Directoarea adjuncta de la Directia de Finante Timis, retinuta pentru 24 de ore. DNA: Gabriela Ionescu a luat mita peste 88.000 de lei pentru a proteja mai multe firme

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 20 decembrie 2011, 20:31 Dosare Anticoruptie


Directorul executiv adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGPF) Timis, Gabriela Ionescu, a fost retinuta, marti, de procurorii DNA Timisoara, sub acuzatia de luare de mita in forma continuata (cinci acte materiale) si trafic de influenta in forma continuata (patru acte materiale), informeaza DNA. Potrivit procurorilor, Ionescu ar fi luat bani si bunuri in valoare totala de peste 88.000 de lei de la o persoana pentru a asigura protectie constanta firmelor acesteia.

Potrivit unui comunicat de marti al DNA, citat de Agerpres, alaturi de Gabriela Ionescu, procurorii anticoruptie l-au mai retinut si pe Calin Ioan Dinu, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de complicitate la luare de mita in forma continuata (cinci acte materiale) si complicitate la trafic de influenta in forma continuata (patru acte materiale).

Potrivit anchetatorilor, in cursul anului 2011, Gabriela Ionescu, in calitate de director executiv adjunct in cadrul DGPF Timis, a pretins si primit, atat direct, cat si prin intermediul lui Calin Ioan Dinu, de la un denuntator, sume de bani si bunuri, in cuantum total de 88.273 lei.

"In schimbul foloaselor, inculpata Ionescu Gabriela l-a asigurat pe denuntator ca se va ingriji personal ca societatile comerciale ale denuntatorului sa beneficieze de o protectie constanta, in sensul ca, in virtutea atributiilor functiei de conducere, va face in asa fel incat DGFP Timis sa nu efectueze constatari de natura a atrage raspunderea juridica a societatilor administrate de denuntator", se arata in comunicatul DNA.

Acesta precizeaza ca inculpatilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala, iar la data de 20 decembrie, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestora pe o perioada de 24 de ore, urmand sa fie prezentati Tribunalului Timis cu propunere de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile.

Avocatul Daniel Sabou a declarat ca Gabriela Ionescu va fi prezentata miercuri instantei cu propunere de arestare preventiva. El a precizat ca Gabriela Ionescu nu a dat declaratii procurorilor in timpul audierilor de la sediul DNA Timisoara, acestia neavand "niciun fel de probe" impotriva clientei sale, relateaza Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, Dinu Calin este concubinul Gabrielei Ionescu.

Anterior, surse din randul anchetatorilor declarau ca procurorii DNA au perchezitionat, marti dimineata, biroul directorului adjunct al Directiei Finantelor Publice Timis Gabriela Ionescu, iar la finalul actiunii Gabriela Ionescu a fost ridicata si dusa la audieri la sediul DNA din Timisoara.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1446 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Pe cand si la oficiile de cadastru? (Marţi, 20 decembrie 2011, 23:39)

    Gigi [anonim]

    Lucrurile par incepute bine..
    Dar DNA ar trebui sa mearga si la Oficiile de cadastru, unde marile mafii patronate de directorii de oficii, ce jongleaza cu terenuri, fac afaceri de milioane. Totul cu avizul primarilor si al sefilor de partide.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by