Doi inspectori de la Primaria sectorului 6, arestati pentru luare de mita

de V.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 16 aprilie 2011, 13:39 Dosare Anticoruptie


Tribunalul Bucuresti a dispus, sambata, arestarea preventiva pentru 29 de zile a doua inspectoare de la Directia Generala de Politie Locala - Serviciul Control si Monitorizare a Starii Mediului si Salubrizare (Primaria Sectorului 6 Bucuresti), Maria Alina Calin si Alexandrina Georgescu, pentru luare de mita. In aceeasi cauza, procurorii au decis in cazul unui alt inspector - Gheorghe Adrian Dragomir - masura obligarii de a nu parasi tara pentru o perioada de 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA, citat de Agerpres, din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale a rezultat ca, la data de 12 aprilie 2011, inculpatele Maria Alina Calin si Alexandrina Georgescu si invinuitul Daniel Gheorghe Dragomir, in calitate de inspectori de la Directia Generala de Politie Locala - Serviciul Control si Monitorizare a Starii Mediului si Salubrizare, au pretins de la administratorul unei societati comerciale, denuntator in cauza, o suma de bani pentru a nu sanctiona contraventional respectiva firma pentru incalcarea normelor de protectie a mediului si gestionarii deseurilor.

La data de 15 aprilie 2011, dupa ce s-au pus de acord asupra cuantumului sumei de bani, respectiv 300 lei pentru fiecare functionar public, cei trei inculpati au convenit cu denuntatorul ca banii sa ii fie remisi lui Dragomir Gheorghe-Adrian. In aceeasi zi, inculpatul Dragomir Gheorghe-Adrian a primit de la denuntator suma de bani convenita de 900 de lei, urmand sa remita cate 300 de lei inculpatelor Calin Maria Alina si Georgescu Alexandrina, acesta fiind surprins in flagrant delict in timp ce primea banii.

Inculpatelor Calin Maria Alina si Georgescu Alexandrina li s-au adus la cunostinta acuzatiile, iar la data de 15 aprilie 2011 procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestora pentru 24 de ore.

In cauza, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul M.A.I - Directia Generala de Informatii si Protectie Interna.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2287 vizualizari

  • +9 (9 voturi)    
    coruptie (Sâmbătă, 16 aprilie 2011, 13:57)

    eu [anonim]

    Stai si te crucesti,cit de idiot trebuie sa fi sa-ti pui in pericol libertatea,pentru 300 de lei,cu atit mai mult,cu cit se duce o lupta sustinuta impotriva coruptiei.Dar,vorba aceea:banii,ochiul dracului.
    • +1 (1 vot)    
      Nu e prima data ! (Sâmbătă, 16 aprilie 2011, 14:29)

      Vasile [anonim] i-a raspuns lui eu

      Stai linistit ca astia sunt invatati cu spaga...Nu e prima oara . E doar prima oara cand sunt prinsi...E vorba doar de 300 dar cu ...repetitie. Adica , astia mari da si ei, ba ?
    • 0 (0 voturi)    
      Pai . . . . (Sâmbătă, 16 aprilie 2011, 15:52)

      Gheorghe [anonim] i-a raspuns lui eu

      . . . . or fi blonde!
    • +1 (1 vot)    
      Spaga - normalitate (Sâmbătă, 16 aprilie 2011, 17:19)

      Catalin [anonim] i-a raspuns lui eu

      Domnilor,

      Pe ce lume traiti? Orice interactiune cu primaria implica o spaga. Ca mai prindem cate unul este doar praf in ochii naivilor.

      Sigur ai si posibilitatea sa nu platesti. Astfel iti blochezi afacerea. Sigur, ai posibilitatea cautarii dreptatii in justitie. Ehe...cati o fac? mai iute platesti spaga. Si nu cred ca noi suntem vinovati ca dam spaga. Viata si afacerile noastre sunt limitate in timp. Nu ne permitem sa asteptam. Primaria isi permite.
    • +1 (1 vot)    
      simplu! (Sâmbătă, 16 aprilie 2011, 17:39)

      flo [anonim] i-a raspuns lui eu

      nu trebuie sa te crucesti!
      300 de lei X citeva controale pe zi X 22 de zile lucratoare = o suma mare!
    • +1 (1 vot)    
      Ha, HA (Duminică, 17 aprilie 2011, 0:02)

      Pasat [anonim] i-a raspuns lui eu

      Esti naiv. Pai cati de 300 luau astia pe zi te-ai gandit ? In fond fac si ei ce au vazut la seful lor, maestrul Poteras-60 milioane de euro. Si este liber ! Ha, ha, iar fraierii, la parnaie. Bravo DNA ?
  • +1 (1 vot)    
    ha (Sâmbătă, 16 aprilie 2011, 14:30)

    razvan [anonim]

    Bravo procurorilor anti coruptie so tinet tot asa cred ca jumatate din populatia Romaniei va ajunge dupa gratii poate asa se mai schinba ceva si prin Romania
  • +7 (7 voturi)    
    ha (Sâmbătă, 16 aprilie 2011, 14:49)

    eu33 [utilizator]

    BravoDNA
  • +1 (1 vot)    
    Live from Zanzibar (Sâmbătă, 16 aprilie 2011, 15:19)

    Nicky [anonim]

    Doar 2?
  • +1 (1 vot)    
    Sectoare (Sâmbătă, 16 aprilie 2011, 16:36)

    Vizitiul [utilizator]

    Faceti o vizita si pe la Sector 5 - Sectorul Goagal.
  • +1 (1 vot)    
    Si la mai mare! (Sâmbătă, 16 aprilie 2011, 16:51)

    shuly [utilizator]

    Este o cloaca la sect 6 cat pentru un oras intreg.
    Locuiesc in Militari si de cativa ani facem sesizari peste sesizari pentru a ne scapa cineva de gunoaiele care ne-au inconjurat pur si simplu din cauza faptului ca in zona sunt terenuri virane pe care concetatenii nostrii rromi arunca tot felul de deseuri si gunoaie pe care le aduc din diverse zone (le iau de la oameni pentru bani si le arunca pe aceste terenuri).
    Vin cei de la Politia locala si de la primarie isi iau dreptul si nu se face nimic pentru cetatenii care isi platesc taxele si vor sa isi creasca copii intr-un mediu curat.
    Bravo DNA si sper sa intrati tare in ei!!
  • 0 (0 voturi)    
    spaga zilnica (Duminică, 17 aprilie 2011, 12:02)

    anonim [anonim]

    spaga la politia locala sector 6 e in floare, zilnic se colecteaza si la sfarsitul programului se imparte, cu cine ???? vreau sa-i vedem pe cei care sunt numiti sefi peste noapte, care sunt criteriile ?? asa cum sunt, adica pe spaga din fiecere zi, gen Olaru Remus care a ajuns unul din directori ai spagii, se stie dar nu se iau masuri, gen. consilier Fratila Mihai, spagarul de milioane pe zi, vine la munca numai pt. spaga de zi cu zi, alta activitate nu are, si sunt si alti (destui) pe langa ei care au aceeiasi activitate zilnica , spaga,spaga si iar spaga, credeti ca nu se cunoaste, ba da, dar asta e politia locala 6.
    Vin la munca doar pentru spaga, pt asta sau angajat la polia locala sector 6, ati auzit pana acum de vreo masura luata impotriva lor, e un mic foc de paie, e o nimica toata ce se intampla cu acesti asa zisi inspectori, nu dai nu-ti menti functia, e unul dintre criteriile stabilite in mai toate institutiile statului, sa-mi zica cineva daca na-m dreptate ????


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by