Fostul sef al Sectiei penale a ICCJ, Anton Pandrea, si judecatoarea Corina Corbu au fost pusi oficial sub acuzare

de Corina Ionel     HotNews.ro
Joi, 9 februarie 2012, 17:56 Dosare Anticoruptie


Fostul sef al Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Anton Pandrea, si judecatoarea Corina Corbu, de la Sectia de contencios administrativ a ICCJ, au fost pusi oficial sub acuzare in dosarul referitor la judecatoarea Gabriela Birsan, cercetata de DNA pentru fapte de coruptie, informeaza Mediafax.

Anton Pandrea - fost presedite al Consiliului Superior al Magistraturii, membru ales in CSM si sef al Sectiei penale a ICCJ - este acuzat de favorizarea infractorului, potrivit unor surse judiciare citate de agentia de presa.

Aceeasi acuzatie este adusa si judecatoarei Corina Corbu, fost secretar general al CSM. Corina Corbu a declarat, la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie, ca i-a fost adusa la cunostinta invinuirea, urmand sa revina la DNA pentru a da o declaratie, conform procedurii.

Judecatorul Anton Pandrea i-ar fi comunicat Corinei Corbu faptul ca s-a emis mandat de interceptare, la solicitarea DNA, in cazul judecatoarelor Gabriela Birsan si Iuliana Pusoiu.

In 10 noiembrie 2011, DNA informa ca judecatoarele Gabriela Birsan fosta presedinta a Sectiei de contencios administrativ a ICCJ (revocata din functie) si Iuliana Pusoiu ar fi primit bijuterii si alte foloase in schimbul facilitarii solutionarii favorabile a unor dosare aflate pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia de contencios administrativ si fiscal.

Procurorii DNA efectueaza acte de urmarire penala fata de urmatoarele persoane:
  • Gabriela Victoria Birsan, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie - presedinte al Sectiei de contencios administrativ si fiscal, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta;
  • Iuliana Pusoiu, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie in cadrul Sectiei de contencios administrativ si fiscal, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta;
  • Claudia Gherbovan Silinescu, avocat in Baroul Bucuresti, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta;
  • Gabriel Chriac, om de afaceri, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta.
Potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale in perioada mai 2010 - mai 2011, invinuitele Birsan Gabriela Victoria si Pusoiu Iuliana au primit, in mod repetat, de la invinuitii Gherbovan - Silinescu Claudia si Chiriac Gabriel, diferite foloase reprezentand bijuterii, contravaloarea unor bilete de avion si plata cazarii pentru diferite deplasari in strainatate, suportarea cheltuielilor ocazionate de organizarea unor petreceri la restaurant, asigurarea folosintei gratuite a unui apartament situat in Paris - Franta. Foloasele respective au fost primite in schimbul facilitarii solutionarii favorabile a unor dosare aflate pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia de contencios administrativ si fiscal.

Consiliul Superior al Magistraturii a admis cererea DNA de perchezitionare a locuintei judecatoarei Gabriela Birsan, presedinta Sectiei Contencios Administrativ de la Inalta Curte de Casatie, suspectata de luare de mita.

Surse judiciare sustineau ca Gabriela Birsan este cercetata pentru ca ar fi primit de la avocata Silinescu Gherbovan cadouri constand in excursii in strainatate si folosirea, de catre fiul judecatoarei, a unui apartament in Paris al avocatei.

Si judecatoarea Corina Corbu, fost secretar general al Consiliului Superior al Magistraturii si actual magistrat la Sectia Contencios a ICCJ, este vizata in ancheta procurorilor DNA, sustineau atunci surse judiciare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2502 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    Adriane, ai auzit?? (Joi, 9 februarie 2012, 18:06)

    Paul [anonim]

    Mai stii...era o vorba "Adriane nici nu stii cat de mic incepi sa fii!"....acum se poate spune chiar "Adriane nici nu stii ce vargat incepi sa fii!" :) Sper sa fii doar inceputul, iar dupa tine sa urmeze restul marilor hoti ai poporului roman!! Ptiu..!!
    • +2 (2 voturi)    
      ... (Joi, 9 februarie 2012, 19:34)

      Andrei [anonim] i-a raspuns lui Paul

      Sa speram ca vor ajunge si alti inalti demnitari dupa gratii. Sa speram ca vom reusi macar sa scadem numarul marilor corupti, daca nu vom reusi stoparea coruptiei. Ar trebui, totusi, luate si alte masuri impotriva acestor oameni, cum ar fi confiscarea averilor. Si bineinteles interzicerea drepturilor de a fi alesi in functii publice, asa cum spune legea.
  • -1 (1 vot)    
    La CEDO ca si in Romania (Joi, 9 februarie 2012, 20:08)

    Barbu [anonim]

    CEDO sare in apararea propriilor judecatori corupti ca si sindicatul magistratilor din Romania numit CSM. Este posibil ca supararea CEDO sa fie cauzata de faptul ca la domiciliul din romania se afla si mita luata de sotul judecatoarei.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by