Detalii din dosarul mitei de la vama Halmeu

Nicoleta Dobrescu a fost numita sef de vama in urma unei intalniri care a fost aranjata si la care a participat Eugeniu Petrescu. Surse din partid il descriu drept "omul lui Blaga". Vezi foto. Comunicat PDL: Petrescu nu a facut parte din nici un staff de campanie

de Attila Biro     HotNews.ro
Joi, 10 februarie 2011, 18:29 Dosare Anticoruptie


Eugeniu Petrescu si Vasile Blaga
In incheierea Tribunalului Satu Mare, in cazul mitei de la vama Halmeu in care este arestat preventiv omul de afaceri Liviu Florian si invinuit Traian Marginean, proaspat demis de la sefia Autoritatii Nationale Vamale, se detaliaza implicarea lui Eugeniu Petrescu in dosarul anchetat de DNA. Potrivit procurorilor, Nicoleta Dobrescu a fost numita sef de vama in urma unei intalniri cu Traian Marginean. Acesta intalnire a fost facilitata de Eugeniu Petrescu, despre care presa a relatat ca este un membru PDL, sponsor al partidului. 
  • In incheiere se mai mentioneaza si ca Nicoleta Dobrescu apare ca denuntator.
  • Tot in incheierea judecatorilor se arata ca influentele exercitate pe criterii politice asupra sefului ANV reprezinta unul din motivele pentru arestarea prevenitva a lui Liviu Florian
  • Potrivit surselor HotNews.ro, Petrescu este simplu membru PDL inca din anii '90, fiind descris ca "un batranel care sta toata ziua prin sediul din Modrogan" si "unul dintre apropiatii lui Vasile Blaga".
  • Gazeta de Nord Vest sustine ca Petrescu a fost si membru in staff-ul de campanie la ultimele alegeri prezidentiale. Gazeta fost condusa pana in 2008 de senatorul PSD Valer Marian, potrivit CV-ului oficial.
  • PDL a transmis un comunicat de presa in care mentioneaza ca Eugeniu Petrescu nu detine nici o functie in PDL si nu facut parte din nici un staff de campanie

Incheierea Penala a Tribunalului Satu Mare - In Dosarul - MITA LA VAMA HALMEU(2)
In incheierea de sedinta a Tribunalului Satu-Mare, din data de 4 februarie, judecatorii au retinut ca numirea Nicoletei Dobrescu pe postul de sef de vama la Halmeu s-a realizat in baza influentei pe care o avea Liviu Florian la seful ANV Traian Marginean prin intermediul lui Eugeniu Petrescu. Judecatorii mentioneaza si ca Nicoleta Dobrescu a participat la o intalnire la sediul ANV din Bucuresti fiind insotita de catre Eugeniu Petrescu.

Potrivit surselor HotNews.ro, Petrescu este simplu membru PDL inca din anii '90, fiind descris ca "un batranel care sta toata ziua prin sediul din Modrogan" si "unul dintre apropiatii lui Vasile Blaga". In rechizitoriul procurorilor, Petrescu nu apare oficial nici in calitate de invinuit, nici de martor. Este mentionat in treacat ca omul care ar fi aranjat si participat la intalnirea cu fostul sef de la ANV.

Iata ce au mentionat magistratii in incheierea de sedinta:

Influenta de care s-a prevalat inculpatul Florian Liviu a fost una reala, el facand demersuri la faptuitorul Marginean Radu Traian prin intermediul faptuitorului Petrescu Eugeniu, astfel ca in data de 23 septembrie 2009 invinuita Dobrescu Nicoleta a fost delegata in functia de sef al Biroului Vamal Halmeu prin ordin al sefului ANV.

  • In speta, imprejurarile rezultate din coroborarea probelor administrate[...]: confirmarea de catre inculpatul Feher a intermedierii intalnirilor si discutiilor dintre invinuita Dobrescu si inculpatul Florian privitoare la rezolvarea situatiei profesionale a invinuitei;
  • confirmarea de catre inculpatii Feher si Nitu a strangerii unor sume mari de bani de catre invinuita Dobrescu, aspecte reliefate si de catre martorii indirecti Andreica Radu si Dobrescu Viorica si nu in ultimul rand de actele de imprumut, de tranzactionare imobiliara sau de garantie, ridicate in urma efectuarii perchezitiilor domiciliare;
  • confirmarea existentei intalnirii de la Bucuresti dintre inculpatul Florian, inculpatul Feher si invinuita Dobrescu, precum si a insotirii invinuitei Dobrescu de catre numitul Petrescu Eugen la sediul ANV, (astfel cum rezulta din declaratiile acestora);
  • confirmarea existentei intalnirii de la Cluj, dintre Florian, Feher si Dobrescu, ulterior expirarii delegarii si a solicitarii facute de Dobrescu catre Florian privitoare la restituirea sumei de bani avansate (declaratiile invinuitei Dobrescu, ale inculpatului Feher si ale martorilor indirecti Andreica Radu si Dobrescu Margareta), sursa incheierea Tribunalului Satu Mare
In incheierea de sedinta se mai mentioneaza si ca Nicoleta Dobrescu s-a autodenuntat:
"Pe parcursul cercetarilor, invinuita Dobrescu Nicoleta a facut un denunt din care a rezultat ca, in cursul lunii septembrie 2009 inculpatul Florian Liviu i-a pretins suma de 130.000 euro, promitandu-i in baza aceleiasi influente pe care a spus ca o are asupra numitului Marginean Radu Traian ca il va determina pe acesta sa o delege in functia de sef al Biroului Vamal Halmeu", sursa incheierea Tribunalului Satu Mare.

Procurorii mai spun, dupa cum se mentioneaza in incheierea de sedinta ca Dobrescu Nicoleta a fost numita sefa la vama Halmeu fara concurs ci doar in urma unei intalniri cu seful ANV:
  • In data de 23.09.2009 invinuita Dobrescu Nicoleta, in urma unui interviu, care desi nu a fost anuntat legal, nu a fost sustinut un concurs, ci a fost o intalnire programata de catre inculpatul Florian Liviu prin intermediul numitului Petrescu Eugeniu, intalnire pe care inculpatul Florian Liviu i-a facilitat-o invinuitei Dobrescu Nicoleta sa o aiba cu Marginean Radu Traian. In urma acestei intalniri, in care s-au facut niste promisiuni invinuita Dobrescu Nicoleta a fost delegata prin ordin al sefului ANA, in functia de sef al Biroului Vamal Halmeu, sursa incheierea Tribunalului Satu Mare.

Eugeniu Petrescu, cel despre care spun procurorii ca a intervenit la seful ANV pentru Nicoleta Dobrescu a fost descris de presa drept un membru PDL si sponsor al partidului. Gazeta de Nord Vest sustine ca Petrescu a fost si membru in staff-ul de campanie la ultimele alegeri prezidentiale. Gazeta fost condusa pana in 2008 de senatorul PSD Valer Marian potrivit CV-ului oficial. Potrivit ONRC lsenatorul PSD apare ca detinator al 33%  din actiunile firmei care editeaza ziarul (ultima inregistrare la ONRC dateaza din 2009).

PDL a transmis un comunicat de presa in care mentioneaza ca Eugeniu Petrescu nu detine nici o functie in PDL si nu facut parte din nici un staff de campanie:

  • Pentru o corecta informare a opiniei publice, precizam ca domnul Eugeniu Petrescu este membru simplu al Partidului Democrat Liberal, nu detine si nu a detinut nicio functie in partid, la niciun nivel, si nu a facut niciodata parte din vreun staff de campanie al PDL sau al vreunui candidat sustinut de partid.

Comunicat de presa PDL_10 februarie 2011

Iata ce mentioneaza procurorii si magistratii despre Eugeniu Petrescu:
  • [...]Invinuita Dobrescu Nicoleta, in urma unui interviu, care desi nu a fost anuntat legal, nu a fost sustinut un concurs, ci a fost o intalnire programata de catre inculpatul Florian Liviu prin intermediul numitului Petrescu Eugeniu, intalnire pe care inculpatul Florian Liviu i-a facilitat-o invinuitei Dobrescu Nicoleta sa o aiba cu Marginean Radu Traian. [...]
  • Influenta de care s-a prevalat inculpatul Florian Liviu a fost una reala, el facand demersuri la faptuitorul Marginean Radu Traian prin intermediul faptuitorului Petrescu Eugeniu, astfel ca in data de 23 septembrie 2009 invinuita Dobrescu Nicoleta a fost delegata in functia de sef al Biroului Vamal Halmeu prin ordin al sefului ANV. [...]
  • Confirmarea existentei intalnirii de la Bucuresti dintre inculpatul Florian, inculpatul Feher si invinuita Dobrescu, precum si a insotirii invinuitei Dobrescu de catre numitul Petrescu Eugen la sediul ANV, (astfel cum rezulta din declaratiile acestora)

Faptul ca banii ajungeau la un partid (PDL, dupa cum relateaza presa citand surse judiciare) este si unul din motivele pentru care magistratii au decis sa incuvinteze arestarea preventiva a omului de afaceri Liviu Florian si celorlalti co-inculpati. Iata motivarea magistratilor:
  • Pericolul concret pentru ordinea publica este reprezentat de imprejurarea ca activitatea infractionala retinuta in sarcina inculpatilor este una complexa, fiind implicate mai multe persoane, avand un mod de operare organizat si prestabilit, axat pe realizarea unor fapte de coruptie constand in promisiunea si incercarea rezolvarii obtinerii unor functii de conducere in structura autoritatilor vamale, in schimbul unor sume de bani, prin folosirea unor influente exercitate pe criterii politice asupra sefului ANV.
  • In conditiile in care astfel de activitati ilicite tind sa devina un fenomen infractional de amploare, ceea ce determina o reactionare energica din partea statului pentru a stopa declansarea ori extinderea fenomenului infractional, precum si pentru a inlatura sentimentul de insecuritate si de lipsa a disciplinei de drept care ar putea fi creat in randul comunitatii, care in lipsa unei sanctionari prompte din partea autoritatilor ar avea reprezentarea ca impotriva unor inculpati suspectati de savarsirea unor fapte grave nu se intreprind acte de coercitie.
  • Totodata solicitarea unor sume atat de mari, 130.000 Euro respectiv 300.000 Euro, in numele si pentru un partid politic si un sef de institutie, lasand sa se inteleaga ca delegarea si numirea intr-o functie publica se face doar pe criterii politice si nu de competenta, este de asemenea in masura sa provoace in randul opiniei publice un sentiment de insecuritate si neincredere in institutiile statului.
Judecatorii Curtii de Apel au confirmat sentinta Tribunalului Satu Mare. In fata magistratilor Liviu Florian a declarat o legatura sentimentala: “Eu nu am pretins niciodată că aş cunoaşte pe cineva. Cum aş putea face trafic de influenţă?', a declarat acesta. Pe doamna Nicoleta Dobrescu a precizat că a cunoscut-o în toamna anului 2009, că ea face parte din anturajul fiicei lui, singura sa culpă pe care şi-o asumă vizavi de aceasta fiind 'o relaţie absolut nepotrivită ca între bărbat-femeie".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























7774 vizualizari

  • -17 (31 voturi)    
    intrebare (Joi, 10 februarie 2011, 19:32)

    man [anonim]

    Unde sint oare zmeii basescieni,psd-ul si pnl sint de vina sigur pentru tot ce vad eu aici
    • +10 (14 voturi)    
      De ce te grabesti? (Joi, 10 februarie 2011, 19:51)

      mvm [anonim] i-a raspuns lui man

      Sa nu spui hop,pana nu sa'i santu'.
      • +1 (3 voturi)    
        Basescu vs Blaga (Vineri, 11 februarie 2011, 7:12)

        niculita30 [utilizator] i-a raspuns lui mvm

        Dupa ce Blaga a indraznit sa-l contrazica pe Basescu spre a candida la conducerea partidului iata efectul !( Stolojan &Roman reloaded -s-a folosit patentul bulgaresc }.
        • +6 (8 voturi)    
          Filiera PNL-PSD in mafia din vami (Vineri, 11 februarie 2011, 10:04)

          Blaga, Tariceanu, Nastase: nasii sistemului [anonim] i-a raspuns lui niculita30

          Una dintre filierele mafiei din vami duce la Butnaru Iulian, actual lider PNL.
          A fost director general al vamilor intre 1998-2001 si apoi sef adjunct la ANV intre 2005-2007.
          Acum el supravegheaza la ANV ''tranzitul si produsele accizate''. Numele sau e pomenit de seful sindicatului ProLex in legatura cu protectiile politice ale mafiei din vami.

          Conexiunea e dinspre Nini Sapunaru, deputat PNL si notoriu ''nas'' al vamilor, a fost director general al vamilor.
          Sapunaru si Butnaru sunt amandoi din Vrancea, Sapunaru fiind liderul PNL in zona.

          Omul lui Iliescu de la PSD e Theodor Anton, un vechi apropiat atât al lui Gelu Ştefan Diaconu, sef ANV acuzat de Basescu si protejat de Tariceanu.

          Gelu Stefan Diaconu din 1997 pana in 2001 a fost director general adjunct al ANV. După alegerile din 2000, Diaconu a fost păstrat de PSD într-un post cheie, acela de director general adjunct al Direcţiei generale de soluţionare a contestaţiilor din Ministerul Finanţelor Publice. Numit şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor în 2 februarie 2005 de premierul Tăriceanu.

          Theodor Anton, seful biroului vamal ''antrepozite'' este vameşul pus sub învinuire pentru evaziune fiscală în afacerea contrabandei cu afişele lui Ion Iliescu din campania electorală din 1996.

          Ionut Popescu, ministru de finante, a incercat sa inlature din conducerea vamilor grupul PSD-PNL Anton-Butnaru-Diaconu, dar cel dat afara a fost..ministrul Popescu.

          Se pare ca toate marile partide aveau oameni in conducerea vamilor, pusi acolo sa protejeze contrabanda si evaziunea fiscala in vederea obtinerii de surse de bani pentru partide si campaniile liderilor politici.

          In august 2010, la propunerea lui Basescu, CSAT a luat o decizie secreta incepand o ampla operatiune de dezmembrare a gruparilor politico-mafiote din vami.

          Pierderile statului provocate de aceste ilegalitati sunt estimate a fi anual de ordinul a 10 miliarde de euro minim, suficient pentru a elimina deficitul bugetar si a plati pensiile !!
          • +2 (4 voturi)    
            uau.. si eu credeam ca suntem doar fraieri pe aici (Vineri, 11 februarie 2011, 11:07)

            marius [anonim] i-a raspuns lui Blaga, Tariceanu, Nastase: nasii sistemului

            dar se pare ca ma insel... se scriu comentarii si cu adresa precisa, fara injurii, fara varani , fara porumbaci, fara baseli, fara ciocboc, fara irealitati, fara anateme....

            aceste mesaje serioase ma pun mai mult pe ganduri....
        • +3 (5 voturi)    
          oare? (Vineri, 11 februarie 2011, 10:14)

          pehash [utilizator] i-a raspuns lui niculita30

          poate fi:
          1. base vrea sa scape de blaga
          2. pur si simplu o coincidenta fericita ca base a arestat mosneagul ala care a fost fotografiat cu blaga.
          3. divide et impera - psd isi pune fituicile de partid sa faca legaturi care nu exista in speranta ca va destrama coalitia de la putere. mosneagul a cotizat la pdl si in campania din 2004, deci facea bani si sub guvernul nastase.

          Jos palaria in fata DNA-ului si a celor care ii tin spatele lui Daniel Morar (Kovesi & Base). Din nou a dovedit ca poate sa aresteze corupti psd si pdl la gramada. Sa speram ca de data asta justitia va fi mai eficienta.
          • 0 (0 voturi)    
            raspuns (Vineri, 11 februarie 2011, 13:14)

            Lena [anonim] i-a raspuns lui pehash

            ca raspuns la cele 3 puncte suntem intrutotul de acord cu punctul numarul 1, care rezida clar din exponeul evenimentelor.
            Referitor la DNA nu ne pronuntam, nu avem date daca vor ajunge pana la pct 1.
        • 0 (0 voturi)    
          vad ca te pricepi (Sâmbătă, 12 februarie 2011, 2:17)

          panfilache [anonim] i-a raspuns lui niculita30

          poti sa ne spui ce carte tine dl. vasile shpaga in mana ?
          o fi codul vamal, regulamentul vamilor, statutul politistului sau, statutul aliantei "jb" ?!
    • +21 (31 voturi)    
      Mai taci mah, postacule... (Joi, 10 februarie 2011, 20:03)

      samurai [utilizator] i-a raspuns lui man

      ai vazut tu de 20 de ani in Romania ca s-au mai facut arestari de polititsti si vamesi, cu sutele, ca acum? Nu pricepi ca era (si mai este,probabil) un sistem de tip mafiot, f. bine pus la punct de ani de zile si care trebuie schimbat din temelii? Toate milioanele de romani care au trecut prin vamile romanesti au avut de-a face cu aceste specimene platite din banii contribuabilului ! De ce tactu ilici, nepotu'tu bombonel,varu'tu calin, n-au facut asa actiuni in tot timpul cit au fost la putere?! Trebuie sa intelegi ca tara mai corupta ca Romania nu mai este in intreaga Europa si ca sa ne curatam ne va trebui ANI de zile de lupta SISTEMATICA ca sa scapam de tarele pe care le-am dobindit/mostenit ! Nu vezi cumetreala din viata sociala rromineasca?...El vames sau politist iar sotia magistrat, tatal fost activist iar feciorul "prosper om de afaceri", apoi fini,veri, nepoti si toate combinatiille posibile. Vrei Basescu si Boc sa se lupte cu TOATE aceste mafii locale si sa faca curatenie in 1-2 ani? Esti patetic...bleah !
      • +5 (9 voturi)    
        foarte corect! (Vineri, 11 februarie 2011, 8:46)

        prudent [anonim] i-a raspuns lui samurai

        mai adaug un detaliu IMPORTANT: casele vamesilor nu s-au ridicat in ultimele trei zile, iar banii pt. ele nu s-au adunat in 3 luni. Daca ne luam dupa datele de constrcutie si intabulare, banii GROSI au fost acumulati pana in 2009!! Acum intelegem de ce Ipo-Crinul incepe sa aprobe actiunea de curatire a vamilor!
      • -3 (5 voturi)    
        nici un cuvant despre blaga... hmmm (Vineri, 11 februarie 2011, 11:10)

        elbo [anonim] i-a raspuns lui samurai

        in toata familia prezentata, sper ca stii ca blaga este unchiasul, baselul este nasul de care nu se vorbeste niciodata, iar udrea este sora vitrega cu care poti sa te culci, nu-i asa?

        sunt toti o apa si un pamant! nu exista politicieni curati!
    • +19 (29 voturi)    
      basescu tocmai a distrus musuroiu.... (Joi, 10 februarie 2011, 20:21)

      dadan [utilizator] i-a raspuns lui man

      si tu vii cu aberatii de-astea....pai eu ma astept ca Nastase de mana cu Ponta si cu pacaliciul de Crin sa faca front comun si sa apere vamesii de dosarele politice ce le-a inscenat Basescu....ce vile, ce masini de lux, ce averi ....doar stie toata lumea ca sunt niste bieti bugetari cu salarii micsorate....ti se rupe inima....
      si btw , daca buldogul de Blaga va pica sa stii ca basescienii o sa salute traznaia....PDL-ul este tinut pe linia ideologica de Monica Macovei , Cristian Preda , Sever Voinescu, Valeriu Stoica dar in nici un caz de Blaga care este vazut ca un baron din vechea garda....corespondentul lui Mitrea din PSD insa cu o imagine mai buna (se pare ca nu pentru mult timp).....
      • +18 (26 voturi)    
        Inca nu l-a distrus (Joi, 10 februarie 2011, 21:08)

        IC Breteanu leberalul socialist si conservator [anonim] i-a raspuns lui dadan

        Doar l-a agitat. Basescu singur nu poate distruge toata mizeria din tara asta. Meritul lui e imens si asta merita subliniat. Numai postacii uslasi nu-l recunosc. Ei sunt doar niste bieti propagandisti trimisi de stapanii lor sa faca galagie pe forumuri.
      • -5 (19 voturi)    
        pardon (Joi, 10 februarie 2011, 21:47)

        vlad [anonim] i-a raspuns lui dadan

        Postacule, care e linia ideologica a pedeleului ? daca exista asa ceva, ar fi bine sa le-o spui si lor, nu de alta dar cu siguranta nu o cunosc. iar faptul ca basescu face chestia asta acum, e doar pentru ca sunt lupte in pdl. ce l-a impiedicat sa o faca acum 5 ani ? foarte bine ca se intampla, dar e doar un efect al luptelor interne, putea sa nu fie nimic.
        • +5 (15 voturi)    
          ca intre postaci.... (Joi, 10 februarie 2011, 22:01)

          dadan [utilizator] i-a raspuns lui vlad

          vezi discursurile politice ale celor enumerati in postul meu si poate pricepi si tu ceva.... si PDL are baroni si oameni de afaceri care nici nu stiu ce e aia linie ideologica insa nu inseamna ca nu are si oameni de valoare, de cultura care inca mai au principii altruiste......nu e perfect insa daca te uiti peste gard la Uniunea Sovietica Liberala te cutremuri de cata rautate , prostie , demagogie combinata cu infantilism gasesti..... deocamdata este singurul partid in care s-au mai refugiat cativa oameni de calitate si care mai dau speranta....
          • -2 (2 voturi)    
            DADANE, ESTI PE ALTA LUME! (Vineri, 11 februarie 2011, 13:52)

            Stefan M [anonim] i-a raspuns lui dadan

            Care sunt oamenii aia de cultura din PDL ?
            Udrea, Hoara, Boureanu ...etc, etc. In PDL sunt numai indivizi fara cap, slugoi semianalfabeti, dornici si ei de un os de ros. Au distrus tara cu incompetenta lor.Vrei sa faci ceva pentru tara asta ? Cere sa plece urgent de la conducere cu totii. Orice amanare va avea consecinte amare ,atat pentru ei cat si pentru romani. Asta-i solutia imediata. Oricine ar veni la conducere sunt mai buni decat acestia.
        • +10 (20 voturi)    
          pai... (Joi, 10 februarie 2011, 22:01)

          AK-47 [utilizator] i-a raspuns lui vlad

          Cine era la putere acum 5 ani ? Nu era PNL in frunte cu Motocicleanu` ? Sau ai uitat, ca dupa ce au pus mana pe putere cu ajutorul PDL-ului, au rupt alianta si i-au bagat pe portocalii in opozitie ?

          Uitam asa repede, o istorie atat recenta ?
        • +11 (15 voturi)    
          @vlad (Joi, 10 februarie 2011, 23:07)

          coco [anonim] i-a raspuns lui vlad

          Mai schimba si tu o virgula ceva, aceste lucruri le-a spus si tov crin ,cu o gura inclestata. Sau,...crine , tu esti?
        • +3 (5 voturi)    
          stii sau te faci ca stii? (Vineri, 11 februarie 2011, 8:49)

          bula [anonim] i-a raspuns lui vlad

          de cand e permisa infiltrarea sub acoperire? mai uita-te prin codul penal poate intelegi ca instructorul tau de partid te intoxica sistematic! Cine era sef al vamilor in 2005 pana in 2008? cumva PNL? casele vamesilor s-au construit in 2010 sau in 2008, 2009 cu bani adunati in 2006-2008?
        • +1 (1 vot)    
          mafia din vami (Vineri, 11 februarie 2011, 13:32)

          tara [utilizator] i-a raspuns lui vlad

          Basescu nu a facut-o acum 5 ani pentru ca nu a avut cu cine.Nici acum nu folosit 2 si1/4.Prietenul vostru Constantinescu cum era sa se trezeasca cu tigarile dela tigareta I si II la Izvorani?Noroc cu Zoe Petre.Constantinescu dece nu a luat nici o masura?Coruptia din vami dateaza din 1990 ce l-a imnpiedicat pe Iliescu sa lupte impotriva ei? Bravo Base!
      • +3 (5 voturi)    
        Blaga sa se retraga! (Vineri, 11 februarie 2011, 9:34)

        AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui dadan

        Blaga, Videanu si Berceanu sa faca bine si sa-si ia gandul de la sefia PD-L, ca doar nu o sa ajunga Blaga, bagat pana peste gat in noroiul asta de la vama, seful PD-L!
        S-ar duce tot partidul de rapa atunci!
    • -4 (12 voturi)    
      Stai domle asa... (Joi, 10 februarie 2011, 21:08)

      Nu, Nu, NU... [anonim] i-a raspuns lui man

      stai ca nu m-am prins, e omu lui Blaga sau omu lui Falca, hai va rog eu, nu mai induceti cititorii in eroare!
    • +1 (1 vot)    
      DNA (Vineri, 11 februarie 2011, 14:48)

      voltaren [utilizator] i-a raspuns lui man

      ca sa si intelegi, iti amintesc ca aparatura de inregistrare a fost montata asta vara, cand ministru de interne era Blaga. Ai observat cat de politicosi devin domnii Antenescu si Ponta ,atunci cand vorbesc cu dl. Blaga?
    • 0 (0 voturi)    
      da (Vineri, 11 februarie 2011, 21:42)

      panfil [anonim] i-a raspuns lui man

      mita a fost politica guvernamentala pe timpul lui bombo multe case cos de oo.
      vezi acuzatiile cu autorizarea duty free shops pe aeroportul din otopeni.
      acu, ca'ti raspunsei la una, raspunde si matale la una: vamesii si politistii care cereau lefuri si respectarea demnitatii, care dadeau cu sepcile de asfalt si strigau lozinci la cotroceni, sunt rude, apartin aceleaiasi caste cu cei prinsi. prinsi pana acum. ca se pare ca actiunea deabia incepura...
      deci, ca sa nu uiti, repet, vamesii si politstii astia aratau deshtu mare in piata viktoriei ?
  • +17 (19 voturi)    
    mafie securisto-sri-sta (Joi, 10 februarie 2011, 19:52)

    secuianu' [anonim]

    Nici nu va dati seama ce general este Eugeniu Petrescu!
    Ca el, in mai toate structurile sunt ,,amplasati'' astfel de observatori/controlori/STRATEGI.
    ,,Am fost si nici nu stiti ce vom fi!''
    V-am facut de 20 de ani....oricare dintre acesti Petresti o poate spune! Din pacate, o sa o spuna si peste 20 de ani!
    Aceasta este Romania postdecembrista!
    Tinerii de azi habar nu au cum si cat sunt manipulati incepand de la iluzia libertatii!
    Mai bine...lasa!
    • +13 (15 voturi)    
      de acord !excelenta postare cu mos Complot (Joi, 10 februarie 2011, 20:11)

      Eneas [anonim] i-a raspuns lui secuianu'

      acest batranel securist inofensiv,care se prelinge pe perete la trecerea vreunui sef,pensionar fara sa fi avut in viata vreo ocupatie precisa,om de incredere,purtator de valize cu bani ,sunt pline coteriile de partid!*apropiat* a lui Blaga?? solidul om de stat, cum e descris de criticii lui Basescu,care se imprumuta de bani de la Verestoy ?! de ce solid? ca a pus botul si dusmanii lui Basescu o stiu .....
  • -1 (19 voturi)    
    BRAVO SI IAR BRAVO (Joi, 10 februarie 2011, 20:11)

    HESS [anonim]

    HOT.NEWS.Cred ca santeti cei mai impartiali dintre toti.,presa si TV.
    Mai cenzurati voi cate un comentariu dar se mai trece cu vederea.In final exista niste reguli.
    Acum pt toti cei care va aparatii alesii.PNL-isti,PSD-isti PDL-isti.,TREZITI-VA.Sant la fel de buni si unii si altii.
    • +13 (19 voturi)    
      Ce vorbesti taica? (Joi, 10 februarie 2011, 20:39)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui HESS

      E vreun PDL-IST acuzat de procurori ca a luat spaga? Vezi ce zice mai bine liderul Prolex, Linca, despre spaga din vami si ca totul e regia lui Nini Sapunaru si banii se duceau la campania lui Crin Antonescu. A fost aseara pe 10TV.
      Bati campii. Nu toti sunt la fel, asa cum tu esti un prost ca sustii securistii si comunistii iar eu pentru ca ma gandesc si la copii mei tin cu PD-L care face razii ce nu s-au mai vazut si sunt destept.
      Capisci?
      • +12 (12 voturi)    
        Toata lumea stie cine e HESS (Joi, 10 februarie 2011, 21:00)

        Sandu [anonim] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        Un tovaras bolsevic care viseaza colhozuri si nationalizari. Intelege-l, a suferit un soc puternic dupa disparitia idolului sau, Nicolae Ceausescu. Chiar daca si-a inlocuit fostul idol cazut cu un altul (Ion Iliescu), cel care i-a ucis primul idol, a luat teapa si cu asta.
        • -5 (7 voturi)    
          Pesemne tu esti (Joi, 10 februarie 2011, 21:30)

          HESS [anonim] i-a raspuns lui Sandu

          Toata lumea.
      • -8 (12 voturi)    
        Iti multumim... (Joi, 10 februarie 2011, 21:03)

        io [anonim] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        ca ne-ai deschis ochii. Muream prosti daca nu ne luminai tu, postacule. Auzi la el, "ma gandesc la copii mei". Cand faci asta, inainte sau dupa ce treci pe la casieria PDL?

        Sau esti doar un prost caruia ii place sa manance rahat?
      • -4 (10 voturi)    
        Da ai tai sant (Joi, 10 februarie 2011, 21:27)

        HESS [anonim] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        Fete mari pesemne.Ai tai ca eu nu sant asa naiv ca tine sa cred in politicienii romani fie ei de orice culoare.Deci nenea e APOLITIC.Nu suport ca cineva care pe fata se cearta pe din dos se pupa.Sant uniti cu ata jafului fie ca-ti place fie ca nu.Raziile fara finalitate sant ca apa chioara.Ce dracu ma parca santeti copilasi de 4-5 anisori care se bucura cand vad ca lupul cel rau a fost prins dar i se da drumul pe din dos.Ce mai rad de voi politicienii.
    • +1 (7 voturi)    
      Noi suntem treji. (Joi, 10 februarie 2011, 21:00)

      Constantin [anonim] i-a raspuns lui HESS

      Cei care se perinda pe la putere sunt adormiti de spagile primite.
  • +4 (8 voturi)    
    se poate (Joi, 10 februarie 2011, 20:24)

    Adi [anonim]

    Blaga, un cappo, are sansa s-o bage pe maneca. Incredibil dar adevarat.
  • +6 (10 voturi)    
    INTIXICARE PSD (USL) (Joi, 10 februarie 2011, 20:30)

    Doboritorul de Bizoni [utilizator]

    gazeta de nord vest are credibilitatea pe care i-o da PSD Satu Mare - din 2002 faceau jocurile mediatico-ontoxicante ale acestui partid. Blaga este bandit transpartinic - insul daca plang toti pesedistii si penelistii de bine. nu-i de mirare ca pesedeaua moarta in cotet acuma vrea sa arunce mita in curtea "stafului de campanie prezidentiala", adica catre Traian Basescu. perfid lucreaza USLasii!
    • 0 (2 voturi)    
      E CLAR CA BLAGA STRANGEA BANI PENTRU PSD ! (Vineri, 11 februarie 2011, 9:02)

      MIHAI 2 [anonim] i-a raspuns lui Doboritorul de Bizoni

      Suna ca o știre din visele cele mai profunde
      ale Andreei Esca:

      ”O BUNICUTZĂ din Sascut a fost lovita
      mortal de un TZURTURE necauterizat de proprietarul (fost lucrator vamal) al unei vile impozante din acelasi oras.
      Rămasi fara protectie cei doi BEBELUSI gemeni din caruciorul purtat de BUNICUTZA au fost mancatzi ntegral de haita de DULĂI (un cocker si un pechinez) ai aceluiasi baron local - persoana controversata , care a aparut ca martor si in scandalurile ”Valiza paișpe” si ”Tzuica pentru VIPuri.
      Victimele au fost transportate la Viena cu elicopterul Smurd , iar acum sunt in afara oricarui pericol- asa cum ne transmite in continuare de pe trotuaru din fata PRO TV Catalin Radu Tanase cu vestă
  • +9 (15 voturi)    
    Lucrurile se vor limpezii... (Joi, 10 februarie 2011, 20:48)

    IC Breteanu leberalul socialist si conservator [anonim]

    Regele este PNL iar regina este Crina Laurentia Georgeta, fosta candidata la prezidentiale, in poseta careia se duceau banutii de la vami. Pajii? Dan Radu Rusanu si Nini Sapunaru.
    Cat despre celelalte partide... Nu mare diferenta. PSD insa conduce detasat cu vama de la Constanta. PDL au si ei sifoanele lor dar nu atat de semnificative.
    Rezumand... Crina sa nu fie atat de linistita. Dar nici clona sa Ponta.
  • +11 (13 voturi)    
    ... (Joi, 10 februarie 2011, 20:53)

    sdajkviuqce [utilizator]

    Pentru a-si impune caracterul prezumtiv imaculat PDL trebuie sa se debaraseze de proprii moguli. Bravo DNA! Vreau impartialitate indiferent de partid. Coruptia e peste tot, dar combaterea ei depinde doar de vointa celor care ne conduc... si nu prea vad de unde vointa si din partea USL. Politic e un joc murdar. Cu adevarul poti cuceri lumea indiferent de cat de acerba e lupta. Succes Traian Basescu!
  • +8 (14 voturi)    
    Blaga... Blaga (Joi, 10 februarie 2011, 21:22)

    nelu [anonim]

    Mi-ar place sa se stranga latul in jurul lui Blaga. Cat a fost Blaga ministru de interne nu a facut nici o reforma, doar bla bla-uri. Imi place sa cred ca Blaga a fost in spatele acestor chesti. Nu ma intelegeti gresit. Am un mare respect fata de Basescu si fata de reforma pe care incearca sa o faca, dar am o presimtire ca Blaga a invartit multe chesti cat a fost ministur de intrerne. As vrea ca cu acest scandal sa il vad ddoar un membru simplu al PD chiar si dupa congrenul PD. Nici nu vreau sa ma gandesc cum va arata PD-ul daca va ajunge presedintele PD.....
    • -7 (17 voturi)    
      baSECu, baSECU... (Joi, 10 februarie 2011, 21:33)

      ghita supa [anonim] i-a raspuns lui nelu

      domle' daca ai asa mare respect pentru baSECU de ce nu te intrebi de unde are familia lui atata purcoi de bani? ai? din anticoruptie cred io! sa traiesti asa cum meriti!
      • +7 (15 voturi)    
        unde vezi tu purcoi? (Joi, 10 februarie 2011, 21:54)

        dadan [utilizator] i-a raspuns lui ghita supa

        un simplu vames il face pe Base la portofel din mers.....de ce nu te intrebi de unde are felix si Vantu atat de multi bani incat isi permit sa dezinformeze la scara larga si sa mai si plateasca cate o gasca de postaci pe toate forumurile.....intelegi ce vreau sa spun....
        • -2 (2 voturi)    
          vile, masini, conturi (Vineri, 11 februarie 2011, 9:46)

          eol [anonim] i-a raspuns lui dadan

          si sa nu uitam ca Base a fost bugetar toata viata!
          Adica, vorba lui, e ”asistat social”!
      • +6 (10 voturi)    
        Exact! (Joi, 10 februarie 2011, 22:21)

        aac [utilizator] i-a raspuns lui ghita supa

        De unde au Felix și Vîntu bani să vă plătească pe toți? Încă n-a ieșit tot rahatul la iveală. Mai aveți puțină răbdare. Urmează judecătorii lu pește.

        Nu vă rabde pămîntu!!
      • -1 (3 voturi)    
        bani... (Joi, 10 februarie 2011, 22:23)

        nelu [anonim] i-a raspuns lui ghita supa

        Chiar nu ma intereseaza de unde are atat purcoi de bani... Nu e treaba mea ce are vecinul in curte. Nu sunt genul de persoana care sa doreasca sa moara capra vecinului pentru ca a mea a murit. Daca are sa fie fericit. Din cauza asta suntem o natie corupta si vai de capul nosturu pentru ca intodeauna ne uitam in curtea vecinului si murim de invidie. Totusi ca m-ai intrebat de une au banii ma gandesc ca probabil din cauza notorietatii pe care o are ca si presedinte familia lui primeste suficiente oferte de la companii mari pentru a lucra pe bani buni, ceea ce nu e un lucru rau sau corupt. Oriunde in lumea asta copiii de presedinti sau familia fac bani di cauza notoritatii numelui. Ex sunt angajati de firme sa faca reclame pe bani multi, sau sunt agngajati de firme doar ca si reprezentare in fata altor firme... etc Asta se numeste Marketing is este acceptat in orice societate. Cum ar fi ca o imensa sa angajeze copiii prsendintelui pentru a-si face imageine si ar primi salariul 500 Euro pe luna... nu ti se pare ca ar fi aiurea? E normal ca notorietatea sa iti aduca bani din Marketing.
    • +4 (6 voturi)    
      Esti naiv... (Joi, 10 februarie 2011, 23:42)

      Andrei [anonim] i-a raspuns lui nelu

      planul asta de atac pentru eliminarea coruptiei din vami a fost stabilit in vara 2010 in CSAT, Blaga a fost unul din promotorii planului... nu el va cadea.. care stia tot.. ci toti aceia care nu erau informati de plan.. pune-ti naiba mintea la contributie...
  • +7 (9 voturi)    
    Genial (Joi, 10 februarie 2011, 22:06)

    Cristianul [utilizator]

    Stau si ma gandesc asa cum poti sa castigi in Romania capital electoral.
    1.Lovesti unde este omul sensibil la banii , tai finantarea partidelor (USL , PLM etc)
    2 Atragi voturi de partea ta (uite ca astia fac ce alti nu au facut)
    3 Fortezi atentia tutuor catre altceva (manipulezi)

    Sunt toti niste mere stricate numai ca unii nu mai au ce pierde .Basescu nu mai poate candida la un nou mandat , pe Boc nu mai are cine sa il puna priministru .Totusi au putere de caracter si cred ca doresc macar o viata mai buna amaratilor de romani .
  • +3 (3 voturi)    
    MITA (Joi, 10 februarie 2011, 22:54)

    bogdan [anonim]

    Foarte tare treaba cu vamesi

    dar cu politisti de la circulatie care inchid ochi la incalcarea regulilor cu circulatia ale camioanelor de mare tonaj care tranziteaza in jurul santierelor ...cand discutati ca si acolo se percep "comisioane intre 100-si 300 de lei(NOI!) ...pe astia cine ai numeste si cat cat se da spaga pentru un post de gabor de circulatie

    Intmplator fiind imbracat in salopeta am fost orita de un asemenea specimen pe numele lui Stuparu Florin, pentru o greseala minora pe care am recunoscut-o si pentru am platit fara sa clipesc amenda peloc.

    Specimenul a fost pur si simplu indignat ca platesc ca "prostul" amenda fara negociez, incat de scarba a "lasat" de la el si nu mi-a mai dat punctele de penalizare de permis aferente amenzii.

    ALO domnii de la IGP, planul la amenzi pentru pietoni nu se realizaza in mod real si dupa modelul susmentionat

    ALO DNA baieti de la tind sa devina niste "gainari" fata de baieti destepti de la circulatie.

    SIC

    qed
  • +5 (5 voturi)    
    PDL in anii '90 (Vineri, 11 februarie 2011, 1:35)

    Marcel [anonim]

    "Potrivit surselor HotNews.ro, Petrescu este simplu membru PDL inca din anii '90"

    Oameni buni, in ce an s-a infiintat PDL de e nenea asta membru din "anii '90"?
    • +3 (3 voturi)    
      buna asta! (Vineri, 11 februarie 2011, 9:44)

      vio [anonim] i-a raspuns lui Marcel

      oare cum le-a scapat porumbelul asta?
    • 0 (0 voturi)    
      la voi la partid nici atata nu se stie? (Vineri, 11 februarie 2011, 11:40)

      scolit [anonim] i-a raspuns lui Marcel

      anii '90 inseamna de la 1990 la 1999. !!! Tu esti ignorantul sau instructorul tau de partid?
  • +1 (3 voturi)    
    Eugen Petrescu (Vineri, 11 februarie 2011, 1:48)

    madalinapostol@yahoo.com [anonim]

    Eugen Petrescu este un om in varsta care este foarte bolnav. Sa-l faci pe asta care locuieste intr-un bloc din Ferentari "regina mafiei din vami" este cea mai mare prostie sau manipulare posibila.
  • +10 (12 voturi)    
    Basescu loveste necrutator in mafia multicolora (Vineri, 11 februarie 2011, 2:31)

    zexe [anonim]

    Nimic nu iarta. Este de nezdruncinat si are de partea lui populatia de buna credinta.
    De cate ori l-ar fi invins structurile pe Constantinescu pana acum? Hai, dati un multiplu!
    Alinata lui iliescu-Voiculescu tremura de teama ca marinarul le sparge conductele de tip Catalin Voicu si se pregatesc de gherilla urbana.
    • -2 (2 voturi)    
      . (Vineri, 11 februarie 2011, 10:20)

      un_om_de_cal [utilizator] i-a raspuns lui zexe

      "Nimic nu iarta." *

      * - in afara de Ridzi, Pasat, si probabil altii din greii PDL.
  • 0 (0 voturi)    
    Pe cand RITZI, PASAT & CO. (Vineri, 11 februarie 2011, 4:34)

    nutiaputii [utilizator]

    Pe cand RITZI, PASAT & CO.? Secolul asta ?
    • +2 (2 voturi)    
      Coruptia transpartinica, (Vineri, 11 februarie 2011, 10:04)

      cetatean [anonim] i-a raspuns lui nutiaputii

      daca aseara urmareai la TVR pe Daniel Morar , ai fi aflat ca si dosarul lui Adrian Nastase nu poate fi trimis la instanta,intrucat este blocat in parlament .Si cata vechime are asta !
      • 0 (0 voturi)    
        cine are majoritatea? (Vineri, 11 februarie 2011, 11:19)

        typy [anonim] i-a raspuns lui cetatean

        stii cumva?
  • 0 (0 voturi)    
    hmm (Vineri, 11 februarie 2011, 9:14)

    c [anonim]

    Nici Pasat nu face parte?
  • +2 (2 voturi)    
    Dictatura (Vineri, 11 februarie 2011, 9:48)

    Trojan.H [utilizator]

    Interesanta dictatura asta, cu cit e mai a dracu cu atit ma simt mai liber.
  • 0 (0 voturi)    
    dovada, vrem dovada (Vineri, 11 februarie 2011, 14:50)

    mnl [anonim]

    unde sint papornitele cu tuica si caltabosi?
  • 0 (0 voturi)    
    Scurta caracterizare... (Vineri, 11 februarie 2011, 18:38)

    robin [anonim]

    Fiul unui vames merge la tatal politist al prietenei sale s-o ceara de sotie. Tatal fetei, politistul, zice ca nu-si da fata decat unui baiat care are Mercedes si vila cu trei etaje.
    Baiatul se intoarce la tatal sau si-i spune conditiile politistului. Vamesul catre baiat:
    - Cu Mercedesul ne descurcam. Vindem unul dintre Rolls Royce-urile noastre si iei niste Mercedesuri pentru draguta ta. Da' cu vila de trei etaje ii mai dificil. Vezi, poate-l convingi pe viitorul tau socru sa nu insiste sa daramam 2 etaje de la vila ta cea noua...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by