Marian Fiscuci, primul patron al firmei TelDrum, si Adrian Simionescu, fost vicepresedinte al CJ Teleorman, audiati la DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 14 iulie 2017, 11:03 Dosare Anticoruptie


Omul de afaceri Marian Fiscuci, fost coleg de liceu al lui Liviu Dragnea si primul patron al firmei TelDrum, si Adrian Simionescu, fost deputat PSD si fost vicepresedinte al CJ Teleorman in mandatul de presedinte al lui Liviu Dragnea, au fost audiati, vineri dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie, anunta Realitatea Tv. Cei doi nu au dat declaratii presei.

Procurorii DNA au anuntat joi ca au dispus inceperea urmaririi penale fata de fostul presedinte al consiliului judetean Teleorman Adrian Gadea, in afacerea Belina, locul preferat de pescuit al lui Liviu Dragnea, despre care HotNews.ro a demonstrat ca a ajuns in cele din urma la fiul liderului PSD. Adrian Gadea este secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii, functie in care a fost numit in ianuarie 2017. In 2013, Guvernul Victor Ponta a emis o Hotarare de Guvern 943 prin care Insula Belina si Bratul Pavel treceau de la Apele Romane la CJ Teleorman. Hotararea era semnata de Ponta si contrasemnata, intre altii, si de Liviu Dragnea, pe atunci vicepremier.

In 2013, Guvernul Victor Ponta a emis o Hotarare de Guvern 943 prin care Insula Belina si Bratul Pavel treceau de la Apele Romane la CJ Teleorman. Hotararea era semnata de Ponta si contrasemnata, intre altii, si de Liviu Dragnea, pe atunci vicepremier.

Care sunt acuzatiile procurorilor:

In luna ianuarie 2014, Adria Gadea, in calitate de presedinte al CJ Teleorman, beneficiind de ajutorul lui Dumitrescu Mircea, nu a indeplinit acte prevazute in dispozitiile legislatiei primare, fapt ce a condus la incheierea cu o societate comerciala (Tel Drum, n.r.) si o alta persoana a trei contracte de inchiriere avand ca obiect parti din insula Belina si bratul Pavel al fluviului Dunarea (in suprafata totala de 80 ha).

Concret, aceste contracte au fost incheiate pe o perioada de 10 ani (la preturi de 1.900 lei/ha/an, 2.792 lei/luna si 3.988 lei/luna, toate fara TVA), fara organizarea unei licitatii si fara initierea si parcurgerea procedurii de emitere a unei hotarari de consiliu judetean.

Scopul acestora era darea suprafetelor respective in folosinta temporara a locatarului pentru cresterea pestelui in regim natural, fara furajare, pentru pescuit sportiv si agrement, interzicandu-se desfasurarea oricaror altor activitati.

Contractele respective au facut obiectul controlului financiar preventiv, viza fiind acordata in aceeasi zi, 16 ianuarie 2014, de catre Iordan Nela Dorica, inspector in cadrul Serviciului Financiar Contabilitate, in conditiile in care aceasta cunostea modalitatea de incheiere a acelor documente.

Prin aceste demersuri a fost cauzata o vatamare a intereselor publice, legitime ale CJ Teleorman, totodata, fiind obtinut un folos necuvenit de catre beneficiarii contractelor, reprezentat de dobandirea imobilelor respective, sustin procurorii DNA.

HotNews.ro a dezvaluit, in mai 2017, ca locul preferat de pescuit al liderului PSD, Liviu Dragnea, este lacul Belina, despre care satenii din Seaca spuneau inca de atunci ca este a lui Dragnea. Aici au fost facute pozele cu Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu, la pescuit.

In noiembrie 2013 Guvernul Ponta a trecut prin HG insula Belina, lacul Belina si bratul Pavel din administratia Apelor Romana in administratia Consiliului Judetean Teleorman. Guvernul si-a motivat transferul prin dorinta CJ Teleorman de a dezvolta turistic zona, prin constructia unui  complex turistic si sportiv, cu hotel, bazine de inot si pensiuni, o tabara cu plaja.

Zona de agrement, cu hotel, bazine de inot n-a mai aparut, in schimb Tel Drum a ridicat cateva constructii cu circuit inchis unde uneori vin Dragnea si invitatii sai la pescuit. Proprietatea este ferita de privirile curiosilor si bine pazita. Pentru cele 70 de hectare luate in concesiune in 2014, Tel Drum plateste putin peste 7000 de lei pe luna.

In iunie, HotNews.ro a descoperit ca Tel Drum a cesionat (cedat) mai departe proprietatea, dupa numai trei luni, catre o terta firma. Numele firmei a ramas din 2014 pana azi un secret bine pazit. HotNews.ro a obtinut intre timp documente care probeaza cum micul paradis la Dunare a ajuns de la Teldrum la o firma controlata  astazi de Stefan Valentin Dragnea. In urma cu trei ani, fiul liderului PSD inca nu figura in actionariat. Firma a renuntat la cesiune in februarie 2017, cam pe cand incepeau protestele, astfel ca micul paradis s-a intors la Tel Drum.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3669 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    PM (Vineri, 14 iulie 2017, 11:57)

    ciankanel [utilizator]

    Adrian Simionescu ! E vorba despre Adrian Minune nu?
  • +5 (5 voturi)    
    Dragnea cauta ajutor in Israel...! (Vineri, 14 iulie 2017, 12:02)

    DEMA GOGU' [utilizator]

    Oare ce mai vinde Dragnea in Israel pt. a obtine ajutor cu dosarele penale din Romania ?!
    Se strange latul....


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by