VIDEO Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc, audiat la DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 27 aprilie 2011, 11:04 Dosare Anticoruptie


Fostul director al CFR, Mihai Necolaiciuc, a fost adus miercuri la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat de procurori intr-un dosar in care este acuzat de deturnare de fonduri, anunta Agerpres. Mihai Necolaiciuc a fost extradat saptamana trecuta de autoritatile americane, fiind adus in tara cu un avion de linie din Statele Unite.

Pe 20 aprilie, Judecatoria sectorului 1 a confirmat trei mandate de arestare preventiva emise in lipsa pe numele lui Mihai Necolaiciuc, dupa ce acesta a fost audiat de instanta aproape opt ore.



Fostul director de la CFR s-a aflat in custodia autoritatilor americane timp de aproape doi ani, el fiind arestat in vederea extradarii in iunie 2009, dupa acuzatii de incalcare a reglementarilor privitoare la imigratie.

In cazul fostului director al Cailor Ferate au fost inaintate autoritatilor din SUA trei cereri de extradare, iar la Bucuresti, procurorii anticoruptie au dispus pana acum trimiterea sa in judecata in trei dosare.

Mihai Necolaiciuc, director general al Companiei Nationale a Cailor Ferate Romane in perioada iulie 2000 - octombrie 2003, s-a sustras urmaririi penale pe tot parcursul acesteia. In martie 2007, Judecatoria Sectorului 1 a dispus arestarea preventiva a inculpatului, fiind emise mandatul european de arestare si mandatul de urmarire internationala in vederea extradarii. El este acuzat de mai multe infractiuni, printre care si abuz in serviciu, care au produs un prejudiciu CFR, societate comerciala cu capital de stat, de circa 55 de milioane de euro.

DNA sustine ca fostul director CFR a traficat resursele financiare si activele companiei in folosul unor societati comerciale private si a achizitionat ilegal produse inutile la preturi supraevaluate. De asemenea, el ar fi scos nelegal din functiune si valorificat peste 23.000 de vagoane si peste o mie de locomotive necasate si neevaluate, care au fost vandute catre diverse firme la pret de fier vechi.

Mihai Necolaiciuc mai este acuzat si in alte dosare aflate in lucru la DNA pentru infractiuni similare celor pentru care a fost deja deferit justitiei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























890 vizualizari

  • -3 (5 voturi)    
    e nevinovat !!! (Miercuri, 27 aprilie 2011, 11:54)

    cristi [anonim]

    mai bine concentrati-va pe cei care au facut cu adevarat rau tarii asteia, basescu, udrea, boc.



    ......... nu?
    • 0 (2 voturi)    
      da (Miercuri, 27 aprilie 2011, 13:47)

      da [anonim] i-a raspuns lui cristi

      da cum sa nu? nevinovatia lui e incontestabila, din moment ce este copilul de suflet al lui mitrea, al lui nastase, al lui vanghelie, al lui voicu etc. uitasem de severin.
      cum sa nu? sarmanul necolaiciuc, ce-o fi avand justitia romana cu infractorii astia? fiind pesedisti, ar trebui declarati, prin constitutie, ca infailibili! pai ce naiba, in ce fel de tara traim? justitia romana nu a auzit ca pesedeul este mai presus de lege?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by