Fostul director al Finantelor Publice Prahova, condamnat definitiv la inchisoare cu suspendare, dupa ce a fost achitat pe fond

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 11 iulie 2017, 18:16 Dosare Anticoruptie


Fostul director al Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice (DGRFP) Prahova, Daniel Petre, a fost condamnat definitiv, mart, la inchisoare cu suspendare pentru luare de mita, dupa ce initial a fost achitat de instanta de fond, anunta Agerpres.

Potrivit portalului instantelor de judecata, magistratii Curtii de Apel Ploiesti au admis apelul procurorilor DNA Ploiesti declarat impotriva sentintei Tribunalului Prahova si l-au condamnat definitiv pe Daniel Petre la trei ani de inchisoare cu suspendare pe durata unui termen de incercare de sase ani in dosarul in care este acuzat de luare de mita.

De asemenea, instanta a dispus confiscarea de la inculpat a sumei de 40.000 lei, obligandu-l, totodata, la plata sumei de 7.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat.

Decizia este definitiva.

Daniel Petre a fost trimis in judecata de DNA Ploiesti in mai 2015 trecut sub acuzatia ca a luat mita in valoare totala de 60.000 de lei, el avand succesiv, la data faptelor, functiile de director executiv adjunct la Directia Economica din cadrul Consiliului Judetean (CJ) Prahova, cu atributii delegate de administrator public, si ulterior director executiv in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Prahova.

In rechizitoriul intocmit de anchetatori se arata ca Petre a primit in trei randuri, in perioada aprilie - mai 2012, de la un denuntator sumele de 20.000 lei, 10.000 lei, respectiv 20.000 lei (in total 50.000 lei), pentru ca, in calitatea sa de director executiv adjunct al Directiei Economice din cadrul CJ Prahova, sa favorizeze o societate la care persoana respectiva avea interese economice, in sensul atribuirii unei lucrari finantate din fondurile CJ privind modernizarea unui drum judetean.

De asemenea, inculpatul a promis ca va face demersuri si in legatura cu efectuarea cu prioritate a platilor catre aceasta societate si pentru suplimentarea cu 20% din valoarea totala a lucrarii, pe parcursul derularii contractului, se arata intr-un comunicat emis la acea data de DNA. Ulterior, in aprilie 2013, Daniel Petre, care la acel moment era director executiv in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Prahova, a primit de la acelasi denuntator suma de 10.000 lei, pentru a favoriza aceeasi societate comerciala, cu ocazia unui control derulat de catre inspectorii din subordinea sa.

Potrivit comunicatului, anchetatorii au dispus disjungerea si continuarea cercetarilor fata de Daniel Petre intr-un dosar separat, aflat la DNA Ploiesti.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1256 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    este acum clar cum se ajunge la DGRFP... (Marţi, 11 iulie 2017, 19:06)

    ..13 [utilizator]

    Nu vine asa un neica nimeni sa dea un examen ca sa obtina oare slujba mai buna - trebe sa ai marete contributii financiare - se intelege - la prea-marirea si cresterea partidului care este in toate cele ce sunt si mai apoi pupi o slujba, dupa posibilitati, la Minister, la DGRFP ...

    Niste mafioti!
    halal de prostimea care i-a votat si de indiferentii care nu s-au deranjat in ziua votului.

    Fiecare tara are conducatorii pe care ii merita.
  • +1 (1 vot)    
    Sales (Miercuri, 12 iulie 2017, 10:43)

    tudor74 [utilizator]

    Frate aveti prea multe condamnari cu suspendare in stoc si va e frica ca ramaneti cu ele nefolosite? Vad ca jduecatorii impart in stanga si dreapta numai condamnari cu suspendare de parca nu mai sunt la moda ! AI furat 100 de milioane de euro, ia de aici 2 ani cu suspendare, rusinica si promiti ca nu mai faci , da ?

    Pe amaratul ala care fura fier vechi dintr-o fabrica parasita ia 3 ani cu executare, ca e mult mai periculos !


    Scarba imi e de tara asta !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by