Al IV-lea termen in dosarul Pasat. Procurorul de caz a cerut ca deputatului PDL acuzat de santaj sa i se impuna interdictia de a parasi tara

de Attila Biro     HotNews.ro
Luni, 3 octombrie 2011, 20:08 Dosare Anticoruptie


Dan Pasat
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Inalta Curte de Casatie si Jusitie a judecat al IV-lea termen in dosarul de santaj al deputatului democrat-liberal Dan Pasat. In timpul sedintei care a durat 35 de minute, procurorul de caz a cerut instantei sa impuna ca masura asiguratorie interdictia de a parasi tara pentru Dan Pasat. Avocatii lui Pasat au contestat decizia si au considerat-o exagerata. In final, instanta a amanat procesul pentru o luna.

Ora 14:00 Deputatul PDL Dan Pasat intra in sala de judecata alaturi de prietenul sau Marian Boxerul co-inculpat si el in dosarul de coruptie si santaj in care este judecat parlamentarul. Dupa un sfert de ora, completul de judecata face prezenta in dosarul lui Pasat. Avocatii fac mai multe solicitari de amanare a dosarului.

Ora 14:20 Procurorul de caz solicita instantei ca deputatului Dan Pasat sa i se impuna restrictia de a parasi tara. Procurorul argumenteaza ca deputatul este judecat pentru fapte grave si ca, prin impunerea restrictiei de parasire a tarii, Dan Pasat nu se va putea sustrage judecatii si ca procesul va decurge normal.

Unul din avocatii lui Pasat contesta cererea procurorului considerand-o nefondata. “Este o cerere fara argument. Clientul meu s-a prezentat la toate termenele. Nu exista nici un element de noutate in dosar care sa justifice aceasta masura. Este o constrangere fara nici o motivatie”, spune avocatul.

Avocata Alice Draghici, avocata lui Marian Boxerul, atrage atentia instantei ca exista o alta mare problema. “Inca nu stim daca instanta a fost legal sesizata. Astfel ca trebuie sa se verifice daca aceasta instanta este legal investita sa judece cauza”, spune avocata.

Ora 14:35 Judecatoarea il invita pe Dan Pasat sa isi spuna punctul de vedere fata de cererea procurorului de a i se impune interdictia de a parasi tara. “Mi s-a cerut arestarea preventiva. Nu am fost arestat preventiv. Nu am plecat nicaieri. Dupa sase luni vad ca se cere sa nu pot pleca din tara. Eu nu inteleg, da' de ce?”, a declarat Dan Pasat. In final, dupa 35 de minute, judecatorul decide ca procesul sa fie amanat pentru data de 31 octombrie, ora 14.00.

UPDATE: Instanta a respins cererea procurorului de caz de a se lua masura interdictiei de a parasi tara pentru deputatul Dan Pasat

Dosar de santaj – Dan Pasat
  • Anchetatorii sustin ca  “in perioada 2009 – 2010, Dan Pasat, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, iar din data de 21 decembrie 2009, si de secretar general al Partidului Democrat Liberal in cadrul organizatiei judetene Giurgiu, cu incalcarea regimului incompatibilitatilor in exercitarea demnitatii publice de parlamentar, prin actiuni de santaj ori prin folosire a autoritatii si influentei ca om politic decurgand din functia de conducere din partid, a actionat pentru a obtine, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind din contractele de achizitii publice incheiate cu primarii de pe raza judetului Giurgiu si derulate prin firma sa – SC Prod Invest SRL, pe care o controla si o conducea in fapt.”
Citeste aici detaliile cazului Pasat






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.
























Comentarii alese de moderator

  • la noi procesele se si judeca?! (Luni, 3 octombrie 2011, 20:27)
    me [anonim]

    sau doar se mana?!





889 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    la noi procesele se si judeca?! (Luni, 3 octombrie 2011, 20:27)

    me [anonim]

    sau doar se mana?!
    • +1 (1 vot)    
      Corect! (Luni, 3 octombrie 2011, 21:22)

      Anton [anonim] i-a raspuns lui me

      Asa ma bucura cand vad ca exista oameni a caror reactie este normala in ciuda faptului ca normalitatea e atat de alterata in Romania.

      Nici eu nu inteleg dupa ce algoritm sa judeca un caz si de ce e nevoie de zeci de termene.
  • +2 (2 voturi)    
    iar amanare? (Luni, 3 octombrie 2011, 20:31)

    vasile [anonim]

    Oare cat o sa-l mai ierte justitia pe borfasul asta? La anul sunt alegeri, asta nu mai trebuie lasat sa candideze, ca daca mai ia un mandat, iar scapa de puscarie. Si nu merita sa scape. Nici el, nici rromul ala, Boxerul. Din iunie oana acum, numai amanari. Oare se va judeca vreodata pe bune, cazul asta? Sau ne prefacem in continuare ca justitia merge, cand ea nu merge. PDL-ul, daca ar fi destept, ar trebui sa-si doreasca din suflet sa scape de tinicheaua asta, atarnata de piciorul lor.
    • +1 (1 vot)    
      de ce esti naiv??? (Luni, 3 octombrie 2011, 21:32)

      ci ciong [anonim] i-a raspuns lui vasile

      adica tu ai impushca vaca care iti da 30 de litrii de lapte pe zi doar pentru ca tie pofta intr-un weekend de cotlet?
      fi serios, nenea asta "dens" e un rau necesar pentru partid si va fi salvat, ca bani=voturi, borfasi=bani... concentrati-va!
  • +1 (1 vot)    
    Si asta are BAC-ul mai tarziu luat ? (Luni, 3 octombrie 2011, 21:05)

    PSD-erbedeul [utilizator]

    Si asta are BAC-ul mai tarziu luat
    Iar facultatea si-a "complectat studiili"

    http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=227&cam=2&leg=2008&pag=0&idl=1

    Dan PĂSAT, Curriculum Vitae
    Data şi locul naşterii: 21 iunie 1969: Bucureşti;
    Stare civilă: necăsătorit, un copil. ???
    Studii
    1985 (17 ani) - 1989 (20 ani): Liceul Industrial Nr.32 "Jean Monet", Bucureşti;
    1995(26 ani) - 2000 (31 ani) : Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Ştiinţe Juridice. (la FF ?!)


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by