Judecatorii Inaltei Curti resping efectuarea expertizelor cerute de Relu Fenechiu in dosarul "Transformatorul"

de I.R.     HotNews.ro
Joi, 16 ianuarie 2014, 17:27 Dosare Anticoruptie


Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au respins joi solicitarea fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, privind efectuarea a doua expertize in dosarul "Transformatorul", in care acesta a fost condamnat anterior la cinci ani de inchisoare, informeaza Agerpres.

Astfel, instanta a respins cererea lui Fenechiu de efectuare a unei expertize contabile si a unei expertize de specialitate (energetica).

De asemenea, magistratii nu au fost de acord nici cu reaudierea unor martori, asa cum a cerut Relu Fenechiu, dar si ceilalti inculpati la termenul din 7 ianuarie al procesului.

In schimb, judecatorii au fost de acord ca avocatul lui Relu Fenechiu sa depuna la dosar o expertiza extrajudiciara, intocmita in noiembrie 2013 de catre doi experti, la cererea fostului ministru.

Urmatorul termen al procesului a fost stabilit pentru 27 ianuarie, cand vor avea loc dezbaterile finale si este posibil sa se dea si sentinta definitiva.
  • Relu Fenechiu, 5 ani de inchisoare cu executare in prima instanta
Relu Fenechiu (PNL), fost ministru al Transporturilor, a fost condamnat pe data de 12 iulie 2013 la 5 ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si 3 ani interzicerea unor drepturi. Fenechiu este primul ministru roman din istorie condamnat in timp ce se afla in functie. Fratele acestuia, Lucian Fenechiu, a fost condamnat si el la 5 ani de inchisoare cu executare si 3 ani interzicerea unor drepturi. Sentinta nu este definitiva, a fost atacata, iar in prezent se judeca recursul la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Dupa prima decizie a Curtii Supreme, premierul Victor Ponta a preluat interimatul functiei de ministru al Transporturilor; ulterior, Ovidiu Silaghi a fost propus in functia de ministru al Transporturilor, pentru ca in august Silaghi sa isi retraga candidatura pentru functia de ministru al Transporturilor, dupa ce DNA a cerut inceperea urmaririi penale pentru acesta.

Liberalul Relu Fenechiu a fost trimis in judecata in iunie 2012 de catre procurorii DNA pentru ca, prin firmele sale, intre 2002 si 2005 ar fi cumparat transformatoare vechi din anii '70 si pe care le-a vandut ulterior ca noi catre Electrica Moldova (SISSE). Procurorii sustin ca 99% din transformatoarele cumparate de stat au ramas in stocul Electrica Moldova fara sa fie folosite, ca produse vechi, iar prejudiciul estimat se ridica la peste 7,5 milioane de lei.

Citeste in sectiunea "Anticoruptie" toate detaliile Dosarului "Transformatorul" - Relu Fenechiu






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2171 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    O.... (Joi, 16 ianuarie 2014, 18:21)

    nic1 [utilizator]

    ce veste minunata.La BULAU cu el.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by