Fostul senator Catalin Voicu a fost transferat la Penitenciarul Rahova

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 2 mai 2013, 17:19 Dosare Anticoruptie


Catalin Voicu
Foto: AGERPRES
Fostul senator Catalin Voicu, condamnat la sapte ani de inchisoare pentru coruptie, a fost transferat la inchisoarea Rahova, de la Penitenciarul Spital Rahova, unde a fost internat in noaptea de 22 spre 23 aprilie, cand a inceput executarea pedepsei, informeaza Mediafax.

Catalin Voicu a fost transferat, luni, din Penitenciarul Spital Rahova in Penitenciarul Bucuresti Rahova pentru ca nu se mai impunea mentinerea lui in spital, potrivit purtatorului de cuvant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP). Fostul senator a fost internat in penitenciarul spital dupa ce a fost comndamnat de instanta suprema, pe 22 aprilie, la sapte ani de inchisoare cu executare, avand rectoragie, anemie secundara si alte suferinte.

"S-a terminat perioada de investigatii medicale in Penitenciarul Spital, unde fusese transferat la recomandarea medicilor", a precizat pentru Mediafax subcomisar Monica Pana, din cadrul ANP.

Potrivit purtatorului de cuvant al Penitenciarului Rahova, in prezent Voicu se afla in perioada de 21 de zile de carantina, cand este evaluat si spus unor investigatii medicale.

Fostul senator Catalin Voicu a fost condamnat definitiv, pe 22 aprilie, de instanta suprema, la sapte ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care a fost judecat pentru coruptie.

Totodata, instanta a dispus majorarea pedepsei in cazul fostului judecator Florin Costiniu, de la trei la patru ani de inchisoare cu suspendare, instanta stabilind un termen de incercare de noua ani. Omul de afaceri Marius Locic a ramas cu pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare, dispusa in iunie 2012, de un complet de trei judecatori de la instanta suprema. In cazul lui Costel Casuneanu, instanta a mentinut pedeapsa de patru ani de inchisoare cu suspendare, dar a majorat termenul de incercare la noua ani.

In ziua pronuntarii deciziei, fostul senator Catalin Voicu era internat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala. Astfel, medicul Mircea Beuran declara pe 22 aprilie, pentru Mediafax, ca fostul senator este internat cu diagnosticul rectoragie si anemie secundara, si a fost supus unor investigatii amanuntite intrucat are si alte suferinte, precum diabet, boala de inima si obezitate.

In noaptea de 22 spre 23 aprile, Voicu a fost transferat
de la Spitalul de Urgenta Floreasca la Spitalul Penitenciar Rahova.

Catalin Voicu, Florin Costiniu, Costel Casuneanu si Marius Locic au fost trimisi in judecata in 21 mai 2010, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, pentru trafic de influenta, complicitate la trafic de influenta, cumparare de influenta si, respectiv, fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In 1 iunie 2012, Catalin Voicu a fost condamnat de un complet de trei judecatori de la instanta suprema la cinci ani de inchisoare cu executare, Locic a primit o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare. Florin Costiniu a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, iar Costel Casuneanu primit o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu suspendare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3959 vizualizari

  • +23 (23 voturi)    
    la multi ani! (Joi, 2 mai 2013, 17:29)

    outside_the_wall [utilizator]

    Dura lex, sed lex - numai asa se invata minte hotii. Dar ce au crezut, ca noi sintem fraieri? :)
  • +20 (20 voturi)    
    parca (Joi, 2 mai 2013, 17:31)

    Snitzelvienez [utilizator]

    S-a miscat ceva in Romania..
  • +21 (23 voturi)    
    cu executare (Joi, 2 mai 2013, 18:34)

    aresul [utilizator]

    Nu se poate sa nu indragesti Bruxelles-ul si Washington-ul. Dupa ce s-au folosit de politicieni, de sistemul mafiot pe care acestia l-au creat, acum, se sterg la fund cu ei. Pe cei mai lacomi si prosti, ii zvarle in puscarii.
    O mica rugaminte adresata marilor puteri...din regulamentele legislatiei nostre sa fie scoase sintagmele ,,cu suspendare" si ,,cu executare". Induc o anumita confuzie, cu referire la ,,vremurile bune". Nu stiu, parca altfel suna ,,Fostul senator a fost condamnat la sapte ani de inchisoare!". Ar aduce o nuanta de justitie britanica veche, nemiloasa cu jigodiile societatii.
    • +4 (4 voturi)    
      sugerez (Joi, 2 mai 2013, 19:13)

      Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui aresul

      sa facem mai bine o cheta pt niste remedii naturiste pt anusul fisurat care-l are..tare ma tem ca o sa petreaca si asta doar 1 an la bulau
    • +6 (6 voturi)    
      clasic (Joi, 2 mai 2013, 20:47)

      skolko [utilizator] i-a raspuns lui aresul

      mintea romanului cea de pe urma!
      • +1 (1 vot)    
        ca deschisesi vorba (Vineri, 3 mai 2013, 16:34)

        nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui skolko

        de minte...
        ii doresc multa liniste.
        pe cat posibil. ca doar va fi in cantonament serios. nu ?!
    • +4 (4 voturi)    
      Ramine o nuanta trista, (Joi, 2 mai 2013, 20:51)

      Kappa [utilizator] i-a raspuns lui aresul

      daca-mi permiteti.
      Cu siguranta ca mersul nostru inainte, ma rog, pe-o cale normala conform gindirii celor din tara asta care nu se hranesc doar cu mici, bere si fasole cu ciolan de 1 Dec.se datoreaza Vestului, care are are si Dlui.interesele lui aici.
      E normal.
      Dar numarati-i si pe aia ai nostri:
      - Basescu, hartuit de Felix. Dle., Securistii n-au Mama sau Tata, si de obicei cedeaza ultimii. Si nu-i vin din fata, ca valul.
      - Dl.Boc.
      - Dna.Macovei
      - Dl.Morar
      Toti au lasat Totul deoparte.
      Este-o mincare cam sarata, si pe care cind o s-o guste Bietul Bizon, n-o sa-ntrebe cine-a pus sarea-n bucate.
      E de la la-nteles Taica Ilici si USL.
    • +2 (2 voturi)    
      Mai simplu este sa inlocuim noi un cuvint (Vineri, 3 mai 2013, 9:48)

      linarel [utilizator] i-a raspuns lui aresul

      in legile noastre si anume cuvintul < POATE >cu cuvintul < TREBUIE > , din acel moment vom avea legi obligatorii .
  • +9 (11 voturi)    
    iese si asta (Joi, 2 mai 2013, 18:45)

    vlad.pe [utilizator]

    Scrie si el o carte cum au facut-o Vantu si Nastase si in cateva luni este eliberat.
  • +6 (6 voturi)    
    Asta nu face puscarie e la statiune de odihna!!! (Joi, 2 mai 2013, 20:40)

    andreesanu [utilizator]

    Va bateti joc ,aveti doua masuri ,aveti regim de puscarie de lux pentru excroci ,smenari,mafioti gen Nastase si aveti ocne pentru fii ploii !!!.
    Deschideti lucrarile la Canal ,orcare vreti canal sa fie ,ia bagatii la munca si atunci o sa vedeti cum ii cumintiti pe toti ,cu regimuri preferentiale gen Nastase ,Vintul nu faceti decit ii scoliti in rele .
    Asta nu-i reeducare !!!,atunci ce sens are circul daca ati aranjat si confortul de 3-4 stele ??? la jilava or Rahova ,punetii macar stelele la vedere .
  • +6 (6 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 2 mai 2013, 20:51)

    [anonim]

  • +10 (10 voturi)    
    Iese (Joi, 2 mai 2013, 22:29)

    adrian88000 [utilizator]

    dar nu peste cateva luni. Peste cativa ani, cam 7.
    Si va iesi slab si sanatos din puscarie.
    Avea nevoie de un regim de viata mai sanatos.
    Sa nu uite sa faca si multa miscare.
    La sapat santuri e recomandabil.
  • +9 (9 voturi)    
    Si cum mai vota el... (Joi, 2 mai 2013, 22:47)

    Ion B [utilizator]

    cu amandoua mainile, doar, doar...
    La Multi Ani, coane!
  • +3 (3 voturi)    
    a great day (Vineri, 3 mai 2013, 8:29)

    dandra [utilizator]

    a glory day.
    la cat mai multi ani jigodie!
  • +4 (4 voturi)    
    Saracutul de el.... (Vineri, 3 mai 2013, 10:09)

    Cataleya [utilizator]

    "Voicu a fost surprins de jurnalişti, în decembrie 2010, când se ruga pentru o porţie de hrană în plus. Cu un fes negru tras pe cap şi cu o voce mieroasă, i-a cerut celui care împărţea fasole la marmită ceva mai multă costiţă. „Te rog frumos, pune-mi şi mie mai multă costiţă afumată în castron. Mi-e foame!”. Cel care cu câteva luni înainte stătea la masă cu milionari şi judecători de curte supremă şi le explica, superior, planurile sale, cel care atrăgea atenţia că „...acum vorbesc ca să înţelegeţi dumneavoastră”

    ))))))))0
  • +1 (1 vot)    
    good (Vineri, 3 mai 2013, 18:19)

    self [utilizator]

    Cred ca o sa-mi fac o prastie, si din putinul pe care il am ,o sa-i trimit si lui cateva peste gard. Dar pe cand si altii acolo? Ma refer la pseudopoliticienii astia, ........adica , stiii????????


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by