putin si o sa-l vezi pe iubitul tau Mazare ,dansand samba ,dupa gratii (cu rujul si alifia de rigoare)...;)
    • 0 (0 voturi)    
      pe noul cod penal (Vineri, 21 martie 2014, 16:01)

      Gobelin [utilizator] i-a raspuns lui evoque

      se da mai greu arest preventiv, doar pentru infractiuni cu violenta sau prinsi in flagrant.
      uita-te ca au fost mai multe astfel de cazuri in ultima vreme.
      n-are nici o legatura cu procurorii sau judecatorii.
      dai si tu din gura ca sa te afli in treaba.
      • 0 (0 voturi)    
        poate (Vineri, 21 martie 2014, 17:36)

        evoque [utilizator] i-a raspuns lui Gobelin

        nu ai inteles, eu ma amuz de dorinta unora care ar vrea ca toate persoanele care nu canta la unison sa fie arestate, nu conteaza legal, nelegal, pe codul vechi, pe codul nou, pe moastele sfintei paraschiva, important este sa fie arestati si atat.
        Cine nu este cu noi trebuie arestat, aceasta este deviza.
        Un demagog spunea aici ca decizia de la bucuresti a fost necinstita??? dang, dang, adica daca era arestat era cinstita?
  • +5 (5 voturi)    
    3 zile (Joi, 20 martie 2014, 19:00)

    aniod [utilizator]

    Orice minune tinea trei zile: ce se intampla?
  • +8 (8 voturi)    
    Sa-i puna bratara, ca-i bun de patrimoniu ! (Joi, 20 martie 2014, 19:25)

    Plagarus [utilizator]

    Acum pentru ca Mazare a spus ca Nicusor Constantinescu "pe o scara de la unu la zece este cam la nivelul noua de gravitate al unei boli incurabile cred ca in urmatoarele doua-trei zile Constantinescu ar trebui sa-si prezinte demisia de la CJ ca sa se poata ingriji de boala sa . Mai mult , chiar ca nu merita sa se zbata atat pentru un salariu de nimic si pentru niste cetateni nerecunoscatori . Iar daca se duce in America sa-si faca operatie sa-i dea Dumnezeu sanatate sa se faca bine si sper ca il aleg aia guvernator la cat de bun este . Pe urma sa-i vad pe romani ca-si baga unghia in gat de ciuda ca nu au apreciat " valorile " !!
    • +8 (8 voturi)    
      statistica (Joi, 20 martie 2014, 20:14)

      aniod [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

      La varsta lui, cancerul de prostata este des intalnit la barbati. Evolueaza foarte incet si sunt cunoscute metodele prin care trebuie actionat. Intai sa dea banii inapoi, apoi sa plece la tratament. El prezinta un grav pericol social, alaturi de Mazare, caci sunt campioni la ilegalitati
  • +12 (12 voturi)    
    Vai de noi (Joi, 20 martie 2014, 19:25)

    Vasile375 [utilizator]

    Daca au ajuns baronii sa laude justitia, vai de capul nostru!
  • +8 (8 voturi)    
    Asa-l cheama pe interlopul asta? (Joi, 20 martie 2014, 21:26)

    Maniu [utilizator]

    "Nicusor"? Are fatza de "Nicusor"? Cum ajung niste interlopi si niste derbedei sa aiba atita putere, cum ajunge unul ca Mazare sa fie citat jelindu-i sanatatea porcului la TVR? In calitate de complice cumva?
  • +4 (4 voturi)    
    nic cel mic (Joi, 20 martie 2014, 22:25)

    liviusmaximus [utilizator]

    Nevinovatule, vezi ca ai inundatie in casele din brazilia. De bani. Spune-i si lui mazare.
  • +3 (3 voturi)    
    apar roadele?! (Joi, 20 martie 2014, 23:41)

    Tiger1 [utilizator]

    incep sa le dea drumul.Justitia lui victir viorel?Oare chiar asa?!
  • +1 (1 vot)    
    "si pentru cei care m-au ales " (Vineri, 21 martie 2014, 9:44)

    aiureantramvai [utilizator]

    Tin sa reamintesc "stimabilului" puscariabil, ca nu dansul a primit voturile, ci partidul din care face parte. Si ca urmare a unor actiuni de "strangere de fonduri" pentru partid a fost propulsat in functie


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by