DNA a clasat acuzatiile fata de fostii ministri Ecaterina Andronescu, Mihai Tanasescu, Serban Mihailescu, Dan Nica, Adriana Ticau si Alexandru Athanasiu in dosarul Microsoft: Faptele s-au prescris / Clasare si pentru Daniel Funeriu

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 1 februarie 2018, 19:25 Dosare Anticoruptie


Ecaterina Andronescu
Foto: Hotnews
Fostii ministri Ecaterina Andronescu, Mihai Tanasescu, Serban Mihailescu, Dan Nica, Adriana Ticau si Alexandru Athanasiu au scapat de acuzatiile formulate impotriva lor de procurorii DNA in dosarul licentelor Microsoft, deoarece faptele s-au prescris. Si pentru Daniel Funeriu s-a dispus solutia clasarii, deoarece nota semnata de acesta "nu era de natura sa produca efecte juridice", arata DNA, intr-un comunicat publicat joi.

Astfel, potrivit sursei citate, in data de 8 ianuarie 2018, procurorii au dispus solutia clasarii fata de Ecaterina Andronescu, Mihai Tanasescu si Serban Mihailescu, intrucat in cazul infractiunilor retinute in sarcina lor (constand in initierea, avizarea cu nerespectarea prevederilor legale a unor hotarari de guvern, in perioada 2000- 2004, prin care erau favorizate anumite firme in contextul mentionat mai sus) s-a implinit termenul de prescriptie a raspunderii penale.

Aceeasi solutie a clasarii s-a dispus fata de Mihai Tanasescu pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si spalarea banilor, constand in faptul ca in perioada iunie 2003 - noiembrie 2004, ar fi pretins si primit de la Florica Claudiu Ionut si de la o alta persoana, prin intermediari, sume de bani provenind din incasarile firmei Fujitsu Siemens Computers, ca urmare a derularii contractului de licentiere Microsoft. Astfel, in contul unei persoane din familia ministrului, a fost transferata suma de 82.000 euro, din contul unei firme din Liechtenstein. Din cercetarile efectuate a rezultat ca firma din Liechtenstein este controlata de unul din intermediari, care la randul lui a primit bani de la o companie alimentata exclusiv cu fonduri obtinute de Fujitsu Siemens Computers.

In cazul lui Serban Mihailescu s-a mai dispus solutia clasarii fata de alte fapte, intrucat in cauza nu au rezultat probe din care sa reiasa ca, in baza influentei pe care ar fi avut-o, a asigurat incheierea unui contract de inchiriere licente IT in conditiile propuse de firma Fujitsu Siemens Computers si derularea acestuia in bune conditii. De asemenea nu au existat probe din care sa reiasa ca suspectul ar fi primit de la aceeasi societate foloase necuvenite (sume de bani), o parte din ele fiind virate in contul unor societati de tip off-shore cu titlu de consultanta si asistenta tehnica, potrivit comunicatului DNA.

De asemenea, in acest dosar, s-a dispus clasarea cauzei fata de urmatorii:
  • Dan Nica, ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, in perioada 2000 - iulie 2004, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, deoarece fapta este prescrisa.
  • Adriana Silvia Ticau, ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei in perioada iulie-decembrie 2004, iar anterior secretar de stat la acelasi minister, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, deoarece fapta este prescrisa.
  • Alexandru Athanasiu, ministru al Educatiei si Cercetarii in perioada 2003 - 2005, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, deoarece fapta este prescrisa.
Termenul general de prescriptie pentru infractiunea de abuz in serviciu este de 10 ani. DNA precizeaza ca, legat de aceasta infractiune, data savarsirii ultimei actiuni este 21.10.2004, data adoptarii Hotararii de Guvern nr.1778/21.10.2004, moment de la care a inceput sa curga termenul general de prescriptie a raspunderii penale (si nu de la data producerii prejudiciului efectiv, respectiv data de 15 aprilie 2009, momentul platii ultimei rate aferente contractului nr. 0115RO/15.04.2004) - Conform Deciziei nr. 18/30.01.2014 pronuntata de I.C.C.J. - Completul de 5 Judecatori in dosarul nr. 4963/1/2013 in ceea ce priveste momentul consumarii infractiunii de abuz in serviciu.

In ceea ce il priveste pe Daniel Funeriu, ministru al Educatiei si Cercetarii in perioada 2009 - 2012, s-a dispus solutia clasarii, in conformitate cu prevederile art. 16 alin. 1 lit. b din Codul de Procedura Penala ("fapta nu este prevazuta de legea penala ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege"), intrucat, considera procurorii DNA, semnarea de catre acesta a "Notei privind licentele pentru produse Microsoft utilizate de catre MECTS in scoli", nu era de natura sa produca efecte juridice, aceasta fiind intocmita in "scopul exclusiv al raportarii si al informarii cu privire la evolutia procesului de solutionare a unor probleme specifice, la stadiul implementarii documentelor de politici publice si/sau a actelor normative".

DNA mai precizeaza ca, in legatura cu faptul ca fata de unele fapte s-a dispus efectuarea urmaririi penale in personam dupa implinirea termenului de prescriptie, dar si cu privire la alte aspecte legate de modul de efectuare/neefectuare a unor acte, la data de 17 iulie 2017, procurorul sef al DNA a solicitat Inspectiei Judiciare sa faca verificari sub aspectul respectarii normelor de procedura penala de catre procurorul de caz care a instrumentat initial aceasta cauza, pentru a se stabili daca au fost sau nu savarsite abateri disciplinare din cele prevazute de Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























9396 vizualizari

  • +66 (72 voturi)    
    Tergiversati, tergiversati si faceti-i scapati. (Joi, 1 februarie 2018, 19:29)

    Plagarus [utilizator]

    In RO legea-i doar pt. " catei " ?
    • +17 (21 voturi)    
      Kati babetzica (Joi, 1 februarie 2018, 20:00)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

      A Scapat! Pentru ca Vremea a Trecut NU pentru ca babetzica nu a umblat la miere!
    • +12 (22 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Joi, 1 februarie 2018, 20:36)

      [anonim] i-a raspuns lui Plagarus

      • +6 (6 voturi)    
        Prescrierea exista peste tot (Vineri, 2 februarie 2018, 12:28)

        rcb [utilizator] i-a raspuns lui

        N-a inventat-o nici un infractor.

        Nu prescrierea ar trebui sa lipseasca, ci raspunderea procurorilor pentru magariile pe care le fac ar trebui sa existe.

        Eventuala AIA sa fie imprescriptibila.
      • +2 (2 voturi)    
        ceva nu este corect (Vineri, 2 februarie 2018, 13:24)

        ..13 [utilizator] i-a raspuns lui

        Ce legatura poate sa fie intre un penal si fiul/fiica sa??? Poate ca este - daca ii trimite sau beneficiaza de banii furati sau de alte beneficii necuvenite, dar poate sa nu fie asa si atunci de ce sa pedepsesti un membru al familiei?

        urmareste banii..

        spectaculoasa iertarea ministrului tanasescu - cu banii luati, poate chiar folositi si uite cum este acum liber si curat...

        cat despre prescriere - frumos ar fi, dar nu este - ca prescrierea sa nu se aplice in cazurile de coruptia, omoruri, tentativa de omor si cele legate de violenta si abuzuri in serviciu.

        Mai este ceva - sistemul juridic ar trebui sa se miste mai repede - si pentru acest lucru RO a primit sume importante - magistratii au fost instruiti si poate ca este bine sa fie continuata instruirea si formarea lor.

        Buna si chestiunea asta - inspectia judicara sa judece daca in dosarele respective s-a incercat tergiversarea solutionarii cauzelor... Nu stiu de ce am impresia ca raspunsul este DA.

        Nu mi se pare corect de loc ceea ce s-a intamplat in dosarul Microsoft iar rapiditatea cu care s-au incheiat acestea acum imi ridica si mai mari semne de intrebare - nimic nu este intamplator pe lumea aceasta.
    • +18 (24 voturi)    
      Da. (Joi, 1 februarie 2018, 20:44)

      soundtrack [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

      Romanii nu au vrut Punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara!
      Sa si-o ia la greu acum!
    • +12 (18 voturi)    
      Mda (Joi, 1 februarie 2018, 21:18)

      imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

      Si cand intrebi falnicii conducatori, ce zic?
      "Eu? Eu-s nevinovat! Nu ati vazut justitia cum a triumfat? Am fost acuzat? Nu!" doar ca omite faptul ca procurorii nu si-au putut sustine dosarul din cauza coruptilor care tergiverseaza.
      • +2 (2 voturi)    
        Pai procurorii... (Vineri, 2 februarie 2018, 12:32)

        rcb [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

        ... sunt incompetentii care tergiverseaza!
        • +1 (1 vot)    
          si oare cum au fost ajutati dansii? (Vineri, 2 februarie 2018, 13:29)

          ..13 [utilizator] i-a raspuns lui rcb

          ... ca sa devina atat de imcompetenti???

          Nu stiu dar ceva imi spune ca vom ajungem la aceleasi persoane din dosar ca doar nimic nu a cazut din senin peste sarmanul/sarmana care trebuia sa puna acuzarea in pagina...

          Uite cum roata se invarteste si ceea ce parea ieri uscat va deveni maine la fel ca cel de acum 2 zile, respectiv umed si murdar.
    • +5 (7 voturi)    
      va exprimati (Vineri, 2 februarie 2018, 9:18)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

      mult prea general.
      In cazul Microsoft, procurorul de caz se pare ca asteptat intai prescrierea si abia dupa aceea a actionat. Daca ancheta ar fi inceput macar cu o zi inainte de prescrierea faptelor, altfel ar fi fost coafata abramburica.
      Asta e motivul pentru care s-a cerut IJ cercetarea, pentru a stabili daca e de vina pentru aceasta intarziere sau nu.
    • +4 (6 voturi)    
      pentru ca Iorga ... Mihaela Iorga (Vineri, 2 februarie 2018, 9:31)

      Joiner [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

      https://www.petreanu.ro/dosarul-microsoft-facut-implozie/
  • -3 (45 voturi)    
    Poate ne spune Codruta (Joi, 1 februarie 2018, 19:32)

    Mekanee [utilizator]

    Poate ne spune Codruta, tot Dragnea e de vina?
    • +7 (15 voturi)    
      nu dragnea... (Joi, 1 februarie 2018, 20:56)

      liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Mekanee

      psd in general...
      ca ei au facut legea...
    • +4 (22 voturi)    
      Raspuns (Joi, 1 februarie 2018, 21:33)

      Lake123 [utilizator] i-a raspuns lui Mekanee

      Nu cred că Codruța are vre-o contribuție la asta, Dragnea însă,împreună cu toți sisținătorii lui, da da, în mod sigur,
    • +4 (16 voturi)    
      Cine? (Joi, 1 februarie 2018, 22:08)

      Lake123 [utilizator] i-a raspuns lui Mekanee

      Codruța nu cred, dar Dragnea da, prin cei care-l susțin.
    • +3 (3 voturi)    
      nu este (Vineri, 2 februarie 2018, 9:21)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui Mekanee

      exclus.
      Doar nu-ti inchipui ca din meleoanele alea de iepuroi nu s-au scurs cateva jde mii si catre, sa zicem, procurorul de caz, doar pentru o mica intarziere, aia care a permis intrarea in prescriere.
      • 0 (2 voturi)    
        esclus (Vineri, 2 februarie 2018, 12:07)

        Point [utilizator] i-a raspuns lui nahir

        adauga jde la meleoane si rotunjeste la procoror la meleon ca asta-i tarifu.
        fratica acilea au fostara bani grei.au mancatara toti,
        normal ca moare-n-fasa.

        sa nu cumva sa fi uitat codruta cumva vreun dosarel,cu care sa-i bage din nou pe toti
        amin
    • +1 (1 vot)    
      infiltrati (Vineri, 2 februarie 2018, 12:29)

      asddd [utilizator] i-a raspuns lui Mekanee

      infiltrati sunt peste tot, a se vedea cum se reia dosarul lui dracnea-peste de la zero; bla bla iesire la pensie asta s-o creada mutu :DD

      ideea e sa ii prinzi si sa ii arzi nu sa ii lasi liberi / sa dea banii inapoi sau sa se caiasca la miruit
  • +37 (39 voturi)    
    cum adica s-a prescris? (Joi, 1 februarie 2018, 19:38)

    revo [utilizator]

    Cine a impins dosarele pana la prescriere? Pentru nemernicii astia nu exista inspectie judiciara?
    • -9 (21 voturi)    
      Nu, ei sunt DNA (Joi, 1 februarie 2018, 20:18)

      newlook [utilizator] i-a raspuns lui revo

      "Cine a impins dosarele pana la prescriere? Pentru nemernicii astia nu exista inspectie judiciara?"
      ========================
      Nu, ei sunt DNA. Nu pentru asta ai iesit in piata, pentru "independenta justitiei"? Te pomenesti ca vrei ca procurorii sa raspunda, este? Esti pesedoi, este?
      • +13 (17 voturi)    
        mincinos (Vineri, 2 februarie 2018, 9:23)

        nahir [utilizator] i-a raspuns lui newlook

        micut ce esti.
        Omiti intentionat :

        "DNA mai precizeaza ca, in legatura cu faptul ca fata de unele fapte s-a dispus efectuarea urmaririi penale in personam dupa implinirea termenului de prescriptie, dar si cu privire la alte aspecte legate de modul de efectuare/neefectuare a unor acte, la data de 17 iulie 2017, procurorul sef al DNA a solicitat Inspectiei Judiciare sa faca verificari sub aspectul respectarii normelor de procedura penala de catre procurorul de caz care a instrumentat initial aceasta cauza, pentru a se stabili daca au fost sau nu savarsite abateri disciplinare din cele prevazute de Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor."

        Sau nu citesti, dar esti la fel de vina si mincinos.
      • +1 (1 vot)    
        asdd (Vineri, 2 februarie 2018, 12:32)

        asddd [utilizator] i-a raspuns lui newlook

        DNA e de vina, hotii sunt cinstiti!!! :DDDDDDDDDD

        ceapa ta :DDDD
    • -11 (19 voturi)    
      Ei sunt DNA (Joi, 1 februarie 2018, 20:41)

      newlook [utilizator] i-a raspuns lui revo

      "Cine a impins dosarele pana la prescriere? Pentru nemernicii astia nu exista inspectie judiciara?"
      ========================
      Nu, ei sunt DNA. Nu pentru asta ai iesit in piata, pentru "independenta justitiei"? Te pomenesti ca vrei ca procurorii sa raspunda, este? Esti pesedoi, este?
    • -11 (19 voturi)    
      Cine a impins dosarele pana la prescriere? (Joi, 1 februarie 2018, 23:10)

      newlook [utilizator] i-a raspuns lui revo

      "Cine a impins dosarele pana la prescriere? Pentru nemernicii astia nu exista inspectie judiciara?"
      ========================
      Nu, ei sunt DNA. Nu pentru asta ai iesit in piata, pentru "independenta justitiei"? Te pomenesti ca vrei ca procurorii sa raspunda, este? Esti pesedoi, este?
      • +7 (9 voturi)    
        Un sindrom specific (Vineri, 2 februarie 2018, 7:28)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui newlook

        Afectiunilor la cap este ceea ce te macina?
      • +7 (13 voturi)    
        ce este interesant (Vineri, 2 februarie 2018, 9:28)

        nellino [utilizator] i-a raspuns lui newlook

        este ca timp de 3 ore ai stat cu textul asta scris in notepad, urmarind cand apare si intrebandu-te in acelasi timp de ce nu apare. te-ai panicat nu-i asa? cum ai fi demonstrat ca ti-ai facut datoria?

        faptul ca l-ai postat de trei ori imi demonstreaza doua lucruri:
        - acolo de unde esti tu nu ai incredere ca netul este bun (cel mai probabil autorul articolului ti-a tinut comentariile mult timp pana le-a aprobat)
        - foamea este mare daca insisti sa postezi acest comentariu imbecil in esenta
    • +2 (4 voturi)    
      pentru ca Iorga ... Mihaela Iorga (Vineri, 2 februarie 2018, 9:28)

      Joiner [utilizator] i-a raspuns lui revo

      https://www.petreanu.ro/dosarul-microsoft-facut-implozie/
  • +43 (47 voturi)    
    pe mazare il tot amana de 10 ani (Joi, 1 februarie 2018, 19:39)

    mmmircea [utilizator]

    are 160 mil euro prejudiciu la dosar. Intre timp l-au facut scapat, iar in cateva luni survine si prescrierea faptelor.
    Asta e justitia romana, urmasa a celei ceausiste.
    • +11 (15 voturi)    
      Asta e DNA..si magistratii. (Joi, 1 februarie 2018, 21:19)

      Stef_and [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

      Facultate facuta la Goldis sau la Cantemir, Goga sau alta brambureala "universitara", doctorate la academia SRI, astia sunt "magistratii" cu salarii de 2000-5000€.
      Gunoi!
    • +7 (7 voturi)    
      of (Vineri, 2 februarie 2018, 8:01)

      csan [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

      pe mazare il amana judecatorii din Constanta ca doar il cunosc ei bine pe fostul primar, erau in accesi mocirla.
    • +1 (1 vot)    
      exact (Vineri, 2 februarie 2018, 14:49)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

      ce s'a schimbat in justitie sunt numai robele.
      ascund jegul.
      in rest, secu indica, precuroru face dosar iar judele doar da cu ciocanu'n masa.
      iar la mitica ce s'a schimbat ? nu se mai poarta vargat.
      in rest, tot doi in pat, tot la hardaul lui petrache, tot cu ciubuc la caralii...
      advocatii sunt de vina ca apara hotii. :-)
    • +1 (1 vot)    
      banii se impart cu cine trebuie (Vineri, 2 februarie 2018, 19:18)

      sareta [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

      Dovada mai buna nici ca exista ,banii se impart asa cum "trebuie".!
  • -4 (20 voturi)    
    Unde-s latraii care laudau DNA si-a (Joi, 1 februarie 2018, 19:41)

    xrogo [utilizator]

    ei conducere, acum s-au ascuns dupa tufe?
    • +3 (7 voturi)    
      Mircica,breh, banii Crescent (Vineri, 2 februarie 2018, 7:30)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

      Sunt in tune? Sau ii mananca doua fufe ale Varanului?
    • +4 (6 voturi)    
      nu te-ai (Vineri, 2 februarie 2018, 9:25)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

      saturat de cat rahat mananci?
      Ia de aici :

      "DNA mai precizeaza ca, in legatura cu faptul ca fata de unele fapte s-a dispus efectuarea urmaririi penale in personam dupa implinirea termenului de prescriptie, dar si cu privire la alte aspecte legate de modul de efectuare/neefectuare a unor acte, la data de 17 iulie 2017, procurorul sef al DNA a solicitat Inspectiei Judiciare sa faca verificari sub aspectul respectarii normelor de procedura penala de catre procurorul de caz care a instrumentat initial aceasta cauza, pentru a se stabili daca au fost sau nu savarsite abateri disciplinare din cele prevazute de Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor."
      • +3 (3 voturi)    
        A solicitat in 2017 ? (Vineri, 2 februarie 2018, 12:34)

        rcb [utilizator] i-a raspuns lui nahir

        Pentru fapte prescrise in 2014? Trei ani ce-a facut, in afara de nimic?
        • 0 (2 voturi)    
          uite, vezi (Vineri, 2 februarie 2018, 14:53)

          nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui rcb

          asta e cusurl matale, esti cusurgiu, pui prea multe intrebari.
          multumeste-te cu ce se da oficial.
          mandri ca suntem romani !
      • 0 (2 voturi)    
        Ia de aici, (Vineri, 2 februarie 2018, 15:29)

        xrogo [utilizator] i-a raspuns lui nahir

        adica exact de la sedinta integistrata, pana atunci madama din fruntea DNA nimic nu stia de dosarul acesta?
  • +28 (34 voturi)    
    Ce bine! (Joi, 1 februarie 2018, 19:57)

    Iorgovan [utilizator]

    Nu mai trebuie sa fugim in Madagascar!
    • +1 (1 vot)    
      Eu ma gandesc sa emigrez (Vineri, 2 februarie 2018, 12:09)

      BuzzBuzzard [utilizator] i-a raspuns lui Iorgovan

      in Patagonia ! Acolo cred ca nu stie nimeni de nimic !
      Eu nu inteleg ce se intampla ! Stiu ca exista coruptie in toate domeniile : economic, juridic, administratie , etc. Acum constat ca exista coruptie si in societatea civila ! NU POT SA IMI Explic cum se face cum NIMENI dintre cei care zic ca reprezinta soicietatea civila si care urmaresc toate aceste miscari , cum nu a sesizat nimeni acest lucru ? Sunt si ei CORUPTI ? Ce anume naiba s-a intamplat ? O singura procuroare poate sa ne duca de nas pe toti , toata tara ?
  • +42 (44 voturi)    
    niste borfasi (Joi, 1 februarie 2018, 20:04)

    sobolanulmik [utilizator]

    complicitati la inalt nivel,au lasat sa se prescrie faptele.Daca furau un kg de cartofi acum ieseau din puscarie
  • +13 (23 voturi)    
    fapta nu exista (Joi, 1 februarie 2018, 20:07)

    nash pandelica [utilizator]

    funeriu. asa a fost hotararea.
    daca nu se prescriau faptele, si la ceilalti ar fi fost to celebra ..fapta nema.
    caterinca aburescu spune ca in mandatul sau n'au fost cumparate licente microsoft, si totusi, a fost inculpata.

    in ultimul timp, in afara de uioreanu, vestile au fost de achitare, retrimeterea dosarelor la procurori, fapte care nu exista....
    hm.
  • +27 (39 voturi)    
    Noi suntem DNA ! (Joi, 1 februarie 2018, 20:12)

    kpopper [utilizator]

    Asta-i marea victorie a DNA ?!? Si EADS alta victorie ?
    Si cu balta Belina ce se mai aude?
    • +5 (11 voturi)    
      va ajunge la judecata (Joi, 1 februarie 2018, 20:44)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui kpopper

      dupa trecerea termendului de expirare...
      sau nu, nu va ajunge.
      putem incepe pariurile :-)
  • 0 (22 voturi)    
    bravos (Joi, 1 februarie 2018, 20:14)

    traiang [utilizator]

    Pai cum sa nu se dea PSD-eii peste cap sa macelareasca justitia cand pe unii cu fapte clare de coruptie ii scapa Ma intreb pentru asta nimeni nu raspunde din DNA si chiar sefa Ce justificare au ,au fost nameti,ploi diluviene n-a fost curent Este penibil oricum si de aici poate incepe orice manipulare !!!
  • -4 (12 voturi)    
    Scarba MAXIMA!!! (Joi, 1 februarie 2018, 20:43)

    Dan_Nemes [utilizator]

    O scarba mai mare fata de romania si fata de ce inseamna a fi roman nu am mai avut niciodata in viata mea! Imi e scarba sa fiu roman! Natie de prosti si de retardati!

    O sa renunt la cetatenie in primul moment in care voi avea ocazia!

    ABSOLUT nici o infractiune nu ar trebuie sa se prescrie!

    Cu ce rost sa mai iesi in strada? Justitia ii investigheaza dupa 10 ani de la infractiune si dureaza inca 10 sa lucreze la dosar. Penibil!!!
  • +8 (12 voturi)    
    Cum spuneam, nu exista justitie independenta (Joi, 1 februarie 2018, 20:45)

    CezarN [utilizator]

    1. O parte este sluga Vestului (cum este si cazul de fata, si EADS, si Bechtel, etc), care protejeaza interesele financiare occidentale si lovesc in companii romanesti. Astia au nevoie de demnitari corupti care, contrau nei spagi, sa le asigure comenzi. EI nu vor curatirea clasei politice, caci exista riscul sa vina la butoane si politicieni corecti care sa faca licitatii corecte.

    2. O parte este sluga mafiei pesediste, peneliste, udemeriste care protejeaza mafiotii autohtoni si demnitarii romani care ne lasa in koorul gol pe noi, platitoriide taxe. Asa au fost posibile cazuri gen Teldrum, Ghita, jaful padurilor din secuime si nu numai, etc Astia-s aia care dau cu suspendare lui Dragnea sau care l-au facut scapat pe Ghita

    O justitie independenta ar fi aceea care ar da 10-11 ani cu executare primarilor sau ministrilor corupti, ajutand astfel la primenirea clasei politice. Altfel cu 2-3 ani sau cu suspendare, ei se intorc la butoane si mai puterni, si mai bogati, si mai respectati si nu mai scapam de ei niciodata.
    AVEM ASA CEVA? Nu! Deci, despre ce vorbim?
    • +1 (7 voturi)    
      hahaha (Vineri, 2 februarie 2018, 11:29)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

      asta e statul de drept, definitia hastag: sa'i bagam la zdup ca sa primenim clasa politica.
      deci, justitia sa faca politica, sa faca ce nu pot face politicienii si votatorii patriei natale !
      pai, cum mai stam cu separarea puterilor, cu justitia nu face politica ?!
      credeam ca rolul justitiei este sa faca dreptate, sa pedepseasca vinovatii. atat.
      mai departe, este amestec in politica.
      iar anii de puscarie sunt stabiliti prin lege, nu'i scoate judecatorul din burta.
      legile sunt votate de noi, prin reprezentantii nostri, dupa dezbateri publice.
      voi va zbateti ca legile sa nu fie modificate. :-))
      • +3 (3 voturi)    
        Capse c (Vineri, 2 februarie 2018, 12:12)

        CezarN [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

        Ia sa vedem:
        Fapta funcţionarului public care, direct ori indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primeşte bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică ori de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta

        Detalii: https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-289
        --------------------------------------------
        Pai, daca legea prevede 3-10 ani, inteleg sa-i dai 3 ani,eventual cu suspendare, unui marunt fuctionar care ia o spaga [de multe ori pus de sef].
        Insa daa essti primar, parlamentar ori ministru si iei spaga asta ar trebui sa fie ceva agravant si, prin urmare, pedeapsa ar trebui sa mearga spre maxim si cu executare.
        Or, la noi, exact astia sunt scapati sau primesc pedepse cu suspendare. Apoi ei se pun pe listele electorale, iar electoratul DIN ACELE LISTE alege, nu din alta parte. Nu ar ajunge pe liste daca li s-ar interzice prin sentinta finala acest lucru.

        Iata cum justitia, facand JUSTITIE, nu politica, poate contriibui la asanarea societatii.
  • +9 (13 voturi)    
    ce frumos... (Joi, 1 februarie 2018, 20:57)

    liviu_ [utilizator]

    tot vor sa faca pesedeii raspunderea magistratilor...
    pai niste judecatori sanctionati pentru prescrierea acestor fapte avem si noi?!
  • +1 (7 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 1 februarie 2018, 20:59)

    [anonim]

  • +10 (10 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 1 februarie 2018, 21:07)

    [anonim]

    • 0 (0 voturi)    
      Domnule, (Sâmbătă, 3 februarie 2018, 13:58)

      Rescator [utilizator] i-a raspuns lui

      Rog sa puneti aceasta intrebare avocatiilor din
      marile cauze cu politrucii de varf,care ,au furat mai
      mult de 10 milioane de euro.Avocatii respectivi
      negociaza la sange cu procurorii si judecatorii,astfel
      incat,toata lumea sa fie multumita:25% procurorii,
      25% judecatorii si 10% avocatul.Hotomanul politruc
      scapa si ramane cu 40% din jaf.Asta este mercurialul
      acum in Romania ,tara in care toata lumea "lupta"
      cu coruptia.Pentru confirmare rog sa studiati averile
      la vedere si ascunse ale "magistratilor" si ale
      avocatilor din marile tunuri.
  • +5 (7 voturi)    
    hoțiii (Joi, 1 februarie 2018, 21:30)

    Lake123 [utilizator]

    Ei, Dumezeu să aibe grijă de ei și ce au furat, să le stea-n gât și lor și celor care au contribuit la această prescriere. Țara a intrat pe mân unor hoți calificați.
  • +2 (8 voturi)    
    Nerusinarea si ticalosia in roba (Joi, 1 februarie 2018, 21:49)

    V. Istina [utilizator]

    de judecator. Ce motivare rationala, morala, poate sa ofere judecatorii astia putrezi, pentru decizia lor, care ar trebui sa imparta Dreptatea, intarinnd Binele Comun al societatii romanesti, al Statului, al fiecarui roman.

    Facandu-i scapati pe hoti? De ce sa mai muncesc ca boul, mai bine fur banii astora de pe lista, jumatate dau unui „judecator“ din asta. Dispar cativa ani in Madagascar la soare si ma intorc cand acelasi judecator ori un alt tovaras de-al lui va prescrie fapta.

    Asta nu mai e viata, e robie si batjocura!
    Ce libertate e asta, sa muncesc si sa fiu furat cand vrea Partidul?

    Ni se spune „plecati afara“ daca nu va place! Da plecati voi, lacuste obeze!

    Sa va arda cainii de judecatori criminali! Asa distrugi o natie, otravindu-i reperele.

    Incepe. Dragnea va da foc la tara. Suntem sub ocupatie, curand incepe vanarea rezistentei. E timpul sa iesim din munti.
    • -2 (2 voturi)    
      Procurori putrezi... (Vineri, 2 februarie 2018, 12:38)

      rcb [utilizator] i-a raspuns lui V. Istina

      ... ca ei n-au instrumentat dosarul si apoi l-au clasat.

      Nu ca n-ar avea si colegii judecatori bubele lor, dar nu poti sa judeci daca nu ti-i trimite nimeni in judecata.
  • +16 (18 voturi)    
    dece, dece????? (Joi, 1 februarie 2018, 22:03)

    Lake123 [utilizator]

    Cum e posibil așa ceva? Stale-ar în gât să le stea tot ce eu furat și lor și celor care i-au ajutat să ajungă la prescriere.
  • +3 (11 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 1 februarie 2018, 22:21)

    [anonim]

  • +2 (14 voturi)    
    cand naiba o sa va treziti? (Joi, 1 februarie 2018, 23:12)

    asadar... [utilizator]

    DNA a clasat pt. ca nu are incotro. Pentru ca legile care permit tergiversarile au fost votate tot de mafia parlamentara de-a lungul timpului. Si toate magariile astea isi au radacina de pe vremea cand 80%din votanti aveau orgasm cand il vedeau pe Iliescu si comunistii lui. Cand asa zisul parinte al Constitutiei ( comunist sadea la randul lui) a avut grija ca sleahta lui sa poata sa fure in voie odata ce grupul infractional organizat a intrat in Parlament. Pentru cine nu a remarcat inca din Constitutie Parlamentul are dreptul sa faca ce vrea pe puterea judecatoreasca. Iar presedintele e doar de decor, chiar daca vrea nu are ce face. Pana cand nu va avea loc o schimbare drastica lucrurile vor merge tot in jos. Pentru noi.
    • 0 (6 voturi)    
      hei (Vineri, 2 februarie 2018, 9:25)

      Viorica Alexandru [utilizator] i-a raspuns lui asadar...

      DNA putea face... din pacate nu a facut...
      in rest ....

      Basescu a propus o schimbare drastica ...parlament de 300 de parlamentari, legile justitiei si codurile penale...

      Il ignorati pe Basescu , ignorati schimbarea drastica .... politicienii actuali au alte interese...
  • +4 (10 voturi)    
    Felicitari... (Joi, 1 februarie 2018, 23:26)

    Coco Whistle [utilizator]

    Curind or sa inceapa sa se vada si roadele blatului dintre pres si dracnea.
  • +5 (9 voturi)    
    bagati-ai banii... (Vineri, 2 februarie 2018, 2:28)

    FCX [utilizator]

    bah, dar de ce nu se apuca sa prescrie si actele criminale? idiotii dracului cu prescriptiile lor cu tot.
  • +2 (6 voturi)    
    De ce mai modificati codurile? (Vineri, 2 februarie 2018, 7:12)

    kthor7 [utilizator]

    Ideea cu prescriptia este tot a lor, a celor care acum ceva vreme au facut codurile penal respectiv civil. Prejudiciul ramane. Statul ar trebui sa se constituie parte civila pentru recuperarea prejudiciului. Nu cred ca in vreun stat al uniunii exista aceasta prescriere. Sa presupunem ca omor un om, parchetul si DNA-ul ce fac? Imping termenul pana la prescriere. Si scap. Deci, mai pot omori oameni daca vreau. Uitati-va pe hotnews la dosare anticoruptie, pe coloana din dreapta. Sunt o gramada cu specificarea numarului de zile unde veti vedea de la 200-300 in sus. Prin urmare, buna ziua politiei judiciare care cerceteaza practic cazurile in cadrul parchetului. Nu stiu daca procurorii o fac la DNA insa rechizitoriile arata ori intentia de a nu condamna inculpatii desi dovezile sunt clare sau prostia. Mergi inculpatule cu un dar insignifiant si da-l la pol judiciara si gata. Eu nu-mi explic de ce mai exista cod penal. Toate se claseaza pentru ca stimabilii politisti care se vaita ca nu sunt destui, nu fac altceva decat sa doarma cu fundul pe scaun si de lene claseaza tot. Asa isi iau linistiti salariul. Daca salariul s-ar da pe eficienta nr de cazuri rezolvate corect atunci s-ar face totul bine. Asa, n-am avut noroc. Nu stiu ce fac procurorii de la parchet. Se uita la cer la stele, vin la serviciu, si stau in sedinte domnule. Eficienta vai...dar cum nu?? Si primesc un raport de 2 bani de la un militian cu sugestia de clasare. Si nu se uita in el nici morti ci doar semneaza. Gata banul. De ce zicea Codruta ca stau aia cu fundul pe dosare? De ce se plangea saraca ? Iete de asta! Prescrierea. Kovesi nu vrea sa dormi pe dosare procurorule! SI asta v-a deranjat si pe voi si ati denaturat inregistrarile. Ca vreti sa huluziti nu sa puneti infractorii dupa gratii! Si ati aruncat cu noroi in ea pentru ca vrea normalitate. Codruta nu a zis sa faceti dosare in sensul de a inventa ci sa rezolvati pe alea care zac de ani de zile sub fundul vostru imputit si lenes!
  • +2 (16 voturi)    
    Bravo Kodruta ! Pe cand demisia ? (Vineri, 2 februarie 2018, 8:47)

    Velma Kelly [utilizator]

    Incompetento !
  • +4 (8 voturi)    
    Vinovăție (Vineri, 2 februarie 2018, 8:47)

    Celbland [utilizator]

    Faptul că fapta s-a prescris, deoarece procurorii nu au fost capabili să grăbească urmărirea penală sau că procesul durează prea mult, nu înseamnă că cei în cauză nu sunt vinovați, ci doar că nu mai pot fi pedepsiți.

    După părerea mea, sunt vinovați. Este o opinie științifică, nu juridică.

    În lume există infractori pedepsiți de instanțe, dar și infractori nepedepsiți.
  • +1 (9 voturi)    
    poate (Vineri, 2 februarie 2018, 9:17)

    Viorica Alexandru [utilizator]

    .
    Daca continuau reformele lui Basescu se puneau lucrurile la punct...in schimb are loc o restauratie in galop...care pare sa va convine tuturor...

    ..intelgeti acum ca Basescu nu avea control asupra intregului sistem?
    Nu? Nu este de mirare... aveti alte preocupari si interese .....
  • +2 (4 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 2 februarie 2018, 10:52)

    [anonim]

  • +1 (3 voturi)    
    Am impresia (Vineri, 2 februarie 2018, 11:25)

    BuzzBuzzard [utilizator]

    Am impresia ca suntem din nou luati de prosti noi astia care mai credem in ... iluzii !
    Sunteti toti niste nemernici !
    Definitie DEX " NEMERNIC " : Om de nimic
  • +6 (6 voturi)    
    Mari proiecte (Vineri, 2 februarie 2018, 12:38)

    asddd [utilizator]

    Marile dosare: Bechtel, Hexi, Microsoft au radacini atat de adanci incat nu se atinge nimeni de ele; ca dosarele revolutiei/mineriade. Peste 50 de ani veti afla ce si cum cand cati o sa fie amintire. Din aceste mari proiecte (lol) s-au infruptat TOTI politicienii postdecembristi indiferent de culoare (in afara de USR logic - mori ciuma rosie).

    Asteptati de la o mana de oameni din DNA sa stea impotriva a unui aparat politic bolnav sustinut de majoritatea taranimii chioare!
    • +1 (1 vot)    
      Comentariu sters de utilizator (Vineri, 2 februarie 2018, 21:26)

      [anonim] i-a raspuns lui asddd

  • +3 (3 voturi)    
    este horror (Vineri, 2 februarie 2018, 13:37)

    ..13 [utilizator]

    sa se ajunga la cea mai inalta instanta pentru a stabili un termen, relativ rezonabil, pentru finalizarea dosarului motociclistului care a murit in timpul exercitarii serviciului sau???

    Nu se poate - cred ca este prea mult.

    Poate ca nu au suficiente persoane pregatite, poate ca nu au suficiente resurse financiare pentru a desfasura intr-un regim normal cercetarile - nu stiu exact ce se intampla dar s-ar putea sa aflam.

    Oricum pe ANI l-au subbugetat in 2018 drastic si acum inteleg si de ce - nu se poate chiar asa zic io!
  • +2 (2 voturi)    
    mai mult de la cei mici (Vineri, 2 februarie 2018, 16:34)

    alex562 [utilizator]

    si mai putin sau deloc de la cei mari

    un pas mic pt dna dar un salt urias pt corupti

    hai sa fim seriosi, chiar nu ar trebui improspatat ceva, chiar si churchil si-a luat-o, chit ca indemna pe plaje, a noastra s-a cam dezumflat, nu credeti?

    ... hai, ca nu o sa (o) apar :)))
  • +2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 2 februarie 2018, 19:57)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by