Dan Andronic sustine ca in 2008, la Palatul Victoria, a fost gasit un microfon ascuns intr-o priza

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 30 ianuarie 2018, 12:28 Dosare Anticoruptie


Dan Andronic
Foto: AGERPRES
Jurnalistul Dan Andronic a declarat marti ca, in anul 2008, a fost gasit un microfon ascuns intr-o priza in biroul lui Dorin Marian, la acea vreme seful Cancelariei premierului Calin Popescu-Tariceanu, scrie Agerpres.

Informatia a fost dezvaluita de Dan Andronic in timpul audierii sale ca martor, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul in care presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, este judecat pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului.

In sala, Dan Andronic le-a spus judecatorilor ca s-a intalnit cu Dorin Marian in biroul acestuia de la Palatul Victoria, iar acesta i-a aratat un microfon gasit intr-o priza, moment in care a fost intrerupt de presedintele completului de judecata, Constantin Epure, care l-a intrebat ironic: "Sunt la moda microfoanele gasite in priza. Cat de mare era?".

"Cam de aceeasi marime", a raspuns Dan Andronic, facand aluzie la microfonul gasit de ministrul de Interne, Carmen Dan.

"Stiti si marimea celuilalt?", l-a mai intrebat magistratul, fara ca Andronic sa mai raspunda.

Ideea microfonului gasit in biroul de la Palatul Victoria a fost reluata de Dan Andronic si la iesirea din sala de judecata.

"Cred ca era microfon, nu am stat sa-l verific. Atarna dintr-o priza in biroul lui Dorin Marian. Atunci mi-a zis ca i-a chemat pe cei de la (...) nu stiu de unde, sa scoata tot ce avea pe acolo. Cred ca se intampla in 2008, cand a fost numit seful Cancelariei primului-ministru. A zis: 'Am umblat la o priza si a cazut un microfon'. Nu am elaborat, m-am amuzat de poveste si atat. Sa stiti ca microfoanele au functionat intotdeauna", a spus Andronic.

Calin Popescu-Tariceanu a fost trimis in judecata de DNA pe 7 iulie 2016 pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului.

Conform DNA, in cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea nelegala a unei suprafete din padurea Snagov si a Fermei Baneasa, Tariceanu a facut, sub juramant, la data de 15 aprilie 2016, declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat si nu a spus tot ce stie in legatura cu imprejurari esentiale, urmarind prin aceasta impiedicarea/ingreunarea tragerii la raspundere penala a inculpatilor cercetati in dosarul trimis in judecata.

Procurorii afirma ca Tariceanu a sustinut in mod nereal ca nu a avut cunostinta despre retrocedarea catre Paul Philippe Al Romaniei a unor suprafete de teren in Baneasa (fosta ferma regala) si Snagov (trunchiul de padure Fundul Sacului), despre implicarea inculpatilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi si a altor persoane in procedurile de retrocedare si nici despre actele de vanzare-cumparare vizand aceste bunuri.

Calin Popescu-Tariceanu este acuzat ca a mai facut declaratii necorespunzatoare adevarului si nu a spus tot ce stie despre relatia cu inculpatii Tal Silberstein, Dan Andronic si Remus Truica, despre intalnirile si discutiile purtate cu acesta din urma referitor la taxele notariale privind tranzactionarea imobilelor mentionate si modalitatea de dobandire si valorificare a bunurilor revendicate.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2373 vizualizari

  • +9 (9 voturi)    
    cad prizele cand umbla PSD-istii la ele, ciudat (Marţi, 30 ianuarie 2018, 12:41)

    Kivek [utilizator]

    'Am umblat la o priza si a cazut un microfon'.


    exact la priza cu micofon a umblat atat el cat si secretara lui Dragnea si in ambele cazuri priza a cazut....
    • 0 (0 voturi)    
      ironie binevenita (Miercuri, 31 ianuarie 2018, 9:28)

      mihnea2012 [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

      Andronic e complice cu Tariceanu in dosarul Baneasa si aici e martor. in cadrul marturiei el vine cu "o bomba" de presa, o pocnitoare fasaita din alea cu care se duce el pe la televiziuni seara. Si, in bataie de joc, abereaza cu ea in fata unui magistrat, dispretuind solemnitatea sedintei de judecata si desigur luand in ras institutia marturiei. Asa trebuie sa intelegem remarcile judecatorului, care ironic l-a atentionat ca este chemat in alte scopuri in instanta.
  • +8 (8 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 30 ianuarie 2018, 12:47)

    [anonim]

  • +11 (11 voturi)    
    Om de nimic (Marţi, 30 ianuarie 2018, 12:48)

    Armadilo [utilizator]

    Ca si ofiter acoperit are prea multe de spus, dar numai la momentul cand ii convine.

    repet: om de nimic.
  • +11 (11 voturi)    
    buna remarca magistratului! (Marţi, 30 ianuarie 2018, 12:57)

    kingdavid hotel [utilizator]

    De unde stia Andronic marimea microfonului gasit de Carmen?
  • +3 (3 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 30 ianuarie 2018, 14:02)

    [anonim]

  • +1 (1 vot)    
    Ce amintiri are Dan Andronic! (Marţi, 30 ianuarie 2018, 15:55)

    asavreau [utilizator]

    Cum de a căzut microfonul tocmai când trecea Dan Andronic pe acolo?
  • +1 (1 vot)    
    Foaie verde prastie (Marţi, 30 ianuarie 2018, 18:45)

    Arkantas [utilizator]

    Dar nu s-a gasit unul si in Palatul de la Mogosoaia , de pe vremea lui Brancoveanu ?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by