Dan Sova in fata instantei: Acuzatiile mi-au distrus viata si cariera. O sa scriu o carte despre ce am trait in acesti ani

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 19 septembrie 2017, 11:59 Dosare Anticoruptie


Dan Sova, retinut de DNA
Foto: Agerpres
Fostul senator Dan Sova le-a spus, marti, judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca acuzatiile pe care DNA i le aduce in dosarul CET Govora i-au distrus viata si cariera si ca se gandeste sa scrie o carte despre ce a trait in ultimii doi ani de procese. Judecatorii de la instanta suprema au finalizat, marti, dosarul CET Govora, in care Dan Sova este acuzat de trafic de influenta, urmand ca sentinta sa fie data pe 25 septembrie.

In ultimul cuvant in fata instantei, Sova si-a declarat nevinovatia, sustinand ca doreste sa-si recapete demnitatea pierduta: "Pentru mine, tot acest dosar a fost una dintre cele mai dure lectii de viata. Am vazut care este in Romania statutul unui om acuzat. Am trait o excludere din societate din 2015. Aceste acuzatii nefondate mi-au distrus viata si cariera definitiv, pentru ca suspiciunea care planeaza asupra mea e insurmontabila in actuala societate. Traiesc de doi ani de zile o consternare perpetua cu privire la toata aceasta desfasurare de forte. Nu sunt avocat de penal, dar stiu sa ma uit pe un dosar. Cum e posibil sa mergi in instanta cu un astfel de dosar? Cred ca o sa scriu o carte despre ce am trait in acesti ani. Toata nedreptatea, tot nejuridicul. Eram aici, in boxa, cand onoratul reprezentant al Parchetului a propus prelungirea arestului, pentru ca n-am recunoscut. Si am zis: Da! Prefer sa stau sase luni. Imi doresc sa-mi recapat demnitatea pierduta acum doi ani", le-a spus Sova judecatorilor, potrivit Agerpres.

Completul care a judecat aceasta cauza este format din Stefan Pistol, Ana Maria Dascalu si Cristina Geanina Arghir. Este vorba despre acelasi complet care a decis pe 5 septembrie ca dosarele lui Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu sa fie reluate de la zero, pe motiv ca Ana Maria Dascalu se va pensiona la data de 31 octombrie, iar martorii trebuie reaudiati in prezenta noului judecator.

Presedintele completului, Stefan Pistol, a anuntat ca s-a incheiat cercetarea judecatoreasca in dosarul CET Govora si urmeaza dezbaterile finale.

Procurorul de sedinta a cerut in sala de judecata ca Dan Sova sa fie condamnat pentru trafic de influenta la inchisoare cu executarea pedepsei, din care sa fie scazuta perioada retinerii si arestarii preventive. De asemenea, procurorul a cerut confiscarea de la fostul senator a 100.000 de euro, care ar reprezenta produsul traficarii influentei, precum si mentinerea sechestrului asigurator in vederea recuperarii acestei sume.

De asemenea, reprezentantul DNA a cerut condamnarea lui Mihai Balan, fost director la CET Govora, pentru abuz in serviciu la inchisoare cu executarea pedepsei, in limitele speciale orientate spre mediu. In plus, procurorul a cerut ca Balan sa plateasca 1,3 milioane lei despagubiri catre CET Govora.

"Pentru inculpatul Dan Sova apreciem ca, din probele administrate, fapta exista si a fost savarsita de catre inculpat. In perioada octombrie - noiembrie 2011, inculpatul a pretins in mod direct 5.000 de euro pe luna de la un denuntator, in schimbul interventiei sale pe langa inculpatul Mihai Balan, in vederea incheierii unui contract de asistenta juridica intre CET Govora si casa de avocatura a denuntatorului. In schimbul interventiei sale, Dan Sova a primit suma totala de 100.000 euro. (...) Consideram ca apararile formulate de inculpat sunt infirmate de probe. Inculpatul Dan Sova a aratat ca a avut o singura intalnire cu Mihai Balan in anul 2011. Balan a spus ca au avut doua intalniri. Martorii propusi in apararea lui Sova sunt martori care l-au deservit ca soferi si nu au putut sa ofere informatii relevante", a spus procurorul DNA prezent in sala de judecata.

Dan Sova este acuzat de procurorii DNA ca, in perioada octombrie 2011 - iulie 2014, a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la un denuntator, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa Mihai Balan, director general al CET Govora SA la acea vreme, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unor contracte de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.

Anchetatorii mai sustin ca Mihai Balan a produs un prejudiciu in dauna CET Govora SA de peste 1,3 milioane lei (suma totala decontata cu o frecventa lunara, in baza celor doua contracte), concomitent cu obtinerea unor foloase necuvenite, in acelasi cuantum, de catre firma de avocatura.

DNA precizeaza ca, in perioada decembrie 2011 - decembrie 2012, societatea de avocati a emis lunar catre CET Govora facturi pentru activitatile de asistenta juridica prestate. In aceeasi perioada, senatorul a incasat de la societatea de avocati suma totala de 60.000 de euro.

In cea de a doua perioada contractuala, Dan Sova a incasat un comision in valoare totala de 40.000 euro, indica procurorii. DNA mentioneaza ca cea mai mare parte a banilor primiti de Sova au fost orientati, in mod direct, catre stingerea unei datorii provenite din cumpararea de la fostul deputat Cristian Rizea a unui imobil situat in Bucuresti.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2789 vizualizari

  • +16 (16 voturi)    
    contractul!! (Marţi, 19 septembrie 2017, 12:01)

    rakkone [utilizator]

    Scoate contractul Bechtel, lepra, scoate contractul!!!
  • +18 (18 voturi)    
    daca nu furai .... (Marţi, 19 septembrie 2017, 12:02)

    SârbaLUIGhitză [utilizator]

    hotia ti-a dsitrus viata si prostia imensa .. La multi ani cu executare!
    • -8 (8 voturi)    
      si dan radu rusanu a furat, nu-i asa? (Marţi, 19 septembrie 2017, 13:27)

      Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui SârbaLUIGhitză

      a facut puscarie degeaba, instanta a constatat ca era nevinovat
      • +5 (5 voturi)    
        :P (Marţi, 19 septembrie 2017, 14:08)

        Encounter [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

        La Rușanu discutăm de arest preventiv, nu de arest după condamnare. altă mâncare de pește. Nu a fost condamnat de o instanță și eliberat de alta, așa cum insinuezi.
        • 0 (0 voturi)    
          baga si 6 luni de preventiv (Miercuri, 20 septembrie 2017, 22:12)

          Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui Encounter

          sa vedem daca e alta mancare de peste
      • +1 (1 vot)    
        Si Terente a furat (Marţi, 19 septembrie 2017, 19:53)

        Haskal [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

        Si Iliescu a furat, viitorul tau....hai mai lasa textele astea bullshevine ca "si ala a facut, da' cee' io's mai prost"?
  • +16 (16 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 septembrie 2017, 12:03)

    [anonim]

  • +13 (13 voturi)    
    cel mai bun desenator din istoria Romaniei (Marţi, 19 septembrie 2017, 12:10)

    mos_teaca [utilizator]

    Daca ti-a trebuit CET Govora uite ce ai patit....Mai bine desenai inca 3000 de km de autoastrada - ti-ai fi folosit talentul din plin !!!!
  • +11 (11 voturi)    
    erasa imi fie mila (Marţi, 19 septembrie 2017, 12:12)

    loveparade [utilizator]

    de un om tocat marunt de "binom" daca nu vorbeam despre viata si cariera maimutoiului din clip...

    https://www.youtube.com/watch?v=O4s-AHnya0w
    • +6 (6 voturi)    
      daaaa (Marţi, 19 septembrie 2017, 12:49)

      gogu_milogu [utilizator] i-a raspuns lui loveparade

      bravo..... asa trebuie sa facem toti.... sa expunem astfel de "memorii" ca se pare ca poporul roman are memoria....scurta!?.....
      Cum se purtau ei cand se credeau pe val.... si acum se dau de ceasul mortii ca au fost exclusi din societate..... pai bah pacaliciule de sova, daca nu voiai sa fii exclus te comportai cf cerintelor societatii..... in care toti suntem egali in fata legii.... nu unii mai egali decat altii.....
      La nivelul tau ar fi trebuit sa stii ca nu urland la politisti este modul in care iti expui "muschiul"
  • +12 (12 voturi)    
    O carte de colorat poate! (Marţi, 19 septembrie 2017, 12:18)

    dandra [utilizator]

    Ca mai mult sigur nu poate.
  • +7 (9 voturi)    
    Nevinovatul (Marţi, 19 septembrie 2017, 12:19)

    Frank777 [utilizator]

    Cand a facut jmecherii se gandea ca este de neatins bazat pe mafia din care face parte.Alt mafie mai mare l-a terminat.
  • +6 (8 voturi)    
    Hei, musiu Sova (Marţi, 19 septembrie 2017, 12:20)

    transpenibilus [utilizator]

    Da matale nu mai ti minte cum ai mintit in legatura cu nu stiu ce provocare nedovedita niciodata a unor jurnaliste The Economist si RRA la Bruxelles? Nu ai platit nici in ziua de azi pentru minciunile cu care ai nenorocit niste jurnalisti si pe care le-ai zis fara sa clipesti.

    "Minciunile si amenintarile senatorului Dan Şova la adresa unei jurnaliste. Comisarul pentru Justitie, Viviane Reding, este indignata si avertizeaza asupra respectarii independentei presei" http://revista22online.ro/16222/.html
  • +7 (9 voturi)    
    ????? (Marţi, 19 septembrie 2017, 12:22)

    iodixit [utilizator]

    in cartea aia ai sa scrii si cit si cum ai furat?
    cum, poate nu mai e nevoie, ca s-au prins procurorii, dar cit, poti sa scrii, ca sigur procurorii nu s-au prins de toate matrapazlicurile pe care le-ai facut.
  • +9 (9 voturi)    
    ai grija (Marţi, 19 septembrie 2017, 12:38)

    Nick85 [utilizator]

    sa te apuci de carte dupa ce intri in puscarie ca altfel nu se ia in considerare pt scaderea pedepsei!
  • +5 (5 voturi)    
    o sa scrie cartea intitulata (Marţi, 19 septembrie 2017, 12:51)

    tropotaru [utilizator]

    "noi ipoteze privind disparitia originalului contractului cu Bechtel"
  • +5 (5 voturi)    
    nu se dezmint niciodata - tupeu maxim (Marţi, 19 septembrie 2017, 12:59)

    averageJoe [utilizator]

    si asta e inca tanar, i-ar mai sta mintea la un mandat doua sau macar niste functii prin minister. Toti sunt curati ca lacrima, ingerasi de pus in rama. Sa te rogi la ei nu alta..
  • +6 (6 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 septembrie 2017, 13:00)

    [anonim]

  • +3 (3 voturi)    
    Papillon 2? (Marţi, 19 septembrie 2017, 13:04)

    Martinezu [utilizator]

    Ar fi interesant de citit, poate un best seller?
  • +5 (5 voturi)    
    Blestemul Roșia Montana (Marţi, 19 septembrie 2017, 13:20)

    Un cititor [utilizator]

    O să-i ajungă pe toți. Rând pe rând.
  • +6 (6 voturi)    
    Un posibil titlu (Marţi, 19 septembrie 2017, 14:00)

    Bogdan_100 [utilizator]

    "Un nesimtit in tara minciunilor" dar ar fi in fapt o autobiografie
  • +4 (4 voturi)    
    Ca toti viitorii puscariasi (Marţi, 19 septembrie 2017, 14:02)

    vitezomanul [utilizator]

    Sova si-a descoperit talentul de scriitor. Sova, ai grija sa nu te apleci dupa sapun, ca altfel o sa scrii numai poezii de dragoste :)
  • +3 (3 voturi)    
    nu ajuta (Marţi, 19 septembrie 2017, 14:05)

    revo [utilizator]

    Trebuie sa fie o "lucrare stiintifica" ca sa-ti reduca inchisoarea! Autobiografiile romantate nu se pun la socoteala.
    Ce ai fost si ce-ai ajuns! Cand iti zicea ma-ta vitrega sa fii atent ce faci cu cariera ta, tu-ti bagai picioarele si te luai de toarta cu Tonta! Hai, la bulau cu tine! Si scoate contractul cu Bechtel, javra ordinara!
  • +1 (1 vot)    
    destin.... (Marţi, 19 septembrie 2017, 17:04)

    asada [utilizator]

    Acum cum o sa-ti fie scris !!!!! Tovarasii tai de partid si manarii au avut timp berechet pentru capodoperele scrise pe la Rahova ,Jilava si mai stiu eu pe unde sau odihnit. Ce sa spun ,iti doresc spor la treaba !!!!!
  • 0 (0 voturi)    
    PIESA LIPSA (Marţi, 19 septembrie 2017, 19:18)

    varutzu [utilizator]

    Mizeria asta de om mai lipseste din guvernu asta de cretini.
  • 0 (0 voturi)    
    Distrus viata? (Miercuri, 20 septembrie 2017, 7:53)

    rezis [utilizator]

    Nu este cazul.....
    http://www.drept.unibuc.ro/Conf.-univ.-dr.-Dan-Coman-Sova-s16-a23-ro.htm


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by