Rechizitoriul dosarului de santaj si coruptie in cauza Dan Pasat, document integral. Pasat, catre victimele sale: O sa faci afaceri din spital. Te nenorocesc. Te calc in picioare.

de Attila Biro     HotNews.ro
Luni, 23 mai 2011, 12:00 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA l-au trimis in judecata, in data de 8 aprilie 2011,pe deputatul PDL, Dan Pasat, pentru acuzatiile de santaj si coruptie. HotNews.ro iti prezinta rechizitoriul integral al dosarului obtinut de la Curtea Suprema in baza unei solicitari pe legea 544/2001. In rechizitoriu, procurorii detaliaza cum deputatul Pasat a santajat doi oameni de afaceri si un primar. Procurorii prezinta si stenograme ale unor discutii in care Dan Pasat ameninta si santajeaza. Un om de afaceri povesteste cum Marian Boxerul, partenerul lui Dan Pasat, i-a pus cutitul la gat si l-a obligat sa semneze un contract de cesiune in favoarea firmei deputatului democrat liberal. In apararea sa, Dan Pasat a declarat public ca este nevinovat, ca nu reprezinta un pericol pentru societate si ca dosarul a pornit de la o rabunare politica a PNL.
  • Amenintarile asociatului lui Pasat, facute in numele deputatului:  Vrei sa vezi ce n-ai vazut ? Vrei sa vezi pe unu... cu matele afara, sa-l vezi pe unu... impuscat in cap numai sa vezi tu?[...] Pentru asta eu o sa-ti tai o ureche.

Citeste mai jos rechizitriul integral. NOTA: Curtea Suprema a pus la dispozitia HotNews.ro rechizitoriul dosarului Dan Pasat in urma unei solicitari in baza legii 544/2001. HotNews.ro iti transmite documentul asa cum a fost el transmis de instanta.
Rechizitoriu Dan Pasat

Descarca aici rechizitoriul cazului Dan Pasat

Apararile lui Dan Pasat
Rechizitoriul dosarului in care Dan Pasat este acuzat de santaj si coruptie are 127 de pagini si este impartit in VII capitole. In primul capitol, intitulat Aspecte Preliminare (2-10), procurorul DNA prezinta in primele paragrafe infractiunile de care este acuzat Dan Pasat. In urmatoarele pagini il descrie pe deputatul PDL si relateaza in termeni elocventi faptele incriminate. Iata cateva paragafe din acesta descriere:
  • In prezenta cauza s-au efectuat cercetari din care a rezultat ca, in perioada 2009-2010, invinuitul PASAT DAN, deputat in Parlamentul Romaniei, iar din data 2l.l2.2009, secretar general al Partidului Democrat Liberal in cadrul organizatiei judetene Giurgiu, cu incalcarea regimului incompatibilitatilor in exercitarea demnitatii si calitatii de parlamentar, prin actiuni de santaj ori prin folosirea autoritatii si influentei om politic, decurgand din functia de conducere din partid, a actionat in scopul utilizarii de beneficii necuvenite din contractele de achizitii publice incheiate cu primarii de pe raza judetului Giurgiu, pentru sine sau pentru persoanele apropiate, obtinand sau deruland prin firma sa - SC PROD INVEST SRL, pe care o controla si  ducea in fapt, contracte privind lucrari de interes public finantate din bani publici.
  • Actiunile comise de deputatul PASAT DAN au prejudiciat grav prestigiul si credibilitatea de care trebuie sa se bucure partidele, transparenta in utilizarea fondurilor publice, integritatea fizíca si libertatea psihica a persoanelor ce au cazut victime faptelor sale de santaj.[...]
  • Astfel, pe parcursul anului 2009, incearca treptat sa acapareze in totalitate respectivele lucrari, nicidecum pentru a urmari interesul public, ci pe cel personal - obtinerea tuturor sumelor de bani din respectivele contracte.
  • Dorinta lui Pasat Dan in obtinerea de cat mai multi bani si noi contracte aducatoare de venituri, se completeaza cu atitudinea personala a acestuia in sensul de a se folosi de functia de inalta demnitate publica detinuta si totodata, de sistemul sau relational.
  • Deoarece pretentiile deputatului Pasat Dan, fata de vechii parteneri de afaceri, deveneau tot mai impovaratoare si nejustificate contractual, acestia au inceput sa ii decline diferitele “oferte” de afaceri.
  • Deranjat de refuzuri, de atitudini oscilante din partea acestora, Pasat Dan, a trecut la actiuni mai ferme de persuadare a partenerilor de afaceri, folosind amenintari mai mult sau mai putin voalate, si totodata, apeland la sprijinul unui bun prieten, Marin Constantin zis “Marian Boxerul”, al carui renume trezeste emotii justificate in judetul Giurgiu si nu numai. De altfel, referitor la “Marian Boxerul”,  presa locala si trecutul acestuia il caracterizeaza ca fiind un “intorlop”
  • Demersurile sale, in sensul amintit anterior, incepand cu decembrie 2009, au fost incununate in buna parte de succes. Astfel, aceste demersuri au vizat fie virarea unor sume de bani cu prioritate catre firma sa - in cazul contractelor deja existente (Varasti, Bulbucata, Bucsani, Toporu), fie facilitarea obtinerii unor noi contracte (Letea Noua, Varasti, Valea Dragului), - fie folosirea influentei si autoritatii sale pentru favorizarea firmei unuia dintre amicii sai – inv. Olteanu Ion patron al SC GARDEN CENTER, in obtinerea de noi contracte (Marsa, Bulbucata)
  • In finalul acestui preambul, in prezentarea circumstantelor comiterii faptelor penale cum rezulta din probatoriul administrat in prezenta cauza, PASAT DAN, in relationarea cu diferite persoane, nu ezita in a-si etala cunostintele/relatiile importante” din lumea politicului sau chiar din lumea interlopa, in functie de conjuctura, pentru a-si atinge interesele personale, fie prin atitudini de persuadare in care invoca sus-pusa demnitate detinuta si relatiile sale importante, fie prin atitudini violente, agresive, fara nicio cenzura morala sau fara a tine seama de consecintele legale ale gesturilor si faptelor sale. (sursa: rechizitoriu DNA)
In urmatorul capitol intitulat Stare de fapt: Prezentarea activitatii infractionale (pag 10-97) procurorul a detaliat fiecare cap de acuzare, mai exact trei infractiuni de santaj efectuate de Dan Pasat asupra oamenilor de afaceri Ionel Adrian Marian, Ionel Costin Ionut si asupra primarului localitatii Toporu.

Au fost detaliate si infractiunile de coruptie, mai precis 7 acte materiale, adica contractele obtinute de firma lui Dan Pasat de la primariile din judetul Giugiu. Pentru a dovedi gravitatea faptelor de santaj comise cu agresiune, procurorul a exemplificat cum au fost santajati oamenii de afaceri  Ionel Adrian Marian si Ionel Costin Ionut sa ii cedeze firmei lui Dan Pasat lucrari pe care acest de fapt nu le executa si solicita bani. In rechizitoriu sunt prezentate mai multe interceptari care arata caracterul violent al deputatului Pasat, dupa cum sustine procurorul:

IONEL COSTIN IONUt: Adica, tu-ti iei banii si noi facem lucrarea din bani nostrii, pe care n-o sa-i mai avem. Asta e...
PASAT DAN: Da, noteaza ma, combinatia asta care o spui tu acum.
IONEL COSTIN IONUt: Exact ce se intampla acum la Varasti aia....exact asa s-a intamplat si la Toporu!
PaSAT DAN: Ce (expresie triviala) mea s-a intamplat la Toporu, Ionut? Bai baiatule. Tu ai venit la mine....Bai baiatule....
PASAT DAN: Bai, baiatule, vrei sa te calc in picioare?
IONEL COSTIN IONUt: De ce sa ma calci in picioare ?
PASAT DAN: Pai, ba pe.......(neinteligibil)...ma? Pe smecheria mea vorbesti tu pentru...... .....(neinteligibil)...? Ai sa dai tu miliarde ..... ..(neinteligibil ...Pe ce vorbesti, ba, tu ?
IONEL COSTIN IONUt: Dane, de ce sa  ?
PaSAT DAN: Ba,....(neinteligibil)...ai venit tu la mine si mi-ai spus ca le iei totul, ca voi aveti nevoie de bani si ati promis ca-i muncesti? Ba, te nenorocesc, ba, da-te-n (expresie triviala) mea de aici!
IONEL COSTIN IONUt:  (neinteligíbil)...si nu ma ameninta!
PaSAT DAN: Pai, da-te-n (expresie triviala) mea. Pe banii mei si pe smecheria mea faci tu legea, ba?
IONEL COSTIN IONUt: Daneee.....
PaSAT DAN: Ia uite la el, ba, ce tupeu are, ba!
IONEL COSTIN IONUt: Sa fim civilizati  (neinteligibil)...
PaSAT DAN: Pai, ce civilizati, ba, pe banii mei, ba ?
IONEL COSTIN IONUt: De ce, ma? Sunt banii tai, pe ce-s banii tai?
PaSAT DAN:  De banii mei vorbesc, ma!
IONEL COSTIN IONUt: Nu, lucrarea e castigata de mine ! (sursa: rechizitoriu DNA)

Procurorul noteaza, pentru a exemplifica presiunile si agresiunile la care au fost supusi cei doi oameni de afaceri, amenintarile facute de Dan Pasat prin intermediul colaboratorului sau, Marian Boxeru. Iata cateva stenograme prezentate in rechizitoriu:

MARIAN BOXERUL: Pentru asta, eu o sa-ti tai o ureche  (neinteligibil) ...sa-ti....
 (neinteligibil)... pana-ti iese pe nas, sa nu mai aduci pe nimeni, in viata ta  (neinteligibil) ...Ai inteles? Ca eu sunt smecher in Bucuresti si peste tot! Ba, ai inteles sau n-ai inteles ?
IONEL COSTIN IONUt:  (neinteligibil)...
MARIAN BOXERUL: Ba, ce-ai inteles? Ce-ai inteles?
IONEL COSTIN IONUt: Am inteles tot, ma.
MARIAN BOXER UL: Vrei sa-ti fac un semn asa, frumos asa ? Sa-ti fac numai asa, niste prostii de-astea ?
IONEL COSTIN IONUt: Marianeeee....
MARIAN BOXERUL: .......... .. (expresie tríviala) rasa lor ! ...(neinteligibil)...[...]

IONEL COSTIN IONUt: Semnati, ma contractul si hai sa terminam, deci, nu mai vreau sa mai am nicio treaba cu nimeni.
MARIAN BOXER UL: Bun si voiam sa te-ntreb, asa ne faci ? Vrei sa vezi ce n-ai vazut? Vrei sa vezi pe unu... cu matele afara, sa-l vezi pe unu...impuscat in cap, numai sa vezi tu?  
IONEL COSTIN IONUt: Semnati, ma contractul si hai sa terminam, deci, nu vreau sa mai am nicio treaba cu nimeni.

Dan Pasat: Daca... iese, iese GEOANA, crezi ca nu stau in picioare? Stau in picioare, ma.

In acest dialog cu Cantaragiu Bogdan, inv. Pasat Dan recunoaste explicit ca l-a injuriat si l-a amenintat pe primarul Barbu Teodor pentru ca acesta sa rezilieze contractul cu Agroclas SRL si sa favorizeze firma SC PRODINVEST SRL pe parcursul derularii procedurii de achizitie publica - atribuire contract construire baza sportiva- stadion
PASAT DAN: Nu, frate! Am plecat de acolo, m-am luat cu el in gura, (expresie triviala).............. si i-am zis: <<Daca nu faci maine, eu (expresie triviala)...............! Maine sa rezilieze contractu'!(expresie triviala)... ce sa mai zic. si cu stadionu' la fel...(expresie triviala)............., ma! Eu ma zbat cu asta  ...( expresie) sa fac ceva si tu ce faci? iti bati joc de mine, ......(expresie triviala)... ?l Crezi ca daca... iese, iese GEOANA, crezi ca nu stau in picioare? Stau in picioare, ma. Sa moara ce am pe casa, de nu te fac varza, manca-ti-as! tine minte ce-ti spun aici, BARBULE!>>
CANTARAGIU BOGDAN : Hai ca te sun eu, stai putin ca te sun eu! Hai ca te sun! (sursa: rechizitoriu DNA)

In rechizitoriu se mentioneaza ca Dan Pasat detine patru arme de foc iar partenerul sau, Marian Boxeru' detine cinci arme de foc. Pe parcursul urmaririi penale, procurorii au dispus ca celor doi sa le fie suspendate permisele de port arma.

In continuare, procurorul arata cum Dan Pasat le-a soliciat primarilor ca firma sa fie favorizata la castigarea contractelor si ca le-a cerut acestor si a obtinut de la acestia ca platile pentru contractele in care firma sa era subcontractoare sa fie facute cu prioritate.

In rechizitoriu, se mentioneaza ca mai multe persoane audiate in faza de urmarire penala au mintit in fata procurorilor incercand sa ascunda faptele comise de Dan Pasat. Persoanele mentionate sunt: Lita Nicolae (PNL) - primar Bulbucata, Ionel Gherghelici (PDL) - directorul Garzii Financiare Giurgiu, Maria Gheorghe (PNL) - primar Letca Noua, Patratescu Radu. Dupa ce au fost confruntati cu probele, acestia si-au schimbat declaratiile si au recunoscut faptele astfel fiind scosi de sub urmarire penala. Primarul Comunei Varasti a fost insa trims in judecata pentru marturie mincinoasa.

In rechizitoriu se mai mentioneaza ca procurorii au decis disjungerea cauzei, adica continuarea cercetarilor impotriva lui Dan Pasat pentru alte capete de acuzare. De asemenea, procurorii vor continua cercetarile si impotriva democrat-liberalului Bogdan Cantaragiu. Procurorii mai mentioneza urmatorele:
  • De asemenea, se va dispune disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor, de catre organul de cercetare penala competent, si fata de numitul Craciun Vasile, sub aspectul savarsirii  infractiunii de proxenetism prev. de art.329 C.p., avand in vedere ca in cursul cercetarilor a rezultat ca inv.Pasat Dan i-a solicitat numitului Craciun Vasile sa intermedieze, faciliteze, contactarea a doua prostituate, activitate infractionala realizata, prin aceea ca, cele doua prostituate recomandate de numitul Craciun i-au insotit pe invinuitii Pasat Dan si Cantaragiu Bogdan in statiunea Poiana Brasov la finalul lunii februarie 2010. (sursa: rechizitoriu DNA)
La pagina 94, procurorul consemneaza si apararea lui Dan Pasat. Procurorul mentioneaza ca Dan Pasat nu a dat nicio declaratie oficiala la DNA. Procurorul mentioneaza insa declaratiile lui Pasat fata de acest dosar, consemnate de jurnalisti. In urmatorul capitol, intitulat Mijloace de proba (paginile 95-117), procurorul trece in revista toate mijlocele de proba. In urmatorul capitol este prezentata incadrarea juridica a faptelor, paginile  si masurile dispuse, adica trimiterea in judecata a lui Dan Pasat (paginile 117-127).

HotNews.ro  consultat si cateva din volumele dosarului in care este trimis in judecata Dan Pasat. In dosarul trimis de procurorii anticoruptie la Curtea Suprema, este prezentata si plangerea penala semnata de Ionel Adrian Marian si Ionel Costin Ionut, cei doi oameni de afaceri care sustin ca au fost agresati si santajati de deputatul PDL Dan Pasat. In plangere, cei doi povestesc cum a actionat Dan Pasat. Iata ce se mentioneaza in plangerea penala:
  • In luna august 2007, cu ocazia unei licitatii, l-am intalnit pe Dan Pasat care afirma ca este reprezentatul unei firme concurente. Ulterior, am castigat licitatia iar domnul Dan Pasat si-a manifestat nemultumirea contestand rezultatul. Contestatia i-a fost respinsa, ceea ce l-a determinat sa treaca la represalii impotriva noastra invocand relatii si puterea pe care le detine si pretinzand o cota parte din valoarea tuturor lucrarilor prestate de firma nostra.
  • De teama urmarilor si influentei sale, am acceptat ca firma pe care o reprezinta sa preia jumatate din lucrare, de fapt, sumele de bani pentru lucrarile pretins a fi efectuate. Acesta “colaborare” a durat aproximativ 9 luni, timp in care ne-a pretins suma de 700 000 de lei pentru lucrari de 80 000 lei. [...]
  • Mai mult decat atat, a trecut si la violente fizice si verbale, venind insotit la sediul firmei, pentru a ne impresiona si creea o stare de teroare, de mai multi indivizi. In acesta perioada, am trait cu groaza ca vom fi mutilati noi si familia noastra. In ultimul timp, mai ales dupa ce a dobandit calitatea de parlamentar si o influenta sporita in administratia centrala si locala, presiunile s-au accentuat ajungand pana la a ne ameninta cu moartea datorita faptului ca i-am spus ca vrem sa reziliem contractul.
  • Totul a culminat joi, 29.10.2009, cand a venit cu mai multi bodyguarzi la noi in birou, ne-au lovit, ne-au amenintat si injurat. Cei mai  violenti au fost Dan Pasat si Marian Boxerul, care l-a amenintat pe fratele meu punandu-i cutitul la gat si silindu-l sa semneze un contract. (sursa: dosar Dan Pasat trimis in judecata)
NOTA: in dosar se mentioneaza ca, pe langa plangerea sus mentionat, cei doi oameni de afaceri au depus si o inregistrare a incidentului din data de 29.10.2009. De asemenea, Ionel Adrian Marian sustine ca, din cauza amenintarilor, a decis sa isi ascunda copiii la prieteni.

In aceeasi plangere penala,  Ionel Adrian Marian povesteste si alte episoade in care a fost amenintat de Dan Pasat. Iata ce spune omul de afaceri in plangerea penala:
  • In august, Dan Pasat a venit la mine la birou si mi-a spus: “o sa faci afaceri din spital daca nu-mi dai bani”. Motiv pentru care i-am propus sa-i cesionez creantele pe care le aveam de recuperat de la Primaria Toporu. [...] La o alta intalnire cu Dan Pasat, Marian Boxeru m-a injurat si mi-a spus ca poate sa iasa macel. Apoi m-a lovit cu pumnul in fata. [...] Dupa 29.10.2009, Dan Pasat m-a sunat si m-a amenintat ca suntem prea mici pentru el, ca o sa-mi interzica sa mai intru in Bucuresti. (sursa: dosar Dan Pasat trimis in judecata)
In dosar este consemnata si declaratia primarului din localitatea Toporu, Tudor Barbu (PNL). Iata ce mentioneaza acesta in declaratia data procurorilor DNA:
  • In noiembrie 2009, la primarie s-au prezentat Dan Pasat si Bogdan Cantaragiu care mi-au cerut sa reziliez contractul cu compania Agroclas (compania detinuta de Ionel Adrian Marian si Ionel Costin Ionut n.red.) si sa inchei un nou contract cu Prod Invest, firma lui Dan Pasat pentru ca acesta firma sa continuie lucrarile si sa ia banii. (sursa: dosar Dan Pasat trimis in judecata)
Primarul povesteste ca Dan Pasat i-a cerut sa trimita o adresa catre Agroclas, prin care sa o notifice ca in 5 zile ii va fi reziliat contractul pe care il aveam cu primaria Toporu. “Dan Pasat a executat presiuni asupra mea si m-a determinat sa trimit aceea adresa in prezenta lui, pe fax”, mai spune primarul in declaratia data la DNA.  Primarul localitatii Toporu spune ca presiunile deputatului Pasat au fost exercitate si prin intermediul altor edili. “Sile, primarul de la Varasti, m-a sunat sa ma convinga sa reziliez contractul asa cum a facut el”, mai spune primarul din Toporul.

In continuarea declaratiei sale, primarul prezinta procurorilor si o alta situatie. “Arat ca, inainte de o licitatie cu 2-3 zile, Dan Pasat s-a prezentat la Primaria Toporu si m-a amenintat ca, daca firma lui nu primeste contractul pentru Baza Sportiva si nu reziliez contractul cu Agroclas, o sa am mari probleme, ca o a imi trimita controale de la directia de mediu, financiara si, de asemenea, ca nu voi mai primi niciun ban de la Guvern. ”

Istoricul cererilor de retinere si arestare in cazul Pasat
Procurorii DNA au cerut Camerei Deputatilor pe 4 noiembrie 2010 incuviintare a arestarii preventive a deputatului Dan Pasat. Pe 16 noiembrie Comisia Juridica a decis amanarea cu 30 de zile discutarea cazului. Pe 2 februarie 2011 Comisia Juridica a aprobat cererile DNA. Dupa sase zile pe 8 februarie plenul Camerei Deputatilor respinge cererile DNA de retinere si arestare preventiva. Pe 15 febriuarie Dan Pasat a anuntat ca s-a autosustendat din partid.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5864 vizualizari

  • +24 (24 voturi)    
    20 de ani!! (Luni, 23 mai 2011, 13:50)

    Mihai [anonim]

    Cat iau Pasat si Boxerul? 20 de ani pe putin sa le dea, sa scapam de mafioti!
    • +14 (14 voturi)    
      ... (Luni, 23 mai 2011, 14:15)

      dragonfly [utilizator] i-a raspuns lui Mihai

      asteptam sentinte definitive pt acesti mafioti sa se mai curete si tara asta de capusele astea care tot sug de 20 de ani!!!
  • +17 (17 voturi)    
    super (Luni, 23 mai 2011, 14:06)

    lolo [anonim]

    limbaj de parlamentar, oare cati dintre alesii neamului folosesc acest limbaj: toti, 80%, 50%.....??
    • +3 (3 voturi)    
      Sunt multi acolo(in parlament) (Marţi, 24 mai 2011, 7:36)

      danbaloiu [utilizator] i-a raspuns lui lolo

      de teapa asta (vezi si Voicu) din TOATE partidele.
      Astia au fost votati(sau "alesi") de români, "ajutati" de legile electorale facute de ei...
      Trebuie sa GÂNDIM bine cum votam, si-mai ales- sa ne ducem la vot, nu sa-i lasam sa fie alesi de cei pe care îi platesc.
  • +7 (7 voturi)    
    politicieni responsabilli (Luni, 23 mai 2011, 14:25)

    fane [anonim]

    De îndată ce aceste înregistrări au fost făcute publice, preşedintele partidului PDL a ţinut o conferinţă de presă în care ne-a asigurat că Dan Pasat a fost înlăturat din partid, că a fost o excepţie regretabilă, că aşa ceva nu se va mai repeta......
  • -6 (10 voturi)    
    ce fauna... (Luni, 23 mai 2011, 14:39)

    costica [anonim]

    astia ne conduc, astia-s cei pe care i-a promovat guvernarea portocalie, astea le sunt valorile trimise in Parlamentul Romaniei, cel mai inalt for de conducere al unei tari democratice!!!! Vai de Romania asta, cu asemenea parlamentari analfabeti si mafioti!!! Bravo PDL, na mai miram ca Romania este condusa din 2008 cum e condusa de portocalii, tot d-astia sa aduceti in partid, ca o nu mai vedeti voi voturile noatre. NICIODATA. Cine stie cati PASAT mai sunt in PDLul portocaliu al Dlui Boc ?!
    • +8 (12 voturi)    
      . (Luni, 23 mai 2011, 15:57)

      HP [utilizator] i-a raspuns lui costica

      Scapi din vedere guverarea PSD in timpul careia s-a inventat denumirea de "baron local". Nastase 4 case ? Cate arestari, cate condamnari au avut loc in perioada respectiva ?

      Sau sa povestim despre Ilici si partidul lui de hoti ? Din '89 pana in 2000 cred ca au furat TOT.

      Cati ani a primit Ilici pentru mineriade ?

      Dar Tariceanu pentru vanzarea resurselor minerale ale Romaniei ?

      Hai sictir. Sunt toti o apa si un pamant. TOTI.

      Generatia de 50-70 de ani, inculti, prosti si nereformabili, dar plini de bani pentru ca Romania e plina de sarantoci naivi care le seamana.
      • +4 (6 voturi)    
        asa e, ori PSD, ori PDL ori PNL, tot un drac... (Luni, 23 mai 2011, 15:24)

        costica [anonim] i-a raspuns lui HP

        Si nu ma incalzeste deloc, poate pe tine. Vorbesc de PDL pentru ca Pasat este PDList si face parte din partidul care a dus Romania in cea mai neagra perioada din istoria postdecembrista, perioada de care romanii abia asteapta sa scape. Dar dincolo de asta, exprimarea ta este cel putin nepotrivita, HAI SICTIR, sa-i spui lu' mata, vorba aia... Eu nu jignesc niciodata pe nimeni, pot sa ma bat in pareri, dar jigniri de acest fel nu fac si nici nu admit. D-aia ti-am replicat cu : "sa-i spui lu' mata" !!! Altadata sa nu mai mi te adresezi asa.
        • 0 (2 voturi)    
          . (Marţi, 24 mai 2011, 7:27)

          HP [utilizator] i-a raspuns lui costica

          Nu PDL a dus Romania in cea mai neagra perioada. PDL tocmai a scos-o. Perioada grea s-a datorat recesiunii globale si tampitilor de la PSD care i-au pomanagit pe romani ca fraierii.

          Ti-e dor de perioada neagra ? Nicio problema, daca USL castiga puterea.

          E o chestie ciclica. Socialistii dau pomeni cate 4 ani, fac economia praf dar romanul prost e fericit ca a primit miloaga.

          Apoi vin astialalti la putere, fac taieri, reduceri, restructureaza, incearca sa repare una-alta iar cand aproape ca ajung la mal, se termina mandatul iar prostovanul de roman revine la cei care ii dau pomana.
          • -1 (1 vot)    
            Boc a scos tara din criza, vrei sa spui ??!!!! (Marţi, 24 mai 2011, 12:24)

            costica [anonim] i-a raspuns lui HP

            Cred ca glumesti, esti ironic sau esti PDList convins !! Mai rau ca in vremea lui Boc nu le-a fost milioanelor de romani care si-au luat lumea in cap si pleaca tot mai mult valorile, pleaca medicii pe capete, sa vezi cum va fi in spitale peste cativa ani... Va raspunde Boc pentru dezastrul ce se prefigureaza in domeniu?!Vezi in Financiarul de ieri un interviu cu Dan Sucu, om de afaceri si nu politician si vezi ce inseamna matrapazlacurile politicienilor Romaniei si mai ales ale incompetentului Domn Boc.... Dan Sucu nu are culoare politica, stie ce este aia economia reala, nu ca Domnul Boc si vede mai bine incompetenta guvernantilor de azi si de altadata.... Boc este cel mai incompetent Prim minstru pe care l-a avut Romania postdecembrista, desi nu toti au stralucit, dar Boc i-a luat pe toti la capitolul INCOMPETENTA evidenta.
    • 0 (0 voturi)    
      Nu-i mai votam ?? (Marţi, 24 mai 2011, 7:12)

      Atlas [anonim] i-a raspuns lui costica

      Si ce daca nu-i mai votam? Sunt asa de hoti si ticalosi ca vor stii sa fraudeze ( sa FURE ) voturile, pentru a ramane la conducere, spre a duce Romania pe noi culmi de bunastare si progres !! ( Sa traiti bine ! nu-i asa ) Nu stiu daca mai trebuie sa aducem vreo dovada dupa declaratiile ministrului de externe referitor la multimea voturilor care vor veni spre PDL prin manevrele alesilor actuali.
  • +2 (4 voturi)    
    astept cu mult interes.... (Luni, 23 mai 2011, 14:43)

    lili [anonim]

    comentariile sustinatorilor de PDL!!! La ora 15:42 la 2055 de vizualizari sunt numai 6 comentarii !!!!! Cum asa ?!
    • +11 (11 voturi)    
      ... (Luni, 23 mai 2011, 15:54)

      Marcu [anonim] i-a raspuns lui lili

      Stii care este diferenta intre sustinatorii PDL si cei ai USL? Sustinatorii PDL stiu ca nici PDLul nu este perfect, ca si PDLul este plin de infractori. Insa la o numaratoare grosolana, PDL pare sa aiba mai putini infractori decat USL. Cel putin la varf.

      In schimb, sustinatorii USL au siguranta nebunului. Ei sunt siguri ca USL este Mesia care trebuie sa ne scape de Diavolul PDL.

      Este vorba despre diferenta de inteligenta, in primul rand. Oamenii inteligenti au mereu dubii, in timp ce prostii sunt mereu siguri pe ei.

      Intelegi diferenta?
      • +3 (3 voturi)    
        nu e nici o diferenta!!!! (Luni, 23 mai 2011, 16:11)

        lili [anonim] i-a raspuns lui Marcu

        politicienii nostri sunt TOTI O APA SI-UN PAMANT !!! numai un naiv mai poate crede la cei din PDL sau cei din PSD sau cei din PNL sunt altfel !! Nu sunt. Si nu e nici o diferenta.

        A-propos, eu nu am spus nimic de PSD sau de PNL, Dvs v-ati ofuscat de grija PDL....
      • +3 (3 voturi)    
        Bravo (Luni, 23 mai 2011, 16:51)

        FlorinEU [utilizator] i-a raspuns lui Marcu

        ai perfecta dreptate.
      • +4 (4 voturi)    
        Nu sint sustinator USL si nici al PDL... (Luni, 23 mai 2011, 17:25)

        defav [anonim] i-a raspuns lui Marcu

        si tocmai de-aia nu pot sa nu remarc din ce scrieti o anumita siguranta a dvs in faptul ca "ai nostri sint mai inteligenti decit ai lor ". Am observat ca intotdeauna cind apare o stire cu un nemernic de-asta , automat se da vina pe culoarea politica si de aici pleaca toate controversele , pentru ca niciodata doi insi nu se vor intelege care are mai putini corupti , care e mai nepatat , etc...cum af fi sa alegi dintre doua rele .
        Problema e de sistem si probabil ca asemenea scursuri ies la iveala pt. ca chiar sistemul ce i-a creat nu-i mai poate cuprinde , efectiv se ineaca , da pe dinafara , deci situatia e foarte grava.
        Odata si-o data sper sa explodeze chestia asta , si-atunci sa te tii , s-ar putea sa avem surprize mari...daca ne-ar mai putea impresiona ceva.
        Chiar daca aveti dubii , totusi vad ca acestea nu se refera la "linia" PDL-ului ... eu zic sa faceti un exercitiu mental si sa va indoiti si de asta, merita .
    • 0 (0 voturi)    
      Au altceva mai profitabil de facut... (Marţi, 24 mai 2011, 7:16)

      Atlas [anonim] i-a raspuns lui lili

      Ce rost mai are sa comenteze ?? Mai bine se organizeaza pentru furt, ca nu se mai pot bizui pe sprijinul "tatucului Base" cu mincinile lui clasice de acum ! Asa ca la munca dragi PDL-isti ( adica la furt pana mai puteti si dati vina pe opozitia cu tot mai multa inversunare !
  • +15 (17 voturi)    
    Vantu 2. (Luni, 23 mai 2011, 15:00)

    HP [utilizator]

    Am ajuns in 2011 ca in Romania sa domneasca "smecherii". Toti nesimtitii astia, majoritatea politicieni, o parte parlamentari, adica cei ce imi decid mie soarta - sunt de fapt niste infractori de drept comun.

    Romania e condusa de mafioti. Nici mai mult, nici mai putin.
    • 0 (0 voturi)    
      Corectare (Marţi, 24 mai 2011, 7:29)

      Atlas [anonim] i-a raspuns lui HP

      Omenirea este condusa de oameni cu mai putin caracter ( evit sa-i numesc criminali si mafioti din respectul pe care trebuie sa-l avem pentru cineva ca ei...). Daca se urmareste modul de rezolvare a problemelor internationale actuale, aproape sigur se va ajunge la concluzia de mai sus ! Abia astept sa fie lichidati Gadafi, Basad etc.etc adica toti care nu sunt de partea noastra. Oricum, nimeni nu-i va acuza de crime. Acestea sunt specifice lui Milosevici, Karazici, Mladici etc.etc.
  • +11 (11 voturi)    
    pozitia PDL (Luni, 23 mai 2011, 15:17)

    george [anonim]

    ma intereseaza pozitia PDL, mai este in partid acest domn ? presedintele partidului PDL ce parere are ? si fara vrajeli cu autosuspendare/a
  • +4 (4 voturi)    
    Nu ne miram (Luni, 23 mai 2011, 15:46)

    nano2k [utilizator]

    Nu ne mai miram de nimic cu astfel de mafioti ajunsi "alesii" nostri. Eu NU am ales astfel de mafioti!
  • +4 (4 voturi)    
    Pacat ca au trecut alegerile interne (Luni, 23 mai 2011, 16:09)

    worker [anonim]

    .. era excelent linga domnul Falca & Co. Dar las ca se gaseste o portitia: bani sa fie!
  • +3 (3 voturi)    
    Citi or fi mai ca Dan Pasat? (Luni, 23 mai 2011, 16:46)

    T+C [anonim]

    Citi or fi mai ca Dan Pasat?
    • +3 (3 voturi)    
      muuuuulti.... (Luni, 23 mai 2011, 19:52)

      costica [anonim] i-a raspuns lui T+C

      dar se acopera unii pe altii si uite asa stau bine mersi in Parlamentul Romaniei unde se imbogatesc si le este bine.....romanilor nu le este deloc bine, dar ce conteaza, cui ii pasa ??!!!!!!!!!!!!!!!!
  • -6 (6 voturi)    
    Care este problema? (Luni, 23 mai 2011, 16:51)

    borat [anonim]

    Voi, clasa "intelectuala", a-ti vrut Democratie. Asta e. Daca nu va convine, puteti sa va angajati singuri in partide si sa schimbati tara prin procesul democratic.

    In 100 de ani, voi sustinatorii democratiei si ai fanariotilor occidentali, tradatori ai neamului, o sa fiti cei mai blestemati indivizi din toata istoria noastra.
    • +2 (2 voturi)    
      Hopa... (Luni, 23 mai 2011, 18:09)

      black [anonim] i-a raspuns lui borat

      neica...ai luat-o la vale rau , zau asa...Churchill zicea "democratia nu e perfecta, dar nu avem un sistem mai bun" -cam asa ceva , te pomenesti ca e mai bun comunismul -ca doar de-aia te strofoci, nu ?
      45 de ani au spalat bine creierele, se pare ca al d-tale e imaculat ,zise unul din clasa intelectuala (sa stii ca ghilimelele ce le-ai pus cu sens peiorativ te descalifica din start ).
      • -1 (1 vot)    
        Sigur... (Luni, 23 mai 2011, 22:38)

        borat [anonim] i-a raspuns lui black

        doar Churchill a fost un incompetent si un criminal. Democratul ideal.

        In Romania sa facut mai mult sub Communism decat sub democratia. Chiar sub sistemul democratic, tara este sistematic distrusa si vanduta pa mainile vesticilor. Si vina acestei dizastru apartine in primul rand intelectualilor. Ei (voi) trebuie sa plateasca pentru aceasta tradare de neam si de tara.
    • 0 (0 voturi)    
      Nu sunt de acord (Luni, 23 mai 2011, 21:11)

      nano2k [utilizator] i-a raspuns lui borat

      Din pacate clasa politica, indiferent ca esti in democratie sau comunism, e la fel de putreda moral. In rest, sunt putred de bogati.

      De nu am avea deja o experienta groaznica in ceea ce priveste comunismul, am putea discuta cel putin ipotetic. Dar asa...
    • +2 (2 voturi)    
      Si ce? Vrei in China??!!! (Luni, 23 mai 2011, 22:58)

      Inna [anonim] i-a raspuns lui borat

      Ce legatura are o scursura ca Pasat, cu democratia?? Imi poti zice? Pai tocmai , democratic este ca atunci cand un mafiot murdar ca acest individ este prins sa fie pedepsit fara mila. Si cu pedeapsa dubla. Odata ca este un borfas, si inca odata ca este un politician-borfas!
      • 0 (0 voturi)    
        La prima vedere nu are... (Marţi, 24 mai 2011, 7:38)

        Atlas [anonim] i-a raspuns lui Inna

        La prima vedere nu este nici o legatura intre dl. Pasat si democratie. Dar daca incepi sa analizezi cum a fost posibil sa se ajunga aici, cum de a reusit dl. Pasat sa" treaca neobservat
        in societatea noastra ( si cati mai sunt ca el !!! ) parca totusi este " ceva putred " si in democratia romaneasca ! ( care ,pot fi de acord, are multe accente originale ...). Nu stiu daca are rost sa comparam aceasta democratie cu vechiul comunism pentru ca nici democratia si nici comunismul, pe pamant romanesc nu sunt autentice ( adica ambele sunt pline de imperfectiuni...)
      • 0 (0 voturi)    
        Sigur (Marţi, 24 mai 2011, 12:21)

        Borat [anonim] i-a raspuns lui Inna

        China sub dictatura partidului communist e pe cale a deveni cea mai mare economie din lume, si este cea mai reusita tara din lumea treia dpdv economic. Daca ne uitam la tarile car inaintea noastra au luat-o pe calea democratica putem observa ca au ajuns la dezastru total. Uitate ce a pasat Argentina cu ajutorul de FMI.

        Ce are de aface cu democratia? Pentru ca sistemul acest selecteaza oamenii cei mai corrupti, cei mai mincinosi, amorali, si criminali. Asta sint calitati necesare ca sa te tii "popular" cu cati mai multi. Trebuie sa minti, sa tradezi, sa dai spaga. Si sa furi cat poti atat timp ce esti la putere.

        Ceausescu nu a vandut tara pe mainile strainilor. Ne-a aparat independenta atit cit a putut. Democratii ne-au facut sclavi in tara noastra. Si VOI intelectuali ia-ti sustinut. O sa vina ziua cind o sa platiti.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by