Bistrita: Perchezitii DNA la locuinta fostului secretar de stat Ioan Andreica si la o firma unde este asociat

de I.R.     HotNews.ro
Joi, 2 iunie 2011, 18:06 Dosare Anticoruptie


Reprezentantii DNA au facut perchezitii la locuinta din Bistrita a fostului secretar de stat in MDRT Ioan Andreica si la sediul unei firme la care el este asociat, acesta spunand ca a fost informat telefonic despre perchezitii, fara a i se spune pentru ce este cercetat, informeaza Mediafax.

Omul de afaceri Ioan Andreica (PDL) a declarat ca ofiteri din cadrul DNA Bucuresti au facut, joi dimineata, perchezitii la el acasa si la sediul firmei SC Euroland SA Bistrita, la care este actionar.

"Nu sunt in localitate. Sunt la Bucuresti. M-au sunat de la DNA Bucuresti si mi-au spus ca vor sa intre la mine acasa si sa faca o perchezitie si, pentru ca nu eram acasa, le-am dat voie sa sparga incuietoarea, am trimis acolo un avocat si atat. Nu mi-au spus la telefon pentru ce sunt cercetat. Au mai facut o perchezitie si la sediul firmei SC Euroland SA Bistrita, unde sunt actionar. Daca stiam ca vin cei de la DNA, nu as fi plecat din Bistrita, i-as fi asteptat acasa", a declarat Ioan Andreica.

Intrebat daca au vreo legatura perchezitiile de joi cu plecarea sa din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Andreica a spus ca intre cele doua situatii nu exista nicio legatura.

"Eu m-am retras din MDRT si nu mai sunt nici in prima linie politica. Ma ocup de afacerile mele. Nu are nicio legatura plecarea mea din minister cu ce se intampla acum. Nu e placut sa fii cercetat de DNA, dar asta este. Eu nu stiu sa fi facut greseli, am lucrat corect", a declarat Andreica.

Ioan Andreica a demisionat din functia de secretar de stat in MDRT in luna septembrie a anului trecut, fiind acuzat ca ar fi favorizat primarii PSD si PNL in ce priveste proiectele finantate de minister.

Andreica a negat toate acuzatiile si a spus ca, cel putin in privinta proiectelor privind alimentarile cu apa, primarii PDL au primit de doua ori mai multi bani decat ceilalti.

Andreica a mai detinut functia de secretar de stat in Ministerul Transporturilor, unde, de asemenea, a ocupat timp de aproape doi ani o pozitie de demnitate publica.

"Cred ca ajung patru ani, doi intr-o parte, doi in alta. E ca un mandat complet. E vremea sa fac si altceva", declara el la vremea respectiva.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1408 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by