Sorin Alexandrescu: Sunt victima unei inscenari / Camelia Voiculescu: Nu-mi doresc ca Sorin sa plateasca pentru ce nu a facut

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 23 iunie 2017, 21:24 Dosare Anticoruptie


Sorin Alexandrescu
Foto: AGERPRES
Inculpatii din dosarul de santaj la RCS-RDS au aratat, vineri, la ultimul termen de judecata, ca sunt nevinovati, au cerut sa fie achitati si, in cazul in care totusi judecatorii considera ca au incalcat legea, au fost de acord cu prestarea de munca neremunerata in folosul comunitatii, scrie News.ro. Avocatii lor au cerut achitarea pe motiv ca fapta nu exista. In cazul lui Dan Voiculescu, aparatorul acestuia a motivat aceasta cerere prin faptul ca nu sunt descrise in rechizitoriu faptele de care este acuzat.

In ultimul cuvant, fostul director general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, a aratat ca nu l-a santajat pe Ioan Bendei, fostul administrator al RCS-RDS, si ca el a urmarit doar realizarea unei anchete jurnalistice.

"Nu l-am santajat niciodata pe Ioan Bendei, am initiat o ancheta jurnalistica pe baza unor informatii de real interes public, recent anchetate si de DNA. Acesta a fost unicul motiv pentru intalnirea cu Bendei. Este o obligatie a mass media sa verifice informatiile. Am dorit sa obtin informatii suplimentare pentru ancheta jurnalistica,  nu m-am gandit ca intalnirile cu Bendei il vor speria. Ancheta mea nu se referea la dansul. Nu a existat niciun interes pentru obtinerea de foloase pentru mine sau pentru compania pe care o conduceam", a aratat Alexandrescu.

In continuare, el a afirmat ca se simte victima unei inscenari, adevaratele tinte fiind Dan Voiculescu si fiicele sale.

"Am sentimentul ca sunt victima unei inscenari. Asteptand sa fiu judecat in camera de consiliu, anchetatorii mi-au zis de 20 de ori sa spun ce stiu despre Camelia si Dan Voiculescu. A fost demarat un mecanism represiv. (...) Nu am savarsit nicio fapta penala, sunt un om responsabil. Toata viata am invatat si am muncit. Sunt de acord cu prestarea unei munci neremunerate in folosul comunitatii in situatia in care voi fi condamnat", a continuat Alexandrescu.

La randdul ei, Camelia Voiculescu a aratat ca este victima procurorilor, in conditiile in care acestia doreau sa ajunga la tatal sau.

"In 2007, m-a trimis in judecata domnul procuror Eva si am fost achitata, acum incearca domnul Papici. Chiar nu ii doresc lui Sorin sa plateasca pentru ceva ce nu a facut. Nu am discutat cu Sorin despre intalnirile lui cu Bendei", a precizat Camelia Voiculescu, cu completarea ca este de acord sa munceasca in folosul comunitatii daca va fi gasita vinovata.

Fostul sef al ANAF, Serban Pop a aratat in ultimul cuvant ca nu a savarsit nicio fapta penala.

"Toate actiunile mele din cadrul acestui proces au fost conform legii. Am oferit informatii lui Alexandrescu potrivit legii transparentei. Ei aveau mai multe documente decat aveam eu. Aceste informatii nu mai puteau sa aiba caracter confidential. Sunt de acord sa prestez munca in folosul comunitatii daca voi fi gasit vinovat", a aratat Pop.

Daniel George Matiescu, fostul sef al Intact Publishing, a precizat ca n-a avut nicio clipa intentia de a-i face rau lui Ioan Bendei.

"Nu am avut reprezentarea ca savarsesc ceva nelegal, erau lucruri pe care le faceam in mod curent. Nu stiam de demersurile lui Sorin Alexandrescu. Eu eram un angajat si nu unul preferat, care lua masa cu ei sau plecau impreuna in concediu. Sunt de accord cu munca voluntara in folosul comunitatii daca voi fi gasit vinovat", a aratat Matiescu.

Instanta suprema a stabilit sa se pronunte definitiv in acest dosar pe 28 iunie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4565 vizualizari

  • +5 (9 voturi)    
    ce pofta de lucru au astia in folosul comunitatii (Vineri, 23 iunie 2017, 21:40)

    linarel [utilizator]

    dar daca le arati matura o iau la goana .... dse dau loviti in cot.....
    • +3 (5 voturi)    
      Pai normal (Sâmbătă, 24 iunie 2017, 0:09)

      BartSimpson [utilizator] i-a raspuns lui linarel

      In loc de puscarie normal ca prefera munca. Si ramane si cu banii furati. Sa tot faci "afaceri" in romania.
  • +2 (4 voturi)    
    Ancheta (Sâmbătă, 24 iunie 2017, 9:18)

    Werwolf1 [utilizator]

    Domnul acesta parca a venit de la fabrica de ciocolata daca nu ma insel . Si cand a venit de la fabrica de ciocolata s-a apucat sa isi dea cu parerea pe acolo despre cate camere se pot folosi la meciurile care le transmitea GSP ul . Evident ca s-a facut de cacao . Acum vine si spune ca era un demers jurnalistic acel santaj . Erati cumva pe post de reporter sau realizator de emisiuni acolo ? Ati capatat experienta si v-ati gandit ca ar fi cazul sa deveniti vreun jurnalist faimos ? Eu va urez La Multi Ani!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by