ICCJ a decis ca senatorul Catalin Voicu poate fi judecat in stare de libertate. Procurorii pot face recurs

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 27 aprilie 2011, 15:37 Dosare Anticoruptie


Catalin Voicu
Foto: Agerpres
Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, miercuri, sa admita cererea senatorului Catalin Voicu de judecare in libertate si au inlocuit masura arestarii preventive cu masura obligatiei de a nu parasi tara, anunta Agerpres. Decizia Sectiei penale a ICCJ poate fi, insa, atacata cu recurs de procurorii DNA. In plus, Catalin Voicu nu poate fi eliberat inainte ca si completul de 5 judecatori ai ICCJ sa se pronunte in acest caz.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis si pe 5 aprilie cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulata de avocatii lui Catalin Voicu, insa 6 zile mai tarziu, completul de 5 judecatori al ICCJ a admis recursul DNA la decizia aceasta decizie, iar senatorul a ramas in arest preventiv.

Catalin Voicu se afla in arest preventiv din 30 martie 2010, iar de atunci a formulat lunar cereri de eliberare provizorie sub control judiciar sau cereri de revocare a masurii arestarii preventive.

Pe 21 mai 2010, procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a senatorului Catalin Voicu.

In acelasi dosar au fost trimisi in judecata Florin Costiniu, fost presedinte al Sectiei civile si de proprietate intelectuala din Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru complicitate la trafic de influenta, omul de afaceri Costel Casuneanu, asociat la SC PA&CO International SRL Bacau, pentru cumparare de influenta, in forma continuata, si Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, pentru cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie, toate in forma continuata.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1620 vizualizari

  • +10 (10 voturi)    
    Pai (Miercuri, 27 aprilie 2011, 14:58)

    cristi767 [utilizator]

    Pai teoretic decizia ar trebui sa fie identica cu cea de acum o luna, pentru ca nu s-a mai intamplat nimic intre timp care sa influenteze decizia.

    Nu asa ar fi logic? Bine... justitia noastra ieri ne-a dovedit inca o data cat de logica este..
  • +6 (6 voturi)    
    O decizie corecta (Miercuri, 27 aprilie 2011, 15:20)

    Trojan.H [utilizator]

    Atita timp cit infractoarea-betiva, abuziv numita judecatoare, e bine mersi, nici cit-pe-ce-ministrul-de-interne nu trebuie sa mai stea o secunda la zdup.
    Dar pentru ca exista o lege a echilibrului, pentru cei doi copii ai Sistemului eliberati, multi neica-nimeni vor avea dosare penale si ani de puscarie.
  • +13 (13 voturi)    
    au facut repetitia, acum ii dau drumul (Miercuri, 27 aprilie 2011, 15:49)

    Mihai [anonim]

    Astia ne fragezesc putin sa vada cum reactionam...daca nu-i dau drumul acum oricum il elibereaza la urmatoarea incercare...
  • +18 (20 voturi)    
    tare (Miercuri, 27 aprilie 2011, 15:50)

    cornel [anonim]

    Ma bucur ca se face dreptate in tara asta... In sfarsit acest om nevinovat poate sa isi revada familia si se poate bucura de libertate. Si-a recapatat calitatea de om.

    Acum se implinesc idealurile eroilor revolutiei din decembrie 1989. Dreptatea si democratia au triumfat!

    Nu ma mai pot plange de nimic... am avut liber de sfintele sarbatori de paste... romanii au talent... economia merge... justitia e reformata... am iesit din criza... nici nu stiu ce-mi mai pot dori!

    Victorie!
    • +8 (8 voturi)    
      Cum nu stii ce sa-ti doresti? (Miercuri, 27 aprilie 2011, 15:13)

      mircea [anonim] i-a raspuns lui cornel

      Voicu,presedinte de senat.Nu-i asa ca te ia cu fiori(de goaza).Doamne fereste.
    • +2 (6 voturi)    
      Ai zis foarte bine (Miercuri, 27 aprilie 2011, 16:08)

      Alexandru [anonim] i-a raspuns lui cornel

      Din fericire, inca un suflet nevinovat isi poate imbratisa La Famiglia, care l-a si sustinut in tot acest timp.

      Ii baga Basescu la puscarie pe astia de numa numa. Ne-a dat cu praf in ochi.
    • +5 (5 voturi)    
      "nici nu stiu ce-mi mai pot dori!"- pasaport... (Miercuri, 27 aprilie 2011, 16:38)

      Alui [anonim] i-a raspuns lui cornel

      si eventual viza:).
    • +5 (5 voturi)    
      vedea (Miercuri, 27 aprilie 2011, 16:48)

      vedea [anonim] i-a raspuns lui cornel

      vedea-l-as pe voicu judecat si condamnat, iar pe vanghelie... la fel!
  • +6 (6 voturi)    
    la trebonal, mesieu (Miercuri, 27 aprilie 2011, 16:14)

    gibby [anonim]

    Ma intreb ce s-a schimbat in ultima luna pentru ca niste judecatori independenti, profesionisti si inamovibili sa-si schimbe verdictul.
    Ce probe beton au aparut, ce argumente nemaiauzite, care sunt schimbarile ce au facut ca acest om sa nu mai prezinte pericol public asa cum prezenta acum o luna?
    Dar toti sa avem incredere in justitie si sa-i lasam sa-si faca datoria (fata de cine? ca sigur nu fata de noi, cei care-i platim).
    • +4 (4 voturi)    
      sinonime (Miercuri, 27 aprilie 2011, 18:51)

      simplicius [anonim] i-a raspuns lui gibby

      SPAGA, ciubuc, MITA, spert, FILODORMA, si mai are DEX sinonime. Mai vrei sa stii? Intreaba la ICCJ care admite la fiecare doua saptamani o noua cerere.
  • +5 (5 voturi)    
    . (Miercuri, 27 aprilie 2011, 16:25)

    Ivanu [utilizator]

    Cum e posibil sa poata depune lunar cereri de eliberare? Nu ar trebui ca o noua cerere sa fie insotita de o noua motivatie?
  • +3 (5 voturi)    
    mor de ras (Miercuri, 27 aprilie 2011, 16:52)

    Caragiale [anonim]

    si a trebuit un an de zile sa se ajunga la concluzia asta ? Mor de ras !
  • +6 (6 voturi)    
    Succes (Miercuri, 27 aprilie 2011, 16:58)

    nelu [anonim]

    Dupa eliberare, reteaua lui se se va alatura retelui lui Vantu si impreuna vor incerca sa isi mentina averile si statutul social si vor reusi pentru ca toti judecatorii vor fi amentintati cu moartea sau spaguiti la greu, asa ca un pronostic... va spun sa va luati adio de la o Romanie democratica pentru urmatorii 30 de ani.

    Va doresc success si nervi putini tutror care ramaneti in romania.
  • +5 (5 voturi)    
    cu cine umplem pirnaile (Miercuri, 27 aprilie 2011, 17:01)

    oilman [utilizator]

    Ma intreb ce trebuie sa faci - sa de ce trebuie sa fi acuzat ca honor curtile sa stabileasca cum ca nu e safe sa stai pe ulita. Voicu mi se parea un caz simplu - e periculos si sa rasufle pe linga tine, se polueaza totul; Vintu amininta cu moartea dar e gasit nepericulos si nicidecum nociv pentru a fi lasat sa-si faca mendrele in bucuresti. cine este totusi tinut in arest pina la judecata ? hotii de buzunare ? vre-un pirlit care a furat o piine de la Nick ? O tara de tot rahatul
  • +5 (5 voturi)    
    zic si eu... (Miercuri, 27 aprilie 2011, 17:19)

    dadan [utilizator]

    pana tot judeca si rasjudeca cererile de eliberare din arest(consumatoare de timp si resurse) de ce draq nu judeca dosarul in sine? ajungem sa ne amintim cu greutate de ce a mai fost bagat in arest acest specimen PSDist din garda veche a securitatii....
    Pentru dosar nu e timp sa se judece trebe termene de ani de zile insa pentru tziganiile astea tin judecatorii blocati luna de luna - uni zic da, altii ba si ceilalti cer recurs...halal justitie - ne invartim in cerc sa ametim prostii ca sa uite sau sa li se faca lehamite....
  • -1 (1 vot)    
    sper sa'l vedem (Joi, 28 aprilie 2011, 8:55)

    panfil flecaru [anonim]

    si la sedintele senatului, unde sa voteze, ca orice senator in titlu si deplinateatea drepturilor si obligatiilor.
    ba, la prima re aparitzie, prezenta sa sa fie anuntzata de presh de senat, dl joana imparialul.

    botis trebuie sa'si dea demisia !
    jos basescu !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by