Curtea de Apel Pitesti a admis sesizarea ANI in cazul confiscarii averii fostului comisar-sef la Serviciul Permise Arges

de A.B.     HotNews.ro
Joi, 28 aprilie 2011, 15:32 Dosare Anticoruptie


Curtea de Apel Pitesti a constat, joi 27 aprilie, "nejustificata dobandirea sumelor de 454.805 euro, 1.580 USD si 144.420 lei si a stabilit cota parte din avere de 1.979.392 lei ca neavand caracter justificat" in cazul fostului comisar-sef la Serviciul Permise Arges, Gheorghe Vlasceanu. Dispozitia instantei poate fi atacata cu recurs. In acest caz ANI a solicitat in februarie 2009 confiscarea averii fostului politist implicat in dosarul permiselor de la Arges intrumentat si trimis in judecata de DNA.


Curtea de Apel Pitesti a judecat dosarul in care ANI solicita confiscarea unor sume de bani in cazul fostului comisar-sef la Serviciul Permise Arges Gheorghe Vlasceanu. Instanta a decis urmatoarele: "Constata nejustificata dobandirea sumelor de 454.805 euro, 1.580 USD si 144.420 lei. Stabileste cota parte din avere de 1.979.392 lei ca neavand caracter justificat.". Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Cazul este la al doilea ciclu procesual deoarece in martie 2010 Curte Sprema a casat o prima sentinta in acest caz. Iata care a fost traseul cazului:
  • 17 februarie 2009 Agentia Nationala de Integritate sesizeaza Curtea de Apel Pitesti Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal solicitand confiscarea sumei de: 454.805 euro, 1.580 USD si 145.420 lei a caror provenienta nu poate fi dovedita de Vlasceanu Gheorghe Codrut precum si stabilirea unei cote parti de avere dobandita cu caracter nejustificat de acesta, in valoare de 2.171.109 lei si confiscarea acesteia.
  • 04 noiembrie 2009 Curtea de Apel Bucuresti dispune confiscarea sumei de 458.805 euro, 1.580 USD si 29.345 lei din averea paratului Vlasceanu Gheorghe Codrut.
  • -A.N.I. si Statul Roman prin Ministerul Finantelor Publice au formulat recurs motivat de faptul ca instanta de fond nu a admis confiscarea integrala a sumelor cu care A.N.I. a sesizat Curtea de Apel Pitesti
  • 02 martie 2010 Curtea Suprema- admite recursurile . Caseaza sentinta si trimite cauza spre rejudecare instantei de fond a dosarului.
  • 27 aprilie 2011- Curtea de Apel Pitesti Admite sesizarea Agentiei Nationale de Integritate. Constata nejustificata dobandirea sumelor de 454.805 euro, 1.580 USD si 144.420 lei. Stabileste cota parte din avere de 1.979.392 lei ca neavand caracter justificat.

De ce a cerut ANI confiscarea averii fostului politist


In februarie 2009 ANI a facut publice motivele pentru care a solicitat conficarea averii lui Vlasceanu Codrut. Iata ce se mentiona intr-un comunicat public:

ANI a demarat procedura de investigare a averii domnului VLASCEANU GHEORGHE CODRUT, dar si a familiei acestuia si a constatat urmatoarele:
  • din verificarile efectuate asupra situatiei bunurilor mobile si imobile dobandite, precum si a situatiei conturilor bancare, a rezultat faptul ca membrii familiei domnului VLASCEANU GHEORGHE CODRUT au dobandit averi ce nu pot fi justificate prin veniturile realizate de catre acestia, avand in vedere varsta sau ocupatia;
  • in urma analizei si compararii informatiilor comunicate Agentiei Nationale de Integritate de catre institutiile competente, s-a constatat ca, in perioada 2000-2008, valoarea averii dobandite de catre VLASCEANU GHEORGHE CODRUT, impreuna cu familia, este in cuantum de 3.097.596 RON, iar veniturile realizate de acestia au fost in cuantum de 734.407 RON, rezultand o diferenta vadita in suma de 2.171.109 RON.
Scandalul permiselor de la Arges

Fostul comisarul sef al Serviciului Permise si Inmatriculari Auto Arges, Codrut Gheorghe Vlasceanu a fost trimis in judecata de DNA in cadrul dosarului permiselor de la Arges. Acest scanda  a inceput in luna iunie 2008. Curtea de Apel Bucuresti a emis, pe 15 iunie 2008, primele mandate de arestare in acest dosar pe numele a 17 persoane. Printre cei 17 se aflau comisarul sef al Serviciului Permise si Inmatriculari Auto Arges, Codrut Gheorghe Vlasceanu, Vasile Voinea, seful Scolii de soferi Comes din Pitesti, Constantin Tinca, si preotul Laurentiu Floroiu.

In decembrie, DNA a trimis in judecata 28 de persoane, dintre care 22 in stare de arest preventiv, in legatura cu fraudarea examenelor pentru obtinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Arges.

DNA a descoperit ca in perioada 01 ianuarie 2006 - iunie 2008, pe raza judetului Arges si-au stabilit domiciliul si au obtinut permise de conducere aproximativ 3.200 persoane.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1216 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    permise (Joi, 28 aprilie 2011, 16:10)

    victor [anonim]

    e vorba de curtea de apel pitesti si nu cea din bucuresti.
  • 0 (0 voturi)    
    solutie (Joi, 28 aprilie 2011, 18:50)

    abc [anonim]

    toata aceasta suma confiscata sa fie donata spitalului judetean ca sa cumpere aparatura moderna de care au nevoie ca tot se plange toata lumea ca spitalele nu sunt utilate...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by