Directorul general al Administratiei Porturilor Dunarii din Giurgiu si fostul director al Autoritatii Navale Romane, trimisi in judecata de DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 14 iulie 2017, 17:15 Dosare Anticoruptie


Cristian Matei, director general la Administratia Porturilor Dunarii Fluviale din Giurgiu, a fost trimis in judecata de procurorii DNA Constanta pentru abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, si favorizarea faptuitorului. In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Razvan-Gabriel Trandafir, la data faptelor director general interimar al Autoritatii Navale Romane, pentru complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, si favorizarea faptuitorului. De asemenea, Liviu-Aurelian Cazan, fost director general al Autoritatii Navale Romane, a fost trimis in judecata pentru instigare la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, si instigare la favorizarea faptuitorului.

Ancheta DNA vizeaza semnarea unui act aditional la un contract de vanzare - cumparare prin care un imobil a trecut, fara plata, din patrimoniul Companiei Nationale "Administratia Porturilor Dunarii Fluviale S.A. Giurgiu in patrimoniul Autoritatii Navale Romane.

Prejudiciul adus Companiei Nationale "Administratia Porturilor Dunarii Fluviale S.A. Giurgiu" este estimat la 255.372,726 euro fara TVA (reprezentand contravaloarea respectivului imobil), concomitent cu obtinerea unui folos necuvenit pentru Autoritatea Navala Romana.

Ce spune rechizitoriul procurorilor:

La data de 26 mai 2017, inculpatul Matei Cristian, in calitate de director al Companiei Nationale "Administratia Porturilor Dunarii Fluviale S.A. Giurgiu" (C.N. A.P.D.F.), cu incalcarea dispozitiilor legale privitoare la buna gestiune financiara in administrarea patrimoniului public, a indeplinit in mod defectuos, cu rea credinta, acte ce tin de atributiile de serviciu, conducere, administrare si control.

Concret, acesta impreuna cu inculpatul Trandafir Razvan-Gabriel, la instigarea inculpatului Cazan Liviu-Aurelian, au semnat un act aditional la un contract de vanzare - cumparare prin care un imobil a trecut, fara plata, din patrimoniul C.N. A.P.D.F. Giurgiu in patrimoniul Autoritatii Navale Romane (ANR).

Aceste demersuri ale inculpatilor au condus la producerea unui prejudiciu C.N. A.P.D.F. Giurgiu in suma de 255.372,726 euro fara TVA (reprezentand contravaloarea respectivului imobil), concomitent cu obtinerea unui folos necuvenit pentru Autoritatea Navala Romana.

Actionand in aceasta maniera, inculpatii Matei Cristian si Trandafir Razvan-Gabriel au urmarit fraudulos, ingreunarea tragerii la raspundere penala a inculpatului Cazan Liviu-Aurelian, in cadrul dosarului penal mediatizat prin comunicatul nr. 496/VIII/3 din 16 mai 2017.

Pana la aceasta data Compania Nationala "Administratia Porturilor Dunarii Fluviale" (C.N. A.P.D.F.) S.A. Giurgiu nu a comunicat daca se constituie parte civila in cauza.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanta.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























737 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by