Inca un detinut celebru ar putea fi eliberat, desi nu a platit prejudiciul: cazul Relu Fenechiu

de Red. Stiri     HotNews.ro
Miercuri, 26 iulie 2017, 13:57 Dosare Anticoruptie


Relu Fenechiu
Foto: Agerpres
Judecatoria Vaslui a decis pe 28 iunie eliberarea conditionata a fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, condamnat in martie anul acesta la cinci ani si jumatate de inchisoare in urma contopirii a doua pedepse pentru fapte de coruptie. Motivarea sentintei arata ca judecatorii vasluieni au decis eliberarea conditionata in ciuda faptului ca procurorii au aratat ca Fenechiu nu a platit nimic din prejudiciul de 5,7 milioane de lei. Decizia judecatoriei Vaslui nu e definitiva, contestatia procurorilor urmand sa se judece in august.

Judecatorii din Vaslui au admis propunerea Comisiei de liberare conditionata din Penitenciarului Vaslui. Tribunalul Vaslui il condamnase la cinci ani si jumatate de inchisoare pe Fenechiu pentru mai multe fapte de coruptie, in urma contopirii a doua pedepse, una de cinci ani, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata, si una de trei ani si zece luni, pentru trafic de influenta in forma continuata si spalare de bani.

Motivarea instantei arata ca judecatorii de la Judecatoria Vaslui au ignorat argumentele reprezentantilor Parchetului privind plata prejudiciului. "Chiar daca achitarea prejudiciului nu este o conditie pentru acordarea liberarii conditionate potrivit dispozitiilor Vechiului Cod penal, aceasta poate fi analizata ca o dovada temeinica de indreptare insa, desi in cauza a fost retinut un prejudiciu de aproximativ 5,7 milioane lei, condamnatul nu a achitat nici macar o parte din el", se arata in motivare.

Romania Curata a scris anul trecut ca Relu Fenechiu nu a platit nici un leu din prejudiciu. Mai mult, intr-un alt articol de anul acesta, ziaristii de la Romania Curata au aratat ca pentru recuperarea spagii de 900.000 de euro recunoscute de Fenechiu in al doilea dosar in care a fost condamnat, procurorii DNA Ploiesti i-au pus sechestru pe aceleasi bunuri indisponibilizate deja din 2011 in dosarul Transformatorul si nici pana acum valorificate.

Mai mult, judecatorii vasluieni au acceptat ca Fenechiu sa primeasca cate 30 de zile pentru fiecare dintre cele patru lucrari stiintifice scrise in puscarie (deci 120 de zile in total), in ciuda modificarii legislative care arata ca un detinut care a scris lucrari stiintifice primeste 30 de zile indiferent de numarul acestora.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3614 vizualizari

  • +9 (9 voturi)    
    E vreun exemplu cu unul care a plătit? (Miercuri, 26 iulie 2017, 14:04)

    nick24 [utilizator]

    Când or dărâma catedral plaza, atunci o să-și plătească și mafioții datoriile.
  • +14 (14 voturi)    
    mda (Miercuri, 26 iulie 2017, 14:32)

    Take-Red-Pill [utilizator]

    eu zic sa se elibereze toti hotii

    si asa s-a demonstrat ca suntem incapabili sa-i tinem prin puscarii

    suntem incapabili sa recuperam ce au furat...

    suntem incapabili sa-i limitam sa nu mai fure de acum incolo...

    legalizati fratilor hotia... ca si asa legea e optionala, in general se aplica numai prostilor platitori de taxe care n-au pile la partide...
    • +5 (5 voturi)    
      Nu toti breh, propunerea trebuie sa aiba "prag" (Miercuri, 26 iulie 2017, 16:01)

      jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Take-Red-Pill

      sa se elibereze numai aia care au furat mai mult de 10 milioane (de euro, normal).
      Uite si pragul util.
  • +10 (10 voturi)    
    Spre deosebire de Varan, asta si a recunoscut vina (Miercuri, 26 iulie 2017, 14:56)

    jackalphonse [utilizator]

    Varanul a fpost eliberat cand inca mai cotcodacea ca a fost totul o facatura politica, ce sa mai zici de indreptare?

    Nenea Relu si-a recunoscut vina, prejudiciul o sa l inapoieze la pastele cailor, pentru ca oricum l-a impartit cu alti "oameni de afaceri" penelisti.
    Bai neneee, ne intoarcem in anii Nascase.
  • +5 (5 voturi)    
    Asta e Romania pt care lupta Mazeta (Miercuri, 26 iulie 2017, 15:39)

    Kaladin [utilizator]

    xanti, newlook, xgrohu, colonelu and Co, Patria Hotilor.
    • 0 (2 voturi)    
      mai pune (Miercuri, 26 iulie 2017, 23:57)

      Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui Kaladin

      Netanyahu, Elan Schwartzenberg, Benny Steinmetz ,Moshe Klughaft sau Sefi Shaked..astia nu se pun? Multi sunt cautati de justitia romana , tot astia dau tunuri cu ajutorul infractorilotr romani( politicieni- oameni de sacrificiu)
  • +6 (6 voturi)    
    Ei hai, nici asa ! (Miercuri, 26 iulie 2017, 16:21)

    Susufler0 [utilizator]

    Detinut celebru este OJ Simpson ! Si parca si despre asta se vorbeste de eliberare.

    Cum ar putea fi celebru un gainar ca Relu care a vopsit niste transformatoare si le-a vandut de noi ?

    PS. Nici macar Livache nu va putea sa capete atributul acesta atunci cand il vor elibera conditionat ! Si Dragnea este totusi cineva !
  • +4 (4 voturi)    
    asta-i nu-i judecator, e mafiot (Miercuri, 26 iulie 2017, 17:14)

    yellowdog [utilizator]

    cum sa vi cu o asemenea motivatie? pai eliberati si criminalii s ca legea nu prevede invierea celui ucis.

    Sau afacerile coordonate din inchisoare prin intermediul fratelui sunt asa de infloritoare de a gustat fructul si coruptul asta de judecator? Poate face cineva o investigatie, la Vaslui in inchisoare cred ca s-a simtit ca in concediu, sala de fitnes etc...
  • +3 (3 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 26 iulie 2017, 17:43)

    [anonim]

  • +3 (3 voturi)    
    Cine are curajul? (Miercuri, 26 iulie 2017, 18:35)

    asavreau [utilizator]

    Știe cineva câte transformatoare erau în sistemele de irigații și unde au ajuns?Așa aflăm cum sau îmbogățit unii care acum cer prag la hoție.Oare mai țin minte cât au distrus și furat?Noi ținem minte dar nu ne ascultă nimeni.Dacă adăugăm și fostele CAP și IAS,nu mai spun ăștia că nu au bani pentru autostrăzi.Ce zici Nicolicea?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by