Mandat de arestare de 30 de zile emis in lipsa pe numele lui Dorel Cristian Tamas, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Alba

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 1 aprilie 2011, 17:22 Dosare Anticoruptie


Magistratii Curtii de Apel Alba Iulia au emis, vineri, la solicitarea procurorilor DNA, un mandat de arestare pentru 30 de zile in lipsa pe numele lui Dorel Cristian Tamas, unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri din Alba, care a aparut si in topul Forbes al celor mai bogati romani, cu o avere estimata la 10 milioane de euro, anunta Agerpres. Curtea de Apel Alba Iulia a admis propunerea formulata de procurorii DNA, hotararea putand fi atacata cu recurs in termen de 24 de ore de la comunicare. Dorel Cristian Tamas nu a fost prezent, mandatul de arestare fiind emis in lipsa.

Dorel Cristian Tamas, administrator al SC Ardeleana SA, locuieste, de cativa ani, prepoderent in Dubai. Imbogatit dupa 1989, Dorel Tamas detine mai multe societati aflate in faliment sau in insolventa. In 2005, el a achizitionat Hotelul Continental din Cluj-Napoca.

Potrivit DNA, in sarcina sa au fost retinute mai multe infractiuni:

- doua infractiuni de inselaciune, din care una cu consecinte deosebit de grave.

- doua infractiuni de complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

- spalare de bani in forma continuata.

- doua infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata si delapidare, in forma continuata.

Potrivit Ordonantei de punere in miscare a actiunii penale intocmite de procurori, in cursul anilor 2008 ¬ 2009, Dorel Cristian Tamas ar fi derulat operatiuni comerciale care au conotatie infractionala (falsuri, delapidare, inselaciune, spalare de bani) in urma carora a intrat in posesia unor sume considerabile de bani, pe care le-a folosit in interes personal sau pentru functionarea SC ARDELEANA SA.

Dorel Cristian Tamas este acuzat ca ar fi indus in eroare reprezentantii unei societati comerciale, ai unei banci cat si Directia Generala a Finantelor Publice Alba, cauzandu-le un prejudiciu de 2 milioane de euro si 1.166.502 lei.

Procurorii au mai stabilit ca el si-a insusit fara drept din patrimoniul S.C. ARDELEANA S.A. Alba Iulia suma totala de 2.747.292 lei. Pentru a disimula provenienta ilicita a acestor sume, inculpatul a supus procesului de spalare de bani sumele de 2.047.292 lei si 1.488.406,10 euro pe care le-a justificat cu titlu de plata a salariilor a doi angajati si achitarea unui credit al SC ARDELEANA SA, sustin procurorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1967 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by