Medicul Serban Bradisteanu, trimis in judecata de DNA pentru favorizarea infractorului Adrian Nastase

de I.R.     HotNews.ro
Joi, 6 decembrie 2012, 13:07 Dosare Anticoruptie


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a inculpatului Serban Bradisteanu, medic sef sectie la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti, pentru infractiunea de favorizare a infractorului, in cazul Adrian Nastase, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul DNA.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie Bucuresti.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:


  • La data de 20 iunie 2012, Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul de 5 judecatori a pronuntat prin decizie definitiva condamnarea inculpatului Adrian Nastase la pedeapsa de 2 ani inchisoare in regim de detentie pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei sau autoritatii functiei de presedinte al unui partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si, in aceeasi zi, Tribunalul Bucuresti a emis mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea continand mentiunea expresa de incarcerare in penitenciar a persoanei condamnate Adrian Nastase.
  • In conditiile in care Adrian Nastase si-a provocat leziuni prin impuscare, acesta a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti si, cu aceasta ocazie, inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru, prin atitudinea sa, a incercat zadarnicirea punerii in executare a mandatului de executare a pedepsei privindu-l pe Nastase Adrian.
  • Concret, inculpatul si-a folosit prerogativele sale de medic specialist chirurgie cardio-vasculara si si-a asumat internarea lui Adrian Nastase in cadrul sectiei pe care o conducea desi diagnosticul medical nu impunea internarea in cadrul acestei sectii iar primele interventii medicale au fost realizate de catre un alt medic dintr-o alta sectie.
  • In continuare, desi nu a facut nicio mentiune cu privire la necesitatea unei interventii chirurgicale cardio-vasculare in fisa medicala a persoanei condamnate, inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru si-a arogat fara drept calitatea de a emite opiniile oficiale ale spitalului, a preluat controlul asupra comunicarii publice si a transmis ca persoana condamnata are si alte afectiuni medicale, care, in realitate, erau secundare celor urgente gestionate deja de un alt medic.
  • De asemenea, inculpatul a evitat sa comunice oficial reprezentantilor Directiei Generale de Politie Municipiului Bucuresti daca persoana condamnata poate fi incarcerata.
  • Toate acestea au avut drept consecinta prelungirea internarii in spital si amanarea momentului transferului la o unitate de detentie, situatie care a impus reprezentantilor Directiei Generale de Politie Municipiului Bucuresti sa faca demersuri legale suplimentare pentru clarificarea indeplinirii conditiilor juridice de transfer. Ca urmare a acestor demersuri, la data de 26 iunie 2012, Tribunalul Bucuresti, ca instanta de executare, a stabilit ca situatia persoanei condamnate Nastase Adrian de a se afla internat la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti nu impiedica cu nimic punerea in aplicare a mandatului de executare a pedepsei, lucru care s-a realizat in aceeasi zi.
  • Cu privire la ofiterii de politie judiciara Gheorghe Dumitru, adjunct al directorului D.G.P.M.B., Costea Nicolae si Apostol Marian, ofiteri in cadrul Serviciului de investigatii criminale din cadrul D.G.P.M.B., procurorii au dispus scoaterea de sub urmarire penala a acestora pentru savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului intrucat, din probele administrate pe parcursul urmaririi penale, s-a stabilit ca acestia nu au favorizat persoana condamnata.
Curtea de Apel Bucuresti a decis, miercuri, ca cele sapte zile petrecute de Adrian Nastase in Spitalul Floreasca inainte de a fi incarcerat sa fie scazute din condamnarea la doi ani de inchisoare primita in dosarul "Trofeul calitatii". Decizia este definitiva.

In 20 iunie, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

In seara aceleiasi zile, Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, politistul care venise sa puna in executare sentinta a intervenit, iar in confruntare politicianul si-a tras un glont in gat, care i-a lezat si umarul, rana provocata nefiind fatala. Nastase a fost operat in 21 iunie la Spitalul Floreasca, fiind externat in 26 iunie.

In 26 iunie, Tribunalul Bucuresti a constatat ca nu exista niciun impediment de punere in aplicare a mandatului de executare a pedepsei de doi ani de inchisoare in cazul fostului premier. In urma acestei decizii, Adrian Nastase a fost dus de la Spitalul Floreasca la Penitenciarul Spital Rahova, fiind astfel pus in aplicare mandatul de executare a pedepsei. Ulterior, Nastase a fost transferat la Penitenciarul Jilava.


Serban Bradisteanu este seful sectiei de Chirrurgie Cardiaca si Vase mari din cadrul Spitalului de Urgenta Floreasca din Bucuresti, iar in 1999 a fost seful echipei care a realizat primul transplant de cord in Romania. (Sursa: mediafax)

Serban Bradisteanu este medicul care a operat pe cord mai multe personalitati printre care Nicolae Vacaroiu (68 de ani), presedintele Curtii de Conturi, Cristi Borcea (42 de ani), presedinte executiv Dinamo, Cornel Dinu (64 de ani), administrator delegat Dinamo sau Constantin Nicolescu (67 de ani), presedintele Consiliului Judetean Arges.

Bradisteanu s-a ocupat de problemele de sanatate ale presedintelui CJ Arges Constantin Nicolescu in ianuarie 2011, atunci cand la doar o zi dupa ce Tribunalul Arges a decis arestarea preventiva pentru 29 de zile pe baza mai multor capete de acuzare formulate de DNA, Nicolescu ajungea la Bucuresti transportat cu ambulanta la Spitalul Floreasca.

Diagnosticul in cazul Constantin Nicolescu a fost schimbat constant de la atac de cord, la lesin si apoi la atac cerebral.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5238 vizualizari

  • +27 (29 voturi)    
    Ca pe Capone (Joi, 6 decembrie 2012, 13:27)

    denvarel [utilizator]

    Nu l-au infundat pe Bradisteanu pentru afacerea cu echiparea spitalelor penitenciar de 4 milioane de euro, il infunda pentru un mizilic de favorizarea infractorului.
    Hotii nu inteleg ca odata ce ai bagat mana nu mai poti sa o scoti de acolo ca te infunda tovarasii. Iar in timp pana la urma iti vine si tie randul.
    • -4 (8 voturi)    
      Hotul e constient ca furtul nu-i apartine! (Joi, 6 decembrie 2012, 14:29)

      Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui denvarel

      Cei ce isi pun stapinirea pe ce-au furat nu sunt decat niste corcituri intre hoti si cinstiti, adica niste borfasi.
      • +8 (8 voturi)    
        ??? (Joi, 6 decembrie 2012, 14:42)

        denvarel [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

        "Hotul e constient ca furtu nu-i apartine"
        Dar cui ii apartine furtul? Pagubasului?

        "Cei ce isi pun stapinirea pe ce-au furat nu sunt decat niste corcituri intre hoti si cinstiti, adica niste borfasi. "
        Pai daca au furat ceva se presupune ca au pus stapanire pe acel lucru. Si atunci sunt hoti prin definitie.
        Tu citesti ce scrii? Cam devreme pentru palinca.
    • -11 (11 voturi)    
      Nu-l face HOT pe un mare chirurg! (Joi, 6 decembrie 2012, 14:54)

      Bambina [utilizator] i-a raspuns lui denvarel

      Dumnezeu poate sa te pedepseasca rau ca nu sti ce spui, nu poti dovedi ca este hot si te va trimite curand la un chrurg pe care il vei implora sa te salveze !!!! I-a gandeste cum ar fi !!!
      • +5 (5 voturi)    
        Chiar si (Joi, 6 decembrie 2012, 15:37)

        kibbitz [utilizator] i-a raspuns lui Bambina

        un bun profesionist poate fi hot. O calitate nu exclude eventualele defecte de caracter. "Ia" gandeste-te putin !
      • +2 (4 voturi)    
        "I-a" gandeste cum ar fi (Joi, 6 decembrie 2012, 16:50)

        Philipe [utilizator] i-a raspuns lui Bambina

        "I-a" gandeste tu cum ar fi sa scrii tu corect gramatical mai intai ;)
        Deja nr pedepseste cu oameni ca tine ;)
      • 0 (0 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Joi, 6 decembrie 2012, 19:34)

        [anonim] i-a raspuns lui Bambina

  • +20 (20 voturi)    
    uslam (Joi, 6 decembrie 2012, 13:29)

    Angoasat [utilizator]

    acum va veni Ponta si va intreba daca Basescu este fericit..
    • +15 (15 voturi)    
      plus (Joi, 6 decembrie 2012, 13:57)

      Ursul prepolar [utilizator] i-a raspuns lui Angoasat

      Cateva mii de oameni de bine vor marsalui in fata CAB protestand impotriva arestarii.
      • +3 (5 voturi)    
        nu mai spune? (Joi, 6 decembrie 2012, 14:45)

        bancher [utilizator] i-a raspuns lui Ursul prepolar

        Abia ce mi-a murit cu zile o ruda intr-un spital din Bucuresti, din cauza neglijentei si indiferentei crase a medicilor.
        Asa ca ma bucur de cate ori vad un halat alb arestat si plimbat la DNA, asa poate isi amintesc ca spitalele nu sunt tarlalele lor, in care fac ce vreau si se comporta cum vor cu pacientii. Poate dl Bradisteanu ia mai multi ani de puscarie decat Adi....sa fie ex si pt altii.
        • -1 (1 vot)    
          nu amesteca (Joi, 6 decembrie 2012, 16:54)

          un domn [utilizator] i-a raspuns lui bancher

          veterinarii care au vizitat pe ruda ta cu medicii as aca fenomen, vorbesti in carti si tabloide, habar nu ai ce eforturi fac medicii ptr a da o speranta oricaui om...de politicieni nu spui nimic ? du te l aprimul politician sa iti scoata apendicita si apoi mai vorbeste...esti la fel de penal..ca si in postarea ta de acum doua zile
  • +19 (19 voturi)    
    dupa plata si rasplata (Joi, 6 decembrie 2012, 13:32)

    geocrin [utilizator]

    Oamenii de acelasi calibru se ajuta.
    Doctore, vorba lui Gigi Becali.......lasa, ca vin ai mei la putere.
    Asta asteapta mai multi infractori din romanica noastra.
    Si atunci legea minerului va fi lege ca pe timpul mentorului USL, nea iliescu zis cucuveaua.
  • +33 (33 voturi)    
    dnatita (Joi, 6 decembrie 2012, 13:34)

    omidius [utilizator]

    Sper ca Basescu e fericit acum!
    Iata cum hoardele de procurori, dupa ce au vanat oamenii prin sate, acum ataca si pe sigurul nostru specialist in dnatita. (dnatita e boala extrem de grava de care sufera toti membrii PSD. Se manifesta in momentul primirii mandatului de arestare prin lesin, scaderea tensiunii, palpitatii, zgarieturi la gat care necesita interventie cardio-chirurgicala)
  • +15 (15 voturi)    
    amestecul (Joi, 6 decembrie 2012, 13:43)

    un domn [utilizator]

    dintre politica si medicina dauneza grav sanatatii !
  • +18 (18 voturi)    
    Se strange latul?! (Joi, 6 decembrie 2012, 13:44)

    , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

    Poate asa scapam de toti gusatii astia rosii!
  • +18 (18 voturi)    
    fost senator PSD (Joi, 6 decembrie 2012, 13:48)

    silviusss [utilizator]

    Bradisteanu a fost senator PSD.
    http://anticoruptie.hotnews.ro/ancheta-7726218-dosarul-aparatura-medicala-pentru-penitenciare-serban-bradisteanu.htm
  • +20 (20 voturi)    
    hihihihiih (Joi, 6 decembrie 2012, 13:50)

    aschie [utilizator]

    asta da miscare inteligenta, PREVENTIVA. Urmeaza Voiculescu si pt ala ar fi fost evacuat tot spitalul nu doar un etaj ca pt Nastasica. Gata cu infractorii care trec pe la medicul-infractor Bradisteanu si apoi cer reduceri de pedeapsa. Gata cuibusor de nebunii de la Floreasca Hospital. Hihihihiih! Pe 8 dec urmeaza arestarea lui Voiculescu. In ultima zi de campanie, intotdeauna Basescu ofera un cadou-surpriza care intoarce total scorul alegerilor.
    • +9 (9 voturi)    
      asta cu felix mi a placut (Joi, 6 decembrie 2012, 14:04)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui aschie

      si daca se va intammpla..useleu va fi nominalizat ..numai in manualul de istorie...ai N plusuri de la mine !!!!
  • +8 (8 voturi)    
    problema (Joi, 6 decembrie 2012, 13:53)

    corvus coraX [utilizator]

    este ca va fi el cel operat acolo şi nu invers
  • +10 (10 voturi)    
    Cum? (Joi, 6 decembrie 2012, 14:07)

    Ioana Munteanu [utilizator]

    Nu e încă erou? Azi, mîine va avea o statuie pentru gestul lui de mare omenie... Ei, Doamne...
  • +4 (4 voturi)    
    scapa el pana la urma, din pacate (Joi, 6 decembrie 2012, 14:28)

    carmen_i [utilizator]

    Stati sa vedeti acum ce uzine se vor pune in miscare ca sa-l apere pe infractorul Bradisteanu. Presimt ca pentru inceput cei din Colegiul Medicilor vor incepe sa faca pe indignatii si sa protesteze pe toate posturile. Apoi gaseste el o avocata cu relatii precum Alice Draghici, care sa-l scoata basma curata sau, in cel mai rau caz, sa-l faca sa primeasca doar o pedeapsa simbolica.
    Nu au autoritatile din Romania colti pentru asemenea infractori de calibru, nici o grija.
    • +6 (6 voturi)    
      Se zicea candva "basma curata" (Joi, 6 decembrie 2012, 15:23)

      nick1 [utilizator] i-a raspuns lui carmen_i

      Acum toti incerca sa iasa "fular curat":)
      • 0 (0 voturi)    
        plus, plus, plus! (Joi, 6 decembrie 2012, 16:47)

        I [utilizator] i-a raspuns lui nick1

        :))
  • +6 (6 voturi)    
    parnaie (Joi, 6 decembrie 2012, 14:41)

    cotora [utilizator]

    trebuia sa stea demult la parnaie, de cand a furat cele 4 milioane de euro
  • -6 (6 voturi)    
    Cata nerusinare! (Joi, 6 decembrie 2012, 14:50)

    Bambina [utilizator]

    Cam ce vroia DNA??? Dr. Bradisteanu sa nu-si fi facut datoria de medic??? Morar asta daca se va imbolnavi dupa alegeri, la cine va apela? la un medic ! Si ce, acel medic va fi acuzat ca favorizat pe Morar ...ca pe infractorul de trafic de influenta...caci el va suferi o condamnare pentru trafic de influenta si abuz de putere din multele lui mandante lui multe de sef DNA si procuror sef interimar!!! AMIN !
    • +7 (7 voturi)    
      Nastase, tu esti? (Joi, 6 decembrie 2012, 15:25)

      nick1 [utilizator] i-a raspuns lui Bambina

      Iti zic colegii de "facultate" Bambina in loc de Bombonel ?
  • 0 (4 voturi)    
    vai, vai ;) (Joi, 6 decembrie 2012, 15:48)

    Loda [utilizator]

    Mai incetul cu incantarea totusi ! Trimiterea in judecata nu inseamna condamnare, cazul Chiuariu este cel mai proaspat exemplu. Oricum, procuratura lucreaza, nu gluma, la noi ,asa cum nu a rezolvat inca plangerile privind fraudele din 2009 dar le-a rezolvat pe cele din 2012, din toate cazurile de coruptie, de neimaginat, prezentate cu dovezi beton in presa si desfasurate in timpul guvernelor Bocl procuratura finalizeaza trimitrea in judecata a celui mai bun chirurg cardilog al Romaniei, pentru ca l-a internat pe Nastase in spital si nu in spitalul penetenciar .Ma lasati ,ca nici macar de ras nu mai e?
    • +1 (1 vot)    
      :) (Joi, 6 decembrie 2012, 16:47)

      Philipe [utilizator] i-a raspuns lui Loda

      Noi te lasa, da' tu nu te lasi dus/dusa sub nici o forma :)
  • 0 (0 voturi)    
    mda (Vineri, 7 decembrie 2012, 2:12)

    mircearh [utilizator]

    Dupa cum era de asteptat hoardele de jurnalisti cvasi-obscuri de la Intact ii canta o jelanie lui Bradisteanu cel Sfant si blesteama procurorii " basisti " .
    Acelasi tipar ca la Diaconu - "nu dati in ei ca sunt niste mari romani . O sa vedeti voi ce rau o sa va para dupa ei " .
    De parca un mare actor sau un stralucit chirurg nu ar putea fi si hoti sau corupti. Sau statutul lor profesional apolitic le-ar oferi vreun fel de imunitate .
    Asta se cheama manipulare si inca una grosolana.
  • +1 (1 vot)    
    Dr. Bradisteanu (Vineri, 7 decembrie 2012, 10:32)

    lereter [utilizator]

    In concordanta cu ce se intampla curent-si este abuz si ilegalitate- dr. Bradisteanu l-a internat pe A Nastase si s-a autopropus ca medic curant,pe raspunderea sa,el nu era in situatie sa decida unde se interneaza Nastase. Vina este administrativa.Ce avea Nastase nu tinea de chirurgia vasculara-este clar.Deci procurorii au temei,au interpretat legal,o greseala administrativa,ca o chestie penala,voluntara. Dar,dupa cum vedeti,o instanta i-a scazut lui Nastase zilele din spitalizare,din perioada de detentie,deci in spital Nastase era inchis.Asa ca acuzatia ca a favorizat infractorul cade de la sine. Daca era inchis ,cum era favorizat de Bradisteanu sa nu-l inchida ? De-ale procurorilor !?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by