Sorin Alexandrescu, fostul director al Antena Group, s-a predat la Politia Ilfov pentru a fi incarcerat

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 28 iunie 2017, 17:43 Dosare Anticoruptie


Sorin Alexandrescu
Foto: AGERPRES
Fostul director al Antena Group, Sorin Alexandrescu, s-a predat, miercuri dupa-amiaza, la IPJ Ilfov, pentru a fi incarcerat, au declarat oficiali ai Politiei Ilfov pentru Agerpres. Sorin Alexandrescu a fost condamnat miercuri de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 4 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru santaj in dosarul Antena Group - RCS&RDS.

In acelasi dosar, Dan Voiculescu, acuzat de complicitate la santaj, a fost achitat, iar si fiica sa, Camelia Voiculescu, acuzata de procurori tot de complicitate la santaj, a primit un an si 6 luni de inchisoare cu suspendare.

Instanta a dispus si o amenda de 200.000 de lei pentru Antena Tv Group, persoana juridica, pentru santaj.

Instanta suprema a mai decis miercuri achitarea lui George Daniel Matiescu, imputernicit al Intact Publishing, precum si a societatilor SC Intact Publishing si SC Antena 3 SA, acuzate de DNA de santaj si complicitate la santaj in forma continuata.

Instanta a mai dispus ca decizia sa fie publicata pe Antena 1, de 10 ori, timp de o luna, in intervalul orar 18:00 - 20:00.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, si fiica sa Camelia au fost trimisi in judecata pe 1 octombrie 2013, alaturi de Sorin Alexandrescu, atunci directorul general Antena TV Group SA, de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, si de fostul sef al ANAF Serban Pop.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat, in mod repetat si gradual, acte de constrangere asupra lui Ioan Bendei, atunci administrator al RCC-RDS, amenintandu-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie, astfel incat sa il determine sa urmeze conduita impusa de inculpat.

Actele de constrangere s-ar fi exercitat verbal, prin afirmatii legate de perspectiva declansarii unui scandal mediatic, dar si prin intermediul unui spot publicitar prin care publicul era informat ca vor fi facute dezvaluiri cu privire la presupuse fapte de coruptie in care ar putea fi implicat Ioan Bendei. Anchetatorii sustin ca acest spot publicitar a fost realizat din dispozitia Cameliei Voiculescu si a lui Sorin Alexandrescu, la 8 mai 2013, si a fost difuzat in perioada 9 - 30 mai 2013, cu o frecventa de cinci ori pe zi (in total de 401 ori) de toate posturile TV apartinand SC Antena TV Group SA si SC Antena 3 SA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























4730 vizualizari

  • +4 (6 voturi)    
    e un mic pas inainte (Miercuri, 28 iunie 2017, 17:49)

    math_2 [utilizator]

    .... dar pedepsele sunt absolut neglijabile pentru aceasta institutie atat de toxica a varanului.
    Am impresia ca aceste decizii sunt intotdeauna la limita ... nu vrem de fapt sa pedepsim pe nimeni, sunt dintre noi pentru noi, trebuie numai sa pastram niste aparente de democratie, stat de drept.....
  • +1 (3 voturi)    
    Dau pe Antena 1 (Miercuri, 28 iunie 2017, 18:05)

    Rha-Doo [utilizator]

    Schimb canalul de Antena 1 ori de cate ori se intampla asta:
    "Instanta a mai dispus ca decizia sa fie publicata pe Antena 1, de 10 ori, timp de o luna, in intervalul orar 18:00 - 20:00"

    In plus, voi viziona inregistrarea mesajului Antenei 1 de nenumarate ori pe YouTube!
  • +4 (6 voturi)    
    Daca vrei... (Miercuri, 28 iunie 2017, 18:53)

    BPM [utilizator]

    ... sa te angajezi la vreuna din societatile lui Voiculescu te intreaba aia si ce-ai supt de la mamica ta, iar daca ai schimbat mai multe job-uri intr-un interval de timp relativ scurt (nu neaparat din vina ta) esti descalificat imediat - in schimb la nivel de top management au interlopi care se se ocupa cu santajul...
  • 0 (0 voturi)    
    Sorinele, (Joi, 29 iunie 2017, 8:13)

    John M. [utilizator]

    Nu te necaji...Ai avut si tu momentul tau de glorie si acum platesti. Nu-i asa ca acum 5 ani te simteai invincibil?!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by