O noua condamnare pentru fostul manager al Spitalului Judetean Constanta. Danut Capatana trebuie sa execute in total 7 ani si 8 luni de inchisoare

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 20 octombrie 2017, 18:46 Dosare Anticoruptie


Fostul manager al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, Danut Capatana, a fost condamnat, vineri, de Tribunalul Constanta, intr-un nou dosar, la doi ani si trei luni pentru abuz in serviciu in forma continuata si noua luni pentru conflict de interese in forma continuata, anunta News.ro. Instanta a contopit aceasta pedeapsa cu cea primita in vara acestui an din partea Curtii de Apel Bucuresti, intr-un alt dosar, astfel ca el trebuie sa execute o pedeapsa totala de 7 ani si 8 luni de inchisoare.

Tribunalul Constanta a pronuntat, vineri, sentinta intr-un dosar in care Danut Capatana a fost judecat ca a incheiat contracte cu o societate pe care o controla prin intermediul fostei sotii si ar fi prejudiciat Spitalul Judetean Constanta cu peste doua milioane de lei.

Instanta l-a condamnat la doi ani si trei luni de inchisoare pentru abuz in serviciu in forma continuata si la noua luni pentru conflict de interese in forma continuata.

De asemenea, instanta a contopit pedeapsa cu cea primita in vara acestui an intr-un alt dosar, rezultand o pedeapsa de 7 ani si 8 luni de inchisoare.

Totodata, Tribunalul Constanta i-a interzis lui Danut Capatana sa fie ales in functii publice, sa ocupe o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, sa-si exercite profesia sau sa ocupe o functie de conducere pe o perioada de cinci ani dupa executarea pedepsei.

Instanta a mai decis sa deduca din pedeapsa inchisorii perioada retinerii si a arestului preventiv, de la 18 mai 2016 si pana la 6 octombrie 2016, precum si perioada executata in cazul sentintei date de Curtea de Apel Bucuresti, de la data de 5 iulie 2017 pana in prezent.

Tribunalul Constanta a hotarat ca societatea Mara Investcom SRL Constanta, inculpata in dosar, sa plateasca o amenda penala de 150.000 de lei, iar impreuna cu fostul manager sa achite peste doua milioane de lei catre Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, reprezentand despagubiri civile.

Decizia Tribunalului Constanta nu este definitiva si poate fi atacata la Curtea de Apel Constanta in termen de 10 zile.

In luna octombrie 2016, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a lui Danut Capatana, la data faptelor manager al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, pentru abuz in serviciu forma continuata si pentru conflict de interese in forma continuata, dar si a firmei SC Mara Investcom SRL, pentru complicitate la abuz in serviciu.

Danut Capatana a condus Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta din 2009 pana in mai 2016.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























787 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 20 octombrie 2017, 18:50)

    [anonim]

  • +3 (3 voturi)    
    Cât au recuperat din cele 2 milioane? (Vineri, 20 octombrie 2017, 18:59)

    nick24 [utilizator]

    Din ăstia 8 ani, va face vreo 2 în condiții "improprii", că are deja scrise vreo 3-4 cărți și rămâne bine merci și cu banii.
    Cine a făcut aceste legi strâmbe?
    Parlamentul penalilor!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by