Genica Boerica, condamnat la 7 ani si 6 luni de inchisoare cu executare de Tribunalul Dolj

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 22 mai 2012, 15:07 Dosare Anticoruptie


Genica Boerica (2007)
Foto: Agerpres
Omul de afaceri craiovean Genica Boerica a fost condamnat, marti, de magistratii Tribunalului Dolj, la sapte ani si sase luni de inchisoare cu executare intr-un dosar privind o rambursare ilegala de TVA de 1,1 milioane de lei, decizia instantei nefiind definitiva, transmite Mediafax.

Genica Boerica a fost condamnat la sapte ani si sase luni de inchisoare cu executare, el fiind acuzat de delapidare, inselaciune si evaziune fiscala.

Decizia Tribunalului Dolj nu este definitiva si poate fi atacata cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Potrivit Politiei Romane, in cursul anului 2004, omul de afaceri Genica Boerica, impreuna cu alte doua persoane Radu Dragan (28 de ani, din Bucuresti) si Aurel Dorian Prie (40 de ani, din Craiova), au constituit un grup infractional organizat si au intocmit documente fictive de vanzare-cumparare a unei plantatii de vita-de-vie, in suprafata de 25 de hectare, apartinand unei ferme din judetul Mehedinti, in valoare de 6,98 milioane de lei. Pe baza acestor documente, cei trei au solicitat si obtinut, de la Directia Generala a Finantelor Publice Dolj, o rambursare ilegala de TVA, in valoare de 1,12 milioane de lei, suma ce a fost virata in contul unei societati comerciale din Craiova, administrata de Dragan Radu.

Anchetatorii au mai stabilit ca din cei 1,1 milioane de lei, 270.000 de lei au fost folositi de Genica Boerica la lucrarile de renovare si imbunatatire a vilei proprii din Poiana Brasov, 600.000 de lei au fost transferati in contul unei societati din Bucuresti administrate de Radu Dragan, societate care era folosita uzual pentru spalarea banilor proveniti din afaceri ilicite, iar 100.000 de lei i-a revenit lui Aurel Prie.

Genica Boerica este cel care, in 2006, l-a denuntat la DNA pe fostul premier Adrian Nastase, care a fost deferit justitiei pentru fapte de coruptie.

Denuntul facut de Genica Boerica in 2006 in dosarul "Matusa Tamara" a ridicat suspiciuni, in opinia judecatorilor instantei supreme, din cauza faptului ca acesta nu a trecut testul cu detectorul de minciuni, fiind inlaturat de Inalta Curte, care a decis achitarea lui Adrian Nastase, Ristea Priboi si Ioan Melinescu pentru faptele de coruptie.

In 15 decembrie 2011, instanta suprema l-a achitat pe Adrian Nastase in dosarul "Matusa Tamara", in care a fost judecat pentru fapte de coruptie, alaturi de consilierul acestuia Ristea Priboi si de fostul sef al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB) Ioan Melinescu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1618 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Catei in cusca si dulai liberi ca pasarea cerului. (Marţi, 22 mai 2012, 19:22)

    icu [utilizator]

    Catelul Boierica [ face parnaie ] in regula, dar [ dulaul ] Bombonica cand ?????? O sa o lalaie pana ce se prescrie ????? Asta-i dreptatea si bunul simt a lui Ponta si Antanescu , celebrul ,,chiulangiu" ??????


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by