DNA: Daniel Chitoiu si Robert Cazanciuc, ministrii care s-au impotrivit trecerii ilegale a lacului Belina de la Apele Romane la Consiliul Judetean Teleorman

de Red. Stiri     HotNews.ro
Vineri, 22 septembrie 2017, 16:23 Dosare Anticoruptie


Daniel Chitoiu
Foto: AGERPRES
DNA a inceput urmarirea penala fata de Sevil Shhaideh si Rovana Plumb, acuzate ca ar fi trecut ilegal lacul Belina de la Apele Romane la Consiliul Judetean Teleorman in 2013. Comunicatul oficial al DNA arata ca doua ministere s-au opus acestei miscari in guvernul Ponta: Ministerul Justitiei (condus de Robert Cazanciuc) si Ministerul Finantelor (condus de Daniel Chitoiu).

Procurorii arata in comunicatul oficial ca, pentru a trece din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman lacul Belina au fost initiate in 2013 de Rovana Plumb (la acel moment ministrul Mediului) si de Sevil Shhaideh (la acel moment secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii) doua hotarari de guvern.

E vorba despre HG 858/2013, prin care se modificau codurile de clasificatie ale Insulei Belina si Bratului Pavel, eliminandu-se apartenenta acestora la bazinul hidrografic al Dunarii. Prin HG 858, procurorii arata ca se crea aparenta ca trecerea lor in proprietatea si administrarea CJ Teleorman nu mai impune adoptarea unei legi, ci este posibila doar printr-o hotarare de guvern. Hotararea de Guvern 858 a fost adoptata in sedinta de guvern din 6 noiembrie, iar procurorii DNA sustin ca ministrul initiator, Rovana Plumb, a initiat si promovat HG-ul in doar 17 ore. Proiectul HG 858/2013 nu a avut, la momentul adoptarii, avizele Ministerului Justitiei si al Ministerului Finantelor Publice, potrivit DNA.

A doua Hotarare de Guvern a fost 943/2013, adoptata in 27 noiembrie 2013. Hotararea statua faptul ca Insula Belina si Bratul Pavel au fost trecute din domeniul public al statului si din administrarea Administratiei Nationale Apele Romane  in domeniul public al judetului Teleorman si in administrarea CJ Teleorman. HG 943/2013 a fost initiata de Sevil Shhaideh, la acel moment secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii.

DNA arata ca Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Justitiei s-au opus adoptarii HG 943.

Mai mult, procurorii sustin ca Ionela Stoian (director Directia Juridica din Ministerul Dezvoltarii, urmarita penal) nu a intocmit note referitoare la observatiile pe care le-au facut cele doua ministere avizatoare (Ministerul Justitiei si Ministerul Finantelor), nu a respectat reglementarile privind circuitul de avizare si "a contribuit la crearea unei reprezentari false M.F.P. si M.J. referitor la contactele de inchiriere deja existente".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























8079 vizualizari

  • +10 (14 voturi)    
    Ionela, (Vineri, 22 septembrie 2017, 16:30)

    loveparade [utilizator]

    ai cuvantul ^_^
    • +11 (15 voturi)    
      Slugile infractorului Dragnea intra in puscarie (Vineri, 22 septembrie 2017, 19:02)

      cartofil [utilizator] i-a raspuns lui loveparade

      Incetul cu incetul acest hot ordinar ramane fara slugi. In final este imposibil sa nu intre si el la zdup, nu cred ca toti vor incasa-o pentru Dragnev ca mieii, fara sa se apere si ei, dandu-l pe goarna pe mascariciul cu dintii cariati.
  • +24 (28 voturi)    
    E cam timpul (Vineri, 22 septembrie 2017, 16:31)

    si_mort_va_vad [utilizator]

    ca dracul viu sa o taie repede in Serbia ,

    pentru ca a cam inBelinat-o ...

    ::::::::::::::)))))))))))))))))))))))))))))))))

    Sampaniile la rece in toata România !!!!!!
    • +6 (8 voturi)    
      alt sef de la PSD.. (Vineri, 22 septembrie 2017, 20:22)

      anion [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

      ...a inBREBUlinat-o.. Curios, amandoi sunt aparati de codrin.
  • -8 (26 voturi)    
    ha! ia sa vedeti acu' ce hora se incinge (Vineri, 22 septembrie 2017, 16:45)

    revo [utilizator]

    Vad ca DNA n-a invatat nimic de la CCR - Guvernul are dreptul sa ia orice hotarare si sa dea orice ordonanta! Chiar daca unii ministri se impotrivecs, chiar daca lipsesc toate semnaturile.
    Cred ca Dragneea este in culmea fericirii - acum javra santajabila, urdurosul ala plantat la Justitie poate s-o termine, oficial si rapid, pe Kovesi! Ca daca la OUG 13 nu era o hotarare a CCR, acum ea exista - Guvernul este mai presus de Lege, Guvernul are dreptul sa adopte orice nemernicie, in orice conditii, la orice ora din zi si din noapte.
    Ma tem ca biata Kovesi nu-si mai termina mandatul, desi mai are putin.
    • +13 (15 voturi)    
      Da, dar... (Vineri, 22 septembrie 2017, 17:09)

      RaduMischie [utilizator] i-a raspuns lui revo

      Asa cum te-ai gandit tu la chestia asta, cred ca s-au gandit si baietii de la DNA. Ca ei si-au luat-o in freza cu OUG 13 si cred ca stiu pe de rost decizia CCR.
      Asa ca eu zic ca trebuie sa lucram cu doua ipoteze:
      - fie baietii de la DNA vor sa speculeze vreo chestiune neacoperita de decizia CCR in ceea ce priveste mecanismul de adoptare a hotararilor - practic aici eu cred ca astea doua au facut ceva ilegal pentru a pacali guvernul sa adopte HG-ul (prin urmare, nu e pusa in discutie capacitatea guvernului de a decide, ci faptul ca guvernul a fost pus intr-o grava eroare atunci cand a decis)
      - fie baietii de la DNA stiu ca n-au nici o sansa, dar au dat drumul bulgarelui asta sa se rostogoleasca din diverse alte ratiuni care nu tin de justitie ci de jocuri politice.
      • +6 (10 voturi)    
        Fara dar (Vineri, 22 septembrie 2017, 19:17)

        CzCa [utilizator] i-a raspuns lui RaduMischie

        OUG e de nivel legislativ, HG si mai jos sunt sunt de nivel administrativ. Au dat o HG frauduloasa ca faca tot prin HG ceva ce nu se putea face decat prin lege. Pe scurt, hotararea CCR pe OUG 13 NU se poate nici macar pomeni in subiectul asta.
  • +14 (18 voturi)    
    Trebuie sa rezistam (Vineri, 22 septembrie 2017, 17:34)

    Daniels22026 [utilizator]

    Razboiul dintre clasa politica si justitie se incinge in fiecare zi. E groasa rau. Mafia trebuie sa dea justitiei lovitura de gratie. Numai ca ...

    Numai ca mafia are de partea ei numai mafioti si cetateni indoctrinati, iubitori de furt, inapoiere si tribalism. Astia se solidarizeaza usor in rele. Dar se si canibalizeaza usor intre ei. Mafia urmareste obiective, adica tunuri, pe termen scurt. De aceea le este foarte greu mafiotilor sa inteleaga gandirea civilizata, pe termen mediu si lung, bazata pe realitati si sisteme de valori.

    Cred ca avem sanse sa invingem mafia si propaganda. Nu numai la sansele previzibile ma gandesc. Dar si incidentele imprevizibile, gen Colectiv, sau incidente climatice, sau cele economice, etc., si acestea provoaca adeseori reactii instantanee foarte intense impotriva mafiei. Care incaseaza lovituri din neant, nepremeditate. De aceea avem sanse. Timpul lucreaza in favoarea civilizatiei, adica impotriva mafiei. Trebuie sa rezistam.
  • +10 (16 voturi)    
    GUVERNUL HOTIEI NATINALE (Vineri, 22 septembrie 2017, 18:06)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Guvernul lui Terente condus din umbra de penalul Dracnea, si avind in el imbuibate rosii si turcoaice complice la jaful tarii - ACEST GIVERN TREBUIE ALUNGAT CU PIETRE.
    • +4 (12 voturi)    
      Ce zici DRAGNEV, mai #rezisti ??? (Vineri, 22 septembrie 2017, 19:05)

      cartofil [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

      Eu cred ca nu, este inceputul sfarsitului. Ponta a inceput sa dea drumul la moara. Iti doresc, in numele romanilor, puscarie cat mai grea..... asa, vreo 20 de ani. Suntem satui de mafia asta rosie care ne-a furat prezentul si viitorul
  • +11 (15 voturi)    
    ca sa vzi (Vineri, 22 septembrie 2017, 18:40)

    nahir [utilizator]

    unde te aduce pupincurismul si obedienta. toarna plumb in picioare cat de servil ai fi.
    mai mult, poate oferi o gaura de scapare imparatului. comform obiceiului si "curajului" ce-l caracterizeaza, va zice ca habar nu a avut, ca e o manareala facuta doua - trei femei inebunite de sarmul zambetului sau gaurit de carii tabagice. ca doar el e un om cinstit, doar stie toata lumea, nu?
  • -2 (10 voturi)    
    Tu ai citit articolul? (Vineri, 22 septembrie 2017, 19:11)

    Daniels22026 [utilizator]

    Crezi ca mafia trece proprietati de la o institutie de stat la alta doar asa, din plictiseala, ca sa se afle in treaba? Ia mai citeste o data articolul. Vezi ca e vorba si despre niste contracte de inchiriere.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by