Dosarul lui Dan Voiculescu va fi judecat mai devreme: Inalta Curte a preschimbat pentru 31 ianuarie termenul de judecata

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Vineri, 25 ianuarie 2013, 18:01 Dosare Anticoruptie


Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis vineri cererea procurorilor de preschimbare a termenului stabilit pentru judecarea dosarului in care senatorul Dan Voiculescu este acuzat ca si-a folosit influenta in cazul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare, astfel ca dosarul va avea un prim termen pe 31 ianuarie, informeaza Agerpres. Initital, termenul de judecata fusese stabilit pentru 25 aprilie, insa procurorii anticoruptie au cerut, pe 16 ianuarie, preschimbarea termenului de judecata. Dosarul lui Voiculescu a fost repartizat aceluiasi complet de judecata care l-a condamnat la inchisoare in prima instanta pe fostul premier Adrian Nastase in dosarul "Trofeul Calitatii".

Tribunalul Bucuresti a decis, pe 20 decembrie 2012, ca dosarul privind privatizarea Institutului pentru Cercetari Alimentare (ICA) sa fie retrimis spre judecare la ICCJ, avand in vedere ca Dan Voiculescu, inculpat in acest dosar, a fost ales senator.

Initial, termenul de judecata fusese stabilit pentru 25 aprilie, insa procurorii anticoruptie au cerut, pe 16 ianuarie, preschimbarea termenului de judecata.

Completul de judecata la care a fost repartizat dosarul senatorului Dan Voiculescu este format, in prezent, din cei trei judecatori (ionut Matei, Cristina Rotaru, Ioana Bogdan) care l-au condamnat la inchisoare in prima instanta la doi ani de inchisoare cu executare pe fostul premier Adrian Nastase in dosarul "Trofeul Calitatii".
Referitor la acest aspect, Dan Voiculescu a sugerat, pe blogul lui, ca nu este deloc intamplator faptul ca dosarul in care este judecat pentru coruptie a fost repartizat acelorasi judecatori care l-au condamnat la inchisoare pe fostul premier in dosarul "Trofeul Calitatii" si afirma ca in spatele acestor "intamplari" se afla presedintele Traian Basescu.

"Asadar, in conditiile in care sistemul arondat domnului Basescu a renuntat la orice 'jena democratica', iar aparentele oricum nu mai pot fi salvate, nu inteleg de ce se mai pierde vremea. L-a suparat chestorul pe Traian Basescu, 'umflati-l!' L-a suparat judecatorul pe Traian Basescu, 'umflati-l!'. Il supara, de atatia ani, Voiculescu pe Basescu? 'Curat neconstitutional, dar umflati-l!'

Dosarul "I.C.A." - Dan Voiculescu (1.500 de zile de la trimiterea in judecata) - 17 termene de judecata, proceduri tergiversate

In 2012, dosarul de coruptie al senatorului PC Dan Voiculescu a avut cel mai interesant traseu in instanta.

Dupa un maraton de 10 termene in primele 6 luni ale anului, apropiindu-se de o prima pronuntare de sentinta, dosarul a fost mutat de la Inalta Curte la Tribunal dupa ce Dan Voiculescu si-a dat demisia din functia de senator, iar pe 20 decembrie dosarul este trimis din nou la ICCJ dupa ce Voiculescu iese din nou senator in urma alegerilor.

Totusi, situatia a ramas mult timp incerta, Voiculescu nedepunandu-si juramantul de senator. Voiculescu si-a depus juramantul in plenul Senatului abia saptamana aceasta.

In total, in 2012 - la ICCJ si la Tribunal - dosarul "I.C.A." a strans 17 termene de judecata. Vezi aici detalii despre acest dosar.

In acest dosar, procurorii anticoruptie sustin ca 3,6 hectare de teren si un hectar de constructii in Baneasa au fost cumparate de Dan Voiculescu la un pret de 75 de ori mai mic decat cel real. O urmarire penala in timp record (cateva luni) a dus la trimiterea in judecata a 13 persoane.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3773 vizualizari

  • +33 (37 voturi)    
    Ce mai asteapta Felix?! (Vineri, 25 ianuarie 2013, 18:14)

    AnticoruptieinRomania [utilizator]

    Eu daca eram in locul lui Voiculescu, Doamne fereste!, mutam de azi platoul Antenei 3 in Piata Universitatii si conduceam personal ostilitatile impotriva "regimului Basescu" care conduce in continuare tara asta si ii vrea raul!...:)
    • -4 (4 voturi)    
      lipsa dovezi (Sâmbătă, 26 ianuarie 2013, 12:00)

      peluzar [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

      In acest dosar nu exista dovezi din care sa reiasa ca Voiculescu a facut trafic de influenta.
      • -3 (3 voturi)    
        daca nu exista (Sâmbătă, 26 ianuarie 2013, 15:37)

        evoque [utilizator] i-a raspuns lui peluzar

        atunci o sa fie condamnat pe acelasi principiu aplicat si lui nastase.
        • +4 (4 voturi)    
          daca nu exista (Sâmbătă, 26 ianuarie 2013, 18:30)

          Piticot9 [utilizator] i-a raspuns lui evoque

          eu as zice sa fie totusi condamnat preventiv :) Oare d-aia se lupta el pe branci cu sistemul, d-aia ii tremura izmenele si recurge la fel si fel de smecherii ca sa taraganeze pana la prescriere?! Evident, atat nastase cat si "eroul" acestui articol nu sunt decat niste martiri in ale furtisagurilor.
          • 0 (0 voturi)    
            Comment sters de user (Duminică, 27 ianuarie 2013, 1:48)

            GigiBanosu [anonim] i-a raspuns lui Piticot9

  • +35 (39 voturi)    
    incepe circul (Vineri, 25 ianuarie 2013, 18:22)

    Decebal11 [utilizator]

    la antene, bineinteles.
  • +4 (16 voturi)    
    Presimt (Vineri, 25 ianuarie 2013, 18:24)

    aiureantramvai [utilizator]

    ca-l achita :(((
  • +36 (40 voturi)    
    Aaaaaaaargh! (Vineri, 25 ianuarie 2013, 18:29)

    triciupa [utilizator]

    Sa vedeti ce mai freamat, ce mai zbucium la anatema 3! Sa vedeti moralistii neamului cum o sa infiereze "razbunarea politica" si o sa demaste "justitia lui Basescu". Aproape ca mi se face mila de ei: varanul e pe cale sa intre la bulau, cum sa poata ei procesa una ca asta?
    Nu-mi fac cine-stie-ce iluzii dar pentru orice eventualitate o sa pun sampania la rece...
  • +22 (26 voturi)    
    Cool mogul (Vineri, 25 ianuarie 2013, 18:32)

    nano2k [utilizator]

    Made my day. Ori se grabeste solutionarea ori se grabeste amanarea.
  • +22 (26 voturi)    
    In sfarsit (Vineri, 25 ianuarie 2013, 18:47)

    evoque [utilizator]

    poate asa se incheie polemica asupra varanului.
    Insa daca nu o sa fie condamnat (putin probabil) razboiul va fi si mai mare. Sa te tii ce presiune vor face antenele, bine ca a fost inventata telecomanda astfel cei care nu suntem interesati de viata lui voiculescu o sa urmarim in continuare linistiti discovery, insa cei care il injura sau sunt pusi sa il injure vor bali ecranele si vor varsa venin pe internet, iar gadea isi creste din nou audientele.
    • +1 (9 voturi)    
      Alt Evoque? (Vineri, 25 ianuarie 2013, 20:19)

      Sani [utilizator] i-a raspuns lui evoque

      Eu stiu ca varanii atrag cameleoni dar presupun ca matale esti alt "Evoque", nu acela care facea spam pro-USL alaturi de "Mazeta" pe toate articolele Hotnews.
      • +1 (9 voturi)    
        Evoque (Vineri, 25 ianuarie 2013, 20:53)

        Rasmus [utilizator] i-a raspuns lui Sani

        Este un pseudonim folosit de Departamentul Adevarului de Antena 3
        E posibil sa fi dezertata cineva si stie parola.
      • +5 (9 voturi)    
        am spus: (Vineri, 25 ianuarie 2013, 21:08)

        evoque [utilizator] i-a raspuns lui Sani

        cand am ceva de spus nu ezit.
        Voi sunteti cei care faceti calificative si plasati persoane pe unde va taie capul, fapt ce dovedeste incapacitatea de a vedea realitatea.
        Doctrinele au fost un mijloc de orbire si supunere, cand o sa parasiti sfera partinica atunci lucrurile se vor schimba.
        Nu va faceti idoli.
      • +2 (10 voturi)    
        Da, e alt evoque (Vineri, 25 ianuarie 2013, 21:40)

        nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Sani

        Probabil i-a hacuit cineva contul de HN, deci chiar e "alt" evoque :)
    • +5 (5 voturi)    
      Cea mai mare bucurie (Sâmbătă, 26 ianuarie 2013, 9:04)

      ticbis [utilizator] i-a raspuns lui evoque

      In ziua cand Voiculescu va fi bagat la puscarie, promit ca voi sarbatori cu sampanie frantuzeasca si icre negre si toata ziua ma voi uita doar la Antena 3.
      Am mai procedat asa si anul trecut, in ziua cand s-a declarat referendumul invalid din lipsa de cvorum.
      Marturisesc ca am trait una dintre cele mai frumoase zile din viata mea! De-abia astept sa ma mai distrez inca odata!
      • -2 (2 voturi)    
        Bravo (Sâmbătă, 26 ianuarie 2013, 15:39)

        evoque [utilizator] i-a raspuns lui ticbis

        si altceva ce mai ai de castigat? poti sa mananci ce vrei si sa bei ce vrei si cand vrei, insa doar daca condamnarea lui voiculescu iti stimuleaza apetitul inseamna ca ai nevoie de o atenta monitorizare.
        • +1 (1 vot)    
          Din pacate, (Duminică, 27 ianuarie 2013, 8:34)

          ticbis [utilizator] i-a raspuns lui evoque

          Milioane de romani isi stimuleaza apetitul, ca si tine, seara de seara in fata farfuriei de fasole cu carnati, urmarind sinistrele personaje si lingaii varanului de la Antena 3.
          Noi, astia mai putini, nu avem "norocul" asta; la noi se intampla ceva mai rar: mai un Nastase, mai un Vantu, poate un Voiculescu...
          Dar tocmai de-asta este placerea mai mare si mai intensa, putin si bun!
  • +11 (13 voturi)    
    Un nou termen (Vineri, 25 ianuarie 2013, 18:49)

    Om-bun [utilizator]

    Poate că de data asta ...
  • -2 (12 voturi)    
    Achitarea (Vineri, 25 ianuarie 2013, 19:03)

    Atcika [utilizator]

    Fac pariu ca va fi achitat. Doar are toata puterea, daca nici acum....Asa incit, acesta este motivul pentru care se grabeste sa fie judecat...Mai mult decit atit, ar fi si comic sa pateasca ceva, in conditiile in care atitea " vedete" care au OMORIT oameni in accidente de masina nu au patit absolut nimic, in cel mai rau caz au platit ceva daune familiilor indoliate...Asa ca, dupa mine, este un subiect lipsit de relevanta. Mai repede este condamnat un amarit care fura, de foame, o piine, decit o vedeta din show-biz-ul romanesc din fotbal sau din politica romaneasca...
  • +17 (21 voturi)    
    Ciudatenii USL-aamiste. (Vineri, 25 ianuarie 2013, 19:39)

    Sani [utilizator]

    L-am vazut ieri pe SRS la B1.
    Parea tare incordat saracu'.
    Acum, ca am aflat de aceasta decalare, inteleg problema lui.

    Si cand te gandesti ca in tinerete tuna si fulgera impotriva lui Iliescu...
    Intre timp o fi luat niste credite pe care i le plateste Felix?

    In alta ordine de idei, observ ca Ponta a inceput sa-si ceara scuze in stanga si dreapta, cred ca in curand ne va cere si cosu' sa-l duca inapoi (ca cersetorii in centrele comerciale).

    Ceva se-ntampla in USL!
    Incep sa scartaie toate angrenajele minciunii.
  • +18 (22 voturi)    
    Aha (Vineri, 25 ianuarie 2013, 19:45)

    AliB [utilizator]

    Acum e care pe care. Voiculescu incearca sa tranteasca justitia de pamant (vezi circul Ministerul Justititie - madam Pivniceru - CSM - Parchete). Justitia tre' sa scape de Voiculescu ca altfel e in pom. Toata simpatia si sprijinul meu pentru judecatorii din completul 4. E greu sa-ti faci treaba cand veninul de varan e asa aproape. Brrrr!
    • +1 (1 vot)    
      joi, 31 ianuarie , anul acesta (Sâmbătă, 26 ianuarie 2013, 18:10)

      proletara [utilizator] i-a raspuns lui AliB

      Dan Voiculescu, alias Felix, va fi judecat de judecatorii din Completul 4, joi, 31 ianuarie , anul acesta.
      Toata stima si consideratia familiei noastre (care-i mare ) domnilor/doamnelor judecatori.! Antena 1 va transmite , in direct, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, incepand de la orele 10?? Audienta maxima, maxima, maxima !
  • +17 (21 voturi)    
    Apocalipsa USL-isnoasa (Vineri, 25 ianuarie 2013, 20:22)

    Sani [utilizator]

    Eu cred ca aceasta decizie defineste un nou inceput.

    Presiunile UE sunt intr-atat de clare si directionate, incat Voiculescu este ingenuncheat.
    Iar dupa Voiculescu vor veni pe rand: Antonescu, Ponta, ....

    Ponta incepe sa-si ceara iertare in dreapta si stanga, devine un pisic adevarat...
  • -6 (8 voturi)    
    S-a rezolvat (Vineri, 25 ianuarie 2013, 21:01)

    ty [utilizator]

    Achitat
  • +4 (10 voturi)    
    Ghici (Vineri, 25 ianuarie 2013, 22:23)

    morometu [utilizator]

    Oare o fi avand vreo legatura cu MCV ? De ce dintr-o data atata graba?
    Completul de judecata trebuie incurajat. Sper sa-si mentina curajul si sa nu ne dezamageasca.
    Aia cu nu e prejudiciu nu tine. Erau legi care obligau la reevaluare.
  • +2 (2 voturi)    
    intrebare (Sâmbătă, 26 ianuarie 2013, 11:56)

    liviusmaximus [utilizator]

    eu nu am antenele in grila de programe. se va transmite in direct ?
  • -3 (3 voturi)    
    :) (Sâmbătă, 26 ianuarie 2013, 13:20)

    GabrielMihai [utilizator]

    Mda... adica judecatorii lui base, oricum, se va arata ca este nevinovat, chiar si cu magistratii lui base!
  • -3 (3 voturi)    
    :| (Sâmbătă, 26 ianuarie 2013, 13:21)

    GabrielMihai [utilizator]

    basescu controleaza justitia, sunt dovezi clare, despre asta de ce nu faceti un reportaj??
  • 0 (0 voturi)    
    Dosar I.C.A. (Sâmbătă, 26 ianuarie 2013, 18:01)

    proletara [utilizator]

    Domnilor judecatori, daca Varanul nu se inbolnaveste pana joi 31 ianuarie a.c., judecati-l fara teama. Isi bate joc de toti romanii, nu are pic de morala si bun simt. A cumparat I.C.A. pe nimic.isi bate joc de noi, ba e senator ba nu mai vrea sa fie . Dupa cum ii este interesul/
    Banii i-au luat mintea, masura .
    Avem incredere in judecata dumneavoastra dreapta. Pentru foarte multi romani joi, 31 ianuarie a.c.este o zi mult asteptata , a adevarului si a dreptatii .
    Romania trebuie curatata de impostori si hoti !
  • 0 (0 voturi)    
    dosarul lui Voiculescu (Duminică, 27 ianuarie 2013, 18:33)

    marga 2 [utilizator]

    Acum justiția are ocazia să demonstreze dacă este independentă sau nu. Cu această ocazie se poate pune capăt circului și haosului din țară.Pînă in 2014 am avea liniște.Vom vedea cine va hotărî soarta copiilor și nepoților noștri.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by