Stenograme in Dosarul Mitei din Portul Constanta: Sorin Blejnar, invocat intr-o discutie intre doi inculpati

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 27 mai 2011, 17:11 Dosare Anticoruptie


​Numele şefului ANAF, Sorin Blejnar, este invocat într-o discuţie dintre doi inculpaţi în dosarul corupţiei din Portul Constanţa pe tema intenţiei lui Sunai Cadâr de a se retrage din "grupul infracţional organizat", din cauza "disidenţelor interne", susţin anchetatorii.  Discuţia a avut loc în 24.12.2010, între Tudoran Dragoş Iulian, asociat la S.C. Container Clearance Services S.R.L. Constanţa, şi Liviu Bratu, adjunct al şefului Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea.

În acest context, cei doi spun că Liviu Durbac, şef al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, ar urma să discute cu Blejnar "acolo", "pe 26", potrivit unui document obtinut de Mediafax. "În perioada indicată, atât inculpatul Durbac Liviu Adrian, cât şi preşedintele ANAF Sorin Blejnar, s-au găsit în SUA", notează anchetatorii.


Discutia integrala dintre Tudoran Dragoş Iulian şi Liviu Bratu pe acest subiect:



"T.D.I.: Mă. Ideea e că îşi joacă o carte ăsta (n.r. - CADÎR SUNAI). Cică nu se mai face restructurarea că au primit aviz negativ de la Justiţie a doua oară.(...)

T.D.I.: Şi acum el zice "măi, nu, eu m-am săturat de toate frecuşurile astea, nu ştiu ce, eu vreau să mă retrag".

T.D.I.: (…) Face toată chestia asta ca să-şi păstreze postul.

B.L.: Să-şi păstreze funcţia.

T.D.I.: Că n-a fost bine… A fost bine, se putea şi mai bine, nu ştiu ce tot zicea el acolo, vrea să se retragă şi din Container Clearance Services şi Dolce Vita, ştii?

(...)

Dar să rămână el, să facă el aici. Cred. Asta vreau, ştii? Adică să ne rupem cumva, ştii?

(...)

Că s-a săturat de toate frecuşurile astea, că el încearcă să facă ceva şi că e interpretat greşit, că are nu ştiu ce război cu nu ştiu cine şi... Înţelegi? N-a zis nimic de Brigadă.

B.L.: OK. Vorbesc eu şi cu Jupânu', acolo.

T.D.I.: Da.

B.l.: Dacă avem acceptul, îl sunăm pe ăla, peste mări.

(...)

B.L.: Ce a zis, că se întâlneşte cu ăstălaltul?

T.D.I.: Ţi-am zis, nu, se întâlneşte şi cu, ă, cu Sorin şi cu….

B.L.: Cine se întâlnesc?

T.D.I.: Cowboy-ul (n.n. - DURBAC LIVIU) se întâlneşte cu Sorin (n.n. - SORIN BLEJNAR) acolo?

B.L.: Da, da.

T.D.I.: A! A plecat şi Sorin colo?

B.L.: Da, pe 26, nu ştiu cât zicea."



În acest dosar au fost emise 29 de mandate de arestare, iar senatorul PDL Mircea Banias este cercetat în stare de libertate, având interdicţie de a părăsi ţara.

Tudoran Dragoş Iulian este acuzat de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, cumpărare de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată şi dare de mită.

Liviu Bratu este acuzat de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup.

Durbac Liviu Adrian este acuzat de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup.

În sarcina lui Sunai Cadîr, director al Direcţia Regională de Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa, s-a reţinut infracţiunea de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2380 vizualizari

  • +3 (7 voturi)    
    cel mai curat partid (Vineri, 27 mai 2011, 17:33)

    lulu [anonim]

    Cum? Exista crima organizata, mita, trafic de influenta si in cel mai curat partid din Romania???? Vai, dar la noi, romanii, intotdeauna fura ceilalti. Cum, si la momentul acesta Blejnar mai este in functie??? Cate anchete mai trebuie sa aiba loc pentru ca sa se dumireasca si premierul???
  • -3 (5 voturi)    
    PS (Vineri, 27 mai 2011, 17:34)

    lulu [anonim]

    Doresc cat mai multe minusuri pentru ca le merit!!!!
  • +7 (7 voturi)    
    Daca nici acum.. (Vineri, 27 mai 2011, 17:46)

    eujemoi [anonim]

    Daca nici in dosarul asta, unde ar trebui sa fie floare la ureche arestarea si condamnarea inculpatilor, nu se face nimic, atunci nicaieri nu se va face nimic niciodata in Romania asta.
    Pai vamile, in special cele portuare, se stie ca sunt cele mai corupte. Daca autoritatile vor, indivizii sunt extrem de usor de prins.

    Ascultati-ma...daca niste capi de vamesi si inalti demnitari asociati cu ei scapa...treaba e clara: nimeni, dar absolut nimeni in tara nu va fi tras la raspundere pentru ce face, daca este in cardasie cu cine trebuie.

    Lua-ti-va sperantele ca va fi altfel. Astia suntem noi, astia am fost si acum doua sute de ani, astia vom fi si peste trei sute.
    Cine sta in tara cu gandul ca Romania se va schimba isi ia teapa vietii.
    Nu fiti naivi, in decursul vietii voastre si a nepotilor vostri, tot decalajul asta il vom avea fata e Vest.
    Aaa..ca in termeni macroeconomici ne vom apropia, e adevarat. Dar la nivel micro, tot cu PCR va merge.

    O zi buna.
  • +6 (6 voturi)    
    macar astia (Vineri, 27 mai 2011, 17:50)

    yvon [anonim]

    scot la iveala toata serparaia .va mai aduceti aminte ;tigareta 1,2,3,4,marea contrabanda ,cu petrol din timpul razboiului jugoslav .toti locuitori de pe granita romano-sarba avea o statie PECO in curte.acum se dau fete mari, te apuca scarba.
  • 0 (6 voturi)    
    si ce daca ??!!! (Vineri, 27 mai 2011, 18:25)

    costica [anonim]

    apa de ploaie si praf in ochi pentru naivii care mai cred... daca era sa-l salte pe Blejnar, il saltau pana acum, se vede de la o posta ca e bagat pana in varful crestetului in mizerie, dar e seful pusculitei portocalii, altfel de ce a lasat PDL sa se scurga atata banet in fenomenul asta de proportii uluitoare.... zeci de miliarde de Euro inseamna aceasta evaziune in Romania si nimeni nu se atinge de ei.... evaziunea in Romania este legata de o decizie politica clara, nu se atinge nimeni de ei si gata. Castiga toti, altfel de s-ar lua de vreunul risca toti sa fie demascati, d-aia stau toti linistiti... si de va fi ceva, o sa iasa cu suspendare.... la anu' si la multi ani....
    • +1 (3 voturi)    
      Daca tu crezi, (Vineri, 27 mai 2011, 19:20)

      mircea [anonim] i-a raspuns lui costica

      Ca acest fenomen este numai din guvernarea luiBoc,de ce te mai obosesti sa comentezi?Lasa-i pe altii care inteleg si tu citeste.Guvernul Boc nu iarta nici pe ai lui ,nici pe altii.Ghinionul tau si a altora ca tine este ca nu mai puteti spune ca sunt arestari si dosare politice si improvizati.Dar va faceti de rusine.Tu prost nu esti,dar uneori faci exces de zel cum e cazul si acum.Sa nu crezi ca ,daca va veni USL la putere ,trendul arestarilor se va mai putea schimba.Cred ca in justitie a aparut acea generatie care vrea sa-si faca datoria.Nu visez ca lucrurile vor merge bine.Se vor gasi intodeauna si carcotasi ca tine care ar vrea sa taie elanul justitiar si numai de dragul de a avea ce critica.
      • -1 (1 vot)    
        tu tine-ti pentru tine evaluarile in ce ma privest (Vineri, 27 mai 2011, 20:49)

        costica [anonim] i-a raspuns lui mircea

        nu ma intereseaza deloc evaluarile tale, dimpotriva.... tine-le pentru tine.... si vezi de tine, mai invata sa scrii, mai si citeste, mai ai multe de invatat ca sa dai lectii....cat priveste opiniile mele, sunt libere si nu incalca legea si mai ales nu ti se adreseaza tie deloc, deci, care-i problema ta ?! Mai multe nu zic, dar nu ma forta sa zic.....
  • -2 (2 voturi)    
    domnul Blejnar... rusinica!! (Vineri, 27 mai 2011, 18:59)

    constantin [anonim]

    Vedeti domnul Blejnar cum distrageti atentia de la adevaratele probleme.. asta e motivul real pentru care va ocupati in mod zgomotos de masuri coercitive si de mutari ale functionrilor publici din Harghita in Bucuresti?
  • +1 (1 vot)    
    Salariile bugetarilor au trecut prin aceste vami (Sâmbătă, 28 mai 2011, 6:32)

    uygyhyhyh [anonim]

    Si in toti acesti ani de criza omul gras este dus in spate de omul slab?
    Nu cumva ambii oameni sunt talhariti si furati si busiti de omul mafiot ?
    Cat o fi evaziunea fiscala in Romania si mai ales cine beneficiaza de ea ?
    Mai apare cate un scandal cate o data- ca fumigena- care acopera de obicei alte nazdravanii gen ascultarile si filmarile de la Iasi ?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by