Sefa Directiei IT din ANAF, acuzata ca a luat mita 1 milion de euro, plasata in arest la domiciliu

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 9 octombrie 2017, 19:32 Dosare Anticoruptie


Directoarea Directiei IT din ANAF, Ancuta Anda Macovei, acuzata ca a luat mita aproximativ un milion de euro, a fost plasata luni in arest la domiciliu, dupa ce Curtea de Apel Ploiesti a admis contestatia formulata de aceasta fata de decizia Tribunalului Prahova care a dispus, pe fond, arestarea preventiva, informeaza Agerpres.

Potrivit portalului instantelor de judecata, magistratii Curtii de Apel Ploiesti au admis contestatia inculpatei Ancuta Anda Macovei formulata impotriva deciziei Tribunalului Prahova, care a dispus, vineri, arestarea preventiva si au dispus plasarea acesteia in arest la domiciliu pentru o perioada de 27 de zile, decizia fiind definitiva.

Conform sursei citate, martori in dosar sunt, printre altii, fondatoarea Siveco, Irina Socol, si oamenii de afaceri Mihail Popazov si Nasta Mircea Mitroi, inculpata avand interdictie sa comunice cu acestia.

Procurorii arata in ordonanta de retinere ca in anul 2010, in calitate de director al Directiei Tehnologia Informatiei, Comunicatii si Statistica Vamala din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor, Ancuta Anda Macovei ar fi pretins, pentru sine si pentru o alta persoana din conducerea institutiei, de la reprezentantii a doua societati comerciale 25% din valoarea unor contracte de mentenanta pentru aplicatiile componente ale Sistemului Informatic Integrat Vamal al Autoritatii Nationale a Vamilor pentru ca, in schimb, sa organizeze procedura de licitatie astfel incat sa fie castigata de o asociere din care faceau parte si cele doua firme, sa asigure buna derulare a contractelor si efectuarea platilor aferente.

Din suma ceruta, Ancuta Anda Macovei ar fi primit, in perioada 2010 - 2014, pentru sine si pentru cealalta persoana, aproximativ un milion de euro, contravaloarea unei deplasari in SUA si bunuri materiale de valoare, precizeaza DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























575 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    nu ca ar conta foarte mult, dar (Luni, 9 octombrie 2017, 22:02)

    Cocalarul_Electronic [utilizator]

    de ce nu exista nicio poza cu acesta tanti pe tot internetul? as vrea sa vad si eu cum arata un om acuzat ca a primit mita 1 milion de euro.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by