Cererea de eliberare sub control judiciar depusa de Marcel Pavaleanu, respinsa

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 2 ianuarie 2014, 20:23 Dosare Anticoruptie


Curtea de Apel Ploiesti a respins, joi, cererea de liberare provizorie sub control judiciar depusa de fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului, Marcel Pavaleanu, arestat preventiv intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, anunta Mediafax.

Magistratii Curtii de Apel Ploiesti au respins, joi, cererea lui Marcel Pavaleanu, fost presedinte al PSD Plopeni si fost angajat al Secretariatului General al Guvernului (SGG), de liberare sub control judiciar, solutia pronuntata de judecatori fiind prima hotarare data de aceasta instanta in acest an si fiind definitiva.

Fostul angajat al SGG Marcel Pavaleanu, arestat preventiv in luna octombrie 2013 alaturi de alte persoane intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu calculat de anchetatori la 35 de milioane de euro, a cerut pe data de 30 decembrie, Tribunalului Prahova liberarea sub control judiciar, iar o zi mai tarziu judecatorii ii respingeau cererea ca fiind nefondata.

Pavaleanu a inaintat recurs la aceasta decizie, iar judecatorii Curtii de Apel Ploiesti au mentinut decizia magistratilor de la Tribunalul Prahova. Este pentru a treia oara cand Pavaleanu cere sa fie liberat sub control judiciar, surse apropiate anchetei declarand ca unul dintre motivele invocate de inculpat in cererile sale este faptul ca are un copil foarte mic.

In prezent, Marcel Pavaleanu se afla in arestul Inspectoratului de Politie Judetean Prahova. In 19 octombrie, fostul angajat al SGG Marcel Pavaleanu si alte cinci persoane, respectiv Victoria Enica, Cecilia Cristina Stroe, Bogdan Ionut Serban, Elena Giluela Stefanescu si Emilia Loredana Dobreau fost arestati preventiv sub acuzatiile de evaziune fiscala si spalare de bani, intr-un dosar instrumentat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti.

Potrivit anchetatorilor, ei ar fi facut achizitii si livrari de marfuri si servicii prin aproximativ 60 de societati comerciale din Bucuresti si judetul Prahova, unele de tip "fantoma", prejudiciul fiind de 149.800.000 de lei.

Ulterior, un al saptelea inculpat a fost arestat preventiv in acest dosar. Extinzand cercetarile, procurorii au inceput urmarirea penala in acelasi dosar si impotriva administratorului public al judetului Prahova, Fabioara Ionescu, presedinte al organizatiei de femei a PSD Prahova, Fabioara Ionescu fiind urmarita penal pentru evaziune fiscala si complicitate la spalare de bani, fapte pe care le-ar fi comis in perioada in care era director al Parcului Industrial Ploiesti institutie detinuta de Consiliul Judetean Prahova.

In acest dosar procurorii fac cercetari fata de 132 de societati comerciale, printre firmele fata de care a inceput urmarirea penala numarandu-se Rosia Montana Gold Corporation dar si mai multe societati care au contracte de lucrari cu autoritatile locale, respectiv Consiliul Judetean Prahova ti alte institutii publice din judet. Tot in acelasi dosar este inculpat si Razvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al PSD Prahova, arestat preventiv intr-un dosar instrumentat de DNA, dupa ce un om de afaceri a carui firma are contracte cu Consiliul Judetean Prahova l-a denuntat, acuzandu-l de trafic de influenta. Marcel Cristian Pavaleanu este membru al PSD Prahova si a condus filiala PSD Plopeni, fiind cunoscut drept un apropiat al conducerii acestei organizatii judetene si implicandu-se activ in campania electorala a USL din 2012.

Imediat dupa ce Pavaleanu a fost arestat preventiv, premierul Victor Ponta a declarat ca nu il cunoaste pe Pavaleanu si nu stie cu ce s-a ocupat acesta in perioada cat al lucrat la SGG. Presedintele PSD Mircea Cosma a declarat ca organizatia PSD Prahova l-a propus pe Pavaleanu sa lucreze la Secretariatul General al Guvernului.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1217 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by