1.600 de zile de la trimiterea in judecata, 54 de termene, inca nici o decizie pe fond

UPDATE VIDEO Dan Voiculescu obtine o noua amanare in dosarul sau de la Tribunalul Bucuresti / Voiculescu a cerut audierea lui Traian Basescu in dosar, insa instanta a respins solicitarea

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Marţi, 30 aprilie 2013, 12:19 Dosare Anticoruptie


Dan Voiculescu
Foto: Agerpres
Articol actualizat - Tribunalul Bucuresti a respins, marti, cererea lui Dan Voiculescu de a-l audia in dosarul sau de coruptie pe presedintele Traian Basescu, impreuna cu fostul ministru al Agriculturii Ilie Sarbu si comisarul european Dacian Ciolos. In schimb, instanta a acceptat reaudierea lui Dan Voiculescu in dosar. Prin cererile formulate, Voiculescu - prezent marti in sala de judecata - a mai obtinut o amanare in judecarea dosarului privind privatizarea Institutului pentru Cercetari Alimentare (ICA), judecatorii anuntand un nou termen abia pe 28 mai. De la trimiterea in judecata a lui Dan Voiculescu in dosarul ICA au trecut 1.593 de zile, s-au judecat 54 de termene si inca nu s-a dat o sentinta pe fond.

La termenul de marti al procesului, avocatul lui Voiculescu, Gheorghita Mateut, a cerut instantei audierea ca martor a presedintelui Traian Basescu, pentru ca acesta sa dea o declaratie in legatura cu emiterea unei autorizatii in anul 2000, pe vremea cand era primar general al Capitalei, in legatura cu construirea unei cladiri de birouri pe un teren al societatii comerciale Bioprod SRL, societate constituita de Grupul Grivco si ICA.

Mateut a precizat ca doreste ca Traian Basescu sa spuna daca Dan Voiculescu a exercitat presiuni asupra lui pentru emiterea acelei autorizatii.

Avocatul a mai cerut instantei sa-i audieze ca martori pe fostii ministri ai Agriculturii, Ilie Sarbu si Dacian Ciolos, pentru ca acestia sa dea detalii in legatura cu emiterea unor note de fundamentare privind privatizarea ICA si ca in evidentele contabile ale Ministerului Agriculturii nu exista prejudiciul constatat de procurorii DNA.

De asemenea, Mateut a solicitat si reaudierea lui Dan Voiculescu, precum si a doi actionari ai Grupului Grivco.

Instanta a respins mare parte din cererile avocatilor, iar urmatorul termen al procesului a fost stabilit pentru 28 mai, potrivit Agerpres.

Judecatorii au decis ca audierea lui Traian Basescu, Ilie Sarbu sau Dacian Ciolos nu este folositoare cauzei. In schimb, instanta a acceptat reaudierea lui Dan Voiculescu, Savulescu Vlad Nicolae şi Pantis Sorin.



La termenul anterior, pe 9 aprilie, Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis sa respinga cererea lui Dan Voiculescu de a returna dosarul sau de coruptie la DNA, astfel incat judecarea cauzei va continua cu termen pe 30 aprilie. Magistratii Tribunalului au decis sa mentina toate actele si masurile dispuse de Inalta Curte, instanta de unde a fost mutat dosarul de coruptie dupa ce Voiculescu si-a dat demisia din functia de senator.

Tribunalul a respins si celelalte cereri ale lui Voiculescu prin care solicita anularea expertizei financiar-contabile dispuse anterior de judecatorii Inaltei Curti si scoaterea Ministerului Agriculturii si a Agentiei Domeniilor Statului (ADS) din acest proces ca parti civile.

Dosarul "ICA" in care Dan Voiculescu este acuzat de coruptie in cazul privatizarii Institutului pentru Cercetari Alimentare (ICA) a ajuns la al 54-lea termen. Au trecut circa 1.600 de zile de la trimiterea in judecata si inca nu s-a dat o sentinta pe fond.

De amintit ca Dan Voiculescu a judecat "alba-neagra" in repetate randuri cu functia sa de senator - demisionand de mai multe ori din Parlament si fortand Inalta Curte ca de fiecare data sa retrimita dosarul la Tribunal si invers - tergiversand astfel derularea procesului.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4562 vizualizari

  • +15 (15 voturi)    
    1600 de zile ,.... un dosar de Guinness book (Marţi, 30 aprilie 2013, 12:30)

    linarel [utilizator]

    doar la noi se poate .

    Oricum fata de dosarul matusa tamara a lui bombo care a juns la respectabila virsta de 2152 de zile sau 2500 de zile a lui mickey spaga trebuie sa recunoastem ca e "onorabil" ....da' pina cind????
    • +7 (7 voturi)    
      Pina cand se prescrie, evident! (Marţi, 30 aprilie 2013, 13:07)

      hot news [utilizator] i-a raspuns lui linarel

      Rasounsul este clar: pina cind faptele incriminate se prescriu, iar Varanul sau Micky Shpaga zburda in deplina libertate!
  • +16 (16 voturi)    
    Dan Voiculescu - Antena 3 la PUSCARIE (Marţi, 30 aprilie 2013, 12:54)

    Gryphus [utilizator]

    daca Adrian Nastase a stat cateva luni la puscarie pt o mica spaga, Dan Voiculescu cati ani ar trebui sa infunde PUSCARIA pt cat a furat de la STATUL roman?
    • -11 (15 voturi)    
      Atatia (Marţi, 30 aprilie 2013, 13:21)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

      ani cam cati ar trebui sa stea si multiubitul vostru conducator Basescu,pentru flota Romaniei,casa din Mihaileanu,chinul la care a supus poporul roman cu taieri si cresteri de TVA,mai vreti sa enumar?
      • +9 (9 voturi)    
        hehe (Marţi, 30 aprilie 2013, 13:49)

        IePe [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

        esti o adevarata enciclopedie :)
        in cele din urma, toti vor plati. nu aplica regula caprei vecinului. omu e on-topic, fii si tu in trend cu stirea.
      • +13 (13 voturi)    
        ===================== (Marţi, 30 aprilie 2013, 14:33)

        Zede [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

        Hai sa iti explic o data pentru totdeauna si imi cer scuze ca sunt mai dur:

        NIMENI nu este de vina pentru faptul ca nu esti multumit de viata ta. Nu e vina noastra sau a lui Basescu ca nu stii sa faci mare lucru si nu ai bani cati ai vrea.

        Diferenta intre Basescu si Voiculescu este ca Basescu nu vrea sa sacrifice bunul mers al intregii tari ca sa scape de faradelegile proprii (pe care, fie vorba intre noi, nici nu prea le-a facut).

        Deci: revino-ti din obsesia cu Basescu. Pune mana si invata sa faci ceva. Urmeaza un curs, specializeaza-te.

        Lasa Antenele ca nu te invata nimic bun, decat sa te osifici in postura de ratat si sa dai vina pe Basescu. Nu te ajuta cu nimic.

        Viata buna vine daca stii sa faci ceva. Nu poti fi in capitalism dar sa ai conceptii comuniste si sa astepti sa ti se dea mura in gura. Vremea aia a trecut.

        Sau, daca tu crezi ca te ajuta sa dai vina pe Basescu, da-o in continuare. Dar vei ramane sarac.

        Si lui Voiculescu nu ii pasa de tine. Daca vrei sa faci parte dintre zombificatii care ii tin partea, e treaba ta.

        Insa deja devii ridicol, cu "Basescu, Basescu, Basescu, Basescu...".
      • +1 (1 vot)    
        micu titulescu (Marţi, 30 aprilie 2013, 18:41)

        micul [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

        Acum , cu 25% mai mult mustar !
        http://www.academiacatavencu.info/wp-content/uploads/2013/04/Micul-Titulescu.jpg?df19ff
    • 0 (2 voturi)    
      Documetele legale (Marţi, 30 aprilie 2013, 14:09)

      Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

      pentru bunurile insusite pe nedrept elimina riscul de condamnare in justitie.
  • +9 (9 voturi)    
    oare ce zic celelalte ""tari"" europene? (Marţi, 30 aprilie 2013, 13:28)

    jackalphonse [utilizator]

    54 de termene in 1600 de zile pentru un fost securist. numai fostii securisti pot proteja un fost securist. se adauga si spaga data ""generatiei tinere"" (in care noi aveam mari sperante...).
    nu-mi pot imagina cat de grea va misiunea acelora care vor scrie istoria peste o suta de ani. primii 80 de ani de dupa revolutie, pana o sa moara toti estii, varanii, motanii, multicasele, videnii, pontacii si antonacii vor fi foarte cetosi. dar ce te faci ca toti acesti paraziti se multiplica (vezi poanta, noua generatie)
  • +10 (12 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 30 aprilie 2013, 13:41)

    [anonim]

  • -4 (6 voturi)    
    bine varane (Marţi, 30 aprilie 2013, 14:10)

    antitot [utilizator]

    joaca-i pe degete ca merita.
    "Intariti-va statul "vorba unui clasic in viata.
    Mare dreptate are
  • +7 (7 voturi)    
    Are Voiculescu putere mai mare decat Nastase? (Marţi, 30 aprilie 2013, 14:23)

    abel [utilizator]

    Daca Adrian Nastase a putut sa stea la puscarie, de ce nu ar putea si Voiculescu? Voiculescu este mai important decat Adrian Nastase ? Are asa putere ca poate scapa de puscarie?
    • +6 (6 voturi)    
      ===================== (Marţi, 30 aprilie 2013, 14:55)

      Zede [utilizator] i-a raspuns lui abel

      A avut puterea sa rastoarne un parlament si un guvern in vara trecuta (cu sprijinul ideologic si de indoctrinare al unui trust mass-media si al lui srs).

      Insa cea mai mare putere i-o da patura de impotenti economic - bugetarii si pensionarii.
      • -1 (3 voturi)    
        rasturnarea da roade (Marţi, 30 aprilie 2013, 22:15)

        dincannes [utilizator] i-a raspuns lui Zede

        Spuneti cà Voiculescu "A avut puterea sa rastoarne un parlament".
        Sigur nu este asa, dar dacà el a fàcut-o, BRAVO LUI, era nevoie!
  • +2 (4 voturi)    
    ? (Marţi, 30 aprilie 2013, 16:59)

    cotora [utilizator]

    dan voiculescu face ce face ca sa lungeasca procesul, sa se prescrie termenul si sa scape, dar intocmai ca nu va scapa, ca si adrian nastase, de ce tie frica nu scapi !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by