Narcis Neaga, fost sef CNADNR, la DNA. Procurorii l-au anuntat ca i-a fost prelungit controlul judiciar

de G.S.     HotNews.ro
Joi, 27 iulie 2017, 11:18 Dosare Anticoruptie


Narcis Neaga, fost director al CNADNR, s-a prezentat joi dimineata la DNA, unde a fost anuntat de procurori ca i-a fost prelungita masura controlului judiciar, in dosarul in care este cercetat pentru abuz in serviciu in legatura cu un contract privind autostrada Sibiu - Orastie, informeaza Agerpres.

In decembrie 2015, Narcis Neaga a fost pus sub control judiciar de DNA, fiind stabilita o cautiune de 300.000 lei. 

Procurorii sustin ca, in 15 mai 2014, Narcis Neaga, in calitate de director general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA (CNADNR), a procedat la suspendarea abuziva a unui contract de servicii privind supervizarea lucrarilor la autostrada Orastie - Sibiu si a platilor aferente acestuia, cu incalcarea dispozitiilor contractuale, a conditiilor FIDIC (Federatia Internationala a Inginerilor Consultanti) si a dispozitiilor legale. 

Conform DNA, Neaga a desemnat Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov pentru a superviza lucrarile de constructie a autostrazii si pentru a indeplini obligatiile contractuale in perioada de desfasurare a contractelor de lucrari privind: ''Proiectare si executie Autostrada Orastie - Sibiu, Lot 3: km 43+855 - km 65+965', ''Proiectare si executie Autostrada Orastie - Sibiu, Lot 3: km 65+965 - km 82+070".

"Apoi, inculpatul a reziliat contractul de supervizare in conditii nelegale si a refuzat plata facturii emise de catre liderul asocierii care asigurase initial serviciile de supervizare a lucrarilor si, pe cale de consecinta, in mod nefundamentat, a refuzat decontarea facturii din fondul de coeziune (fonduri europene). Ulterior, printr-o Sentinta arbitrala, Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei a admis in parte cererea formulata de liderul asocierii care asigurase initial serviciile de supervizare a lucrarilor si a obligat CNADNR SA la plata sumei de 3.139.109,20 lei plus TVA, precum si a penalitatilor de intarziere, calculate de la 15 mai 2014 pana la 23 decembrie 2014, data inregistrarii cererii arbitrale", mai spun procurorii. 






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























665 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Aceeasi poveste falsa (Joi, 27 iulie 2017, 11:45)

    Cataleya [utilizator]

    DNA nu pune pe nimeni ,nici in arest preventiv, nici in arest la domiciliu si nici sub control judiciar.
    Asta decid doar judecatorii!
    De ce nu spuneti clar ca judecatorii X sau Y au decis...
    O tot tineti cu DNA a facut, a dres, bla bla bla....


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by