Functionari din Primaria Capitalei condamnati la inchisoare pentru coruptie

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 18 aprilie 2011, 19:26 Dosare Anticoruptie


Un consilier juridic in cadrul Primariei Generale a Municipiului Bucuresti si un referent au fost condamnati la patru ani de inchisoare, respectiv cinci ani, de catre Tribunalul Bucuresti, decizia putand fi insa contestata, informeaza Mediafax.

Tribunalul Bucuresti, l-a condamnat la cinci ani de inchisoare pe Gabi Paraschiv, referent in Primaria Capitalei, pentru trafic de influenta. In cazul acestuia instanta a aplicat pedeapsa complementara a interzicerii unor drepturi pe o perioada de doi ani si a dedus retinerea si arestarea preventiva de la 8 noiembrie 2010 la zi. Totodata, Tribunalul a mentinut masura arestarii preventive a acestuia.

Alaturi de Paraschiv, Tribunalul l-a condamnat la patru ani de inchisoare pe Constantin Rares Neagu, consilier juridic in cadrul Primariei Capitalei, aplicandu-i si acestuia pedeapsa complementara a interzicerii unor drepturi, precum dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat si dreptul de a ocupa functia sau de a exercita profesia de consilier juridic in cadrul unei institutii de stat, pe o perioada de doi ani. Si in cazul acestuia instanta a mentinut arestul preventiv.

Totodata, instanta i-a obligat pe acei doi la cate 11.000 de lei fiecare, cheltuieli judiciare catre stat.

Decizia poate fi contestata cu apel in termen de zece zile de la pronuntare pentru procuror si de la comunicare pentru cei doi functionari.

Procurorii anticoruptie au trimis in judecata, in 3 decembrie 2010, doi angajati ai Primariei Capitalei, acuzati ca au pretins vanzarea la un pret subevaluat a unui imobil si cedarea drepturilor succesorale pe o alta casa, in schimbul retrocedarii in natura a unui imobil nationalizat, situat in zona centrala a orasului.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Bucuresti i-au deferit justitiei, in stare de arest preventiv, pe Gabi Paraschiv, referent la SC Apolodor SRL, pentru trafic de influenta si Rares Constantin Neagu, consilier juridic in cadrul Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, pentru complicitate la trafic de influenta.

Potrivit DNA, in perioada octombrie-noiembrie 2010, inculpatul Paraschiv Gabi, a pretins unei persoane denuntatoare sa ii vanda un imobil situat in Bucuresti la un pret mai mic decat cel convenit (diferenta castigata de catre inculpat fiind in cuantum de 20.000 euro) si sa cedeze, in folosul unei terte persoane, drepturile succesorale si litigioase pe care persoana denuntatoare le avea asupra unui alt imobil situat in Bucuresti. Aceste drepturi litigioase fusesera dobandite anterior de denuntatoare pentru suma de 100.000 euro. In schimb, inculpatul Paraschiv Gabi a promis ca va interveni pe langa membrii Comisiei interne pentru analizarea notificarilor formulate in temeiul Legii 10/2001 din cadrul Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, pentru a obtine, in favoarea denuntatoarei, solutionarea unei notificari, in sensul emiterii de catre primarul general al municipiului Bucuresti a Dispozitiei de retrocedare in natura a unui imobil situat intr-o zona centrala din Bucuresti.

In acest context, uzand de calitatea sa de consilier juridic in cadrul Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, inculpatul Neagu Rares Constantin a intermediat interventia lui Paraschiv Gabi pe langa persoane cu atributii de decizie din cadrul Primariei Generale si a asigurat totodata completarea dosarului sus amintit cu acte esentiale pentru solutionarea sa favorabila. In schimb, Neagu Rares Constantin urma sa primeasca de la Paraschiv Gabi, suma de 10.000 de euro.

In 8 noiembrie 2010, procurorii anticoruptie au dispus retinerea inculpatilor Paraschiv Gabi si Neagu Rares Constantin pe o perioada de 24 de ore, iar a doua zi, Tribunalul Bucuresti a dispus fata de inculpatul Paraschiv Gabi masura arestarii preventive pe o perioada de 20 de zile si cercetarea in stare de libertate a lui Rares Constantin Neagu.

In 16 noiembrie 2010, Curtea de Apel Bucuresti a admis recursul procurorilor si a dispus masura arestarii preventive, pentru 29 de zile, fata de cei doi inculpati.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1587 vizualizari

  • +5 (7 voturi)    
    decizie in mai putin de 6 luni (Luni, 18 aprilie 2011, 20:37)

    Bogdan [anonim]

    Inteleg ca prima instanta s-a pronuntat pe fond in mai putin de 6 luni. Fratilor, in ce tara traim, nu tu amanari, contestari la Curtea Constitutionala?

    Sau amanarile se practica doar la ICCJ unde sunt judecati pestii mari?
  • 0 (0 voturi)    
    Bravo ! (Luni, 18 aprilie 2011, 21:34)

    osho [utilizator]

    In sfarsit se mai misca ceva si in justitia noastra ruginita... semne bune anul are...
  • 0 (0 voturi)    
    Cand pica si ceilalti? (Marţi, 19 aprilie 2011, 0:01)

    Justitiarul [anonim]

    cand pica si Iorgovan Jr si juristul Ilie care cer spagi de zeci de mii de euro?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by