VIDEO Tribunalul Bucuresti a respins cererea lui Dan Voiculescu de a retrimite dosarul sau de coruptie la DNA. Judecarea cazului continua pe 30 aprilie

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Miercuri, 10 aprilie 2013, 12:07 Dosare Anticoruptie


Dan Voiculescu
Foto: AGERPRES
​Tribunalul Bucuresti a respins cererea lui Dan Voiculescu de a returna dosarul sau de coruptie la DNA, astfel incat judecarea cauzei va continua cu termen pe 30 aprilie. Magistratii Tribunalului au decis sa mentina toate actele si masurile dispuse de Inalta Curte, instanta de unde a fost mutat dosarul de coruptie dupa ce Voiculescu si-a dat demisia din functia de senator. Tribunalul a respins si celelalte cereri ale lui Voiculescu prin care solicita anularea expertizei financiar-contabile dispuse anterior de judecatorii Inaltei Curti si scoaterea Ministerului Agriculturii si a Agentiei Domeniilor Statului (ADS) din acest proces ca parti civile.

"In temeiul disp. art. 42 alin. 2 Cpp mentine actele si masurile dispuse de ICCJ si TB sectia 1 penala. Respinge cererea de restiuire a cauzei la parchet pentru refacerea urmaririi penale ca inadmisibila. Respinge cererea de efectuarea unui supliment de expertiza cu obiectivul precizat in cererea aparatorului ales al inculpatului Voiculescu Dan ca nefiind utila cauzei.

Mentine citarea partilor civile astfel cum s-a stabilit cadrul procesual anterior. Acorda termen pentru efectuarea adresei la BNP Popescu Mirela pentru a comunica daca s-a dezbatut succesiunea defunctului Domnisorul Gheorghe si in caz afirmativ a acceptantilor succesiunii. Cu apel odata cu fondul", se arata in decizia Tribunalului Bucuresti publicata pe portalul instantelor de judecata.



La termenul din 9 aprilie, Dan Voiculescu a cerut incetarea procesului si returnarea dosarului sau la DNA

Avocatii lui Dan Voiculescu au cerut marti, 9 aprilie, Tribunalului Bucuresti trimiterea dosarului privatizarii Institutului pentru Cercetari Alimentare (ICA) la Directia Nationala Anticoruptie pentru ca procurorii sa refaca urmarirea penale.

Avocatii au cerut si anularea expertizei financiar-contabile dispuse anterior de judecatorii Inaltei Curti, transmite Agerpres. Instanta a ramas in pronuntare pe aceste solicitari, urmatorul termen al procesului fiind stabilit pentru 30 aprilie.

La termenul de marti al procesului, avocatul Gheorghita Mateut a solicitat noului judecator desemnat in acest caz, Gratiela Constantin, sa anuleze mai multe decizii luate de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) in dosarul ICA.

Astfel, avocatul a declarat ca dosarul ICA trebuie trimis la DNA, in vederea refacerii urmaririi penale, deoarece procurorii nu au descris in rechizitoriu faptele de care este acuzat Dan Voiculescu.

De asemenea, el a cerut si anularea expertizei financiare incuviintate de judecatorii de la ICCJ in februarie 2012, sustinand ca in mod eronat au fost evaluate activele ICA, desi in mod normal trebuia sa se faca o evaluare a actiunilor Institutului, la momentul preluarii acestuia in 2003 de catre Grupul Grivco.

Alti avocati au solicitat scoaterea Ministerului Agriculturii si a Agentiei Domeniilor Statului (ADS) din acest proces ca parti civile si introducerea Ministerului Finantelor Publice, iar reprezentantul Ministerului Agriculturii nu s-a opus acestei solicitari.

Dan Voiculescu nu a fost prezent in sala de judecata.


Reamintim ca Dan Voiculescu a fost trimis in judecata in decembrie 2008 de procurorii DNA, in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (GRIVCO) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC 'Bioprod' SA Bucuresti.

Procurorii anticoruptie il acuza pe Voiculescu de infractiunile de folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum si de spalare de bani, ambele infractiuni savarsite in forma continuata.

In acest dosar a mai fost trimis in judecata fostul administrator al SC 'Benefica' SA Bucuresti (firma din grupul GRIVCO) Jean-Catalin Sandu, pentru complicitate la infractiunea de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Dan Voiculescu si-a dat demisia de ori din Senat in ultimele 12 luni sub diferite pretexte, reusind astfel sa amine judecarea dosarului trimis succesiv de la Inalta Curte la Tribunalul Bucuresti.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5620 vizualizari

  • +31 (31 voturi)    
    a iesit soarele (Miercuri, 10 aprilie 2013, 12:15)

    un domn [utilizator]

    si la propriu si la figurat, Doamne Ajuta sa iesim pe 30 in strada sa ne bucuram ca il incarcereaza pe Felix, implicit patrimoniul Crescent se va intoarce in visteria tzarii !!!
    • +14 (18 voturi)    
      romanii vor iesi pe 30 in strada (Miercuri, 10 aprilie 2013, 12:42)

      nellino [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      in special ca sa se urce in masini si trenuri pentru vacanta de 1 mai.
      sa crezi insa ca patrimoniul Crescent se va intoarce vreodata in visteria tarii, inseamna ca esti de o naivitate induiosatoare....
    • +8 (12 voturi)    
      soare ciudat (Miercuri, 10 aprilie 2013, 12:45)

      oilman [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      amice, as vrea sa ai dreptate - dar nu pot fi optimist. Dupa 35 de ani afara din romania nu o am cu teoria conspiratiei - aici cred totusi ca ceva pute. Daca ne uitam la verdictele date - marea majoritate - de tribunalul Bucuresti - au fost favorabile mafiotilor bolshvici. Cele 2 judecatoare arestate acum o luna pentru spaga la scara mare nu cred ca sint exceptia. Acum citiva ani am scris un articol despre Tribunalul Bucuresti in care comparam judecatoarele cu fetele de pe centura - evident m-am cam inselat atunci la preturi - nu le stiam bine pe nicunele. Deci poate foarte bine aceasta conversatie cu tribunalul bucuresti si respingerea cereri sa fie un aranjament al lui Voiculescu care acum e fericit sa fie judecat de mafiotii sai
      • +7 (7 voturi)    
        cu bombo (Miercuri, 10 aprilie 2013, 13:02)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui oilman

        cum a fost ? crezi ca s a facut o loterie sau cineva a spus STOP ? eu cred ca cineva a spus SYOP si vom mai avea surprize placute ca aceasta...vom vedea cine/cum/cand si de ce a regizat toate denigrarile pe media Mogulului Felix..de acolo de 35 ani departare..da si tu un like pentru bolshevicul Felix, strange randurile cu noi s ail ajutam sa ajunga la "facultate"..deh..cica e domn profesor
        http://www.petitieonline.ro/petitie/02529049/semnaturi/pg3
        • -4 (4 voturi)    
          LOL (Miercuri, 10 aprilie 2013, 15:25)

          adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

          e petitia asta de mai bine de un an , si inca nu are semnaturi nici cati plus-acu sunt pe HN .. deci ... tu insista cu aberatiia ...
  • +30 (30 voturi)    
    Varanule ! (Miercuri, 10 aprilie 2013, 12:16)

    adrian88000 [utilizator]

    Se apropie funia de par ! Nu mai scapi , cu toate tertipurile tale. Incerca totusi metoda Nastase, perfectionata.Un glonte in ureche. E sigur !
    Bravo pentru Justitia romana ! Felicitari !
  • +14 (14 voturi)    
    uraaaa (Miercuri, 10 aprilie 2013, 12:37)

    Cata79 [utilizator]

    la pușcărie cu comunistul turnător!!!!!!!
  • +8 (8 voturi)    
    miaoooooo (Miercuri, 10 aprilie 2013, 12:42)

    RoMaLeS [utilizator]

    hau hau hau!!!
  • +3 (5 voturi)    
    Sunt nevoita sa ma repet (Miercuri, 10 aprilie 2013, 12:47)

    benicio [utilizator]

    Trece trenul printre munti, ca un sarpe lung,
    Incarcat cu detinuti, ah, ce dureros, mai,
    Of, si-i lasa in Poarta Alba, ah, ce dureros, mai,
    Aicea-i painea mai neagra, ah, ce dureros, mai!
    Fratilor de la Chilia, e de rau cu noi!
    Ne mananca serparia, pe noi si pe voi.
  • -23 (23 voturi)    
    va bucurati degeaba (Miercuri, 10 aprilie 2013, 13:09)

    antitot [utilizator]

    Alt dosar instrumentat politic ,de data asta nu va mai avea tupeu Ponta sa-l bage la inchisoare .
    USL se va rupe daca se intampla asta ,vai de capul lui Ponta ce va pati daca asta se va intampla.
    Jos justitia politica.
    • +7 (7 voturi)    
      pro-hoti (Miercuri, 10 aprilie 2013, 14:11)

      quetzal [utilizator] i-a raspuns lui antitot

      schimba-ti nickul ca mesajele tale nu sunt in nici un fel "anti" ci mai degraba pro-hoti, pro-coruptie, pro-voiculescu:))
    • +4 (4 voturi)    
      Pentru Otrava (Miercuri, 10 aprilie 2013, 17:00)

      adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui antitot

      Ce inseamna pentr tine" dosar instrumentat politic" ?
    • +3 (3 voturi)    
      Ma nene, (Miercuri, 10 aprilie 2013, 17:14)

      Kappa [utilizator] i-a raspuns lui antitot

      maninca mai mult spanac. Cica ajuta la creier; bine, daca si-ala-i de fatza.
  • +11 (11 voturi)    
    pudelul mircea badea va face rău (Miercuri, 10 aprilie 2013, 13:34)

    visio [utilizator]

    dacă va putea, judecătorilor, polițiștilor, oamenilor de pe stradă, dacă aceștia îi vor deranja, chiar și cun un ”bună-ziua”, stăpânul; evident că mă refer la Felix turnătorul...o fi aiurea să te sune stăpânul în miez de noapte și să îți dea temele pentru a doua zi? să te întrebe ce rating ai obținut că l-ai înjurat pe băsescu, sau dna, saucna, sau ICCJ? chiar și cu cea mai mică demnitate, tot ar trebuie să se simtă aiurea...însă, nu, pudelul mircea badea are experiență în a fac erău pe stradă...câte dosare are micuțul pudel?
  • +12 (12 voturi)    
    Rupeti raul de la radacina coruptiei! (Miercuri, 10 aprilie 2013, 13:37)

    be_happy [utilizator]

    Felicitari Justitiei Romane!
    • -6 (6 voturi)    
      deci asta e mama si tatal coruptiei in romania ? (Miercuri, 10 aprilie 2013, 15:28)

      adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui be_happy

      inseaman ca tot el a consus si romania pe vremea pdl , cand au furat mai mult ca oricine/oricand ...
  • +10 (10 voturi)    
    Tineti tare! (Miercuri, 10 aprilie 2013, 13:45)

    Straistaru Eugen [utilizator]

    La fel cum a fost vant si furtuna inainte de condamnarea SOV si Nastase, la fel e si cu asta. Doar ca acum arata a tsunami


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by