Dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro: Arest la domiciliu pentru patru inculpate

de V.M.     HotNews.ro
Duminică, 9 februarie 2014, 16:48 Dosare Anticoruptie


Patru dintre cei 13 inculpati arestati in dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro au obtinut inlocuirea masurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu, decizia nefiind definitiva, informeaza Agerpres.

Potrivit portalului instantelor de judecata, magistratii de la Tribunalul Prahova au respins propunerea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti privind prelungirea masurii arestarii preventive a patru inculpate, respectiv Stroe Cecilia Cristina, Dobre Emilia Loredana, Enica Victoria si Stefanescu Elena Giluela, si au dispus inlocuirea acestei masuri cu masura preventiva a arestului la domiciliu pe o perioada de 30 de zile de la data ramanerii definitive a deciziei.

Cele patru inculpate au fost arestate in luna octombrie a anului trecut, alaturi de fostul angajat al SGG Marcel Pavaleanu si de alte doua persoane intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu estimat la 35 de milioane de euro.

De asemenea, Tribunalul Prahova a respins ca neintemeiate cererile formulate de ceilalti noua inculpati din dosar privind inlocuirea masurii arestarii preventive cu masura preventiva a controlului judiciar sau masura preventiva a arestului la domiciliu si a dispus prelungirea masurii arestarii preventive a acestora.

Decizia instantei nu este definitiva, procurorii, dar si inculpatii avand drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare, respectiv de la comunicare.

Marcel Pavaleanu si alte sase persoane, respectiv Enica Victoria, Stroe Cecilia Cristina, Serban Bogdan Ionut, Stefanescu Elena Giluela, Corneliu Popa si Emilia Loredana Dobre, au primit mandate de arestare preventiva in luna octombrie a anului trecut sub acuzatiile de evaziune fiscala si spalare de bani, prejudiciul in acest caz fiind estimat la 35 de milioane de euro.

La acel moment, procurorii au cerut si arestarea preventiva a altui inculpat, Razvan Alexe, insa magistratii au dispus in cazul sau masura obligarii de a nu parasi tara fara incuviintarea instantei de judecata pentru o perioada de 30 de zile.

La cateva saptamani, Razvan Alexe a fost arestat de procurorii DNA intr-un alt dosar privind infractiunea de trafic de influenta.

Ulterior, alte sase persoane, administratori ai unor societati comerciale, au fost arestate in dosarul Pavaleanu.

Potrivit procurorilor, Ionescu Dragos Ioan, Onea Nicolae, Tarinda Marian Raducu, Soare Gheorghe, Tarinda Andrei Costin si Musat Costin Gabriel sunt urmariti penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala, spalare de bani si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Din probele administrate in cauza, exista indicii ca inculpatii au desfasurat, in perioada 2012-2013, operatiuni comerciale nereale, cu societati de tip fantoma, operatiuni pe care le-au inregistrat in contabilitatea societatilor pe care le administreaza, cu scopul de a se sustrage de la plata impozitului datorat bugetului consolidat al statului.

Conform datelor oferite de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, valoarea prejudiciului in cazul celor sase este de 11.154.699 lei din evaziune fiscala si 19.245.201 lei din spalare de bani.

Unii dintre inculpati sunt cunoscuti in plan local ca fiind patroni ai unor firme care au contracte cu autoritatile prahovene.

Ionescu Dragos Ioan este cunoscut ca administrator al Conti SA, iar Onea Nicolae ca administrator al Coni SRL. Ambele societati au derulat contracte, de-a lungul timpului, cu autoritatile locale. Tarinda Marian Raducu si Tarinda Andrei Costin sunt cunoscuti ca fiind reprezentanti ai SC Via Star New Corporation SRL, societate ce a castigat mai multe contracte privind intretinerea unor drumuri judetene.

In acest dosar se efectueaza cercetari fata de peste 130 de societati comerciale, iar procurorii au inceput urmarirea penala fata de SC Rosia Montana Gold Corporation pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si complicitate la spalare de bani.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5915 vizualizari

  • +16 (16 voturi)    
    e bine (Duminică, 9 februarie 2014, 16:58)

    un om [utilizator]

    e bine ca nu sunt legi sau nimeni nu le aplica in tara asta (inca nu m-am prins), cert este ca imi dau seama ca vreau si eu sa fac arest la domiciliu pentru 35 mil de euro (!35 mil euro), cu cine trebuie sa vorbesc. Domnule Ponta, cu dumneaovastra?
    • +9 (9 voturi)    
      Comment sters de user (Duminică, 9 februarie 2014, 18:13)

      polonyca [anonim] i-a raspuns lui un om

    • +2 (2 voturi)    
      belea (Duminică, 9 februarie 2014, 20:27)

      jeanvaljeanro [utilizator] i-a raspuns lui un om

      Noul cod penal e mana cereasca pentru unii concetateni...pastisand vorbele lui Lenin: furati, furati, furati!
    • +1 (1 vot)    
      Comentariu sters de utilizator (Duminică, 9 februarie 2014, 20:30)

      [anonim] i-a raspuns lui un om

  • +1 (1 vot)    
    Banii furati unde sunt! (Duminică, 9 februarie 2014, 18:45)

    Carp III [utilizator]

    O sa stea inculpatii acasa, izolati si cu room-service la usa pe banii aceia, sau exista posibilitatea de recuperare? Nu de alta dar, stand in casa, cam greu sa se recupereze ceva!
  • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 9 februarie 2014, 19:16)

    [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
    nelamurire (Luni, 10 februarie 2014, 9:47)

    AlexandraMaciuca [utilizator]

    Presupun ca mentioneaza Rosiei Montane Gold Corporation este doar pentru a atrage atentia asupra acestui articol. Deci, nu s-a dovedit ca firma a fraudat, e cercetata intr-un dosar amplu unde sunt implicate multe alte firme, dar fix ea este scoasa in evidenta?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by