Sevil Shhaideh, urmarita penal de DNA pentru abuz in serviciu in legatura cu trecerea "ilegala" a insulei Belina din proprietatea statului la o firma privata. DNA cere si avizarea urmaririi penale a Rovanei Plumb

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 22 septembrie 2017, 15:01 Dosare Anticoruptie


Sevil Shhaideh
Foto: Agerpres
Sevil Shhaideh, vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale, este urmarita penal de DNA pentru abuz in serviciu intr-un dosar care vizeaza trecerea "ilegala" a unor "parti din Insula Belina si Bratul Pavel (cu suprafata de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate in albia minora a Dunarii, din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, pentru ca, doar la cateva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private", in anul 2013, "prin actiunea concertata a unor persoane cu functii publice". Directia Nationala Anticoruptie cere, de asemenea, avizarea de catre Camera Deputatilor a urmaririi penale a Rovanei Plumb, deputat PSD, in acelasi dosar, arata DNA, intr-un comunicat.

  • Hotnews.ro a aratat, intr-un articol publicat in luna iunie, traseul insulei Belina si al bratului Pavel din proprietatea statului in proprietatea unor firme: Apele Romane - Consiliul Judetean Teleorman - firma Teldrum - firma Trident 51 SRL (controlata in prezent de Stefan Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea) - si din nou Teldrum.


DNA ii urmareste penal in acest dosar pe:

SEVIL SHHAIDEH, la data faptelor secretar de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (M.D.R.A.P.), pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit

IONELA STOIAN ( fosta VASILE), director in cadrul M.D.R.A.P, pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit

MARIANA SANDA GHEORGHIU, asistent registrator principal in cadrul Biroului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Alexandria, pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit

RODICA GUSA, asistent-registrator in cadrul Biroului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Alexandria, cu intentie pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit

ALEXANDRINA ANDUTA DIACONU, registrator-sef in cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Teleorman, pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit

In acelasi dosar,"in conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie - doamna Laura Codruta Kovesi a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, in vederea sesizarii Camerei Deputatilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de ROVANA PLUMB, deputat in Parlamentul Romaniei, fost ministru al Mediului si Schimbarilor Climatice, in legatura cu savarsirea complicitatii la infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in exercitarea functiei ministeriale", arata DNA. 

In comunicatul DNA se precizeaza ca "efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie."


Ce spune ordonanta intocmita de procurorii DNA:


"In anul 2013, prin actiunea concertata a unor persoane cu functii publice, parti din Insula Belina si Bratul Pavel (cu suprafata de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate in albia minora a Dunarii, au trecut ilegal din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, pentru ca, doar la cateva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private.

Pentru realizarea transferului de proprietate au fost adoptate H.G. 943/2013 act cu caracter individual si HG 858/2013 act cu caracter normativ, acte prin care au fost incalcate prevederi din:
- Constitutiei Romaniei, 
- Legea apelor 107/1996, 
- Legea 213/1998 privind bunurile proprietate publica,
- O.U.G. 107/2002 privind infiintarea Administratiei Nationale "Apele Romane"
- Legea 115/1999 a responsabilitatii ministeriale
- Legea 24/2000 privind normele de tehnica legislativa. 


Prin aceste fapte a fost prejudiciat patrimoniul statului si au fost vatamate interesele Administratiei Nationale "Apele Romane".

Totodata, au fost efectuate notari in cartile funciare ale celor doua imobile (insula Belina si bratul Pavel) cu incalcarea dispozitiilor din Codul Civil, pentru a ascunde titularul dreptului de inchiriere si pentru a facilita adoptarea hotararilor de guvern mentionate.

In sustinerea acestor demersuri, persoane cu functii de decizie din Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, precum si din Oficiul de Cadastru Teleorman, Biroul de Cadastru Alexandria, Administratia Nationala "Apele Romane" si Consiliul Judetean Teleorman au servit intereselor unei societati particulare, incalcand dispozitii prevazute in mai multe legi.

Concret, fiind situate in albia minora a Dunarii, Insula Belina si Bratul Pavel fac parte din domeniul public al statului prin efectul legii si al Constitutiei, prin urmare nu puteau fi trecute in proprietatea vreunui consiliu judetean prin hotarare de guvern, ci doar prin lege.

Sub pretextul realizarii Complexului turistic, sportiv si de agrement "Dunare-Belina-Seaca", la data de 26 iulie 2013, Consiliul Judetean Teleorman a inaintat Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (M.D.R.A.P), o nota de fundamentare privind trecerea unor bunuri din proprietatea publica a statului si din administrarea Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice - Administratia Nationala "APELE ROMANE", in proprietatea publica a judetului Teleorman si administrarea Consiliului judetean Teleorman.

La primul proiect de hotarare de guvern, doua ministere implicate in avizare, Ministerul Justitiei si Ministerul Finantelor Publice au atras atentia ca scoaterea din domeniul public al statului si din administrarea "Apelor Romane" a celor doua obiective nu poate fi facuta decat prin lege, nu prin hotarare de guvern.

In aceste conditii, a aparut necesitatea unui demers menit sa creeze aparenta ca Insula Belina si Bratul Pavel nu ar face parte dintre bunurile care apartin domeniului public al statului aflate in administrarea "Apelor Romane", astfel incat transferul dreptului de proprietate sa se poata realiza prin hotarare de guvern.

Astfel, in sedinta de guvern din data de 6 noiembrie 2013, s-a adoptat H.G. 858/2013 prin care se modificau codurile de clasificatie ale Insulei Belina si Bratului Pavel, in sensul ca, pe hartie, se elimina apartenenta acestora la bazinul hidrografic al Dunarii, creand aparenta ca trecerea lor in proprietatea si administrarea Consiliului Judetean Teleorman nu mai impune adoptarea unei legi, ci este posibila doar printr-o hotarare de guvern.

Modalitatea de adoptare a H.G. 858/2013, act cu caracter normativ, s-a abatut de la prescriptiile normelor legislative, inclusiv prin aceea ca proiectul de hotarare nu a avut, la momentul adoptarii, avizele Ministerului Justitiei si al Ministerului Finantelor Publice.

Din probele administrate, a rezultat banuiala rezonabila ca numita Rovana Plumb, in calitate de ministru al Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, cu intentie, a initiat si promovat H.G. 858/2013 (proces care a durat numai 17 ore), cu incalcarea procedurii de la nivelul Guvernului pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de acte normative.

La data de 27 noiembrie 2013, deoarece aparent impedimentele fusesera inlaturate, s-a adoptat H.G. 943/2013 prin care Insula Belina si Bratul Pavel au fost trecute din domeniul public al statului si din administrarea Administratiei Nationale "APELE ROMANE", in domeniul public al judetului Teleorman si in administrarea Consiliului Judetean Teleorman.

Prin modalitatea de adoptare a acestei hotarari de guvern au fost incalcate prevederile Constitutiei Romaniei, cele ale Legii organice 213/1998, ale Legii 107/1996 si cu O.U.G. 107/2002, avand in vedere ca insula Belina si Bratul Pavel fac parte din albia minora a Dunarii, astfel incat nu puteau constitui obiect al unui transfer de proprietate publica. De asemenea, au fost incalcate o serie de dispozitii ce reglementeaza normele de tehnica legislativa, aspect semnalat in repetate randuri de Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Justitiei, in perioada premergatoare adoptarii hotararii.

Adoptarea hotararii de guvern a fost posibila in conditiile in care, in calitate de secretar de stat in cadrul M.D.R.A.P, prin semnare, suspecta Sevil Shhaideh si-a insusit in totalitate continutul notei de fundamentare si a proiectului de hotarare de guvern, a initiat si a promovat H.G. 943/2013 prin care se consfintea transmiterea unor parti din imobilele Insula Belina si Bratul Pavel, cu incalcarea flagranta a dispozitiilor legale care reglementeaza normele de tehnica legislativa ce nu permiteau un astfel de transfer, aspect semnalat in repetate randuri de catre Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Justitiei.

La randul sau, suspecta Ionela Vasile Stoian, in calitate de director la M.D.R.A.P. -Directia Juridica, Relatia cu Parlamentul si Relatii Internationale, a sprijinit demersurile nelegale prin aceea ca nu a intocmit note referitoare la observatiile pe care le-au facut cele doua ministere avizatoare (ministerul Justitiei si cel al Finantelor Publice), nu a respectat reglementarile privind circuitul de avizare, a contribuit la crearea unei reprezentari false M.F.P. si M.J. referitor la contactele de inchiriere deja existente.

De mentionat ca, anterior acestor demersuri, suprafete din Insula Belina si Bratul Pavel fusesera inchiriate prin contracte unei firme private.

Pentru a nu atrage atentia administratiei publice centrale cu privire la existenta unor interese ale acelei firme private referitor la insula Belina si bratul Pavel, s-a dorit obtinerea unor extrase de carte funciara curate, in care sa nu apara contractele de inchiriere avand ca parti Administratia Apele Romane si aceasta societate comerciala.

Astfel, sub pretextul indreptarii unei erori materiale, suspectele Gheorghiu Mariana Sanda cu complicitatea suspectelor Gusa Rodica si Diaconu Alexandrina Anduta, in calitate de registratori, cu incalcarea legii, respectiv a unor prevederi din Codul civil, au actionat astfel incat sa fie radiate notarile privind incheierea contractelor de inchiriere cu acea firma privata.

Faptele descrise mai sus au determinat obtinerea unui avantaj patrimonial de catre Consiliul Judetean Teleorman, respectiv dreptul de proprietate si dreptul de administrare asupra unei parti din Insula Belina si Bratul Pavel.

Totodata a fost cauzat un prejudiciu statului roman, precum si o vatamare a drepturilor si intereselor legitime ale A.N.A.R. prin lipsirea de dreptul de administrare asupra celor doua bunuri.

Un aspect relevant este ca, prin forma finala a HG 943/2013 se renunta la exprimarea "pentru realizarea Complexului, turistic, sportiv si de agrement "Dunare-Belina-Seaca", ceea ce reprezenta motivul initial invocat pentru trecerea catre Consiliul Judetean Teleorman a celor 2 obiective.

Apare in schimb o sintagma mai generala si anume "in vederea reabilitarii si valorificarii cadrului natural al zonei Dunarii - Belina -Bratul Pavel".
 
Din probele administrate, a rezultat banuiala rezonabila ca numita Rovana Plumb, in calitate de ministru al Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, cu intentie a ajutat la savarsirea faptei penale retinute in sarcina suspectei Sevil Shhaideh, respectiv a initiat si promovat H.G. 858/2013 in decurs de 17 ore, in perioada 5.11.2013 - 6.11.2013, cu incalcarea procedurii de la nivelul Guvernului pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de acte normative. Prin efectele acestei hotarari de guvern s-a urmarit crearea unei aparente de legalitate a trecerii Insulei Belina si a Bratului Pavel, prin proiectul de hotarare de guvern ce va purta nr. 943/2013, contrar aspectelor semnalate in repetate randuri de Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Justitiei cu privire la forta juridica a actului normativ."


  • Traseul lacului Belina si al Bratului Pavel
In noiembrie 2013, Executivul condus de premierul Victor Ponta emite Hotararea de Guvern 943 prin care Insula Belina si Bratul Pavel trec de la Apele Romane la CJ Teleorman, condus la vremea respectiva de Adrian Gadea, care tocmai ii luase locul lui Dragnea. Hotararea este senata de Ponta si contrasemnata intre altii si de Liviu Dragnea, pe atunci vicepremier, scria in luna iunie Hotnews.ro.

Guvernul si-a motivat transferul prin dorinta CJ Teleorman de a dezvolta turistic zona, prin constructia unui complex turistic si sportiv, cu hotel, bazine de inot si pensiuni, o tabara cu plaja. Cel putin asa scrie in nota de fundamentare a HG 943/2013, asumata chiar de Liviu Dragnea - pe atunci vicepremier.

Pe data de 16 ianuarie 2014, CJ Teleorman si Teldrum semneaza noile contracte de inchiriere. Compania condusa de fostii colegi de facultate ai lui Liviu Dragnea ajunge astfel sa administreze Lacul Belina si Bratul Pavel, proaspat trecute in ograda judetului. Mentionam ca Tel Drum avea deja suprafete de teren inchiriate aici inca din 2011.

In mod ciudat, peste numai doua luni, in martie 2014, Tel Drum solicita Consiliului Judetean dreptul de a cesiona aceste terenuri. Consiliul Judetean, condus la acea vreme de Adrian Gadea, supune solicitarea Teldrum la vot in sedinta din 27 martie. Un consilier judetean ii atrage atentia: "Noua nu ne este clar, un vot al nostru poate sa insemne peste ani o dare cu subsemnatul, o responsabilitate materiala."

Aici apare marele mister: cui i-a cesionat Tel Drum micul paradis de langa Dunare? Vezi Misterul din afacerea Belina

La o luna de zile dupa ce HotNews.ro trimite o cerere extinsa de informatii in baza legii 544, in care solicitam contracte de incheriere, concesiune, expunere de motive, rapoarte de expertiza, acte aditionale etc, Consiliul Judetean Teleorman raspunde pe data de 9 iunie si transmite toate aceste documente in copie.

Unul din documente este contractul de cesiune incheiat pe 8 aprilie 2014 intre Tel Drum si firma Trident 51 SRL, care astazi il are ca actionar cu 90% pe Stefan Valentin Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea. La data incheierii contractului de concesiune cu Teldrum, fiul lui Dragnea nu figura inca actionar in Trident 51 SRL.

Stefan Valentin Dragnea a devenit actionar majoritar abia trei ani mai tarziu, in martie 2017.

Suprinzator, pe 1 februarie 2017, atunci cand izbucneau protestele publice impotriva lui Liviu Dragnea si a OUG 13, Trident 51 SRL notifica Consiliul Judetean Teleorman ca inceteaza contractul de cesiune cu Tel Drum. In consecinta, Tel Drum revine ca aministrator al domeniului folosit de Liviu Dragnea.

In rezumat, Guvernul Ponta, cu semnatura lui Dragnea, trece in noiembrie 2013 lacul Belina de la Apele Romane la CJ Teleorman, de aici lacul ajunge in inchiriere la Tel Drum (firma fostilor colegi ai lui Dragnea) iar dupa doar trei luni lacul este concesionat firmei Trident 51 SRL, care la randul ei intra mai tarziu in proprietatea lui Valentin Stefan Dragnea, fiul sefului PSD.


Citeste aici alte articole despre Belina:






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























12169 vizualizari

  • +53 (59 voturi)    
    Cutremur de 9 pe Richter in P$D (Vineri, 22 septembrie 2017, 15:03)

    un domn [utilizator]

    cladirea din Kisleff sa o restituim Poporului !
    • +30 (34 voturi)    
      Inca un pas (Vineri, 22 septembrie 2017, 16:27)

      valll [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      Nu chiar cutemu, e inca un pas in a se demonstra caracterul mafiot al guvernelor PSD, si nu numai. In timp ce se faceau aceste ilegalitati, in parlament toata energia se canaliza spre mosia de la Nana.
      • +19 (23 voturi)    
        De scapat nu vor scapa... (Vineri, 22 septembrie 2017, 18:15)

        LLLL [utilizator] i-a raspuns lui valll

        ..., intrebarea care ma framanta este: Cat rau vor mai face penalii astia pana vor disparea de la putere?
        • +8 (12 voturi)    
          Deja Haita A3 si-a lua mana de e Dragnea (Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 0:00)

          Ciobanul Bucur [utilizator] i-a raspuns lui LLLL

          asa ca Dragnea va cadea in curand.
          E bine stiut ca Haita A3 dirijeaza totul in Romania si ca nimeni nu poate rezista la putere fara sprijinul mediatic al haitei de manipulatori de la A3, condusa de masculul Alfa zis si "Fabulosul", ca la el toate sunt fabuloase.
          • +5 (7 voturi)    
            sper sa se zbata tori hotii astia (Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 8:03)

            rov [utilizator] i-a raspuns lui Ciobanul Bucur

            ca stiuca pe uscat...
          • +8 (10 voturi)    
            Va cadea si Dragnea! (Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 9:34)

            AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui Ciobanul Bucur

            Slugile Plumb si Sevil au aratat unei tari intregi cum se fura Romania. Vor plati pentru Daddy, iar el va plati mai departe...
      • +1 (15 voturi)    
        Nu in timp ce faceau ilegalitati .... (Vineri, 22 septembrie 2017, 18:49)

        sareta [utilizator] i-a raspuns lui valll

        Ceva mai inainte s-a pus la cale (impreuna cu PNL) distrugerea democratiei ,in vara lui 2012 .Iata de ce s-a dorit lovitura din 2012,sfidand Bruxelul .Basescu nu tacea si trebuia suspendat .Pacat ca Johannis le-a tinut isonul ,sper sa nu pateasca si el o suspendare.
  • +45 (49 voturi)    
    ar fi un succes (Vineri, 22 septembrie 2017, 15:09)

    Adrian_. [utilizator]

    daca Justitia si-ar face treaba si ar ajunge ambele la puscarie. macar 7 ani cu executare ca sa fie motivate sa dea din casa.
    • +37 (39 voturi)    
      Doamne Ajuta ! (Vineri, 22 septembrie 2017, 15:48)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Adrian_.

      asta inseamna ca P$D NU mai pupa PArlamentul la alegerile urmatoare ! de ce ? pai Brutaria va Vi Monopolizata de P$D Ciuma Roshie !
      • +22 (26 voturi)    
        PSD... (Vineri, 22 septembrie 2017, 16:11)

        Laurentiu78 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

        va castiga urmatoarele alegeri parlamentare...

        De ce? Nu conteaza ca esti un partid de hoti dovediti...nu...Conteaza ce zice tembeliziunea....

        De ce?!..pentru ca "noi" nu investim in educatie si sanatate...
        Intr-o tara in care violul in grup are "scuze", in care copiii (cu 3 de "i" sesizati da?) de 2 ani sunt maltratati, in care un parlamentar se crede Rocky...la ce va asteptati?!

        Romanii inca nu au invatat ca parlamentarele sunt mai importante decat prezidentiala...

        Tot pe sistemul cu "tatuca"..."il votam pe ala, ala sa rezolve totu'"...

        Din nefericire nu suntem republica prezidentiala...
    • +13 (15 voturi)    
      Cântecul (Vineri, 22 septembrie 2017, 16:07)

      indrea [utilizator] i-a raspuns lui Adrian_.

      preferat al marelui pişicher e ăla cu "Mă iubeşte femeilii/ Și e moarte după mine!" - mă rog, inculpate.
    • +9 (11 voturi)    
      Am avea surprize deosebite daca o comisie (Vineri, 22 septembrie 2017, 20:03)

      ty [utilizator] i-a raspuns lui Adrian_.

      parlamentara serioasa (nu ca si comisiile politice Nana sau alegerile din 2009) ar analiza toate trecerile de proprietati din domeniul statului in cel al consiliilor judetene si apoi in privat.
      Ce sa facem la noi lucrul bine facut este de la stat la privat si fara respectarea legilor.
    • +3 (5 voturi)    
      Justitia română? (Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 10:28)

      Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Adrian_.

      N-aude, nu vede. De atunci si până acum, turcoaica a continuat sa fie părtașă la toate jafurile mafiei rosii si s-a inhăitat cu Dracnea si banda lui de hoti. In România, Justitia e de partea hotilor - fac 2-3 ani de puscarie si ramin cu averile furate intregi,
  • +47 (49 voturi)    
    Asa se fura la PSD (Vineri, 22 septembrie 2017, 15:16)

    Frank777 [utilizator]

    Cu legea in mana,prin hotarari de guvern ,prin abuzuri in functie si prin comportament infractional la adapostul credintei ca nu vor raspunde in fata legii fiind in legatura cu retele de procurori si judecatori care le asigura protectia.
    Fanariotii astia din PSD fura ca pe vremea otomanilor fara frica de justitie.Au judecatorii in buzunar.Scapa toti cum a scapat si mazare cu suspenadre si ramane si cu ce a furat ca Cocos sau tenismenul ala
  • +39 (41 voturi)    
    Abu Dragneev si gasca lui de (Vineri, 22 septembrie 2017, 15:18)

    Rescator [utilizator]

    Vivandiere hoate si aurolaci interlopi de Ferentari nu se mai opresc din furat.Culmea tot ei striga hotii si se considera persecutati de binom ,trinom,patrulater si
    de Pentagon.Trebuie eradicati ca sobolanii!
  • +40 (42 voturi)    
    ... (Vineri, 22 septembrie 2017, 15:20)

    John.Doe [utilizator]

    Of nu, o persoana apropiata de Dragnea face manarii cu terenul statului in jud. Teleorman. Socant!
    • +12 (14 voturi)    
      foarte socant (Vineri, 22 septembrie 2017, 19:31)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui John.Doe

      el futadores del Teleorman, omul pentru care un miniharem in frunte cu servila shaideh risca sa ajunga ani grei la inchisoare, habar nu are (cum altfel?) de absolut nimic fraudulos.
      un om asa cinstit si toata lumea-i arunca in carca tot felul de tel drumuri, lacuri Belina si cine mai stie ce.
      el, craisorul baltilor, care pentru poporul roman e in stare sa se sacrifice pe altarul borcanului cu miere si al vadrei de lapte curgande, promise noua, nerecunoscatorilor.
  • +26 (30 voturi)    
    IncalcareaConstitutiei ... (Vineri, 22 septembrie 2017, 15:20)

    sareta [utilizator]

    Se risca ceva ani de detentie ,dar cu suspendare ! Domeniul public national din cauza prezentata a ramas macar intreg .Nu la fel s-a intamplat cu zecile de hectare de nisip ale plajei Mamaia care au fost FURATE efectiv deoarece s-au construit blocuri si carciumi pe nisipul plajei ! Au primit " felicitari " ( numai patru ani cu suspendare )pentru incalcarea Constitutiei !
  • +38 (40 voturi)    
    Deja vu (Vineri, 22 septembrie 2017, 15:20)

    omezu [utilizator]

    P$D-istii au multe calitati: de suspect, de inculpat sau de condamnat!
    • +11 (13 voturi)    
      se pare ca (Vineri, 22 septembrie 2017, 19:33)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui omezu

      altfel nu devii membru psd.
  • +26 (28 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 22 septembrie 2017, 15:21)

    [anonim]

  • +37 (39 voturi)    
    da' mult le-a mai luat... (Vineri, 22 septembrie 2017, 15:24)

    g01an [utilizator]

    personajul asta insidios se anunta a fi un jucator important in politica romaneasca si procurorilor le-a luat 9 luni de zile pana cand au dus dosarul in faza aceasta. greu se mai misca lucrurile. nenorocita asta putea ajunge premierul tarii si a facut ravagii in bugetul de stat stiind ca oricum o sa ajunga la puscarie. bai, nene...

    asta este realitatea cu care ne confruntam, prea multe probleme penale, prea putini procurori/politisti capabili si un sistem care nu permite prioritizarea in functie de pericolul social potential.
  • +27 (29 voturi)    
    blestem.. (Vineri, 22 septembrie 2017, 15:27)

    opiu99ro [utilizator]

    Blestemul dragnea asupra lor, singura chestie care imi vine in minte.
  • +29 (31 voturi)    
    Un lucru pozitiv despre Her Hamster (Vineri, 22 septembrie 2017, 15:30)

    MinDepous [utilizator]

    Pare sa creada fie un feminist feroce: empowering so many women!

    Ma duc sa ma clatesc cu niste apa distilata, sa nu-mi ramana ganduri bune despre hamster prin scizuri.
  • +37 (39 voturi)    
    "Pazea, pazea, ca vine DNA ! (Vineri, 22 septembrie 2017, 15:40)

    Susufler0 [utilizator]

    PS. Sa va ia !

    PPS. Singura care va scapa este Rovana Plumb pt ca, din pacate, Camera Deputatilor nu ii va ridica imunitatea parlamentara !
    • +31 (33 voturi)    
      nu se stie...cred ca Vine Dosarul Miraj (Vineri, 22 septembrie 2017, 15:46)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      sau Farmec, falimentarea ULTIMEI afaceri cu cosmetic din Romania !

      La aceste Cutremur...Hamsterul ramane si fara dintii cariati !
      • +18 (20 voturi)    
        Pai sa vina odata, ca si uitasem de dosarul asta ! (Vineri, 22 septembrie 2017, 16:08)

        Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

        PS. In ceea ce il priveste pe Dinti de Grebla e mult prea zgarcit ! La banii lui isi putea punea placa din ceramica si cu cate un diamantatel pe fiecare dinte !
        • +11 (13 voturi)    
          i-a fost (Vineri, 22 septembrie 2017, 19:36)

          nahir [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

          frica sa nu-l prinda aia din Strehaia ca ramanea fara dantura in 2 timpi si 3 miscari.
    • -3 (7 voturi)    
      Chestia cu DNA vine sa va ia e deja fumata (Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 8:57)

      xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      iar in privinta Rovanei aveti dreptate, nu i se va cere anchetarea de catre Camera Deputatilor!
      • +5 (5 voturi)    
        Neee ! Pana acum s-au fumat extra light ! (Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 13:40)

        Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

        Sunt toate semnele ca de-acum incolo DNA va lucra very strong !

        PS. Cat o priveste pe Rovana Plumb, fara suparare, dar in dosarul Belina, ea este o cantitate, neglijabila, o pierdere "colaterala" pt DNA.
      • +4 (4 voturi)    
        si chestia cu procurorii (Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 13:53)

        gwolf [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

        e de mult fumata!
        si aia cu binomul
        si aia cu soros
        toate sunt mult prea fumate
  • +25 (27 voturi)    
    Asaltul final (Vineri, 22 septembrie 2017, 16:00)

    benicio [utilizator]

    Avem acum explicatia atacurilor tot mai supra-realiste, tot mai disperate si imprudente ale cartelului PSD asupra justitiei, asupra acelei prese care inca mai zice una-alta despre ei, a acelei parti din SRI care nu s-a lasat cumparata. Latul se strange, potera se apropie de vizuina talharilor, se aud tot mai tare cainii latrand. Tic tac, tic tac...
  • +21 (23 voturi)    
    DNA îi da lecții lui Dragnea! (Vineri, 22 septembrie 2017, 16:20)

    Con_stan_tin [utilizator]

    Acte si acuzatii oficiale nu declarațiile sforăitoare in presă și maculatură de modificare a legislației.
    • -9 (19 voturi)    
      nu, (Vineri, 22 septembrie 2017, 20:00)

      revo [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

      ii arata doar pisica. Ceva de genul: las-o mai moale cu campania impotriva DNA si SRI, nu ne enerva ca atunci o sa pescuiesti "decat" viermisori din fasolea de la Rahova.
      Actiunea de azi nu va duce nicaieri iar DNA stie acest lucru. Este aceeasi situatie ca in cazul anchetei OUG 13 (lipsesc semnaturi, ministri care se impotrivesc), dar CCR a fost cat se poate de clara - Guvernul are dreptul de a da orice hotarare doreste, nimeni nu are voie sa interfereze cu actul decizional, sa-l puna sub semnul intrebarii sau sa-l ancheteze.
      Este doar o mica hartuiala, SRI si DNA isi arata un pic muschii, ii da un avertisment: "vezi ca la nevoie iti tocam locotenentii (cu chestii grave, pe care noi le stim, nu mizilicuri ca asta) si apoi pe tine".
      • +11 (13 voturi)    
        doar legea (Vineri, 22 septembrie 2017, 23:23)

        Bolovanul [utilizator] i-a raspuns lui revo

        guvernul nu da ce hotariri vrea muschiul lui fesier. este obligat sa respecte niscai legi. iar aici au fost incalcate nsite legi.

        ce ciudat ca incercam sa bagatelizam niste lucruri :)

        cui foloseste asta?
  • +22 (24 voturi)    
    lol (Vineri, 22 septembrie 2017, 16:38)

    HP [utilizator]

    S-au saturat sa fure din tara, si au inceput sa fure tara insasi, dupa ce s-au obisnuit ca boierii, cu argati, sclavi si oameni pe payroll.
  • -7 (23 voturi)    
    Much ado about nothing (Vineri, 22 septembrie 2017, 17:40)

    Iorgovan [utilizator]

    Cat timp urmaritii penali Videanu, Andronescu, Funeriu si multi altii ca ei sunt liberi ca pasarea cerului, probabil doar ne imbatam cu apa rece...
  • +22 (26 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 22 septembrie 2017, 18:40)

    [anonim]

  • -8 (20 voturi)    
    “Trecerea ilegală”. S’a dat verdictul ? (Vineri, 22 septembrie 2017, 22:54)

    Velma Kelly [utilizator]

    România Securistă 2017. Prezumția de nevinovăție ? Mofturi ! ...
    • +13 (17 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Vineri, 22 septembrie 2017, 23:24)

      [anonim] i-a raspuns lui Velma Kelly

    • +12 (16 voturi)    
      ha ha (Vineri, 22 septembrie 2017, 23:26)

      Bolovanul [utilizator] i-a raspuns lui Velma Kelly

      lipsa unor avize importante de la ministere? pfff ...mofuri domle' !

      PS; ce amuzant sa vorbesti de securisti cand aplici metode securistoide ! hai ca a fost gluma serii!
    • +5 (9 voturi)    
      Si daca sau cand ... (Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 1:22)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui Velma Kelly

      ... se da verdictul, o s-o tine-ti una si buna cu "dosar politic", asa ca ce mai conteaza?
    • +4 (4 voturi)    
      Prezumptia lu' peste ! (Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 8:54)

      FlorinG [utilizator] i-a raspuns lui Velma Kelly

      Iar prezumptia de nevinovatie, Cicero ? Nu intelegi sau crezi ca ceilalti sint naivi ? Prezumptia de vinovatie se refera doar, repet, doar la instanta de judecata, acolo e valabila, nu la noi, ne-magistratii. La inceputul unui proces, judecatorii trebuie sa-i considere pe acuzati drept nevinovati, pina cind procurorii demonstreaza contrariul. Nu publicul trebuie sa acorde prezumptia de nevinovatie, ci judecatorii. Publicul are dreptul sa creada ce vrea, sa isi dea cu parerea cum vrea, sa scuze sau sa acuze. Doar daca vorbim de judecatorii care participa la proces putem vorbi despre prezumptia de nevinovatie. Nu se aplica nici la televizor, nici pe forumuri. Acum e ceva mai limpede ?
    • +5 (7 voturi)    
      postacul dezinformeaza (Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 10:42)

      gwolf [utilizator] i-a raspuns lui Velma Kelly

      prezumtia de nevinovatie se ia in calcul la proces, de catre instanta. DNA-ul dispune inceperea urmaririi penale.
      asta ca nu cumva sa puneti botul la spusele maimutoiului.
  • +12 (14 voturi)    
    Demisia Dracneo (Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 0:07)

    batmanss [utilizator]

    Demisia .
  • +11 (13 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 0:30)

    [anonim]

  • +7 (11 voturi)    
    astia fac ce vor in tara asta (Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 3:13)

    Coco Whistle [utilizator]

    de ce oare? coruptie peste tot, un popor needucat, pasiv si fara lideri. tara lui asta e incurajeaza hotia nu administrarea sau serviciul public. totul e impartit intre premianti. pina cind acesti premianti nu platesc in tara asta nu se va schimba nimic. e indejuns sa va uitati in trecut: incepind cu nastase, fosti ministri domicialiti prin italia, you name it....ca sa vedeti ca nu se va intimpla aboslut nimic. presedintele a uitat care ii sint atributiunile si doar legitimeaza o guvernare de proasta calitate. un lider adevarat ar fi jucat altfel cartea romanilor, el doar e un jucator tacit al mirsaviilor politicienilor. poporul a dovedit ca se misca in directia care trebuie cind exista lideri....dar vai sint de mult plecati din tara, ei si copilasii lor. viitor trist ne asteapta.
  • +8 (8 voturi)    
    vrajala electorala (Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 6:22)

    Cr1sD [utilizator]

    din nou praf in ochii muritorului de rand.La fel cum dosarul lui Zdragnea , Gabitu Oprea si Motocicleanu au fost reluate odata cu pensionarea unei judecatoare vom vedea inca o data cum mafia va gasi metode sa amane din nou pana vor reusi sa distruga DNA
  • +6 (8 voturi)    
    Sa speram ca (Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 7:03)

    OmniStudio [utilizator]

    cele doua vor beneficia de o lunga perioada de dieta.
  • +5 (7 voturi)    
    cand va cadea, (Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 9:31)

    clint [utilizator]

    sistemul lui Dragnea se va evapora peste noapte direct in puscarie.

    Apoi va urma o lunga perioada, 20-30 de ani, daca istoria si contextul ne va permite, in care vom scapa de "talpa coruptiei" din tara asta, primarii, din care isi trage seva tot sistemul.

    Bineinteles, in toata perioada asta, democratia, asa cum o stim, va lua o pauza, pentru ca repet, asa cum e acum pur si simplu nu produce decat hotie si inapoiere.

    Ramane ca fortele, straine probabil, care vor o democratie veritabila aici, sa scape de actuala "democratie" intr-o forma... democratica.

    Parte din democratie este separatia puterilor in stat, asa ca tot la DNA si justitie e mingea acum fiindca de la votul populatiei nu ne putem astepta la nimic.
  • +1 (3 voturi)    
    satui? (Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 9:36)

    AnderT [utilizator]

    https://www.petitieonline.com/referendum_popular_2018#form

    Multumesc
  • +5 (7 voturi)    
    DNA salveaza Romania de hoti (Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 11:11)

    hopsinoi [utilizator]

    1. Vrem 300 de parlamentari, fara pensii speciale;
    2. Vrem proceduri de urmarire penala a parlamentarilor corupti simplificate si marirea pedepselor;
    3. vrem pensii pe principiul contributivitatii, doar asa se incurajaza munca si nu hotia.
  • +6 (8 voturi)    
    DNA salveaza Romania de hoti (Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 11:11)

    hopsinoi [utilizator]

    1. Vrem 300 de parlamentari, fara pensii speciale;
    2. Vrem proceduri de urmarire penala a parlamentarilor corupti simplificate si marirea pedepselor;
    3. vrem pensii pe principiul contributivitatii, doar asa se incurajaza munca si nu hotia.
  • -1 (7 voturi)    
    Care este prejudiciul? (Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 11:59)

    marian_ulise [utilizator]

    Am citit articolul si nu inteleg clar ce s-a furat sau prejudiciat. Ca s-a trecut lacul de la apele romane la consiliul judetean e ca si cum s-ar trece centura capitalei din administratia ministerului drumurilor in cea a primariei lucru solicitat public. Daca consiliul judetean a concesiuonat creand un prejudiciu ar trebui ca sa-i ia pe ei, insa din nou aceasta informatie lipseste. Pare a fi ancheta similara cu oug13 unde curtea constitutionala deja s-a pronuntat.
  • +8 (10 voturi)    
    Mafiotii conduc Romania (Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 12:04)

    Csaby [utilizator]

    Intrebare: Cum au reusit acesti mafioti sa ajunga in structurile de putere ale unei tari civilizate ? Ce au pazit institutiile statului roman permitand unor infractori de drept comun sa decida soarta unie tari, sa adopte legi, hotarari de guvern, ordonante etc ? Liviu Dragnea este seful acestei mafii, iar impreuna cu acolitii sai a capturat statul roman. A venit timpul ca organele de cercetare penala sa-si faca datoria fata de acesti infractori si impostori. Pentru acesti infractori se canta imnul national si se da onorul ? Acesti infractori au fost alesi de cetateni. Oare cand se pune stampila de vot nu ar trebui sa prevaleze cinstea, corectitudinea, patriotismul, decenta, competenta sau mai bine sa conteze necinstea, hotia, impostura, aroganta, nesimtirea acestor scursuri ale societatii.
    • +5 (5 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 17:15)

      [anonim] i-a raspuns lui Csaby



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by